Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

oldplague

#2351 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by oldplague »

popajic wrote:
Banksy wrote:
Alfa_Ze wrote: A sto se tice (novog) vlasnika ''Dana'', sasvim je razumljivo da im ne odgovara sto se Bakir malo vise ''primakao'' Fahri.
Sto to ''primicanje'' bude vece ( ili manje ), tako ce i pisanje u ''Danima'' ili obrnuto u ''Avazu'', biti intenzivnije ili manje intenzivnije o Bakiru i ''60 minuta''..
U svakom slucaju, uvijek ce biti na tapetu - jal ''Oslobodjenja'' i njegovih ''Dana'', jal Fahrina ''Avaza''
Tačno, u pravu si. To i jeste tragedija. Dani, Avaz, Oslobođenje, FTV, sve isto ..
A narod samo traži objektivno i profesionalno novinarstvo.
Kad imas troglav narod onda je objektivnost novinara vrlo relativna stvar.
Sve zavisi od toga ko cita i sta ocekuje da procita...na , zalost !
Objektivnost ne može biti relativna, to je oksimoron. Neka čita ko šta hoće, objektivnost je još uvijek ono što je i bila. I ne slažem se da narod samo traži objektivno i profesionalno novinarstvo. Da ga traži i imao bi ga. Narod hoće bodljavinu, a istine i objektivnosti se plaši ko crnog vraga. Od TV do foruma.
NightSkyWalker

#2352 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

zagazaga wrote:
NightSkyWalker wrote:
zagazaga wrote:
onda je za tebe ekipa sa RTRS-a sinoć praava :thumbup: .......večeras Vlajki :dance: .....to je pravi javni servis
Od kada je to RTRS mjerilo bilo cega?
Kritikovati Bakira i njegovu propagandu ne znaci govoriti da su ostali nesto bolji! To kakvi su ostali nije alibi Bakiru da rado ono sto radi, jer ono sto radi nije novinarstvo vec sirenje propagande, a to nije nikome potrebno!

Protiv Dodika i Covica i ostalih treba govoriti argumentovano i cinjenicno, a ne protiv njih ici propagandom ma kakvi god da su. Znamo svi sta je propaganda uradila 90-tih godina. Da se drzalo cinjenica drugacije bi bilo!
al' ne dirati princa i hareta :wink: ..........dole bakir i FTV :bih:
a ni Zlaju(valtera) zar ne :wink:
Alfa_Ze

#2353 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

Image

ДОДИК: СРПСКА НИЈЕ ЕГИПАТ

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da Srpska politički stabilna, da nije Egipat, i da je prilog u političkom magazinu "60 minuta" Federalne televizije, gdje se nedvosmisleno prizivaju nemiri u RS slični onima u arapskoj zemlji, neprijateljski.

http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=35718

Image

МАГАЗИН „60 МИНУТА“ РУШИ БиХ

Politički magazin Federalne televizije "60 minuta" direktno radi na razbijanju BiH i iza takvog projekta stoji bošnjački nacionalizam, saglasni su politički i intelektualni predstavnici Hrvata u BiH, kao i članovi Udruženja dobrovoljaca HVO-a "Herceg – Bosne".

http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=35712
veliki_fabio

#2354 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by veliki_fabio »

jovanbl wrote:Uopste ne mogu da razumijem ljude koji pokusavajuci da opravdaju primitivnu propagandu u toj emisiji 60 minuta govore o rtrsu i nekim tamo drugim novinarima i televizijama sa "one" strane.
Opet ovi ovdje gledaju kako je Bakir zlo od covjeka i cudim se cude kako moze biti takav pri tom zaboravljajuci dsa ga gledaju u u emisiji na televiziji koja u sustini jeste glasnik snsd a.

Razlika jeste u tome sto je Bakirov rjecnik primitivan i uvredljiv na prvu, ali sustina i jednih i drugih je ista, propagiranje svoga politickog naredbodavca i pljuvanje i omalovazavanje svega drugog tudjeg i drugacijeg.

Bolesno je reci da je 60 minuta novinarstvo uopste, jer pri zdravoj pameti to inteligentan covjek koji zna samo osnovne postulate novinarstva ni u ludilu ne moze reci i na taj nacin uvrijediti novinarstvo.

problem je u tome sto ljudi zavisno s koje su strane svrsavaju na bakirovo: kriminalac ,bandit, fasista dok god se odnosi na njima nesimpaticnu osobu u politickom ili nekom drugom javnom zivotu i to je onda ok , to onda jeste novinarstvo jer takvi bolje nisu ni zasluzili ( kakvi postulati, kakva druga strana, kakvo monitranje i insinuacije, to nije vazno vazno je da se pljuje, i sto bolje pljunes na onog mrskog to bolje.

Sve je to meni ok, boli me uvo, nek ljudi svrsavaju na politicke PPP (politicko progandni program kako god se ond zvao 60 minuta presing ili slicno) bolje nisu ni zasluzili, ali nemoj da me neko ubjedjuje da je to novinarstvo i da su te emisije objektivne, to vrijedja zdravu pamet.

kad kazes da sarajevo nije multietnicki grad, kazu kakva je banjaluka. kad kazes ne valja ftv, kazu kakav je rtrs. kad kazes bosnjaci pocinili zlocin, delic osudjen u hagu, kazu a sta su srbi radili i kako slave svoje zlocince. itd.

u federaciji se 15 godina bave rs-om. i za rupe na ulicama kriv je ustav kao i za sve drugo.

sad su se sjetili da se bave sobom kad je ohr digao ruke, donacije presusile i milijarde pokradene.

i opet ce ti reci da je dejton kriv za sve.

super je biti politicar u federaciji. radis sta hoces jer za sve je glasacima kriv rs, dodik, dejton, srbija, hrvatska i rtrs.
emigrazione

#2355 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by emigrazione »

Zivim u federaciji a cesto sam u PC, iskreno ne vidim nikakvu razliku izmedju ova dva entiteta. Bijeda i kokuzlik i 'vamo i tamo, svo sto oni imaju imamo i mi, sve sto oni nemaju nemamo ni mi :roll:
Na zalost ni sa nacionalistima nismo u deficitu u odnosu na PC, tako da stvarno ne vidim cemu sva ova suplja prica. Ruga se gubavac mucavcu :roll:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2356 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Alfa_Ze wrote:
plain vanilla wrote:
Banksy wrote:
Tačno, u pravu si. To i jeste tragedija. Dani, Avaz, Oslobođenje, FTV, sve isto ..
A narod samo traži objektivno i profesionalno novinarstvo.
TV1, RTRS, SB
@ ''Bansky'' nije nimalo pristrasna ?? :D
evo ja da dopisem : Nezavisne novine, Glas srpske, zagrebacki Vecernji list, pa onda Zoran Krešić, Ivan Šušnjar, Tvrtko Milovic, Milan Šutalo, . . . .
Mogli bismo dopisivati danima, nazalost
to sam i rekla na temi o SB..da je novinarstvo sada dotaklo dno

jedina j razlika sto smo od nekih novinara ocekivali vise
a za neke uopste nismo iznenadjeni
popajic

#2357 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by popajic »

NightSkyWalker wrote:
popajic wrote: Kad imas troglav narod onda je objektivnost novinara vrlo relativna stvar.
Sve zavisi od toga ko cita i sta ocekuje da procita...na , zalost !
Novinar je taj koji odlucuje hoce li ili ne biti objektivan. A objektivan je onoliko koliko slijedi cinjenice.
U normalnoj drzavi , ne i kod nas !
Tebi je , napr. Babin sin objektivno naj insan i ko god napise drugacije , ti to ne bi smatrao objektivnim !
Kuzis ? :D
ultima_palabra

#2358 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by ultima_palabra »

Politički magazin Federalne televizije "60 minuta" direktno radi na razbijanju BiH i iza takvog projekta stoji bošnjački nacionalizam, saglasni su politički i intelektualni predstavnici Hrvata u BiH, kao i članovi Udruženja dobrovoljaca HVO-a "Herceg – Bosne".
Jesul legitimni? 8-)
oldplague

#2359 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by oldplague »

Tako ti je nekako i s političkim strankama. Skonta li se sad šta?
popajic

#2360 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by popajic »

oldplague wrote:
Objektivnost ne može biti relativna, to je oksimoron. Neka čita ko šta hoće, objektivnost je još uvijek ono što je i bila. I ne slažem se da narod samo traži objektivno i profesionalno novinarstvo. Da ga traži i imao bi ga. Narod hoće bodljavinu, a istine i objektivnosti se plaši ko crnog vraga. Od TV do foruma.
Sad objasnih nocnom setacu na sta sam mislio, pa da ne ponavljam.
jovanbl

#2361 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by jovanbl »

emigrazione wrote:Zivim u federaciji a cesto sam u PC, iskreno ne vidim nikakvu razliku izmedju ova dva entiteta. Bijeda i kokuzlik i 'vamo i tamo, svo sto oni imaju imamo i mi, sve sto oni nemaju nemamo ni mi :roll:
Na zalost ni sa nacionalistima nismo u deficitu u odnosu na PC, tako da stvarno ne vidim cemu sva ova suplja prica. Ruga se gubavac mucavcu :roll:
Ja zivim u bl , al skoro da sam cesce u sa nego u bl. I imam isti zakljucak.

E sad ce ti dezurni isjerivaci pravde reci, kako mozes izjednacavati, genocidna tvorevina i sl.....

sustina je, da imamo jedan poprilicno zaglupljen narod ( mislim na sve narode sto zive u bih) , lak za manipulaciju i muzenje, zatrovan predrasudama i predubjedjenjima, i sto je najgore,narod poprilicno NEZAINTERESOVAN ZA ISTINU, samim tim nezainteresovan za kompromis, toleranciju i uvazavanje jedni drugih.

Dok je narod takav, on u principu i ne yeli novinarstvo, i to narocito ne objektivno novinarstvo, njemu treba da cuje da je onaj tamo los, da je kriv za sve, jer tesko je zivjeti kad shvatis da moras uraditi nesto radiklano u svom dvoristu da bi zivio bolje pa tek onda posmatrati tudje i davati mu savjete . Puno je lakse pratiti pioliticke serije u crno bijeloj verziji, one su bas kao i meksicke sapunice , vrlo jednostavne za shvatiti nasem zaglupljenom narodu
oldplague

#2362 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by oldplague »

popajic wrote:
oldplague wrote:
Krivo si mu objasnio. Ono što si opisao je definicija subjektivnosti i nema nikakve veze sa objektivnošću. I nikad neće imati. Zemlja nema nikakve veze s time.
BHCluster

#2363 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by BHCluster »

jovanbl wrote:
emigrazione wrote:Zivim u federaciji a cesto sam u PC, iskreno ne vidim nikakvu razliku izmedju ova dva entiteta. Bijeda i kokuzlik i 'vamo i tamo, svo sto oni imaju imamo i mi, sve sto oni nemaju nemamo ni mi :roll:
Ja zivim u bl , al skoro da sam cesce u sa nego u bl. I imam isti zakljucak.

E sad ce ti dezurni isjerivaci pravde reci, kako mozes izjednacavati, genocidna tvorevina i sl.....

sustina je, da imamo jedan poprilicno zaglupljen narod ( mislim na sve narode sto zive u bih) , lak za manipulaciju i muzenje, zatrovan predrasudama i predubjedjenjima, i sto je najgore,narod poprilicno NEZAINTERESOVAN ZA ISTINU, samim tim nezainteresovan za kompromis, toleranciju i uvazavanje jedni drugih.

Dok je narod takav, on u principu i ne yeli novinarstvo, i to narocito ne objektivno novinarstvo, njemu treba da cuje da je onaj tamo los, da je kriv za sve, jer tesko je zivjeti kad shvatis da moras uraditi nesto radiklano u svom dvoristu da bi zivio bolje pa tek onda posmatrati tudje i davati mu savjete . Puno je lakse pratiti pioliticke serije u crno bijeloj verziji, one su bas kao i meksicke sapunice , vrlo jednostavne za shvatiti nasem zaglupljenom narodu
to ti nas narod nece svatiti ni kada ga na kraju iz kuce iznesu.
sfrj

#2364 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by sfrj »

Hoce 60 minuta da bude TLN. :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
hajducka travica

#2365 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by hajducka travica »

oldplague je napisao/la:
I ne slažem se da narod samo traži objektivno i profesionalno novinarstvo. Da ga traži i imao bi ga. Narod hoće bodljavinu,
Da,daaa,ove gronje rijeci su itekako diskutabilne.Koliko god da se rezima i ideologija promijeni,narod ostaje uvijek jedna enigma.Bosanski narodi su najbolji primjer ove enigme.Do juce su nosili plavobijelocrvene zastavice i Titove slike,kleli se u bratstvo i jedinstvo i u zjenicu oka svog.Danas ti isti,ne bas svi ali Bogami jedna solidna vecina slijedi cetnickoustasku ideologiju,ideologiju noza i krvi.Narod,sad se pitam,sta je narod?
plain vanilla

#2366 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

oldplague wrote:

naravno
nijedna stranka ne valja, a SDP je najgori
oldplague

#2367 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by oldplague »

plain vanilla wrote:
oldplague wrote:

naravno
nijedna stranka ne valja, a SDP je najgori
Nije najgori, al' ne valja.
Alfa_Ze

#2368 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

Benderu u Hrvatskoj potvrđena zatvorska kazna iz BiH

Hrvatski Vrhovni sud odbio je žalbu jednog od osnivača Hrvatske Republike Herceg-Bosne Ivana Bendera i potvrdio presudu kolega iz Federacije BiH kojom je Bender osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog zloporabe položaja ili ovlasti u privatizaciji mostarskog hotela "Ero", doznaje se danas na Vrhovnom sudu.

Odluka Vrhovnog suda je konačna i na nju nema mogućnosti žalbe. Bivši čelnik HR Herceg-Bosne i bivši dopredsjednik HDZ-a BiH mogao bi tako biti jedan od prvih osuđenika iz BiH koji će zatvorsku kaznu služiti u Hrvatskoj.
Ovo je ''montirani politickí'' proces, uzviknut ce i Dragan Covic !!
Samo laganini !! :thumbup:
popajic

#2369 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by popajic »

oldplague wrote:
popajic wrote:
oldplague wrote:
Krivo si mu objasnio. Ono što si opisao je definicija subjektivnosti i nema nikakve veze sa objektivnošću. I nikad neće imati. Zemlja nema nikakve veze s time.
Nisam , nego i ti ne shvatas ili neces da shvatis.
Subjektivnost kod nas itekako odredjuje sta je "objektivno". Goruci sovinizam u drzavi isto tako ima velike veze sto se ovog tice.
I istina je objektivno samo jedna , svugdje osim kod nas.Kod nas je SVE troglavo , pa je i raspredanje na ovoj temi u stvari potpuno izlisno. Subjektivno se razglaba o objektivnostima....bezizlazno !
hajducka travica

#2370 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by hajducka travica »

NightSkyWalker wrote:
zagazaga wrote:
onda je za tebe ekipa sa RTRS-a sinoć praava :thumbup: .......večeras Vlajki :dance: .....to je pravi javni servis
Od kada je to RTRS mjerilo bilo cega?
Kritikovati Bakira i njegovu propagandu ne znaci govoriti da su ostali nesto bolji! To kakvi su ostali nije alibi Bakiru da rado ono sto radi, jer ono sto radi nije novinarstvo vec sirenje propagande, a to nije nikome potrebno!

Protiv Dodika i Covica i ostalih treba govoriti argumentovano i cinjenicno, a ne protiv njih ici propagandom ma kakvi god da su. Znamo svi sta je propaganda uradila 90-tih godina. Da se drzalo cinjenica drugacije bi bilo!
Ti bi bio u pravu da je sve pocelo '90-tih.

Al' hajd' mi Bosanaci ko Bosanaci !!!!
plain vanilla

#2371 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

NightSkyWalker wrote:
zagazaga wrote:
NightSkyWalker wrote: Od kada je to RTRS mjerilo bilo cega?

al' ne dirati princa i hareta :wink: ..........dole bakir i FTV :bih:
a ni Zlaju(valtera) zar ne :wink:
Kritikovati samo Bakira, a ne i RTRS je licemjerno
I njima placas pretplatu, ali o njima nisi otvorio temu..ili to oni rade bolje?
NightSkyWalker

#2372 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

plain vanilla wrote:
RTRS je izgubljen slucaj. O njima ne treba ni raspravljati. Tu se valjda svi slazemo da su pod direktivom Dodika.
I smatram da se prvo treba mesti svoja avlija. A tebi ako je do RTRS-a ti otvori temu o njima.
stochar

#2373 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by stochar »

plain vanilla wrote:
pa otvori vise ti temu o RTRS jebemmu! ovo je tema o bakiru i FTV, i ne placamo mi pretplatu RTRS, mislim da je to razdvojeno. zamisli, kupis ti TV, za dva dana se pokvari, dodjes u prodavnicu da iskoristis garanciju, a oni ti kazu: "nije to nista, vidi Haitija, sav porusen, a ti dosla da se zalis zbog jednog TV-a!"

kad cemo mi u ovoj drzavi jednom shvatiti da jedna losa stvar ne negira drugu? da ako neko kaze da na FTV ne valja to i to, nikakav argument nije: na RTRS je gore! sta vam je vise koji kurac?!?!?!?!sta sad, ako je los RTRS FTV treba da bude gori? ne kontam...

p.s. tom logikom sve teme na forumu mozes ponistiti. odes na temu o Edinu Dzeki i kazes: sto ne raspravljate o Senijadu Ibricicu?! ili, na temi o Manchester Cityju kazes: licemjerno je raspravljati o tom klubu a da se ne spomene i Wolfsburg, otvorite temu o Wolfsburgu!
plain vanilla

#2374 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

stochar wrote:
plain vanilla wrote:
pa otvori vise ti temu o RTRS jebemmu! ovo je tema o bakiru i FTV, i ne placamo mi pretplatu RTRS, mislim da je to razdvojeno. zamisli, kupis ti TV, za dva dana se pokvari, dodjes u prodavnicu da iskoristis garanciju, a oni ti kazu: "nije to nista, vidi Haitija, sav porusen, a ti dosla da se zalis zbog jednog TV-a!"

kad cemo mi u ovoj drzavi jednom shvatiti da jedna losa stvar ne negira drugu? da ako neko kaze da na FTV ne valja to i to, nikakav argument nije: na RTRS je gore! sta vam je vise koji kurac?!?!?!?!sta sad, ako je los RTRS FTV treba da bude gori? ne kontam...
Ma ko govori o negiranju, ali sam o Bakiru vec ispricala sto sam imala...necu ponavljati svaki dan..

Nije stvar gdje je gore
nego mi nemamo problem da placamo RTRS jer od njih ne ocekujemo da rade normalno, a FTV je izdajncika banda koja rusi drzavu..i tebi je to normalno..i zbog toga ne psujes?
gdje to ima?

a taj rjecnik, svaka ti cast :oops:
stochar

#2375 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by stochar »

plain vanilla wrote:
stochar wrote:
plain vanilla wrote:

Ma ko govori o negiranju, ali sam o Bakiru vec ispricala sto sam imala...necu ponavljati svaki dan..

Nije stvar gdje je gore
nego mi nemamo problem da placamo RTRS jer od njih ne ocekujemo da rade normalno, a FTV je izdajncika banda koja rusi drzavu..i tebi je to normalno..i zbog toga ne psujes?
gdje to ima?

a taj rjecnik, svaka ti cast :oops:
ne placam pretplatu RTRS-u, nije mi normalno nista na toj TV i nikad je ne gledam, a moje je pravo na kojoj cu temi diskutovati. niko ti ne brani da otvoris temu o RTRS-u, pa mozda se i ja javim i kazem sta mislim o RTRS-u, jer da to govorim na ovoj temi bio bi offtopic. ovu temu isto nisam pokren'o. kakvo je to bolesno sljedbenistvo? FTV nije izdajnicka banda koja rusi drzavu, i ja to nigdje nisam rek'o, ali da valjaju - ne valjaju qrtzu! izvini na lengvidzu, ipak je ovo balkan, pa kad mnogi mogu pravdati lengvidz koji na javnom servisu koriste bake&co nazivajuci ljude banditima i kriminalcima bez optuznice i presude (makar to bio i dodik za kojeg imam slicno misljenje, ali bez optuznice i presude ga se javno ipak ne smije tako nazivati), moze se valjda i jedan polupismeni anonimni forumash izrazavati malo grublje... kakav to primjer daju mladim novinarima? na koncu, kad se njih bez ikakvih dokaza isproziva u medijima 'suprotnog tabora', onda to okarakterisu kao ugrozavanje svoje sigurnosti, i u pravu su, ali nemaju ni oni pravo isto to raditi!

da ponovim: bakir ili bilo koji novinar na FTV podlozni su kritici kao i svi ostali, ali uz jednu razliku: njih smo svi pozvaniji kritikovati jer oni su po definiciji DRZAVNI SLUZBENICI! uposlenici televizije koja je pod direktnom ingerencijom vlasti FBiH. placamo im pretplatu, kao sto placamo i odvodjenje smeca ili vodu, tako da ne mogu raditi bas sta im je qrtzu ceif jer imaju odgovornost prema gradjanima koji ih placaju! over and out!
Locked