Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

NightSkyWalker

#1676 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Corto Maltese wrote: Nije tačno ni da je isporučio onu šestorku u Quantamo. To su učinili komandir specijalne jedinice MUP-a, a poslije pilot koji ih je prebacio na Kubu. Zlaja je samo naredio da se tako uradi, tako da je i ova tvoja tvrdnja, koju jes' da nisi izrekao, ali vidim ti u očima da se spremaš, samo besramno izvrtanje činjenica.
Kao što je izvrtanje činjenica i bilo koja druga kritika upućena drugu Zlatku.
:wink:

P.S. I jos je odpremio legendu Alagica u Hag.
Mali_Vuk

#1677 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Mali_Vuk »

avicena wrote:
Mali_Vuk wrote: Ne bih da offtopičarimo previše, ali pogledaj još jednom fotku :roll:
Može li ovako? Mijenja li suštinu?

Image
Normalno da mijenja. Šta ja sad treba da po internetu kopam slike na kojima su neki od Avdića u društvu sa Soptom (ma ko bila ta cura), pa da te upitam za suštinu te slike?

Malo si brzoplet. Ali shvatam ja to, mladost - ludost :)
Mali_Vuk

#1678 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Mali_Vuk »

NightSkyWalker wrote:
Corto Maltese wrote: Nije tačno ni da je isporučio onu šestorku u Quantamo. To su učinili komandir specijalne jedinice MUP-a, a poslije pilot koji ih je prebacio na Kubu. Zlaja je samo naredio da se tako uradi, tako da je i ova tvoja tvrdnja, koju jes' da nisi izrekao, ali vidim ti u očima da se spremaš, samo besramno izvrtanje činjenica.
Kao što je izvrtanje činjenica i bilo koja druga kritika upućena drugu Zlatku.
:wink:

P.S. I jos je odpremio legendu Alagica u Hag.
Hahaha, evo ih, počeli kao razlog protiv SDP-a navoditi vojnike koji su završili u Hagu. Bog, Otac, Tito, da je bio na vlasti tada (a Boga mi i sada) ti ljudi bi završili u Hagu. Ti to odlično znaš, ne shvatam kako te nije stid to dovesti u bilo kakav kontekst sa ovom pričom.
NightSkyWalker

#1679 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Ja samo znam jedno, politicari a i njihovi novinari se samo bore za sebe i svoje pozicije. A mi gradjani smo pusiona, i ovako i onako! Sve dok imamo ovakve korumpirane politicare i novinare, nema nam naprijed.
Mali_Vuk

#1680 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Mali_Vuk »

NightSkyWalker wrote:Ja samo znam jedno, politicari a i njihovi novinari se samo bore za sebe i svoje pozicije. A mi gradjani smo pusiona, i ovako i onako! Sve dok imamo ovakve korumpirane politicare i novinare, nema nam naprijed.
:thumbup: Apsolutno!!
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1681 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

NightSkyWalker wrote:
Hipatija wrote:
NightSkyWalker wrote: Sramota. I vidi cuda, o tome nema nista u 60 minuta. Znas li zasto? :wink:
Zamisli ni reis, ni Fahro, ni Izetbegović, ni Bičakčić, ni .... se o tome nije oglasio" Znaš li zašto!
Tema je o 60 minuta. Zasto o Ahmetovicu nije bilo nista u toj emisiji?
Evo ja cu ti reci, zato sto je njegova partija sada u koaliciji sa SDP-om. :wink:
Ma treba izbaciti lopovsku SDA iz koalicije i nek Bakir opelete opet po njima, kao u stara dobra vremena. Ima materijala za cijelu godinu.
NightSkyWalker

#1682 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Mali_Vuk wrote:
Hahaha, evo ih, počeli kao razlog protiv SDP-a navoditi vojnike koji su završili u Hagu. Bog, Otac, Tito, da je bio na vlasti tada (a Boga mi i sada) ti ljudi bi završili u Hagu. Ti to odlično znaš, ne shvatam kako te nije stid to dovesti u bilo kakav kontekst sa ovom pričom.
Alagic nije ni od koga bjezao, ali je Zlaja ipak na njega poslao specijalce da ga uhapse kao zadnjeg kriminalca, da bi se ulizao medjunarodnoj zajednici i pokazao kao neka faca. Alagic je bio od onih koji su sa borcima, rame uz rame, branili i odbranili zasu drzavu. Ali, nekim politicarima, nista sveto nije. Fotelja je jedino pravilo!
NightSkyWalker

#1683 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

plain vanilla wrote:
Ma treba izbaciti lopovsku SDA iz koalicije i nek Bakir opelete opet po njima, kao u stara dobra vremena. Ima materijala za cijelu godinu.
A zasto ih mora prvo izbaciti iz koalicije da bi opleo po njima? :)
Evo ja cu ti reci zasto, jer nema muda da udara po onima koji su u zagrljaju sa Zlajom.
Svi koji udju u tu koaliciju imaju medijsku zastitu ma kakvi god da su. I to je profesionalnost, zar ne? :wink:
avicena

#1684 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by avicena »

Mali_Vuk wrote:
Sreća pa mi mladost drži dobro memoriju šta se sve dešavalo i da je malo previše za slučaj. :wink:

Image
plain vanilla

#1685 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

NightSkyWalker wrote:
plain vanilla wrote:
Evo ja cu ti reci zasto, jer nema muda da udara po onima koji su u zagrljaju sa Zlajom.
Svi koji udju u tu koaliciju imaju medijsku zastitu ma kakvi god da su. I to je profesionalnost, zar ne? :wink:
Naravno da je tako
A ti ionako ne placas pretplatu. a trubis ovdje danima o nepravdi. Prvo krenuti od sebe :oops:
Mali_Vuk

#1686 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Mali_Vuk »

NightSkyWalker wrote:
Mali_Vuk wrote:
Legenda Alagic nije ni od koga bjezao, ali je Zlaja ipak na njega poslao specijalce da ga uhapse kao zadnjeg kriminalca, da bi se ulizao medjunarodnoj zajednici i pokazao kao neka faca. Alagic je bio od onih koji su sa borcima, rame uz rame, branili i odbranili zasu drzavu. Ali, nekim politicarima, nista sveto nije. Fotelja je jedino pravilo!
Ja sam bio Alagićev borac, i dan danas nosim gvožđe u tijelu, i to baš iz nekih bitaka u kojima sam bio pod njegovom komandom. Ne možeš na taj način diskvalificirati SDP-ovce. Skroz si na pogrešnom tragu..

@avicena Daj prestani da se sramotiš.
NightSkyWalker

#1687 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

plain vanilla wrote:
NightSkyWalker wrote:
plain vanilla wrote:
Naravno da je tako
Pa da, ipak se dijelimo da njihove i nase kriminalce, zar ne. :wink:
NightSkyWalker

#1688 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Mali_Vuk wrote:
Ja sam bio Alagićev borac, i dan danas nosim gvožđe u tijelu, i to baš iz nekih bitaka u kojima sam bio pod njegovom komandom. Ne možeš na taj način diskvalificirati SDP-ovce. Skroz si na pogrešnom tragu..
Ma ne diskreditujem ih radi toga, oni su sami sebe time dosta diskreditovali. Samo kada vidim kakvim se nelogicnim metodama pojedini ovdje koriste, pa reko da i ja malo ubodem. Al slazem se da se treba drzati sadasnjeg trenutka. :)

peace
Last edited by NightSkyWalker on 26/01/2011 20:09, edited 2 times in total.
avicena

#1689 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by avicena »

Mali_Vuk wrote: @avicena Daj prestani da se sramotiš.

Imaš li šta jače od ad hominem?
NightSkyWalker

#1690 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

avicena wrote:

hajde da se ne prepiremo ko mala djeca. sta vam je.
Mali_Vuk

#1691 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Mali_Vuk »

NightSkyWalker wrote:
avicena wrote:

hajde da se ne prepiremo ko mala djeca. sta vam je.
:dance: Odoh malo gledati TV, a nije FTV, ako mi vjeruješ :D
NightSkyWalker

#1692 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Mali_Vuk wrote:
:dance: Odoh malo gledati TV, a nije FTV, ako mi vjeruješ :D
:lol: :thumbup: :bih:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1693 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Chmoljo »

dadasapic wrote:
Chmoljo wrote:ove "rasprave" su uzele maha u zadnje vrijeme više nego inače. gore nego pred izbore. ubuduće, svako insinuiranje i nabijanje etiketa sugovorniku (četnik, ustaša, zlatkovi plaćenici itd.) će povlačiti ban. ili ćete se ophoditi normalno jedni prema drugima, ili lupajte parole na blogovima.

ako nemate šta pametno napisati, suzdržite se.

posmatrajte ovo kako hoćete, apel, upozorenje, opomena...

ovo će upozorenje biti zakačeno na nekoliko "užarenih" tema...
ZAŠTO!
elektronski,štampani mediji puni su četnika ustaša....tako nam je i na ulici. zašto ovde da bude iznimka?
neki dan na faksu profesor je srbe regularno zvao četnicima.ako je takav vokabular zastupljen i na našem univerzitetu(predavanja na postdiplomskom kod grebe)zašto bi ovdje bilo zabranjeno? opet uljepšavamo sliku svakodnevnice.
26. Jan. 2011. 15:47 Banned user for reason “nema rasprave niti komentiranja upozorenja od strane moderatora!”
» dadasapic

30 dana

:roll:
Komrad

#1694 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Komrad »

avicena wrote:
Mali_Vuk wrote:
Sreća pa mi mladost drži dobro memoriju šta se sve dešavalo i da je malo previše za slučaj. :wink:

Image
najjace mi je sto u tom tekstu pise

Elektronsko izdanje Slobodne Bosne :) 60 minuta he he he
NightSkyWalker

#1695 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Image

Piše: Enver Kazaz, RadioSarajevo.ba

Zajedničko gotovo svim interpretacijama teksta jest to da su interpretatori morali u svojoj reakciji pokazati koliko im je stalo do svog vođe i svoje partije. Ti vođobranitelji samo su potvrdili ispravnost jedne od mojih teza: medijski prostor u BiH je esdepeiziran, dodikiziran i čovićiziran, a istine radi i harisiziran, radončićiziran, dok se iznad svega toga nadvija etnička fantazma našeg velikog vođe.

Divanjene u 60 minuta

O liderokratskoj i partitokratskoj instrumentalizaciji medija u BiH gotovo niko ne piše, mada je ona očita, a postizborna esdepeizacija medija doživjela je svoj karikaturalni vrhunac na Federalnoj televiziji i njenoj propagandnoj mašini. Ta se televizija skljokala u propagandno blato, a demonizacija etničkih drugih postala je svakodnevnom normom u njenim informativnim i političkim emisijama. I u ponedjeljak navečer (24. 1. 2011) u emisiji Šezdeset minuta, u jednom predugom i podosadnom intervjuu Željka Komšića Bakiru Hadžiomeroviću mogli smo gledati kafansku politiku tipa: šta pomisliš o svojoj nacionalnoj pripadnosti kad se probudiš i pogledaš u ogledalo; Ivo Josipović nastavlja Tuđmanovu politiku prema BiH, možda su ove ocjene malo preoštre, ali, eto, to tvrde Ivan Zvonimir Čičak i Ivo Banac, pa su one namah argumentirane; kad god Beograd i Zagreb nešto dogovaraju to je obnavljanje dogovora Cvetković-Maček...

I tako gotovo puni sat divane njih dvojica, da bi sve bilo garnirano davnim Bakirovim prilogom u kojem se vidi da je njegov jaran Željko dobitnik Zlatnog ljiljana Armije BiH. Kao da ta činjenica nije općepoznata i kao da je Bakir nije do sada miliona puta naglasio na Federalnoj televiziji u kojoj je on i glavni urednik, i novinar, i propagandist, i ideolog, i onaj što prima i otpušta urednike i urednice na javni servis koji Zlatku Lagumdžiji pjeva zanosne ode, baš kao što su to nekad pred Josipom Brozom Titom činili pioniri, napumpani patriotizmom.

Puštaj džingl, onaj neutralni

Obmanu li Željko, ili istinu reče, kad naglasi Bakiru da je SDP uvijek pozivao oba HDZ-a u vlast. Obmanu li bez da trepne član Predsjedništva BiH. Jer, ako me sjećanje dobro služi – baš je na ovoj televiziji prije dvadesetak dana Svetozar Pudarić, predsjednik Glavnog odbora Lagumdžijne stranke, vrlo precizno izjavio da SDP ne želi dati priliku HDZ-u i Čoviću da uđu u vlast. A isto je odmah po objavljivanju rezultata izbora zanosno uzviknuo i Zlatko Lagumdžija. Pardon, može li uopće obmanuti član Predsjedništva, Željko Komšić, zlatni ljiljan. Jasno da ne može, jer on je svetac našeg bošnjačko-bosanskog patriotizma, naš heroj, gazija, onaj što je na Bakirovoj televiziji uzviknuo: š`a je ba, kome ti prićaš, nemo´ ba meni o ratu, ja sam u ratu jeo blato. A onda je Bakir panično tražio džingl, onaj neutralni.

Puštaj džingl, onaj neutralni, histerično je vikao svešef Federalne televizije. Bilo je to vrijeme, ako se sjećate, izborne utrke u kojoj je građanin Komšić morao pobijediti političara Željka, onog istog što je govorio maternjim jezikom, a onda mu je neko došapuno da u ustavu piše kako ima i nekakav hrvatski, pa je Željko progovorio hrvatski na Komšićev bošnjački način. Svaka je propaganda, dakle, karikaturalna u istoj onoj mjeri u kojoj je to ovdašnja politička scena.

Bazduljev Sir Zlatko Ferguson

Elem, na tekst koji se bavio liderokratskom i partitokratskom instrumentalizacijom medija reagirali su mnogi. Jedna je reakcija dirljiva: Milan Šutalo, glavni urednik portala Dnevnik.ba napisao je da je, između ostalog i zbog tog teksta, opet zavolio demokratsko Sarajevo. Hvala, odgovaram, ali nemojte me, preklinjem Vas, svrstavati tamo, u red Mijovića, Numanovića, Avdića, Pećanina, Hadžifejzovića. Neke od njih sam cijenio, neke nikad, niti ću. Ali, hvala, uistinu. Rekli su mi da je reagirao i Veselin Gatalo u Glasu Srpske. Pogledao. Ne čitam to smeće. Ne pada mi na pamet trošiti vrijeme na to.

A onda je reagirao Muharem Bazdulj, kolumnist Oslobođenja, suradnik beogradskog Vremena, pisac, jednom riječju, tankoćutan. Imao je taj prije desetak dana podobru odu vođi u Oslobođenju. Bio je u njegovoj kolumni drug Zlatko Lagumdžija upoređen u borbi za istinu i pravdu sa Miroslavom Krležom. O, što poraste vođa, baš kao žaba u onoj priči što je vidjela gdje se konji koju pa i ona digla nogu. A onda je Bazdulj Zlatkovu političku taktiku i uspjeh usporedio sa onim fubalskim Sir Alexa Fergusona, trenera Manchester Uniteda. Toliko je moćan predsjednik SDP-a da se u njemu sudaraju fudbalski mag Ferguson i književni genij Krleža. Pa se ne zna je l` Zlaja igra za raju, il' zanemaruje taktiku. Niti se zna kad je Zlaja Krleža, a kad je SDP Manchester United.

Kakva divna uobrazilja pisca koji je nekad slijedio Kiša. Ima Kiš u „Savetima mladom piscu“ jedan imperativni stav. Ne budi moćnikov vratar prema gomili, tako nekako kaže Kiš. Bazdulj kao da je to preveo na svoj bosanski, pa eno hvali Zlatka i SDP više no Emir Suljagić. Suljagić je od Lagumdžijnog hagiografa dogurao do ministra. Dokle li će Bazdulj dobaciti nejakim analogijama.

Svemoć Bazduljeve uobrazilje

A šta tvrdi Muharem Bazdulj dok piše Zlatkovo žitije: „Ipak, indikativno je da on (To biva ja, op. E. K.) SDP-u zamjera što je (sa svojim koalicionim partnerima) već formirao vlast u `kantonima sa bošnjačkom većinom`, odnosno što, s druge strane, `nema nikakav ozbiljni izborni rezultat u onim županijama gdje su Hrvati etnička većina`. Otkad je to (relativno) brzo formiranje vlasti grijeh? I zašto oni koji imaju ozbiljan izborni rezultat `u onim županijama gdje su Hrvati etnička većina` ne formiraju vlast?“

Ma, nema teorije da sam ovo zamjerio SDP-u. U Bazduljevoj uobrazilji moguće je da čak i Kusta postane vrstan pisac, da su Brega i njegovo Dugme jugoslavenskiBeatlesi, a ja da zamjeram (relativno) brzo formiranje vlasti SDP-u i njegovim partnerima. Bazduljeve mjere, očito, ovise od toga gdje piše i kome se nabacuje. Čuj, relativno brzo. Otkud to SDP-ovo šeprtljanje oko vlasti najednom postade brzo. Tvrdio sam nešto sasvim drugo: „Bosanskohercegovačkoj postizbornoj krizi u ovom trenutku niko ne vidi ishod. Njen rasplet će biti moguće naslutiti tek kad se iz kabineta Angele Merkel vrati ovdašnja politička bulumenta. Politički rat za vlast i sve privilegije koje ona nosi tada će možda biti gurnut u stranu kako bi otpočeo krhki dijalog. Ali, nisu li SDP i njegovi koalicioni partneri već formirali vlast u kantonima sa bošnjačkom većinom. Nije li se SDP-ova predizborna parola Država za čovjeka pretvorila u vlast nad bošnjačkim čovjekom u bošnjačkim kantonima, u narcističku sliku: BiH to sam JA.“

Da ne mora braniti vođu od njega samog, Bazdulj bi uočio da je takvo formiranje vlasti u kantonima sa bošnjačkom većinom puna potvrda bošnjakizacije SDP-a i dodatno jačanje krize. Jer, SDP zbog krize može svoj izborni rezultat jedino primijeniti tamo gdje je ostvario izbornu većinu. A baš je takvo formiranje vlasti direktna potvrda da SDP iz bošnjačkih kantona, da se našalim, ne može tim izbornim rezultatom dobaciti ni do hrvatskih županija, a kamo li do Federacije, RS-a i države. To je prava slika njegove izborne pobjede i pokazatelj Lagumdžijne pogubne političke taktike. Pogubne, (Gdje mu je taj Ferguson sad da ga vadi u sudijskom produžetku, druže Bazdulj?) zato što je precijenio svoju snagu tzv. relativnog izbornog pobjednika, a umjesto da istrajno i dugotrajno pregovara o formiranju vlasti zapao je u daljnje antagoniziranje na političkoj sceni. Kako će se iz toga izvući rekao je sinoć Željko Komšić, negirajući ono što su prije njega izrekli Svetozar Pudarić i sam vođa lično u noći izborne pobjede.

A drugu zamjerku SDP-u, koju mi podmeće pisac sa velikom uobraziljom, nisam nikad i nigdje izrekao. Naime samo sam konstatirao ovo: „SDP-ova bošnjakocentrična multietničnost i bosanstvo raspadaju se pred pukom činjenicom da ova partija nema nikakav ozbiljni izborni rezultat u onim županijama gdje su Hrvati etnička većina. Zašto je to tako, u SDP-u niko ne postavlja pitanje. Njihove mantre o nepristajanju na brojanje krvnih zrnaca pojedinih političara nisu ništa drugo kafanski politički argumenti. Naime, Lagumdžija i njegova elita u svojim populističkim gestama nikada nisu na ozbiljan politički način izašli u javnost sa programom rješavanja nacionalnog pitanja u BiH. Čak bi se moglo reći da osim na razini površnih parola, Lagumdžijina partija duboko prezire to pitanje. Uvjerena u parolu kvazigrađanske politike o građaninu kao nosiocu političkog prava, ona je etnička prava potpuno marginalizirala ostvarujući svoju multietničnost na račun najmalobrojnijeg naroda u BiH kojeg može uvijek nadglasati.“

A ovo je, da ostanem u Bazduljevom hagiografsko-fudbalskom diskursu, pokazatelj da Zlaja i raja igraju na male, a ne kao Ferguson u Ligi šampiona. Od Čaršije pa do Marindvora, najjači su, ubjedljivo, a već u Mostaru viču poput navijača, onda kad je Željo ispadao u drugu ligu: Famose, Famose, eto Želje, tamo se.

Fesovi i paljanska propaganda

Da, javio se i profesor Asim Mujkić, prodekan za nastavu na ovdašnjem fakultetu političkih nauka. On se u tekstu „Odgovor pseudoliberala sa fesom“, objavljenom na portalu Radio Sarajevo žali da sam ga proglasio nacionalistom. Asime, bolan, nije moguće. Pa gdje ću to. Kako, bolan, da nacionalist bude neko ko toliko citira Johna Rawlsa, Ronalda Dworkina, Johna Graya, Roberta Berryja, Richarda Rortyja, Isaiha Berlina, Charlesa Taylora. Nipošto. A napisao sam samo ovo: „Ako su nezavisni mediji garant demokratije, oni instrumentalizirani su temelj partitokratije i liderokratije, političkog jednoumlja koje ukida svaku mogućnost demokratskog dijaloga u javnom prostoru. Drugim riječima, nisu li esdepeizirani mediji u svom gromoglasnom navijanju za vođu i partijsku elitu zapali u model dodikizacije i čovićizacije medijskog prostora kao proces ne samo instrumentalizacije medija nego i njihove etnizacije. U tu svrhu esedepeiziranim medijima služe i intelektualci, dio sarajevske akademske elite koji širi parole o medijskom građanskom frontu koji je eto zadnji branik domovine. Ne vide takvi pseduoliberalni akademičari da su, dok izgovaraju takve rečenice, upravo metnuli fes na svoju umnu glavu, te da sve njihove parole taj fes pretvara u jeftinu liderokratsku gestu i još jednu etnokulturnu fantazmu.“

Mislio sam da se ovaj fes odnosi na skroz druge glave akademske zajednice, a ono – prepozna se Ti, Asime. Žao mi je da se to svelo samo na Tebe, a ne npr. na one što svaku kritiku nezakonitih cijena postdiplomskih studija na, bijaše li ono Tvoj fakultet u pitanju, proglašavaju paljanskom propagandom. Nisam mislio na Tebe, već na one što u odbrani SDP-ovih medija koriste militantne metafore: front, zadnja linija odbrane, branik građanske Bosne itd. Ako si ih i Ti negdje koristio, žao mi je. Iskreno. I otkad je to metaforično metanje fesa na glavu - nacionalizam. Jok, bolan Asime, to je samo instrumentalizacija, etnokulturom začinjena, tijesno skopčana sa akademskom udobnošću, lahkoćom bivanja u njoj. Lahkoćom, kaže se na bosanskom, zar ne? Ili je Reis naredio drukčije kad si bio kod njega, de reci nam pravovremeno, da na vakat titovku zamijenimo fesom na glavi.
Banksy

#1696 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
Meni više vuče na "Farmu".
Tačno. Samo, ko bi bio Ekrem? Konkurencija je jaka ... :D
U onoj "Možeš kako hoćeš, može dokle hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš to što hoćeš!" ima dosta Ekremovog šmeka.
Nije loša ni Komšićeva sentenca, glede formiranja vlasti i raspodjele fotelja: ''Nije važno kojem narodu pripadaš, već kakav si čovjek!''
plain vanilla

#1697 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Banksy wrote:
Nije loša ni Komšićeva sentenca, glede formiranja vlasti i raspodjele fotelja: ''Nije važno kojem narodu pripadaš, već kakav si čovjek!''
Sta tacno fali toj recenici? Ne volimo se svi trpati u torove, i nije svakome najznacnija odrednica je li Bosnjak, Hrvat ili Srbin!
Komrad

#1698 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Komrad »

plain vanilla wrote:
Banksy wrote:
Sta tacno fali toj recenici? Ne volimo se svi trpati u torove, i nije svakome najznacnija odrednica je li Bosnjak, Hrvat ili Srbin!
pa gdje ti zivis?
od 1990 ide ovako
Nije bitno kakav si covjek bitno je kojem narodu pripadas

ili radni naziv

Nek je nas, pa makar i lopov
felipe kajetano

#1699 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by felipe kajetano »

NightSkyWalker wrote: A ovo je, da ostanem u Bazduljevom hagiografsko-fudbalskom diskursu, pokazatelj da Zlaja i raja igraju na male, a ne kao Ferguson u Ligi šampiona. Od Čaršije pa do Marindvora, najjači su, ubjedljivo, a već u Mostaru viču poput navijača, onda kad je Željo ispadao u drugu ligu: Famose, Famose, eto Želje, tamo se.
:lol:

:thumbup:
ultima_palabra

#1700 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by ultima_palabra »

Joj kad se ovog Kazaza dohvatim :x Haj Zlaja i SDP manje više, al đe ćeš u Želju dirati...
Locked