Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

letacina

#1401 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

:mrgreen:
JBT wrote:
letacina wrote:
plain vanilla wrote:Zato i kazem da je Komsic bas bio dobar, na kraju je i Bakir malo smirio dozivljaje. Komsic, kao clan predsjednistva, ne bi sebi smio dopustiti histericne ispade na koje ga je navodio Bakir.
Bas ga je iskulirao.

Pa zbog Komšićevih prijašnjih gafova Bakir je očekivao da je doveo odgovarajućeg sagovornika za mahalsku pljuvačinu. Ali ga je ovaj u maniru stranih diplomata potpuno iskulirao (sasvim ga sigurno savjetuju o javinm nastupima), a Bakir još jednom pokazao sav svoj novinarski očaj. Ako se ono novinartsvom uopšte može nazvati.

Jako ozbiljan komentar. :)
Priznaj, koliko vremena provodis pred ogledalom!? :)
Sta kazu Azirine kasike? Ima li sihira? :)

Uzimajući u obzir tvoj umni potencijal svaki pokušaj da ispadneš duhovit je hvale vrijedan.
JBT

#1402 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

Pa ako obratiš pažnju vidjećeš da ja razgovaram ozbiljno ali sa ozbiljnim ljudima. A za tvoj nivo su te dvije riječi naučna fantastika
Je li ovo ta tvoja ozbiljna prica? :sad:
Aaaaaaa..... Usrah se Nemoj više molim te :
Vjeruj mi da bih osobno bio jako sretan da se pokazes zrelim sugovornikom. :)
stecak

#1403 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by stecak »

JBT wrote:
Da imalo poznajes novinarstvo znao bi da novinarstvo, pogotovo istrazivacko MORA BITI provokativno. Mora se bara sukomesati pa onda kako kome. Ne znam koga imamo u Srbiji, ali u Hrvatskoj imamo Aleksandra iz Neljom u 2. Bakir je otisao malo naprijed jer nam je zemlja podjeljena u torove pa je malo teze doci na fin nacin do ispravne i istinite informacije. A jos uz to rizikuju zivote. Mislim da su zasluzili svi zajedno sa 60 minuta mnajvecu nagradu za novinarstvo kaja moze biti u svijetu. Mislim da je Pulizer u pitanju. :)

A sto se tice Komsica, nije slucajno u samom vrhu SDP-a. Reprezentativni kadar. :)
- 60. minuta u zadnje vrijeme nema gotovo nikakve veze sa novinarstvom, posebno istraživačkim. Primjer je sinoćnji gdje gledamo one-man show (s tim da je voditelj i gost jedna te ista osoba).

- Glupo je porediti 60. minuta sa Nedjeljom u 2. Posljednja ne "tukne" na jednopartijski medij.

- kažeš Pulitzera :lol: :lol:

I još ti napišem karticu teksta, a ti meni onako jako argumentovano jednom rečenicom: "Izadji sa konkretnim primjerima i realnim stavovima pa cemo dalje."

I to je to?
S kim i ja raspravljam ccc
Last edited by stecak on 25/01/2011 19:45, edited 1 time in total.
JBT

#1404 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

plain vanilla wrote:
Co0l wrote:
plain vanilla wrote:Zato i kazem da je Komsic bas bio dobar, na kraju je i Bakir malo smirio dozivljaje. Komsic, kao clan predsjednistva, ne bi sebi smio dopustiti histericne ispade na koje ga je navodio Bakir.
Bas ga je iskulirao.
Mislis histericne ispade kao u zadnjoj emisiji 60 minuta pred izbore kad je gadjao Bakira Izetbegovica papirima i psovao mu koristeci psovke kakvih bi se i kocijasi postidjeli?Naravno,Bakir H.je poslije sprijecio da taj ispad koji je zabiljezen kamerama poslije bude i emitovan u emisiji,posto cijela debata nije isla uzivo.Ne bi izgledalo najljepse za Zelju da su bas svi vidjeli takvo ulicarsko ponasanje,svjestan je bio toga Bakir H... :D :D
Koliko god covjek bio smiren, ne moze uvijek tako i ostati. Evo, pogledaj samo na forumu koliko je provokatora i kakve rijeci teske padnu, a u zivotu se vidjeli nismo..jos da nema straha od Banovica, mogu misliti na sta bi forum licio.

I Komsic je covjek od krvi i mesa, i naravno da ce reagovati. Ali Bakir, za kojeg smo se slozili da je navijac SDP-a, je sinoc pokazao, da on jednostavno ne zna drugacije. Pokusao je nalozhiti Komsica, pa da ovaj krene s optuzbama, nekim visokim tonovima, skandaloznim izjava, koje bi se u medijima pojavljivale narednih dana.

Ali, eto, Komsic je to stvarno fino iskulirao, i cak primirio i Bakira, tako da je ova pred kraj emisije prestao citati pitanja skandaloznim glasom i sa iskolacenim ocima.

Bravo za Komsica! :)

Prvi Predsjednik BiH sa kvalitetima jednog predsjednika. :)
JBT

#1405 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

A pošto je vama aktivistima SDP-a bitno da gledate svog predsjednika, FTV mu treba obezbijediit prostor da drži svoje tirade? Znači ti se slažeš s tim da FTV treba biti, tj. ostati partijsko glasilo SDP-a na kome će funkcioneri samo ove partije držati svoje monologe. Ako je tako, onda je pošteno da simpatizeri i članovi SNSD-a i SDP-a finansiraju svoje stranačke televizije, a nas ostale građane oslobode od obaveze plaćanja tih ogavnih propagandističkih medija. Pošteno

Otkud ti to da sam SDP- aktivist? Ti bas volis etiketirati ljude. Ne valja to. Pogotovo ako hoces voditi diskusiju.
A taj o kome govoris je covjek koji ce imati glavnu rijec, sa svojom partijom u pravljenju vlade BiH i federacije, a to je meni jako bitno. Ako tebi nije, prebacis kanal i to je to. Mada mislim da veci dio pretplatnika koji placaju tu TV takodje zele cuti sta im ima reci covjek koji ce formirati te vlade. Kriza je zesca pa se mora gledati i brinuti kako cemo iz nje.
Ne vidim FTV kao partijsko glasilo SDP. Nigdje to u njenom opisu i ne pise.
Kao sto rekoh, volis etiketirati po svom nahodjenju i ja osobno mislim da su ti arsini prema kojima to radis totalno subjektivni. Na granici halucinacije.
Da sam u pravu potvrdjuje i gledanost FTV i emisije 60 minuta.
Kao sto rekoh, sve sto je istina i sto je u sluzbi ove drzave pojedinci pripisiju SDP-u. Sto i nije toliko loshe za SDP. :)
JBT

#1406 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

NightSkyWalker wrote:
plain vanilla wrote: I Komsic je bio odlican sinoc, nije dopustao da ga Bakir nalozi svojim skandaloznim glasom pri postavljanju pitanja, bio je bas odmjeren i prizemljen.
:roll: je li ti stvarno mislis da je Bakir htjeo da nalozi Zeljku???

Bakir mu je postavljao lagana pitanja na koja je tacno znao kako ce Zeljko da odgovori. To se u novinarstvu zove soft ball questions.

Predsjednicima drzava se pitanja salju unaprijed. ne znam je li to tako u ovom slucaju bilo. Nezahvalno je pokusati maltretirati i nesuvislo pitati covjeka koji predstavlja instituciju Predsjednika.
Co0l

#1407 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Co0l »

plain vanilla wrote:
Co0l wrote:
Bas ga je iskulirao.
Mislis histericne ispade kao u zadnjoj emisiji 60 minuta pred izbore kad je gadjao Bakira Izetbegovica papirima i psovao mu koristeci psovke kakvih bi se i kocijasi postidjeli?Naravno,Bakir H.je poslije sprijecio da taj ispad koji je zabiljezen kamerama poslije bude i emitovan u emisiji,posto cijela debata nije isla uzivo.Ne bi izgledalo najljepse za Zelju da su bas svi vidjeli takvo ulicarsko ponasanje,svjestan je bio toga Bakir H... :D :D
Koliko god covjek bio smiren, ne moze uvijek tako i ostati. Evo, pogledaj samo na forumu koliko je provokatora i kakve rijeci teske padnu, a u zivotu se vidjeli nismo..jos da nema straha od Banovica, mogu misliti na sta bi forum licio.

I Komsic je covjek od krvi i mesa, i naravno da ce reagovati. Ali Bakir, za kojeg smo se slozili da je navijac SDP-a, je sinoc pokazao, da on jednostavno ne zna drugacije. Pokusao je nalozhiti Komsica, pa da ovaj krene s optuzbama, nekim visokim tonovima, skandaloznim izjava, koje bi se u medijima pojavljivale narednih dana.

Ali, eto, Komsic je to stvarno fino iskulirao, i cak primirio i Bakira, tako da je ova pred kraj emisije prestao citati pitanja skandaloznim glasom i sa iskolacenim ocima.
Moja kritika vezana za taj predizborni ispad nije bila upucena Komsicu nego Bakiru H.Komsic je takav kakav je,po meni nije neki politicar,jednostavno osim par zapaljivih izjava za vrijeme cetvorogodisnjeg mandata ama bas nista nije uradio,pa mi i nije jasna tolika euforija vezana za njegov lik i djelo.Kao sto neko rece,za sad jedino sto ga taj neki background borca Armije BiH izdvaja od mnogih ali takvih boraca je bilo na hiljade pa nikom nista.Al et,kad se sve sabere i oduzme njega licno smatram pozitivnim likom,mislim da je dobronamjeran i posten,iako mu se spocitava priblizavanje nekim tajkunima sto bi morao da izbjegne ako misli da zadrzi licni integritet kao politicar.
Ali zamjerim Hadziomerovicu sto je prikrio taj incident u studiju jer je njegova duznost bila da javnost vidi kandidata za najvisu drzavnu funkciju i u tom svjetlu,pogotovo u javnoj debati koje i sluze da narod vidi kakav je ko i da se na osnovu toga,izmedjuostalog,odluci hoce li ili ne glasati za njega.To je svjesno obmanjivanje javnosti.Zasto je to Bakir uradio svima nam je jasno kao sto nam je jasno zasto,dok takve incidente skriva,one koje ne simpatise ismijava u svojoj emisiji ako naprave recimo gramaticku gresku kad kazu nesto.
letacina

#1408 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

stecak wrote:
JBT wrote:
Da imalo poznajes novinarstvo znao bi da novinarstvo, pogotovo istrazivacko MORA BITI provokativno. Mora se bara sukomesati pa onda kako kome. Ne znam koga imamo u Srbiji, ali u Hrvatskoj imamo Aleksandra iz Neljom u 2. Bakir je otisao malo naprijed jer nam je zemlja podjeljena u torove pa je malo teze doci na fin nacin do ispravne i istinite informacije. A jos uz to rizikuju zivote. Mislim da su zasluzili svi zajedno sa 60 minuta mnajvecu nagradu za novinarstvo kaja moze biti u svijetu. Mislim da je Pulizer u pitanju. :)

A sto se tice Komsica, nije slucajno u samom vrhu SDP-a. Reprezentativni kadar. :)
- 60. minuta u zadnje vrijeme nema gotovo nikakve veze sa novinarstvom, posebno istraživačkim. Primjer je sinoćnji gdje gledamo one-man show (s tim da je voditelj i gost jedna te ista osoba).

- Glupo je porediti 60. minuta sa Nedjeljom u 2. Posljednja ne "tukne" na jednopartijski medij.

I još ti napišem karticu teksta, a ti meni onako jako argumentovano jednom rečenicom: "Izadji sa konkretnim primjerima i realnim stavovima pa cemo dalje."

I to je to?

Ja se čudim sve vrijeme šta ti je... :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1409 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Komsic je samo mogao dobiti poene premlacivanjem Bakira Izetbegovica..steta sto ga nije nalemao kao vola u kupusu
JBT

#1410 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

drug...pažljivo pročitaj pa komentariši...ne stavljam nikoga u istu ravan...šta se pališ ko hepo kocka dok su u istoj rečenici spomenuti SDP i SNSD?! Ali moraš priznati, kolko god ti mrsko bilo, da obje stranke imaju "socijaldemokrat" u svom nazivu a suštinski niti jedna nije lijeva. Na zadnjim izborima su obje zastupale različite vidove nacionalizma...jedna državni (pri tome ne sporim niti multietničnost, a ni građanstvo SDP-a) a druga hardcore (č)etnički

znam ja i da je SDP član Socijalističke internacionale....i Zlobin SPS je član iste internacionale, a ja nešto ne poimam Dačića kao socijalistu ma koliko karanfila za 8. mart podijelio. al nije to bitno...eto briši da sam i spomenuo i SNSD i SPS u ovom postu

Bitno je da je u cijeloj Evropi, a i svijetu ljevica u ideološkoj krizi...krizi između ideje iz koje je potekla i prakse globalnog kapitalizma tako, da SDP nije izuzetak. SDP glumi, kao i komplet evropska "ljevica", ljevičare...ono folovi crvene kravate, čestitke za 8. mart, 1. maj itd. pa koje prigodno saopštenje kad je kakav štrajk. Prava ljevica je usko vezana za radništvo, za sindikate (koji su ujedno i regrutni centri) i pravi ljevičari stoje sa radnicima na barikadama a ne šalju saopštenja. Volio bih samo vidjeti te žuljevite ruke naših crvenokravataša...mogu možda jedino hemoroide od fotelja pokazat.

Zato tvrdim da BiH nema pravu ljevicu...to je i poenta
Pa fino si rekao da SDP i SNDS za tebe nisu ljevica i time si ih stavio u istu ravan po tom pitanju. Kao, predstavljaju se tako, a nisu to sto kazu.
Ti mozes imati svoje misljenje o tome. Falabogu. Ali to nije i mjerodavno pri odredjivanju tih karakteristika. Nisi cak ni clan neke ljevice.
Tu je mjerodavna Svjetska internacionala i to je to. Za koga oni kazu da je socijaldemokrata, to je taj.
Zasto je Srbijanski SPS u toj grupi, to trebas pitati njih. Ne vjerujem da im ta cinjenica smanjuje kredibilittet kod razdvajanja SDP-a, kao clanice Internacionale i SNSD-a koji to nije.
Ali opet kazem, za tebe, privatno, sve je onako kako ti kazes. Ja recimo mislim da sam bolji fudbaler od Messija. :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1411 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JoseMujica »

plain vanilla wrote:Komsic je samo mogao dobiti poene premlacivanjem Bakira Izetbegovica..steta sto ga nije nalemao kao vola u kupusu
to bi bilo beton :thumbup: ...nalemat podrumaša...i ja žalim za tim iventom
JBT

#1412 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

Nije samo SDP, u posljednje vrijeme gostuju i potpisnici platforme. Recimo Tihić, onaj matičar, izdajnik koji je potpisao Prudski sporazum, Dodikovo potrčkalo, štetočina....i podsjeti me koje su mu nadimke još dijelili? :?
Jeli se ti namjerno praviš budala ili stvarno vjeruješ u to što pišeš? Da, Komšić je zasigurno gostovao kao ćlan predsjedništva, a ne SDP-a i sasvim je slučajno glavni akcent bio na stranačkim temama. Što onda nije predsjedavajućeg zvao?
Javni servis MORA biti otvoren i transparentan za sve značajne političke faktore u zemlji, bez obzira šta neko mislio o njihovim politikama. A mi nemamo javne, nego dva partijska servisa. I to i ptice na grani vide.

Kako god, sad svi navedeni vuku u istom pravcu, u interesu BiH i njenih gradjana i naroda. I to su ljudi koji ce rukovoditi drzavom u narednom periodu. Jako bitno za gledaoce FTV-a da se upoznaju sa tim ljudima u ovoj perspektivi.
Prijatelju, Predsjednik je predsjednik i kad prica o razmnozavanju mrmota u Crnoj Gori. predsjednik se i kad pije kafu oslovljava sa "Predsjednice". I kad ne bude vise predstavljao tu instituciju, ostace mu titula Predsjednika.
Ne znas osnovne stvari. Olaksaj nam svima i citaj, skupljaj informacije i sam. moje vrijeme je dragocijeno da bih ti drzao lekcije o elementarnim stvarima.
Last edited by JBT on 25/01/2011 20:06, edited 1 time in total.
Co0l

#1413 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Co0l »

plain vanilla wrote:Komsic je samo mogao dobiti poene premlacivanjem Bakira Izetbegovica..steta sto ga nije nalemao kao vola u kupusu
Bil to bilo OK ili ne potpuno je irelevantno u ovom slucaju.Ja licno sumnjam da bi mnogima koji su glasali za njega(a ne zaboravi da je velika vecina od njih Bosnjaka koji Aliju Izetbegovica vide kao najpozitivnijeg lika u stvaranju BiH) bilo drago da su culi kako spominje roditelje Bakira izetbegovica i to na nacin na koji ih je spominjao.Ono sto je relevantno tu je da je i Bakir H. toga bio svjestan pa je to namjerno sakrio od javnosti.Izgleda da je istina samo istina kad je u sluzbi 'nase stvari',iliti sto bi Talijani rekli Cosa Nostre :D :D
JBT

#1414 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

letacina wrote:
JBT wrote:
Onaj ko je SDP-u u datom trenutku poželjan, poželjan je kao i gost u 60 minuta. I od tog novinatskog televizijskog smeća mene apsolutno ništa više ne može iznenaditi.

A što se tiče Bakirovih intervjua, na osnovu bi studenti žurnalistike trebali učiti kako ne treba voditi razgovor. Dovede podobnog gosta i onda ga huška da govori protiv oponenata, kao kakva mahaluša u svijetu. To je posebno komično kada mu gostuju strani diplomati. Mr. Skandalozni nam kao sivonja zapne u navođenju gosta da kaže nešto negativno o primjerice Dodiku i Čoviću, a ovi hladno diplomatski izbjegavaju da daju odgovor i drže se na distanci. Jebeš nadrealiste :D

Komšić je juče bio dostojanstven

Je li ovo on meni našao pričati šta je novinarstvo. Aaaaaa :mrgreen:

Zaista je otužno vidjeti ovako indoktriniranu i zatupljenu osobu. Ovo bi vjerujem i samom šefu bilo degutantno. Žalosno :wink:

Ako imas Pulizera necu te uciti novinarstvu. Skinucu ti kapu i blago se nakloniti iz postovanja prema nagradi. Ali sumnjam da imas i ako si novinar, slab si. Ovako pricati o izbornim pobjednicima, FTV-u, novinarima 60 minuta, SDP-u...... to moze samo covjek iz avazovstine. A to nije novinarstvo. To je propaganda u vidu pamfletskog pisanja. :sad:
plain vanilla

#1415 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Co0l wrote:
Bil to bilo OK ili ne potpuno je irelevantno u ovom slucaju.Ja licno sumnjam da bi mnogima koji su glasali za njega(a ne zaboravi da je velika vecina od njih Bosnjaka koji Aliju Izetbegovica vide kao najpozitivnijeg lika u stvaranju BiH) bilo drago da su culi kako spominje roditelje Bakira izetbegovica i to na nacin na koji ih je spominjao.Ono sto je relevantno tu je da je i Bakir H. toga bio svjestan pa je to namjerno sakrio od javnosti.Izgleda da je istina samo istina kad je u sluzbi 'nase stvari',iliti sto bi Talijani rekli Cosa Nostre :D :D
Ne znam zasto Bakir to nije objavio, stvarno mi bezveze o tome nagadjati, pa eto i ako je mislio da stiti SDP. pogrijesio je. Ali opet kazem da bi Komsic samo dobio dodatne poene(glasove). A Alijini su i glasali za Bakira I., ko bi ga inace zaokruzio?
Da Bakir nije Izetbegovic, ne bi radio ni u mjesnoj zajednici za SDA..sto je evo i dokazao svojim istupima u javnosti..on do kraja mandata treba nasut vode u usta i drzat tako..
JBT

#1416 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

Sad nesto kontam, ispravi me ako grijesim, zar nije i predsjednik FBiH NEKAKVA INSTITUCIJA ?!

Pardon, do mene je, zabunih se - institucije FBiH obradjuje druga TV, FTV je zaduzena za drzavni nivo.

Duboko se ispricavam na ovoj neumjesnoj upadici

O cemu ti to?
Co0l

#1417 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Co0l »

JBT wrote:
Nije samo SDP, u posljednje vrijeme gostuju i potpisnici platforme. Recimo Tihić, onaj matičar, izdajnik koji je potpisao Prudski sporazum, Dodikovo potrčkalo, štetočina....i podsjeti me koje su mu nadimke još dijelili? :?
Jeli se ti namjerno praviš budala ili stvarno vjeruješ u to što pišeš? Da, Komšić je zasigurno gostovao kao ćlan predsjedništva, a ne SDP-a i sasvim je slučajno glavni akcent bio na stranačkim temama. Što onda nije predsjedavajućeg zvao?
Javni servis MORA biti otvoren i transparentan za sve značajne političke faktore u zemlji, bez obzira šta neko mislio o njihovim politikama. A mi nemamo javne, nego dva partijska servisa. I to i ptice na grani vide.

Kako god, sad svi navedeni vuku u istom pravcu, u interesu BiH i njenih gradjana i naroda. I to su ljudi koji ce rukovoditi drzavom u narednom periodu. Jako bitno za gledaoce FTV-a da se upoznaju sa tim ljudima u ovoj perspektivi.
Prijatelju, Predsjednik je predsjednik i kad prica o razmnozavanju mrmota u Crnoj Gori. predsjednik se i kad pije kafu oslovljava sa "Predsjednice". I kad ne bude vise predstavljao tu instituciju, ostace mu titula Predsjednika.
Ne znas osnovne stvari. Olaksaj nam svima i citaj, skupljaj informacije i sam. moje vrijeme je dragocijeno da bih ti drzao lekcije o elementarnim stvarima.
Ovaj gledalac FTV-a se upoznao sa Zvonkom Jurisicem tokom njegovog zadnjeg gostovanja u 60 minuta i sada ga gleda u onakom svjetlu u kojem se i sam predstavio javnosti-kao Ustasa sa velikim U.
Osnovna stvar-mi nemamo Predsjednika nego clanove Predsjednistva.
JBT

#1418 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

Uzimajući u obzir tvoj umni potencijal svaki pokušaj da ispadneš duhovit je hvale vrijedan]

Hvala. dajem sve od sebe. Duboki naklon.
:)

P.S. Znam ja da ti mozes bolje. Ovaj plicak si namjerno napisao. Jel` de? Malo da se izmistificiras. Bas si nestasan. :)
Co0l

#1419 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Co0l »

plain vanilla wrote:
Co0l wrote:
Ne znam zasto Bakir to nije objavio, stvarno mi bezveze o tome nagadjati, pa eto i ako je mislio da stiti SDP. pogrijesio je. Ali opet kazem da bi Komsic samo dobio dodatne poene(glasove). A Alijini su i glasali za Bakira I., ko bi ga inace zaokruzio?
Da Bakir nije Izetbegovic, ne bi radio ni u mjesnoj zajednici za SDA..sto je evo i dokazao svojim istupima u javnosti..on do kraja mandata treba nasut vode u usta i drzat tako..
Znao je Hadziomerovic vrlo dobro sta i zasto radi kad je to sakrio.Ti smatras da bi to bilo sega vidjeti na TV,ja smatram isto da bi se vjerovatno ismijao tome ali da bi Komsic profitirao od toga to ne smatram i jedino sto bi mogao dobiti je krivicna prijava a ne neki poeni a ocito je tako mislio i B.H. cim to nije emitovao.A morao je da je onakav novinar kakvim voli da se smatra.A nazalost nije.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1420 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Chmoljo »

ove "rasprave" su uzele maha u zadnje vrijeme više nego inače. gore nego pred izbore. ubuduće, svako insinuiranje i nabijanje etiketa sugovorniku (četnik, ustaša, zlatkovi plaćenici itd.) će povlačiti ban. ili ćete se ophoditi normalno jedni prema drugima, ili lupajte parole na blogovima.

ako nemate šta pametno napisati, suzdržite se.

posmatrajte ovo kako hoćete, apel, upozorenje, opomena...

ovo će upozorenje biti zakačeno na nekoliko "užarenih" tema...
JBT

#1421 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

stecak wrote:
JBT wrote:

I to je to?

Tako radi i 60 minutes (USA). Kad rade intervju sa bitnom osobom (ne mora cak biti ni Predsjednik) onda uzmu cijelu emisiju. Malo promjene nije na odmet. A i naradili su se do sada. :)
Da, procitaj kriterije za Pulitzera. Ne kazem da ce ga dobiti (ipak smo mi zadnja rupa na svijetu), ali i kad bi ga dobili niko to iz branshe ne bi zamjerio. Osim onih iz RS-a i iz Avaza. Mislim da su razlozi jasni. :)

Kad budes sljedeci put pisao "karticu texta" onda se potrudi da pises sa sadrzajem i necim vrijednim komentara, a ne da kartica bude smisao samoj sebi. Ovo ti je prijateljski i konstruktivan savjet.

A niko te ne tjera na raspravu (ja to zovem diskusijom). Na dobrovoljnoj je bazi. Osim ako nisi placen za propagandu. :)
plain vanilla

#1422 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Co0l wrote:
plain vanilla wrote:
Znao je Hadziomerovic vrlo dobro sta i zasto radi kad je to sakrio.Ti smatras da bi to bilo sega vidjeti na TV,ja smatram isto da bi se vjerovatno ismijao tome ali da bi Komsic profitirao od toga to ne smatram i jedino sto bi mogao dobiti je krivicna prijava a ne neki poeni a ocito je tako mislio i B.H. cim to nije emitovao.A morao je da je onakav novinar kakvim voli da se smatra.A nazalost nije.
Ne znam ja sta je Bakir H. mislio, niti sam njegov odvjetnik niti citam misli. Sto se mene tice, trebao je objaviti. A i kaznena prijava je za ljude, sta fali.
Ljudi od krvi i mesa ne mogu uvijek ostati hladni na provokacije, nema tu nista novo. Vise se plasim onih sa ledenim licima, za koje nikad ne znas sta misle.
JBT

#1423 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by JBT »

Moja kritika vezana za taj predizborni ispad nije bila upucena Komsicu nego Bakiru H.Komsic je takav kakav je,po meni nije neki politicar,jednostavno osim par zapaljivih izjava za vrijeme cetvorogodisnjeg mandata ama bas nista nije uradio,pa mi i nije jasna tolika euforija vezana za njegov lik i djelo.Kao sto neko rece,za sad jedino sto ga taj neki background borca Armije BiH izdvaja od mnogih ali takvih boraca je bilo na hiljade pa nikom nista.Al et,kad se sve sabere i oduzme njega licno smatram pozitivnim likom,mislim da je dobronamjeran i posten,iako mu se spocitava priblizavanje nekim tajkunima sto bi morao da izbjegne ako misli da zadrzi licni integritet kao politicar.
Ali zamjerim Hadziomerovicu sto je prikrio taj incident u studiju jer je njegova duznost bila da javnost vidi kandidata za najvisu drzavnu funkciju i u tom svjetlu,pogotovo u javnoj debati koje i sluze da narod vidi kakav je ko i da se na osnovu toga,izmedjuostalog,odluci hoce li ili ne glasati za njega.To je svjesno obmanjivanje javnosti.Zasto je to Bakir uradio svima nam je jasno kao sto nam je jasno zasto,dok takve incidente skriva,one koje ne simpatise ismijava u svojoj emisiji ako naprave recimo gramaticku gresku kad kazu nesto

Bilo bi nenormalno da svi glasaju za Komsica. Nismo mi u dreku do zavrata bez razloga. Neko je glasao i za ScepA.
Eno cujem, povukao se iz koalicije sa Covicem i Dodikom. Sporije pali, ali bolje ikad nego nikad. Samo sto se malo izgubilo na rejtingu zbog politicki nezrelih poteza.
letacina

#1424 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by letacina »

plain vanilla wrote:
Co0l wrote:
plain vanilla wrote:
Ne znam ja sta je Bakir H. mislio, niti sam njegov odvjetnik niti citam misli. Sto se mene tice, trebao je objaviti. A i kaznena prijava je za ljude, sta fali.
Ljudi od krvi i mesa ne mogu uvijek ostati hladni na provokacije, nema tu nista novo. Vise se plasim onih sa ledenim licima, za koje nikad ne znas sta misle.

Takvi se još zovu i inteligentni ljudil.
srklet

#1425 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by srklet »

JBT wrote:
Sad nesto kontam, ispravi me ako grijesim, zar nije i predsjednik FBiH NEKAKVA INSTITUCIJA ?!

Pardon, do mene je, zabunih se - institucije FBiH obradjuje druga TV, FTV je zaduzena za drzavni nivo.

Duboko se ispricavam na ovoj neumjesnoj upadici
O cemu ti to?
Ma vidim ovdje su glavni argumenti za Komsicev sahat u 60 minuta to sto je on INSTITUCIJA, pa shodno tome Bakir ima i pravo i obavezu da mu posveti toliko vremena.
A onda se sjetih da mi imamo i PREDSJEDNICU Federacije koja je, da izvinete, Hrvatica i ne znam da je ikad bila kod Bakira.
Pa onda se sjetih da je Komsic 1/3 Predsjednika DRZAVE, a gospodja Kristo (mada 1/1) ipak samo predsjednica Federacije.
Pa se onda sjetih da se Federalna televizija ne bavi Federacijom vec Drzavom, kako joj samo ime kaze...
Pa se onda sjetih da je ovo forum gdje samo objektivni i ozbiljni ljudi diskutuju...
Pa skontah da sam preletio i, eto, izvinjavam se, pickamimaterina, sto sam pomislio na momenat da je Bakir pristrasan.
Sta ces, halali ako mozes, znas nas hrvate jebo nas, ni za foruma nismo, kamo li za vlade.
Locked