Politicka pozadina FTV i 60 minuta
- emigrazione
#2401 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Bas me interesuje kako bi SDP prosao da su sad izbori 
-
convict
#2402 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ja ne znam kome je Dodik više interesantan? Prije par godina ljudi su puno pričali o njemu, "palili" bi se na njegove prijetnje o referendumu i otcjepljenju, komentarisali bi njegove psovke i druge primitivne ispade, smetalo bi im što za BiH navija samo protiv Turske... Danas je ta priča među ljudima gotovo skroz prestala, svi su se nekako o sebi zabavili. Konačno?
-
Alfa_Ze
#2403 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
kao i uvijek si u pravu !!Corto Maltese wrote:Zašto svi govore da je FTV Zlatkova televizija, kada sve što rade ide u direktnu Dodikovu korist? Bakir Miletu vrijedi više nego cijela politička redakcija RTRS-a
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2404 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Zasto to pitas na ovoj temi..off je skrozconvict wrote:Ja ne znam kome je Dodik više interesantan? Prije par godina ljudi su puno pričali o njemu, "palili" bi se na njegove prijetnje o referendumu i otcjepljenju, komentarisali bi njegove psovke i druge primitivne ispade, smetalo bi im što za BiH navija samo protiv Turske... Danas je ta priča među ljudima gotovo skroz prestala, svi su se nekako o sebi zabavili. Konačno?
Ali ja cu odgovoriti, pa sta bude, to sam i danas pisala
Prihvatili smo ga takvoga, njegove izjave -BiH dok mora, uvreda da ga zovu Bosanac, navija protiv BiH..da sutra neki bosnjacki politicar to kaze bio bi smak svijeta
- BSn
#2405 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Alfa_Ze wrote:kao i uvijek si u pravu !!Corto Maltese wrote:Zašto svi govore da je FTV Zlatkova televizija, kada sve što rade ide u direktnu Dodikovu korist? Bakir Miletu vrijedi više nego cijela politička redakcija RTRS-a![]()
Upravo ti to covjek i govori, a ti njemu jos argument za njegovu tezu dajes i smijes se?!?
Silajdzic 2, sto neko gore napisa...
- kamen spoticanja
#2406 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
BSn wrote:Alfa_Ze wrote:kao i uvijek si u pravu !!Corto Maltese wrote:Zašto svi govore da je FTV Zlatkova televizija, kada sve što rade ide u direktnu Dodikovu korist? Bakir Miletu vrijedi više nego cijela politička redakcija RTRS-a![]()
Upravo ti to covjek i govori, a ti njemu jos argument za njegovu tezu dajes i smijes se?!?
-
Alfa_Ze
#2407 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
a jes mu bas teza, Lakya samo sto infarkt ne udari !!BSn wrote:Alfa_Ze wrote:kao i uvijek si u pravu !!Corto Maltese wrote:Zašto svi govore da je FTV Zlatkova televizija, kada sve što rade ide u direktnu Dodikovu korist? Bakir Miletu vrijedi više nego cijela politička redakcija RTRS-a![]()
Laky se izgubio ko krava u djetalini !!
- emigrazione
#2408 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
@Alfa_Ze i tebe handri ovaj sindrom male sredine, izgleda....
-
just in bieber
#2409 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Mislim da si ovo jako dobro primijetila. Naime, osnovno pitanje koji je cilj ove emisije, odnosno kakva poruka se želi prenijeti gledaocima? Ovo se pogotovo odnosi na dio emisije (kažu ovi sa bratskog posttraum... ma ovog PTPC 40% emisije) koji se odnosi na manji entitet. Prva bitna stvar je reći da je program FTV moglo do prije par godina (2,3) moglo gledati izuzetno mali broj gledalaca u RS. Tek nakon uvođenja FTV-a u kablovske sisteme, potencijalni broj gledalaca je nešto veći. Samo uvođenje je pratilo mnogo problema (puštanje preko interneta slabe veze, kočenje, iskakanje i slično) tako da je već to bio razlog za loše prihvatanje FTV-a. Drugi razlog, veći, bile su predrasude kod nekih ljudi, vezano za bilo šta što dolazi iz Sarajeva ("zeleni", "Teheran" i druge gluposti). E, sad kad se prijem ustalio i upristojio, FTV je krenula u osvajanje tržišta. Međutim, sve je to išlo vrlo teško i sporo, tako da po posljednim straživanjima, FTV ima udio gledanosti oko 3,6%. Iako to nije navedeno detaljno za RS, mislim da najveći dio otpada na LZN, a nešto na filmski (serijski i sportski je isti kao na RTRS).plain vanilla wrote:
Ja, nazalost, o Bakiru nemam reci sta lijepoga..da imam, branila bih ga ovdje svim silama, ali je neko otvorio jos jednu temu o Bakiru, pa sam tamo rekla..
Ja ustvari ni ne gledam tu emisiju vec dugo, ne mogu ja onih najava-skandalozno, kriminalci, mafijasi..pola je neutemeljeno ili navodno, a druga polovina iako je istinita, niko se ne bavi njome, pa svi zaborave kad se emisija zavrsi.
Pogledala sam par emisija, zbog ove diskusije ovdje, i eto da se ponovim, Bakir je ovim sa SDA dosao do dna. Ne zato sto je dotakao male zelene, nego sto je iskoristio i FTv i Fahra za svoj licni obracun sa Suljom, a sve zbog slucaja Obhodjas.
I on je (Bakir) kao i drugi novinari u svojim medijima, u ovom konfliktnom periodu imao priku napraviti dobru emisiju, ali iskreno, ja to od njega nisam ni ocekivala..Zato se ljutim vise na Senada (Avdica) nego na Bakira.
Bakir je svoj maksimum davno dosegao..sad samo moze ici nize...a sve mi se cini da ni nize vise ne moze..
Jesam li sad on topic?
Sa svim ovim iznijetim pretpostavkama, koliki je zaista uticaj 60 minuta na gledaoce u RS i oblikovanje njihovog mišljenja? Mali. Meni je na početku bilo zanimljivo gledati magazin i komentar je bio "Svaka mu čast kad ovako otvoreno govori". Međutim, poslije par emisija, uvijek isti način priče, to postaje degutantno.
I šteta, jer barem pola toga je istinito kako ti kažeš a ja se slažem. Sada je toliko izgubio kredibilitet da mislim da nema povratka.
Na osnovu svakodnevnih kontakata, mogu tvrditi da su Bakir, kao i Vasković, do otvorenog sukoba, koji se rasplamsao posljednjih mjeseci, bili uglavnom nepoznati široj javnosti RS. A uspjeli su, tako nepoznati, izazvati bijes velikog broja građana ove zemlje. Kažem, šteta, dobro zamišljena emisija,ali totalno srozana.
- NightSkyWalker
#2410 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Nakon nebrojeno priloga, epizoda, optuzbi, kritika..., koje je Bakir iznio na racun Dodika, ovaj je nakon izbora postao jos jaci medju srpskim narodom. Mislim da Bakir itekako ide na ruku Dodiku. Propaganda ne uspijeva.
Last edited by NightSkyWalker on 16/02/2011 00:16, edited 1 time in total.
-
panorama
#2411 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
To je bilo onda a sada navija za Tursku protiv BiH.convict wrote:Ja ne znam kome je Dodik više interesantan? Prije par godina ljudi su puno pričali o njemu, "palili" bi se na njegove prijetnje o referendumu i otcjepljenju, komentarisali bi njegove psovke i druge primitivne ispade, smetalo bi im što za BiH navija samo protiv Turske... Danas je ta priča među ljudima gotovo skroz prestala, svi su se nekako o sebi zabavili. Konačno?
-
klixober
#2412 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Sviđa li ti se da koaliraju sa HDZ-om?stochar wrote: ne svidja mi se sto koaliraju sa strankom s kojom sam proveo 20 najtezih godina i u kojoj su Šaje, Čengići, Bičakčić, Branković...
- Corto Maltese
#2413 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ako navija za Tursku, onda je O.K. To je skoro k'o da je potpis'o platformu.panorama wrote:To je bilo onda a sada navija za Tursku protiv BiH.convict wrote:Ja ne znam kome je Dodik više interesantan? Prije par godina ljudi su puno pričali o njemu, "palili" bi se na njegove prijetnje o referendumu i otcjepljenju, komentarisali bi njegove psovke i druge primitivne ispade, smetalo bi im što za BiH navija samo protiv Turske... Danas je ta priča među ljudima gotovo skroz prestala, svi su se nekako o sebi zabavili. Konačno?
-
Alfa_Ze
#2414 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
u pravu si !!emigrazione wrote:@Alfa_Ze i tebe handri ovaj sindrom male sredine, izgleda....
- plain vanilla
#2415 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
zato ti pocni hvaliti Bakira, da ga mi zamrzimoNightSkyWalker wrote:Nakon nebrojeno priloga, epizoda, optuzbi, kritika..., koje je Bakir iznio na racun Dodika, ovaj je nakon izbora postao jos jaci medju srpskim narodom. Mislim da Bakir itekako ide na ruku Dodiku. Propaganda ne uspijeva.
- NightSkyWalker
#2416 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
plain, molim te ucini nam obome uslugu i ne repliciraj na moje bijedne komentare. haj molim te. savep ti je.plain vanilla wrote:zato ti pocni hvaliti Bakira, da ga mi zamrzimoNightSkyWalker wrote:Nakon nebrojeno priloga, epizoda, optuzbi, kritika..., koje je Bakir iznio na racun Dodika, ovaj je nakon izbora postao jos jaci medju srpskim narodom. Mislim da Bakir itekako ide na ruku Dodiku. Propaganda ne uspijeva.
- Corto Maltese
#2417 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Pitanje je bilo retoričko, ali hvala za podsjećanje.just in bieber wrote:Ах, и ти свашта питаш. Кад је, још давно неко говорио:Corto Maltese wrote:Zašto svi govore da je FTV Zlatkova televizija, kada sve što rade ide u direktnu Dodikovu korist? Bakir Miletu vrijedi više nego cijela politička redakcija RTRS-a
,,Osnovno je to da je Dodik bolja opcija za BiH i za RS od SDS-a. To mi zaista daje nadu.”
- plain vanilla
#2418 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
NightSkyWalker wrote:plain, molim te ucini nam obome uslugu i ne repliciraj na moje bijedne komentare. haj molim te. savep ti je.plain vanilla wrote:zato ti pocni hvaliti Bakira, da ga mi zamrzimoNightSkyWalker wrote:Nakon nebrojeno priloga, epizoda, optuzbi, kritika..., koje je Bakir iznio na racun Dodika, ovaj je nakon izbora postao jos jaci medju srpskim narodom. Mislim da Bakir itekako ide na ruku Dodiku. Propaganda ne uspijeva.
nema problema
- dale cooper
#2419 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Ne znam kakav mentalni sklop neko može imati pa da podržava i glasa za ovu sirovinu.Alfa_Ze wrote:u pravu si !!emigrazione wrote:@Alfa_Ze i tebe handri ovaj sindrom male sredine, izgleda....![]()
Mogu samo zamisliti šta bi uradio ovom tipu što je nazvao da je saznao njegove lične podatke, a posebna mi je
priča ovaj miš od voditelja.
-
klixober
#2420 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Dodik : Ja sam juče bio sa patrijarhom.Alfa_Ze wrote:u pravu si !!emigrazione wrote:@Alfa_Ze i tebe handri ovaj sindrom male sredine, izgleda....![]()
Voditelj nimalo ulizivački : I to nije prvi put
Aj ne seri(nije ni to problem)
-
doktor78
#2421 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
just in bieber wrote:
Meni je na početku bilo zanimljivo gledati magazin i komentar je bio "Svaka mu čast kad ovako otvoreno govori". Međutim, poslije par emisija, uvijek isti način priče, to postaje degutantno.
I šteta, jer barem pola toga je istinito kako ti kažeš a ja se slažem. Sada je toliko izgubio kredibilitet da mislim da nema povratka.
Na osnovu svakodnevnih kontakata, mogu tvrditi da su Bakir, kao i Vasković, do otvorenog sukoba, koji se rasplamsao posljednjih mjeseci, bili uglavnom nepoznati široj javnosti RS. A uspjeli su, tako nepoznati, izazvati bijes velikog broja građana ove zemlje. Kažem, šteta, dobro zamišljena emisija,ali totalno srozana.
- Banksy
#2422 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Još bolje. Nije to više ista izborna baza.emigrazione wrote:Bas me interesuje kako bi SDP prosao da su sad izbori
Halalili su ''federalne Srbe i Hrvate'', a uzeli Haretove i Tihićeve Bošnjake.
Od multietničke stranke ljevice do bošnjačke stranke desnice.
Prošli bi još bolje, budi siguran.
- Corto Maltese
#2423 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Izgubio bi glasove ljevičara, ali bi skoro sva bošnjačka desnica glasala za njih. Odnos je otprilike 1:10, dakle poder'o bi.emigrazione wrote:Bas me interesuje kako bi SDP prosao da su sad izbori
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2424 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
Corto Maltese wrote:Izgubio bi glasove ljevičara, ali bi skoro sva bošnjačka desnica glasala za njih. Odnos je otprilike 1:10, dakle poder'o bi.emigrazione wrote:Bas me interesuje kako bi SDP prosao da su sad izbori
Ja se ne slažem sa ovom tezom. Mislim da je SDA upravo izgubila izbore (pored jakog uticaja 60 minuta) i zato što je prosječan Bošnjak (u provinciji bez posla), dobro ogladnio i napatio se. Glas za SDP je većinski bio glas za promjene. Nije ni @nosara ni @mender ni @popajic zaslužan za izbornu pobjedu SDP 8jer bi iz oni zaokružili taman da zapale zemlju, bukvalno), nego baš taj prosječni napaćeni Bošnjak. Promjene ne da nisu došle, nego nisu ni počele, niti se vidi naznaka kad će. U tom smislu smatram da bi se glas promijenio.
- madner
#2425 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta
To je stara podjela, ljudi su presi odavno na vise dimenzija. Imas politicke desnicare koji su za ljevicarsku ekonomiju itd...Corto Maltese wrote:Izgubio bi glasove ljevičara, ali bi skoro sva bošnjačka desnica glasala za njih. Odnos je otprilike 1:10, dakle poder'o bi.emigrazione wrote:Bas me interesuje kako bi SDP prosao da su sad izbori