uživo wrote:se mene tice ja se nemam cega stidjeti ni bojati...samo razlika izmedju mene i tebe je sto ti opravdavas politiku ubijanja, klanja, silovanja, ratnih zlocina i genocida u ime neceg "viseg", a ja to nikad necu raditi.
1.Nađi mi post gdje sam veličao,podržavao,opravdavao politiku klanja,silovanja,genocida...2.Kao pripadnik Srpskog naroda valjda ja dobro znam šta znači plačkanje,klanje,silovanje,genocid...(vrijeme Turske okupacije,1,2,sv.rat,Jasenovac,Gradiška,Gradina...)Izaberi vrijeme od koje ćeš da polemišemo o istoriji.(mada to nije tema)[/quote]
Odakle ti pravo da meni pripisujes Jasenovac, Gradisku, Gradinu, vrijeme turske okupacije...kakve ja veze imam sa svim tim...ja vezu izmedju tebe i politike ubijanja, klanja, genocida i slicnih ratnih zlocina vidim u cinjenici da si upravo ti taj koji brani tekovine svih tih zlodjela u danasnjoj formi Republike Srpske koja je danas rezultat i geografski i demografski upravo svih tih zlodjela....za razliku od mene koji nikad nisam branio tekovine niti Jasenovca i slicnih stvari gdje su ubijani Srbi.[/quote]
Imaju tvoji preci koji su listom bili na strani Fašista,Turskog okupatora (čast rijetkim izuzetcima),a za tvoju informaciju RS je nastala 09.01.1992 god.davno prije pomentih zločina[/quote]
procitao sam cijelu temu i vidim da je dzaba ista govoriti, ali ovo povezivanje Turaka i Bosanaca je smjesno (Bosanski muslimani su primili islam to je jedina istina).
Budi ponosan sto si Bosanac pravoslavac bar onda nemas tursku krv u venama ili minimalno u odnosu na srbe u srbiji.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=46587
Sveg' mi sv'jeta nema petnaest ljeta,
Kad u našoj Bosni ponositoj,
I junačkoj zemlji Hercegovoj,
Od Trebinja do Brodskijeh vrate,
Nije bilo Srba ni Hrvata.
A danas se kroz svoje hire,
Oba stranca ko u svome šire. [...]
Oba su nas gosta saletila,
Da nam otmu najsvetije blago,
Naše ime ponosno i drago.