I ti...plain vanilla wrote:bar bi ti trebao prepoznati ironijunosara wrote:Kako moze bit objektivna televizija na kojoj rade novinari, bivsi uposlenici neobjektivne televizije...?plain vanilla wrote:srecom pa postoji ta objektivna TV1![]()
![]()
Ne kontam...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Politicka pozadina FTV i 60 minuta
- nosara
#376 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
- Kasips
#377 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
dimitrix wrote:tabloid wrote:Na ovom prilogu FTV-a cenzurisano je drsko ponasanje crvenog faraona Lagumdzije,na upit novinarke o aferi Reket.
Isti prilog sa TV1,gdje nije cenzurisano Lagumdzijino drsko ponasanje.
Zalosno je sto javni servis koji bi trebao biti objektivan i profesionalan,stao na stranu jedne partije.Jad i bjeda urednika i novinara koji rade u FTV.
DOBILI I MI MILETAlaznog komunjaru!Sad jos i Bakria Avaz poceo da brani ljudi sta se desava gdje ovo vodi
Zapravo ti nisi u toku, Bakir Hadz. reketira Dnevni Avaz. Postoji dokument koji to jasno i nedvosmisleno pokazuje.
Na papiru fino piše: ObavještaJem vas poštovani šefe Fahro, da sam ja, čistač Menso, dana 24.12.2010. ispaltio Bakiru Hadž. 1,5 miliJona konvertibilnih dolara sa ciljem da nas Bakir više ne zajebaJe na televiziji. Evo ti i moj potpis i muhur pd našeg prOduzeća.
- mO k3
#379 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Trebalo bi bozicu uputiti email i direkciji INA u Hr da se oni izjasne ...avantime wrote:
- Tiger 033
#380 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... reket.htmlŽenski Dr.Med wrote:Trebalo bi bozicu uputiti email i direkciji INA u Hr da se oni izjasne ...avantime wrote:
Notorna laž
Komentirajući navode iz teksta, Božić je u sinoćnjoj izjavi za naš list kazao da se radi o notornoj laži i falsifikatu.
- Vjerujte, mene je zvao novinar iz Banje Luke i ja ne znam o čemu se radi. To je laž i glupost! Takav dokument ne postoji. Bakira Hadžiomerovića ja ne poznajem, niti sam s njime ikada razgovarao. Može se svašta isfabricirati - kazao nam je Božić, tvrdeći da je dokument koji je objavljen u „Nezavisnim novinama“ falsifikat.
-
bob7
#381 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
tabloid wrote:Na ovom prilogu FTV-a cenzurisano je drsko ponasanje crvenog faraona Lagumdzije,na upit novinarke o aferi Reket.
Isti prilog sa TV1,gdje nije cenzurisano Lagumdzijino drsko ponasanje.
Zalosno je sto javni servis koji bi trebao biti objektivan i profesionalan,stao na stranu jedne partije.Jad i bjeda urednika i novinara koji rade u FTV.
kako jadno od FTV i plati pretplatu...koji monstrumi
-
avantime
#382 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Naravno. za korupciju su potrebne dvije strane. Hrvatski USKOK nek svoje odrađuje.Ženski Dr.Med wrote: Trebalo bi bozicu uputiti email i direkciji INA u Hr da se oni izjasne ...
treba uzeti u obzir da se takve stvari ne priznaju tek tako
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#383 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
"Poznate poštenjačine i legalisti", koji godinama na forumu navodno principijelno zastupaju stavove poštenja i protiv krađe, odjednom kad je njihov medijski i politički šef u pitanju postaju nervozni, vrijeđaju forumaše koji se usude izreći svoje mišljenje, pa čak i spočitavaju što se o tome uopće govori. Pročitah jedan post gdje piše.... nešto kao... pa ne samo protiv Bakira, ti protiv Zlaye isto
O brojanju procenata postova ko se usudi da šta pomisli na SDP da ne govorim. Uvijek sam se pitala kako li su izgledali ljudi koji su samo zbog ideje ili jedne izgovorene riječi slali nekoga na Goli otok. Čitajući ovaj forum i zajapurene dogmate, to mi je postalo puno jasnije. Oni čak i otvoreno napišu da nam opet treba Goli otok. Sa takvim mentalnim sklopom sasvim je svejedno ko će vladati. Nećemo napredovati.
O brojanju procenata postova ko se usudi da šta pomisli na SDP da ne govorim. Uvijek sam se pitala kako li su izgledali ljudi koji su samo zbog ideje ili jedne izgovorene riječi slali nekoga na Goli otok. Čitajući ovaj forum i zajapurene dogmate, to mi je postalo puno jasnije. Oni čak i otvoreno napišu da nam opet treba Goli otok. Sa takvim mentalnim sklopom sasvim je svejedno ko će vladati. Nećemo napredovati.
-
skojotovski
#384 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
jah ... http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/101228139Tiger 033 wrote:http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... reket.htmlŽenski Dr.Med wrote:Trebalo bi bozicu uputiti email i direkciji INA u Hr da se oni izjasne ...avantime wrote:
Notorna laž
Komentirajući navode iz teksta, Božić je u sinoćnjoj izjavi za naš list kazao da se radi o notornoj laži i falsifikatu.
- Vjerujte, mene je zvao novinar iz Banje Luke i ja ne znam o čemu se radi. To je laž i glupost! Takav dokument ne postoji. Bakira Hadžiomerovića ja ne poznajem, niti sam s njime ikada razgovarao. Može se svašta isfabricirati - kazao nam je Božić, tvrdeći da je dokument koji je objavljen u „Nezavisnim novinama“ falsifikat.
Ovo neće zaustaviti mene ni moje kolege da se obračunavamo sa sistemskom mafijom koja bi da podijeli državu", kazao je Hadžiomerović, potcrtavajući da je Franju Božića u životu uživo vidio samo jednom, da su se rukovali, i ništa više.
- muha_sa
#385 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
ne bih se osvrto na cijeli post--samo da upitamKatarinaKosaca wrote:"Poznate poštenjačine i legalisti", koji godinama na forumu navodno principijelno zastupaju stavove poštenja i protiv krađe, odjednom kad je njihov medijski i politički šef u pitanju postaju nervozni, vrijeđaju forumaše koji se usude izreći svoje mišljenje, pa čak i spočitavaju što se o tome uopće govori. Pročitah jedan post gdje piše.... nešto kao... pa ne samo protiv Bakira, ti protiv Zlaye isto![]()
![]()
![]()
-vjeruješ li ti u autenticnost ovog dokumenta
- al_akhisari
#386 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
...kao sto rekoh, ni ja ne vjerujem u ove navode ( ne mogu vjerovati da bi mogao biti toliko plitak: on, niti onaj koji je eventualno poslao ovaj dopis )...ne zelim reci da se sluzi istim "manirima", niti da podvaljuje na isti ili slican nacin...ali, da je profic i da je toliko iznad drugih, eh to je vec dilema...ne bih da plaho zadirem u srz priloga, jer mi zaista nije namjera blatiti i osporavati ono sto radi ( a kako rekoh, bez obzira sto ima mnogo "supljina" u ovoj emisiji, ona ima svoju i drugu - pozitivnu stranu, te je stoga ( nazalost ) pozeljna i neka je ), ali moram jos jednom istaci profesionalnost pomenutog...jedan prmjer: "jedan od vodecih mafijasa i kriminalaca u rs, niko neznanovic, je za samo dva mjeseca ukrao oko 2 miliona KM" - izrecena tvrdnja ima uporiste u izjavi predsjednika, nekog tamo udruzenja gradjanjaŽenski Dr.Med wrote:al_akhisari wrote:...da budem iskren i nisam neki fan bakira h. i ove vrste novinarstva kojom se bavi; i pored toga mislim da je ovakav njegov rad i u ovakvom drustvu ( nazalost ) nuzno zlo...takodjer, ne vjerujem u ove navode nezavisnih oko reketarenja ine, ali je ovo mozda dobra prilika da nas bakir osjeti ostricu "profesionalnog novinarstva" kojim se sluze i on i njegovi novinari...nazalost cesto i oni se postavljaju iznad svega i svih; i tuzioci, i sudije, i dzelati, pa cak i publika u sudnici, oni su sve...
Sta zelis reci?? da Bakir nije dovoljni profi ??
Neznam da li je on ikome ovako nesto podvaljivo kao njemu...
Osim toga ovaj dokument je tako amaterski odradjen ... da bi i moja 5-godisnja cerka ovaj poso bolje odradila...
-
skojotovski
#387 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
@muha_sa, vjerujes li ti da su bakir i haveri mu u 60 minuta od tv plate uspjeli vratiti visoke stambene kredite prije rokova 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#388 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Uopće nisam govorila o dokumentu. Nego o nečem drugom. Ali, ja duboko vjerujem u korumpiranost SDP-a.muha_sa wrote:ne bih se osvrto na cijeli post--samo da upitam![]()
-
skojotovski
#389 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
al_akhisari wrote:...kao sto rekoh, ni ja ne vjerujem u ove navode ( ne mogu vjerovati da bi mogao biti toliko plitak: on, niti onaj koji je eventualno poslao ovaj dopis )...ne zelim reci da se sluzi istim "manirima", niti da podvaljuje na isti ili slican nacin...ali, da je profic i da je toliko iznad drugih, eh to je vec dilema...ne bih da plaho zadirem u srz priloga, jer mi zaista nije namjera blatiti i osporavati ono sto radi ( a kako rekoh, bez obzira sto ima mnogo "supljina" u ovoj emisiji, ona ima svoju i drugu - pozitivnu stranu, te je stoga ( nazalost ) pozeljna i neka je ), ali moram jos jednom istaci profesionalnost pomenutog...jedan prmjer: "jedan od vodecih mafijasa i kriminalaca u rs, niko neznanovic, je za samo dva mjeseca ukrao oko 2 miliona KM" - izrecena tvrdnja ima uporiste u izjavi predsjednika, nekog tamo udruzenja gradjanjaŽenski Dr.Med wrote:al_akhisari wrote:...da budem iskren i nisam neki fan bakira h. i ove vrste novinarstva kojom se bavi; i pored toga mislim da je ovakav njegov rad i u ovakvom drustvu ( nazalost ) nuzno zlo...takodjer, ne vjerujem u ove navode nezavisnih oko reketarenja ine, ali je ovo mozda dobra prilika da nas bakir osjeti ostricu "profesionalnog novinarstva" kojim se sluze i on i njegovi novinari...nazalost cesto i oni se postavljaju iznad svega i svih; i tuzioci, i sudije, i dzelati, pa cak i publika u sudnici, oni su sve...
Osim toga ovaj dokument je tako amaterski odradjen ... da bi i moja 5-godisnja cerka ovaj poso bolje odradila...; primjer drugi: "gospodin damir hadzic nije kriminalac i tako ga se ne tretira, iako je otvorena istraga o navodima poznatog biznismena da mu je trazen reket; ovog gospodina ne zove pljackasem, siledzijom niti kriminalcem, ( sto je sasvim ispravno i profesionalno, nego mu cak pruza i mogucnost das se oglasi javno po tom pitanju ); ali da li je uvijek i prema svima ovako...nazalost nije; i tuzilac, i sudija, i dzelat i publika
ma, bravo majstore. kratko, jasno i u srz!
- nosara
#390 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
To ti je kao vjera u boga... Mnogi vjeruju, ali niko nije vidio...KatarinaKosaca wrote:Uopće nisam govorila o dokumentu. Nego o nečem drugom. Ali, ja duboko vjerujem u korumpiranost SDP-a.muha_sa wrote:ne bih se osvrto na cijeli post--samo da upitam![]()
- muha_sa
#391 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
eeeskojotovski wrote:@muha_sa, vjerujes li ti da su bakir i haveri mu u 60 minuta od tv plate uspjeli vratiti visoke stambene kredite prije rokova
-znam kako je teško zaradit za života--crncim i živim osrednje--ne žalim se
-sve ja vidim--vidim i veleljepne zgrade--vidim i balu koji nema ni 20.kuka vozi auto od 50.000. i više
-ne mogu zažmirit na to--znam da ce mene u golfu 2. murija zaustavit zbog pojasa a nece kabadahiju koji prodje kroz crveno.
-jednostavno Muha živi život i nisam slijep al ne mogu povjerovat da neko ko se služi svojom glavom i ovom spravicom može vjerovat u autenticnost ovog dokumenta.--samo to i o tome ja vazim
-ostalo nek sud i država odradi--što se mene tice da je moj sin u pitanju,ako je kriv, nek odgovara a ne neki Bakir jal peti deseti.
- nosara
#392 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
skojotovski wrote:al_akhisari wrote:...kao sto rekoh, ni ja ne vjerujem u ove navode ( ne mogu vjerovati da bi mogao biti toliko plitak: on, niti onaj koji je eventualno poslao ovaj dopis )...ne zelim reci da se sluzi istim "manirima", niti da podvaljuje na isti ili slican nacin...ali, da je profic i da je toliko iznad drugih, eh to je vec dilema...ne bih da plaho zadirem u srz priloga, jer mi zaista nije namjera blatiti i osporavati ono sto radi ( a kako rekoh, bez obzira sto ima mnogo "supljina" u ovoj emisiji, ona ima svoju i drugu - pozitivnu stranu, te je stoga ( nazalost ) pozeljna i neka je ), ali moram jos jednom istaci profesionalnost pomenutog...jedan prmjer: "jedan od vodecih mafijasa i kriminalaca u rs, niko neznanovic, je za samo dva mjeseca ukrao oko 2 miliona KM" - izrecena tvrdnja ima uporiste u izjavi predsjednika, nekog tamo udruzenja gradjanjaŽenski Dr.Med wrote:
Osim toga ovaj dokument je tako amaterski odradjen ... da bi i moja 5-godisnja cerka ovaj poso bolje odradila...; primjer drugi: "gospodin damir hadzic nije kriminalac i tako ga se ne tretira, iako je otvorena istraga o navodima poznatog biznismena da mu je trazen reket; ovog gospodina ne zove pljackasem, siledzijom niti kriminalcem, ( sto je sasvim ispravno i profesionalno, nego mu cak pruza i mogucnost das se oglasi javno po tom pitanju ); ali da li je uvijek i prema svima ovako...nazalost nije; i tuzilac, i sudija, i dzelat i publika
-
avantime
#393 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Naivno je očekivati da će netko tek tako priznati da je primao ili davao mito. Ovo nije razlog da se nekoga optužuje nego da ga se dobro istraži, prvo policijski pa sudski.
Dok se ne dokaže suprotno nevine je. Ja nisam k'o Bakir da osuđujem prije prevomoćne presude.
Dok se ne dokaže suprotno nevine je. Ja nisam k'o Bakir da osuđujem prije prevomoćne presude.
- nosara
#394 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ma gigant si...avantime wrote:Naivno je očekivati da će netko tek tako priznati da je primao ili davao mito. Ovo nije razlog da se nekoga optužuje nego da ga se dobro istraži, prvo policijski pa sudski.
- mO k3
#395 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
thxTiger 033 wrote:http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... reket.htmlŽenski Dr.Med wrote:Trebalo bi bozicu uputiti email i direkciji INA u Hr da se oni izjasne ...avantime wrote:
Notorna laž
- mO k3
#396 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
dokaz??skojotovski wrote:@muha_sa, vjerujes li ti da su bakir i haveri mu u 60 minuta od tv plate uspjeli vratiti visoke stambene kredite prije rokova
- drndalo
#397 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
A vjerujes li duboko u korumpiranost ostalih, ovih koji su jos uvijek na vlasti, i bili su na njoj vec 9/10 vremena proteklog iza rata ? Pa jos citav rat, pa par godina pred rat ???KatarinaKosaca wrote:Ali, ja duboko vjerujem u korumpiranost SDP-a.
Cak i da je SDP apsolutno isti kao ovi koji su se ukorijenili na vlasti od 1990, ukrali su "samo" 1/11 dio svega ukradenog... Po meni bi bilo posteno da prema tome za sve do sada pokradeno na sudovima bude 10x vise optuznica i presuda u "korist" sadasnje vlasti, protiv sadasnje opozicije...
- nosara
#398 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Valjda mu vjerujes na rijec...?Ženski Dr.Med wrote:dokaz??skojotovski wrote:@muha_sa, vjerujes li ti da su bakir i haveri mu u 60 minuta od tv plate uspjeli vratiti visoke stambene kredite prije rokova
- nosara
#399 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ona je iz paralelnog univerzuma...drndalo wrote:A vjerujes li duboko u korumpiranost ostalih, ovih koji su jos uvijek na vlasti, i bili su na njoj vec 9/10 vremena proteklog iza rata ? Pa jos citav rat, pa par godina pred rat ???KatarinaKosaca wrote:Ali, ja duboko vjerujem u korumpiranost SDP-a.
Cak i da je SDP apsolutno isti kao ovi koji su se ukorijenili na vlasti od 1990, ukrali su "samo" 1/11 dio svega ukradenog... Po meni bi bilo posteno da prema tome za sve do sada pokradeno na sudovima bude 10x vise optuznica i presuda u "korist" sadasnje vlasti, protiv sadasnje opozicije...
Osim toga, sta ti imas njoj objasnjavat sta i kako... Ona vjeruje, tacka, gotovo, gasi pilu...
-
skojotovski
#400 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
nosara wrote:
jedan prmjer: "jedan od vodecih mafijasa i kriminalaca u rs, niko neznanovic, je za samo dva mjeseca ukrao oko 2 miliona KM" - izrecena tvrdnja ima uporiste u izjavi predsjednika, nekog tamo udruzenja gradjanja; primjer drugi: "gospodin damir hadzic nije kriminalac i tako ga se ne tretira, iako je otvorena istraga o navodima poznatog biznismena da mu je trazen reket; ovog gospodina ne zove pljackasem, siledzijom niti kriminalcem, ( sto je sasvim ispravno i profesionalno, nego mu cak pruza i mogucnost das se oglasi javno po tom pitanju ); ali da li je uvijek i prema svima ovako...nazalost nije; i tuzilac, i sudija, i dzelat i publika
mašiću, pardon, nosaro, ti bi da branis i neobranjivo? ah...da...zaboravih...treba sefu na oci...sorry...