POLITICKA KLADIONICA

Post Reply
valter43

#76 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by valter43 »

x
Last edited by valter43 on 12/10/2008 22:40, edited 1 time in total.
xy2000

#77 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by xy2000 »

The_Doctor,
rekao si da zeleni pobjeđuju, i ja ću zato glasati za Ekološku stranku, E-5.
Volim zeleno!!! :D
kicky

#78 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by kicky »

nisam čitao sve postove pa ne znam spomenu li iko mostar - netko od dva hdza (više šasne imaju ljubićevci) plus SDA! Znači ista priča! Ja se nadam da mladi liberali upadnu u vijeće - to bi bilo super, mostarski SDP je ionako goli..., ne znam kako halilović stoji! HSP od hrvatskih stranaka ulazi u vijeće, vjerojatno i SNSD s Gatalom na čelu! Ja ostajem vjeran lds-u :D
Almir Arnaut-Belli

#79 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Almir Arnaut-Belli »

BPS-Sefer Halilović!
JMJ

#80 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by JMJ »

Naravno, BPS-SH, ko drugi!
Draga amrice, haj se malo umi pa dodji opet i procitaj svoj post. A gdje su nas vratili ovi sto nam ne silaze sa ledja zadnjih 18 godina? Sta fali bivsem ratnom komandantu, sto ne umije mic po mic, je li.Cuj radikalni, pa daj Boze da je tako, pa da i donesu kakve radikalne promjene. Ja mu samo zelim dobro zdravlje i puno uspjeha, valja se njemu boriti sa tolikim bosnjakistancima! :bih:
seln

#81 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by seln »

Je li ovo kladionica ili partijski kongres?
Ja sportsku ne igram iz jednog razloga: ne tipujem glavom vec srcem i zato uvijek gubim.
Tako je, izgleda, i na ovoj temi.
Banksy

#82 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Banksy »

Novi grad - D. Hadžić
Centar - Konaković
Novo Sarajevo - Koldžo
Stari grad - SDA (SDP, da su kand. Resića)
ostale sa. op. SDA
DobroJutroKolumbo

#83 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by DobroJutroKolumbo »

Evo za Sarajevo prognoze...

Opstinu Centar preuzima SDP.

Opstinu Novo Sarajevo SDP.

Opstina Novi Grad podjela izmedju SDP i SDA.

Opstina Stari Grad SDA.

Ilidza SDA, mozda dio BPS Sefer H.

Vogosca SDA

...

Sta dobijem kao nagradu za pogodjenu politicku kladionicu , osim po usima , osim visegodisnjeg maltretiranja , osim korupcije , osim mita itd??? Moze li 5 dana prihoda od taksi sa navedenih opstina??? :D :D :D :lol: :lol: :lol: :-)
baxus

#84 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by baxus »

DobroJutroKolumbo wrote:Evo za Sarajevo prognoze...

Opstina Stari Grad SDA.

Vogosca SDA

...

Sta dobijem kao nagradu za pogodjenu politicku kladionicu , osim po usima , osim visegodisnjeg maltretiranja , osim korupcije , osim mita itd??? Moze li 5 dana prihoda od taksi sa navedenih opstina??? :D :D :D :lol: :lol: :lol: :-)
Trnovo, Stranka za Bih
Babonić

#85 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Babonić »

Sad je pravo vrjeme za opklade!!!!!
ALEM 001

#86 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by ALEM 001 »

SDP če sve zgaziti
sarlo

#87 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by sarlo »

Nemam staklenu kuglu i ovi izbori su manje predvidivi nego prethodni ali da pogadjamo
Banksy wrote:Novi grad - D. Hadžić, neke sanse ima i SDA-ovac
Centar - Konaković nikad se ne zna
Novo Sarajevo - Koldžo -otkako se sds ne kandiduje, komunjare su ovdje uvijek jake
Stari grad - SDA (SDP, da su kand. Resića)...a da je SDP dva puta dijelio somune?
ostale SA. op. SDA Znaci SDA-8 SDP-1 ostali nista. SDA ima najbolje kandidate!
Mislim da ce SDP dobiti vise opcina u TZ kantonu nego prije.
ZE-do SDA gotovo sve, izuzeci HDZ /Zepce, Vares/ Kakanj.
Srednja Bosna SDA, Hrvatska koalicija.
Krajina ljuta; zna se A-SDA uzima Cazin i Buzim, Bihacu SDP, Bosanski Petrovac SNSD. Ostatak SDA. Jedino u Bihacu ce ojacati S Z BiH.
Livanjski pola HDZ pola SNSD. Duvnu HSP.
HB mozda jednu dvije opcine uzmu Pravasi, vecinu HDZ.
HNK SDA HDZ pola-pola. Vidjecemo sta ce biti u Mostaru, Stocu, Capljini, mislim HDZ ce uzeti nacelnicka mjesta ali pitanje za koga ce Bosnjaci glasati i koliko ih ima uopce.
U pc-iju sve SNSD, ovakvu srpsku slogu nismo vidjeli od Milosevica i pocetka rata '92.
Dakle SDA vraca Sarajevo poslije 8 godina. SDP ima neke sanse u provinciji ali pitanje koliko su imali prepoznatljivih licnosti. SDP ce dobiti vise glasova i u Sarajevu, ali sa 15% na proslim izborima se tesko izvuci. Oni su jednostavno prepoznatljivi po agresivnom ateizmu i nemogu /i ne zele/ izaci iz te agresivnosti. S Z BiH nezainteresovana za ove izbore, kao da se desavaju u Mongoliji! Haris Silajdzic nije dao ni jednu, jedinu izjavu povodom izbora!!!! A predsjednik trece stranke po snazi. Njegova okolina je obezbjedila dobre place i takodje apsolutno pasivna. HDZ vraca snagu.
Ostaje Srebrenica. Bitka za Bosnu se opet vodi u Srebrenici.
Dodik, Tihic i 60 minuta su sve uradili da je uniste ali mi moramo vjerovati da mozemo pobijediti. U Srebrenici i na kraju u Bosni.
Apel, molba Srebrenicama da glasaju za Srebrenicu.
Zasto?
Zbog obiljezavanja 11.07. dana genocida u Srebrenici.
To je podsjecanja od zaborava i na sve ostale nevine zrtve.
Ako Bosnjak bude nacelnik obiljezavace se. Ove godine je bilo 50 000 ljudi. Iduce godine ce bito 100 000. Ili nece biti niko?
Zato nemojte glasati za liste malih stranaka. One su tu da razbiju glasacko tijelo. Vi znate ljude sa liste ali ko je stvorio te liste to ni oni ne znaju.
Sto se tice nacelnika imate izbor izmedju dva covjeka, glasajte svi za jednog . Ja nemam nikakvog kontakta sa Srebrenicom i nemogu preporuciti za koga da se glasa. Ipak, ja sam konzervativac i patriota ali tu bih glasao za Hakiju M. Zato sto se borio, zato sto je patriota i sto mislim da je bolji.
p.s.
koja je lova ako sam pogodio bar Sarajevo.
papacja

#88 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by papacja »

baxus wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Evo za Sarajevo prognoze...

Opstina Stari Grad SDA.

Vogosca SDA

...

Trnovo, Stranka za Bih
Hadžići, SDA
chuchumbamayumbe

#89 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by chuchumbamayumbe »

Ko uzima poene u Istocnom Sarajevu, kakva je tamo situVacija?!
Compact

#90 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Compact »

U Istočnom Sarajevu izbore uzima Rade Zalad!!!
Babonić

#91 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Babonić »

Kladim se na BPS kao iznenađenje kao autsajder ima dobru kvotu.U istočnom sarajevu rovovska bitka između SDS i SNSD.
sophy

#92 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by sophy »

ako i dalje budu po birace dolazili taxijem i bacali im mrvice, a ovi ko gladni cirkusanti igrali igru za malo jada, onda ce sve biti isto... no ako pravi gradjani izadju na izbore mislim da bi vam se mogle urusiti te kladionice :) :) :)
xy2000

#93 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by xy2000 »

Pokušaću pogoditi razvoj situacije u Novom Sarajevu. Odaziv ispod 40%
Načelnik Koldžo SDA (podrška SDA, HDZ, Penzioneri, BPNS, SDU 2002 i dio razočaranih birača SBiH )
Vijeće: 11 SDP, 11 SDA, 4 SBiH, 3 BPS, 1 SNSD-PDP, 1 E-5

Novi Grad:
Načelnik Damir Hadžić (apsolutna podrška)
Vijeće: 13 SDA, 8 SDP, 4 SBiH, 2 E-5, 2 BPS, 1 BOSS, 1 BPNS

Kvota na kladionici 2,50 2,90 2,50
meskogn

#94 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by meskogn »

a 2012
nsrzb pozitivno iznanadjenje
mostar036

#95 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by mostar036 »

Kod Bošnjaka - SBB
Kod Hrvata - HDZ BiH
Kod Srba - SNSD
meskogn

#96 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by meskogn »

mostar036 wrote:Kod Bošnjaka - SBB
Kod Hrvata - HDZ BiH
Kod Srba - SNSD
na neki nacin da ali mi ce dobit iz svih norada pa nesto
Bosnjak333

#97 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Bosnjak333 »

Kod Hrvata - HDZ BiH
Kod Srba - SNSD
Duhovito sto se tice SBB-a. :roll: :roll: :roll: :roll:
Malo ozbiljniji kadar jedino imaju u sarajevskom kantonu i tu imaju sansu za dvije opcine(Centar i Stari Grad),a kadar u drugim kantonima im je dno dna.U mojoj opcini ako osvoje 2 vjecnika(iako ciljaju na nacelnika i vecinu u OV-u mada je to smijesno) reci ce da je to politicki uspjeh.Znam da raja nece da glasa za njih,a zasto da glasa kad su sastavljeni od bivsih SDA-ovaca i SBiH-ovaca koji su ranijih godina kao clanovi ovih stranaka pljackali grad...
nOrMaLaC

#98 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by nOrMaLaC »

Sarajevski kanton:
SDA: Vogošća i Ilijaš. SDP: Centar i Novi Grad. SBBIH: Ilidža i Novo Sarajevo. Trnovo: SBIH ili SBBIH.

RS: U Zapadnoj RS: (Od Bos Kostajnice do Dobooja i od Šipova do Bos Šamca.) SNSD.

U Istočnoj RS: ( OD Zvornika do Trebinja ) SDS. U Bijeljini će se voditi bitka između SDS I SNSD, ali mislim da će
SNSD na kraju preoteti mjesto načelnika.
:D
Bosnjak333

#99 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Bosnjak333 »

REXONI wrote:
Bosnjak333 wrote:
Kod Hrvata - HDZ BiH
Kod Srba - SNSD
Duhovito sto se tice SBB-a. :roll: :roll: :roll: :roll:
Malo ozbiljniji kadar jedino imaju u sarajevskom kantonu i tu imaju sansu za dvije opcine(Centar i Stari Grad),a kadar u drugim kantonima im je dno dna.U mojoj opcini ako osvoje 2 vjecnika(iako ciljaju na nacelnika i vecinu u OV-u mada je to smijesno) reci ce da je to politicki uspjeh.Znam da raja nece da glasa za njih,a zasto da glasa kad su sastavljeni od bivsih SDA-ovaca i SBiH-ovaca koji su ranijih godina kao clanovi ovih stranaka pljackali grad...
Mislim da lažiraš činjenice 92 % članstva u SBB su ljudi koji se prvi put pojavljuju u politici i mislim da im treba dati šansu. Gospoda iz SDA polako gubi koordinate u cilju da ostanu u vlasti pa se udružuju sa onim sa kim je se bošnjački narod borio za gole živote.
Prijevremeni izbori za nacelnika u Bihacu 2011. godine:

MUSLIĆ ALBIN - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 10425 54,36
GALIJAŠEVIĆ EMDŽAD - SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 7851 40,94
IBRAHIMPAŠIĆ AMSAL - SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH-SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 498 2,60
MALKOČ RABIJA - SDU BIH-SOCIJALDEMOKRATSKA UNIJA BOSNE I HERCEGOVINE 405 2,11

2.6 % glasova,a vi mislite kao sad ce osvojiti 30 %.Ne budite ljudi smijesni i gledajte malo realno.SBB je na lokalnom nivou jos uvijek neozbiljna stranka i u rangu SDU-a je.

Vogosca isti slucaj:

SMAJIĆ EDIN - SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 3810 49,99
DŽINDO REŠAD - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 2794 36,66
REDŽO DŽENAN - SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH-SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 578 7,58
KASUMAGIĆ SENADA - NAŠA STRANKA 440 5,77

Dalje idemo na Srebrenik:

BAJREKTAREVIĆ MEHMED - SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 7284 48,55
BULJUBAŠIĆ SANEL - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 6425 42,82
IBRAHIMOVIĆ NOVALIJA - SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH-SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 768 5,12
BAJRAKTAREVIĆ IBRAHIM - IBRAHIM BAJRAKTAREVIĆ NEZAVISNI KANDIDAT 526 3,51

To ce vam biti vrh u svakoj opcini,osvajat cete po par posto glasova.Opcine u kojima vam dajem sansu su Centar i Stari Grad(sto se tice nacelnika),a o svemu ostalom je neozbiljno pricati!Sto se tice OV-a dobro cete proci na Ilidzi u Travniku i Gorazdu,a sve ostalo ce biti jadno...
Bosnjak333

#100 Re: POLITICKA KLADIONICA

Post by Bosnjak333 »

REXONI wrote:Svatko od nas bi volio da njegova stranka osvoji većinu ali to nije moguće tako da gubitnik ovi izbora će biti SDA jer se veliki broj glasača koji su glasali za SDA i koji su porijeklom iz Srebrenice odjavio radi glasanja tamo.
Što se tiče Starog Grada to uzima SBB, Centar isto tako a ovo ostalo biče guravo SDA je izgubila u Novom Gradu i u Vogošći dosta glasača koji su porijeklom iz srebrenice jer su se odjavili. Tu se vidi prilika SBB za Općinska vijeća.
Evo Vam podaci Pada broja glasova SDA u svih 10 kantona:
1996 - godina - 715.119 glasova
1998 - godina - 440.904 gla
2000 - godina - 262.435 gla
2002 - godina - 236.171 gla
2006 - godina - 215.936 gla
2010 - godina - 164.218 gla
Kaznite ih opet !!!
Pricas gluposti kao i Fahro.Ne razumijem kako vi iz SBB-a mozete biti toliko pokvareni,dao sam ti u % sve,vidis koliko ste osvojili.Ti sa 2.6 % mislis ici na 20 hahaha.Jadovi jedni,tacno ste zalosni.Ja nisam pripadnik nijedne stranke za razliku od tebe.Bavim se postenim i ispravnim analizama,opet za razliku od tebe.Jos jedan netacan podatak je da je SDA 2010. osvojila 164.000 glasova(tacno je nesto malo preko 200.000).Sve ti znas,SDA gubi sve.U Srebreniku se odjavilo 40.000 ljudi,a u Vogosci 100.000,niko vise nece glasati. :x :x :x

Dovoljno je sto se prosipate na avaz.ba nemojte i ovdje molim vas. :( :( :(
Post Reply