Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

BSn

#2376 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by BSn »

Upravo tako. Novinari/emisija koji se izrazavaju ovako http://www.snsd.info/index.php?option=c ... Itemid=421 jedino sto zasluzuju to je suspenzija, a posebno ako je jos rijec o Javnom Servisu.

Steta, od jako dobrog magazina u pocetku, pretvorili su se u televizijsko izdanje avaza (po nacinu izrazavanja i kreiranja priloga), a tada su i dobili dodatnu publiku.
Kako da neko ozbiljno shvati novinare koji imaju ovakava rjecnik, pa makar snimali ledinu za koju Dodik kaze da je autoput? Jednostavno, koriste isti rjecnik kao i Dodik, a upravo to zamjeraju njemu.

P.S. Znam da cu sada biti pogresno shvacen - i to najvjerovatnije kao prododikovac, antisdp-ovac, antibosanac, etc., al' to vec nije moj problem, nego onoga ko me tako shvati.
kamen spoticanja

#2377 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by kamen spoticanja »

plain vanilla wrote: Kritikovati samo Bakira, a ne i RTRS je licemjerno
I njima placas pretplatu, ali o njima nisi otvorio temu..ili to oni rade bolje?
jos juce smo se slozili da je senad avdic potrosio i ono malo kredibiliteta kad su ga stavili u ravan s rtrs-om i davidovicima...zaista ne shvatam cemu paralelisanje ftv i fasistickog glasila...jer jos uvijek kakav god da je FTV je al jazeera za onaj brlog...
ali ako pocnemo da se pravdamo rtrs-om nece puno proci da i FTV bude isto :wink:
a kritike su na mjestu,morat ces priznati
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2378 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

stochar wrote:
plain vanilla wrote:
stochar wrote:
pa otvori vise ti temu o RTRS jebemmu! ovo je tema o bakiru i FTV, i ne placamo mi pretplatu RTRS, mislim da je to razdvojeno. zamisli, kupis ti TV, za dva dana se pokvari, dodjes u prodavnicu da iskoristis garanciju, a oni ti kazu: "nije to nista, vidi Haitija, sav porusen, a ti dosla da se zalis zbog jednog TV-a!"

kad cemo mi u ovoj drzavi jednom shvatiti da jedna losa stvar ne negira drugu? da ako neko kaze da na FTV ne valja to i to, nikakav argument nije: na RTRS je gore! sta vam je vise koji kurac?!?!?!?!sta sad, ako je los RTRS FTV treba da bude gori? ne kontam...
Ma ko govori o negiranju, ali sam o Bakiru vec ispricala sto sam imala...necu ponavljati svaki dan..

Nije stvar gdje je gore
nego mi nemamo problem da placamo RTRS jer od njih ne ocekujemo da rade normalno, a FTV je izdajncika banda koja rusi drzavu..i tebi je to normalno..i zbog toga ne psujes?
gdje to ima?

a taj rjecnik, svaka ti cast :oops:
ne placam pretplatu RTRS-u, nije mi normalno nista na toj TV i nikad je ne gledam, a moje je pravo na kojoj cu temi diskutovati. niko ti ne brani da otvoris temu o RTRS-u, pa mozda se i ja javim i kazem sta mislim o RTRS-u, jer da to govorim na ovoj temi bio bi offtopic. ovu temu isto nisam pokren'o. kakvo je to bolesno sljedbenistvo? FTV nije izdajnicka banda koja rusi drzavu, i ja to nigdje nisam rek'o, ali da valjaju - ne valjaju qrtzu! izvini na lengvidzu, ipak je ovo balkan, pa kad mnogi mogu pravdati lengvidz koji na javnom servisu koriste bake&co nazivajuci ljude banditima i kriminalcima bez optuznice i presude (makar to bio i dodik za kojeg imam slicno misljenje, ali bez optuznice i presude ga se javno ipak ne smije tako nazivati), moze se valjda i jedan polupismeni anonimni forumash izrazavati malo grublje... kakav to primjer daju mladim novinarima? na koncu, kad se njih bez ikakvih dokaza isproziva u medijima 'suprotnog tabora', onda to okarakterisu kao ugrozavanje svoje sigurnosti, i u pravu su, ali nemaju ni oni pravo isto to raditi!

da ponovim: bakir ili bilo koji novinar na FTV podlozni su kritici kao i svi ostali, ali uz jednu razliku: njih smo svi pozvaniji kritikovati jer oni su po definiciji DRZAVNI SLUZBENICI! uposlenici televizije koja je pod direktnom ingerencijom vlasti FBiH. placamo im pretplatu, kao sto placamo i odvodjenje smeca ili vodu, tako da ne mogu raditi bas sta im je qrtzu ceif jer imaju odgovornost prema gradjanima koji ih placaju! over and out!
Ne da mi se raspravljati, samo cu ti reci dvije stvari
nisam za tebe rekla da si otvorio ovu temu, nego za drugog forumasha
a drugo, i RTRS je javni servis, i njima placamo pretplatu (i to ne umanjuje Bakirov pad, ali je cinjenica)
toliko
Alfa_Ze

#2379 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

stochar wrote: da ponovim: bakir ili bilo koji novinar na FTV podlozni su kritici kao i svi ostali, ali uz jednu razliku: njih smo svi pozvaniji kritikovati jer oni su po definiciji DRZAVNI SLUZBENICI! uposlenici televizije koja je pod direktnom ingerencijom vlasti FBiH. placamo im pretplatu, kao sto placamo i odvodjenje smeca ili vodu, tako da ne mogu raditi bas sta im je qrtzu ceif jer imaju odgovornost prema gradjanima koji ih placaju! over and out!
Bakir se bas nasikiro !! :zzzz: puca mu qrtz za tobom i tvojom kritikom !! 8-)
kamen spoticanja

#2380 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Alfa_Ze wrote:
stochar wrote: da ponovim: bakir ili bilo koji novinar na FTV podlozni su kritici kao i svi ostali, ali uz jednu razliku: njih smo svi pozvaniji kritikovati jer oni su po definiciji DRZAVNI SLUZBENICI! uposlenici televizije koja je pod direktnom ingerencijom vlasti FBiH. placamo im pretplatu, kao sto placamo i odvodjenje smeca ili vodu, tako da ne mogu raditi bas sta im je qrtzu ceif jer imaju odgovornost prema gradjanima koji ih placaju! over and out!
yeeees bas tako treba ...da mu puca polni organ... :-) za nekim ko mu daje platu :-)
pa se onda cudite kritikama i komentarima
ČikaJosip

#2381 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by ČikaJosip »

Bakira je ustoličio SDP. I samo on (SDP) mu je bbio politička zaštita. Sada se i oni pomalo distanciraju od njega, ima tome već neko vrijeme. Njegov neprofesionalizam i šovinizam će ga dovesti do toga da nema tko stati iza njega.
A jedini je u ovoj državi bio koji je prozivao kriminal. Da je se samo toga profesionalno držao, narod ga ne bi dao nikome. Ovako, prfprfferfpfp
MuaDib

#2382 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by MuaDib »

Ni jedan građanin Federacije ne plaća preplatu RTRS-u, već od 6 KM preplate, po 3 KM idu BHT i FTV. Dok preplatnici RTV takse u RS plaćaju isto 6 KM, tako da po 3 KM ide BHT i RTRS. Raspitajte se malo!!!
Last edited by MuaDib on 15/02/2011 22:49, edited 2 times in total.
kamen spoticanja

#2383 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

ČikaJosip wrote:Bakira je ustoličio SDP. I samo on (SDP) mu je bbio politička zaštita. Sada se i oni pomalo distanciraju od njega, ima tome već neko vrijeme. Njegov neprofesionalizam i šovinizam će ga dovesti do toga da nema tko stati iza njega.
A jedini je u ovoj državi bio koji je prozivao kriminal. Da je se samo toga profesionalno držao, narod ga ne bi dao nikome. Ovako, prfprfferfpfp
i zbog ovoga bi bila steta da bakira vise ne gledamo...i kamo srece da je vise bakira bilo...ali ovo sad je cirkus :-)
Alfa_Ze

#2384 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

kamen spoticanja wrote:
Alfa_Ze wrote:
yeeees bas tako treba ...da mu puca polni organ... :-) za nekim ko mu daje platu :-)
pa se onda cudite kritikama i komentarima
samo vi kmeciteeee !! bar vam to niko ne brani !! 8-)
stochar

#2385 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by stochar »

Alfa_Ze wrote:
znam, u tome i jeste problem. ponasaju se k'o nedzad brankovic i ostali-ni trunke odgovornosti prema onima koji ih placaju. placam odvodjenje smeca, i zadovoljan sam, ljudi svaku vecer isprazne kontejner, urade svoj posao i casno zarade platu. a, da pet dana Rad ne odveze smece, haos bi nast'o, i bas me zanima kako bi ljudi gledali na to sto direktora boli qratz za kritike gradjana, i svi bi govorili: mi ih placamo, odgovorni su nam, to je uzas... i, jeste.

licemjerje nas nigdje ne vodi. kao, uzasavamo se kad u Avazu pisu bljuvotine o vildani selimbegovic, senadu pecaninu i nekada bakiru hadziomerovicu, a u redu je kad 'nasi' jebu majke 'anamo njima' i koriste rjecnik isti k'o i ovi u Avazu. razlika je jedino sto su ovi 'nasi'? pa ne mozemo tako u Evropu, necemo se zajebavat'! ne smije Avaz pisati kako pise i vrijedjati ljude, ne smije to raditi ni RTRS, ali ne smije ni FTV! sta treba, takmiciti se u kretenizmu s njima? to je kao IN? nije! nije moj novinar koji se izrazava k'o da mu je risto djogo predav'o!

opet ne kontam ove sto spominju RTRS na ovoj temi, to je OFFTOPIC. otvorite temu o RTRS, pa cemo zajedno komentarisati njihov program, nikakav problem.
ČikaJosip

#2386 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by ČikaJosip »

kamen spoticanja wrote:
ČikaJosip wrote:Bakira je ustoličio SDP. I samo on (SDP) mu je bbio politička zaštita. Sada se i oni pomalo distanciraju od njega, ima tome već neko vrijeme. Njegov neprofesionalizam i šovinizam će ga dovesti do toga da nema tko stati iza njega.
i zbog ovoga bi bila steta da bakira vise ne gledamo...i kamo srece da je vise bakira bilo...ali ovo sad je cirkus :-)

Pa sve dobro što uradi prozivajući kriminal uprska neprofesionalnošću i šovinizmom. Kakve mu onda koristi.
stochar

#2387 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by stochar »

plain vanilla wrote:
a drugo, i RTRS je javni servis, i njima placamo pretplatu (i to ne umanjuje Bakirov pad, ali je cinjenica)
toliko
evo tema: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 2#p5246782

eto, bujrum!
kamen spoticanja

#2388 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Alfa_Ze wrote: samo vi kmeciteeee !! bar vam to niko ne brani !! 8-)
ne kmecimo mi sinko zbog sebe,neg zbog tebe...jer kad ti drot opali tach kad jednom dobijes vozachku a ti mu kazes ne mores jarane tako,ja ti punim budjet od mene primas platu sjetit ces se kolege stochara :wink:
Alfa_Ze

#2389 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

stochar wrote:
plain vanilla wrote:
toliko
evo tema: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 2#p5246782

eto, bujrum!
komeba wrote:Zašto je ova tema na medijima, a sve ostale na politici?
politička pozadina - politika :?
:-) :sax:
klixober

#2390 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by klixober »

NightSkyWalker wrote:
plain vanilla wrote:
Kritikovati samo Bakira, a ne i RTRS je licemjerno
RTRS je izgubljen slucaj. O njima ne treba ni raspravljati. Tu se valjda svi slazemo da su pod direktivom Dodika.
I smatram da se prvo treba mesti svoja avlija. A tebi ako je do RTRS-a ti otvori temu o njima.
Slatko kako se odričeš RS. Slatko :wink:
plain vanilla

#2391 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

NightSkyWalker wrote:
plain vanilla wrote:
RTRS je izgubljen slucaj. O njima ne treba ni raspravljati. Tu se valjda svi slazemo da su pod direktivom Dodika.
I smatram da se prvo treba mesti svoja avlija. A tebi ako je do RTRS-a ti otvori temu o njima.
Moja avlija je i Banja Luka koliko i Sarajevo, ni manje ni vise. Avlija koju ja placam je moja.
kamen spoticanja

#2392 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

plain vanilla wrote:
NightSkyWalker wrote:
plain vanilla wrote:
Moja avlija je i Banja Luka koliko i Sarajevo, ni manje ni vise. Avlija koju ja placam je moja.
zanimljivo je gledati kako su se obrnule uloge :-) do zadnjih izbora strategija crvenih forumasa bila je otprilike meti ispred svoga praga, dok su se zeleni branili pricom o cijeloj domovini...sad sve isto samo obrnute uloge :-) ...
a crveni s zelenim u koaliciji :-) :D
plain vanilla

#2393 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

[quote="kamen spoticanja"
zanimljivo je gledati kako su se obrnule uloge :-) do zadnjih izbora strategija crvenih forumasa bila je otprilike meti ispred svoga praga, dok su se zeleni branili pricom o cijeloj domovini...sad sve isto samo obrnute uloge :-) ...
a crveni s zelenim u koaliciji :-) :D[/quote]

ja odgovram za svoje postove, a za postove crvenih forumasa nisam nadlezna

i smijesno je to, sto vecina krije za koga je glasala, ali bez obzira na to koristi priliku da prica o crvenim forumasima
ne zanima mene ni sta misle zeleni, ni crveni, ali jednostavno ne volim dvostruka mjerila

kad na temi o SB rekoh za 3 Senada, Bakira, i njihove medije, niko me nije napao zasto opravdavam Senadov rad..nego tamo sam ogranicena SDPovka koja se usudila komentarisati rad Senada
a ovdje kad spomenuh RTRS, ja zachatavam :-)
stochar

#2394 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by stochar »

plain vanilla wrote:
NightSkyWalker wrote:
plain vanilla wrote:
opet offtopic. eno tema o RTRS-u. meni je isto sve moja avlija, ali de malo prouci kako i gdje idu porezi, pretplata, i sva ostala davanja. od 6KM pretplate ne ide 3 na RTRS, nego svih 6 ide na FTV. nemam se ja sta neodricati, takav nam sistem. a, ja neki dan bio u BL, zarakij'o se s rajom, bio Kod Muje na cevapima, i naravno da svaki dio BiH smatram svojim jer samo budala se moze svesti u tor pored citave BiH, ali to nije tema ove emisije...

administrativna podjela je takva kakva jeste, dok je ovog ustava bice tako, nazalost. evo mikrosituacija: kretenski bi bilo da na TVSA svakodnevno gledamo kriticke priloge o vlasti u Zenicko-Dobojskom kantonu, da ima neka emisija u kojoj Zarif Guhdija svake srijede kritikuje premijera Ze-Do kantona, naziva ga kriminalcem, zenickim vozdom i sta ti ja znam, a da pri tome ni slovo nema o vlasti Kantona Sarajevo? mislim, ni ovako nema ni slovo o losim stvarima u KS na toj televiziji, ali bi jos gore bilo da se to prikriva konstantnim kritikovanjem Ze-Do kantona. (ovo sam uzeo samo kao banalan primjer).

p.s. ponovio sam vise puta i ne krijem. glas'o sam za SDP na svim proteklim izborima, ne svidja mi se kako se zalazu za mene kao svog glasaca, ne svidja mi se jednoumlje koje guraju preko FTV, ne svidja mi se sto koaliraju sa strankom s kojom sam proveo 20 najtezih godina i u kojoj su Šaje, Čengići, Bičakčić, Branković...
kamen spoticanja

#2395 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

plain vanilla wrote:

i smijesno je to, sto vecina krije za koga je glasala, ali bez obzira na to koristi priliku da prica o crvenim forumasima
ne zanima mene ni sta misle zeleni, ni crveni, ali jednostavno ne volim dvostruka mjerila

kad na temi o SB rekoh za 3 Senada, Bakira, i njihove medije, niko me nije napao zasto opravdavam Senadov rad..nego tamo sam ogranicena SDPovka koja se usudila komentarisati rad Senada
ne zachatavas...ali nisi upravu...jer tema je FTV i kritike na temu su on topic...
a da su kritike itekako opravdane pokazuje par postova ovog gore crvenog forumasa koji porucuje poreznim obveznicima da bakira boli polni organ za istim,bez obzira na to sto mu oni daju platu i sto su mu oni shef de jure...
zar to tebi ne tukne na dodikovstinu...a to,jel, ne zelimo :wink:
just in bieber

#2396 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by just in bieber »

А може ли микс, ФТВ и РТРС? Ипак су они заједнички, јавни сервис наше државе и ружно их је одвајати. И њима дајемо наш новац за претплату. Може нешто овако?
Bakir Hadžiomerović prešao na RTRS!
Većina zaljubljenika u lik i djelo Bakirovo, gledala je RTRS, mantrajući kako sve Bakir dobro veli, a većina Dodikovih pulena je ugasila TV, da se ne bi zajebali sutra u referisanju. A i piplmetar u prijemniku je đavolja naprava.
Tako je živuća, na daljinskom brza, ili sa dva TV-a opremljena, populacija, mogla sinoć da vidi do zla Boga lud šou ,,Presing u 60 minuta“.
Plebs je zbunjeno gledao ovaj performans, pitajući se ko tu koga....?
А све је на:
http://www.6yka.com/bakir-rtrs
Corto Maltese

#2397 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Corto Maltese »

Zašto svi govore da je FTV Zlatkova televizija, kada sve što rade ide u direktnu Dodikovu korist? Bakir Miletu vrijedi više nego cijela politička redakcija RTRS-a
just in bieber

#2398 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by just in bieber »

Corto Maltese wrote:Zašto svi govore da je FTV Zlatkova televizija, kada sve što rade ide u direktnu Dodikovu korist? Bakir Miletu vrijedi više nego cijela politička redakcija RTRS-a
Ах, и ти свашта питаш. Кад је, још давно неко говорио:

,,Osnovno je to da je Dodik bolja opcija za BiH i za RS od SDS-a. To mi zaista daje nadu.”
plain vanilla

#2399 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
plain vanilla wrote:

ne zachatavas...ali nisi upravu...jer tema je FTV i kritike na temu su on topic...
a da su kritike itekako opravdane pokazuje par postova ovog gore crvenog forumasa koji porucuje poreznim obveznicima da bakira boli polni organ za istim,bez obzira na to sto mu oni daju platu i sto su mu oni shef de jure...
zar to tebi ne tukne na dodikovstinu...a to,jel, ne zelimo :wink:
jesam li ja to isto rekla?
ako jesam, ok..ali nisam..

Ali tolike teme zachatane, pa ovdje da pogledamo sta se sve pisalo, sad se meni broji svako slovo :oops:

Ja, nazalost, o Bakiru nemam reci sta lijepoga..da imam, branila bih ga ovdje svim silama, ali je neko otvorio jos jednu temu o Bakiru, pa sam tamo rekla..
Ja ustvari ni ne gledam tu emisiju vec dugo, ne mogu ja onih najava-skandalozno, kriminalci, mafijasi..pola je neutemeljeno ili navodno, a druga polovina iako je istinita, niko se ne bavi njome, pa svi zaborave kad se emisija zavrsi.
Pogledala sam par emisija, zbog ove diskusije ovdje, i eto da se ponovim, Bakir je ovim sa SDA dosao do dna. Ne zato sto je dotakao male zelene, nego sto je iskoristio i FTv i Fahra za svoj licni obracun sa Suljom, a sve zbog slucaja Obhodjas.
I on je (Bakir) kao i drugi novinari u svojim medijima, u ovom konfliktnom periodu imao priku napraviti dobru emisiju, ali iskreno, ja to od njega nisam ni ocekivala..Zato se ljutim vise na Senada (Avdica) nego na Bakira.

Bakir je svoj maksimum davno dosegao..sad samo moze ici nize...a sve mi se cini da ni nize vise ne moze..

Jesam li sad on topic?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2400 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by -LIBERO- »

Corto Maltese wrote:Zašto svi govore da je FTV Zlatkova televizija, kada sve što rade ide u direktnu Dodikovu korist? Bakir Miletu vrijedi više nego cijela politička redakcija RTRS-a
Haris Silajdzic br.2
Locked