policija rs 1995-2008
- alen_zenica
#1 policija rs 1995-2008
Ima li ikakvih sustinskih razlika izmedju policije rs a 1995 koja je ucestvovala u događajima u srebrenici i ove danasnje.
- Epitop
#2 Re: policija rs 1995-2008
Jedina razlika je ta, da ima nekoliko Bošnjaka i Hrvata koji su pripadnici policije entiteta RS. Ostalo je vjerujem sve isto, s tim da ne znam da li može bilo ko od ova dva ostala naroda da bude komandir u policiji. Prije nekoliko dana sam gledao da u Srebrenici ni jedan Bošnjak policajac ne može da bude šef smjene.
-
zavrzlama.bl
#3 Re: policija rs 1995-2008
posto ste ograniceni i zaglupljeni za vas nikad ni nece biti razlike. i sad sve i da bude zajednicka policija opet ce ostati raditi ti ljudi u njoj za koje vi mislite da su svi zlocinci. znaci vama ne smetaju zlocinci nego amblemi. cista politika i majmunisanje. pa njemacki Luftwafe koji je sravnio sa zemljom "pola" evrope za vrijeme drugog svjetskog rata nije mjenjao ime ni obiljezja do dan danas. znaci sad treba da se pokrene inicijativa iz varsave, londona, beograda... za promjenu imena i znaka njemacke vojne avijacije zato sto to evocira ne znam ti ja sta kod stanovnika tih gradova.
-
Regnum_Bosnae
#4 Re: policija rs 1995-2008
Luftwaffe, je regularna njemacka postrojba koja je postojala i prije Hitlera, naravno nju je Hitler iskoristio u svoje svrhe. Ali policija i vojska republike srpske je osnovana bas da bi se borila za "etnicki ciste teritorije" tako da ne bi trebala da ostaje. Kao sto ni SS divizije nisu ostale, kao sto ni kukasti krst nije ostao kao simboli genocida tako ne treba da ostane policija rs. Sama cinjenica da su njemci izbacili slova u kombinaciji SS, recimo rijec strasse se ne pise sa dva ss nego su uveli drugo slovo B, mozda si to primjetio, govori puno o njima. Dakle stide se svoje politike tokom 1933-1945, dok se vi ne stidite vase genocidne politike cak se i dicite, naravno ne svi ali vecina vas.zavrzlama.bl wrote:posto ste ograniceni i zaglupljeni za vas nikad ni nece biti razlike. i sad sve i da bude zajednicka policija opet ce ostati raditi ti ljudi u njoj za koje vi mislite da su svi zlocinci. znaci vama ne smetaju zlocinci nego amblemi. cista politika i majmunisanje. pa njemacki Luftwafe koji je sravnio sa zemljom "pola" evrope za vrijeme drugog svjetskog rata nije mjenjao ime ni obiljezja do dan danas. znaci sad treba da se pokrene inicijativa iz varsave, londona, beograda... za promjenu imena i znaka njemacke vojne avijacije zato sto to evocira ne znam ti ja sta kod stanovnika tih gradova.
To sto hocu da kazem je da se ne trebas stiditi sebe ni toga sto si ali se trebas stiditi vase politike.
-
zavrzlama.bl
#5 Re: policija rs 1995-2008
ali i dalje postoji crni krst na avionima koji moze kod ljudi da izazove nelagodu. znaci nije bitno kad je nesto nastalo. po tvojoj logici da se policija RS zvala Jugoslovenska policija i pocinila jos vece zlocine ne bi je trebalo mjenjati jer je ona postojala i prije. pa to je sjajna logika. samo ne mjenjaj ime i udri. i sta sad zbog pogresne politike ja treba da ukinem sve. pa jel njemacka ukinula svoju drzavnost poslije drugog svjetskog rata. vecina je priznala greske i nastavila dalje. a vi bi da sve sto podsjeca na srbe i sto njima znaci da ukinete opa svi srecni u vasu buducnost. pametno nema staRegnum_Bosnae wrote:Luftwaffe, je regularna njemacka postrojba koja je postojala i prije Hitlera, naravno nju je Hitler iskoristio u svoje svrhe. Ali policija i vojska republike srpske je osnovana bas da bi se borila za "etnicki ciste teritorije" tako da ne bi trebala da ostaje. Kao sto ni SS divizije nisu ostale, kao sto ni kukasti krst nije ostao kao simboli genocida tako ne treba da ostane policija rs. Sama cinjenica da su njemci izbacili slova u kombinaciji SS, recimo rijec strasse se ne pise sa dva ss nego su uveli drugo slovo B, mozda si to primjetio, govori puno o njima. Dakle stide se svoje politike tokom 1933-1945, dok se vi ne stidite vase genocidne politike cak se i dicite, naravno ne svi ali vecina vas.zavrzlama.bl wrote:posto ste ograniceni i zaglupljeni za vas nikad ni nece biti razlike. i sad sve i da bude zajednicka policija opet ce ostati raditi ti ljudi u njoj za koje vi mislite da su svi zlocinci. znaci vama ne smetaju zlocinci nego amblemi. cista politika i majmunisanje. pa njemacki Luftwafe koji je sravnio sa zemljom "pola" evrope za vrijeme drugog svjetskog rata nije mjenjao ime ni obiljezja do dan danas. znaci sad treba da se pokrene inicijativa iz varsave, londona, beograda... za promjenu imena i znaka njemacke vojne avijacije zato sto to evocira ne znam ti ja sta kod stanovnika tih gradova.
To sto hocu da kazem je da se ne trebas stiditi sebe ni toga sto si ali se trebas stiditi vase politike.
-
Regnum_Bosnae
#6 Re: policija rs 1995-2008
Pa cekaj malo, po tebi ako hrvati zele da imaju NDH ti bi to njima dopustio? Mada se ta drzava zasnivala na genocidu i etnickom ciscenju, isto kao i R.S. Ja bih se protivio takvoj drzavi, drzavi koja u startu pravi ljude druge nacionalnosti nepozeljnim i vrsi etnicko ciscenje. Mada nemam nista protiv hrvata kao naroda i njihove volje, ali moraju postojati neke granice. Isto tako smatram i R.S. Ne mozes ti kroz genocid opravdavati svoju volju. A ako se ti osjecas ugrozenim zato sto ne mozes da vrsis etnicko ciscenje nad pripadnicima drugih naroda to je tvoj problem. Ne znam odakle ti samo da bih ja htjeo da istjeram sve sto me podsjeca na srbe. To da se htjelo raditi budi siguran da recimo kao primjer crkve nebi ostale citave tokom rata u Sarajevu. Dok je vama smetala i katolicka crkva kao i dzamija i zato ih vise nema tamo gdje bi trebale da budu.
Ali u glavnom drago mi je da priznajes da je policija R.S. cinila zlocine i da se vodila pogresna i genocidna politika od strane Karadzica koja je rezultirala u tvorevini zvanoj R.S. mozda ces vremenom uvidjeti i neke druge stvari. Kao na primjer da iz istog razloga sto nebi trebala da postoji NDH isto tako ne bi trebala da postoji i R.S. Iz istog razloga sto ne postoji Crna legija tako nebi trebala da postoji policija R.S.
Ali u glavnom drago mi je da priznajes da je policija R.S. cinila zlocine i da se vodila pogresna i genocidna politika od strane Karadzica koja je rezultirala u tvorevini zvanoj R.S. mozda ces vremenom uvidjeti i neke druge stvari. Kao na primjer da iz istog razloga sto nebi trebala da postoji NDH isto tako ne bi trebala da postoji i R.S. Iz istog razloga sto ne postoji Crna legija tako nebi trebala da postoji policija R.S.
- Epitop
#7 Re: policija rs 1995-2008
Neka smo mi ograničeni i zaglupljeni, a da li ti znaš onu narodnu "koga zmija ujede taj se i guštera se boji". Kako bi se ti osječao da ti sad u Banjaluci hoda Muslimanska policija, da li bi ti tada bio ograničen i zaglupljen?zavrzlama.bl wrote:posto ste ograniceni i zaglupljeni za vas nikad ni nece biti razlike. i sad sve i da bude zajednicka policija opet ce ostati raditi ti ljudi u njoj za koje vi mislite da su svi zlocinci. znaci vama ne smetaju zlocinci nego amblemi. cista politika i majmunisanje. pa njemacki Luftwafe koji je sravnio sa zemljom "pola" evrope za vrijeme drugog svjetskog rata nije mjenjao ime ni obiljezja do dan danas. znaci sad treba da se pokrene inicijativa iz varsave, londona, beograda... za promjenu imena i znaka njemacke vojne avijacije zato sto to evocira ne znam ti ja sta kod stanovnika tih gradova.
Molim te da ne koristiš atribute koji umanjuju nečiju intelektualnu sposobnost, nije primjereno razgovoru.
-
zavrzlama.bl
#8 Re: policija rs 1995-2008
pa ja znam ljudi koliko hoces kome je armija BiH i vojska Republike Hrvatske ubila oca majku sestru brata (i ja sam jedan od njih) i sad treba da trazim ukidanje armije BiH i vojske RH. ja dozivljavam RS, kao i 99,999999999999% srba, nesto sto je nastalo kao odgovor srba na proglasenje nezavisnosti BiH. Uopste je ne smatram genocidnom tvorevinom. ti je tako smatraj koliko zelis i meni to ne smeta ali nemoj da ukidas nesto sto meni znaci. zbog takvih kao ti koji najbolje znaju sta je i za ostale dobro je i nastala RS. i sa takvim izjavama samo jacate inat u meni da sve vise branim nesto sto smatram svojim. a ja policiju republike srpske smatram svojom. a o istrebljivanju drugih naroda, sto ova budala kaze da ja zelim, necu ni da raspravljam. pored sebe i u porodici ih imam koliko hoces i sve ih volim.
-
zavrzlama.bl
#9 Re: policija rs 1995-2008
ne znam samo ko vam ide u te crkve. bolje da ste sacuvali ljude a ne crkve. mozete slobodno od crkvi da napravite budisticke hramove, bice posjecenijeRegnum_Bosnae wrote:Pa cekaj malo, po tebi ako hrvati zele da imaju NDH ti bi to njima dopustio? Mada se ta drzava zasnivala na genocidu i etnickom ciscenju, isto kao i R.S. Ja bih se protivio takvoj drzavi, drzavi koja u startu pravi ljude druge nacionalnosti nepozeljnim i vrsi etnicko ciscenje. Mada nemam nista protiv hrvata kao naroda i njihove volje, ali moraju postojati neke granice. Isto tako smatram i R.S. Ne mozes ti kroz genocid opravdavati svoju volju. A ako se ti osjecas ugrozenim zato sto ne mozes da vrsis etnicko ciscenje nad pripadnicima drugih naroda to je tvoj problem. Ne znam odakle ti samo da bih ja htjeo da istjeram sve sto me podsjeca na srbe. To da se htjelo raditi budi siguran da recimo kao primjer crkve nebi ostale citave tokom rata u Sarajevu. Dok je vama smetala i katolicka crkva kao i dzamija i zato ih vise nema tamo gdje bi trebale da budu.
- 1gorstak
#10 Re: policija rs 1995-2008
Neki su ljudi ostali, neki su otisli zbog manipulacija poput ove Krajisnikove ;zavrzlama.bl wrote:ne znam samo ko vam ide u te crkve. bolje da ste sacuvali ljude a ne crkve
“Samo ja bih htio jedno objašnjenje, pošto sam i ja učestvovao u donošenju tih ciljeva. Mi se moramo opredjeliti u jednom. Prvi cilj je najvažniji i on je za ove ostale ciljeve, svi ostali ciljevi su podtačke prvog. Jesmo li se opredjelili, da se konačno razgraničimo sa druge dvije nacionalne zajednice. Mi ćemo se razdvojiti sa njima, ako se Bosna i Hercegovina pocijepa na troje. … Kad smo govorili da gdje su Srbi, to je srpska teritorija, to je mobilizacija cijelog srpskog naroda, mi ćemo organizovano, korektno našem narodu dati krov nad glavom. Preseliti ga ako treba, nećemo dovesti u genocidan položaj.”
... zato egzodus dijela urbanog stanovnistva Sarajeva u dvije ulice koliko ih Bratunac ima, nasuprot masovnih deportacija koje su izvele policija i vojska cije su genocidne radnje na sudu dokazane, a citirani vodja istih dobio 40 godina robije.
-
zavrzlama.bl
#11 Re: policija rs 1995-2008
Preseliti ga ako treba, nećemo dovesti u genocidan položaj.1gorstak wrote:Neki su ljudi ostali, neki su otisli zbog manipulacija poput ove Krajisnikove ;zavrzlama.bl wrote:ne znam samo ko vam ide u te crkve. bolje da ste sacuvali ljude a ne crkve
“Samo ja bih htio jedno objašnjenje, pošto sam i ja učestvovao u donošenju tih ciljeva. Mi se moramo opredjeliti u jednom. Prvi cilj je najvažniji i on je za ove ostale ciljeve, svi ostali ciljevi su podtačke prvog. Jesmo li se opredjelili, da se konačno razgraničimo sa druge dvije nacionalne zajednice. Mi ćemo se razdvojiti sa njima, ako se Bosna i Hercegovina pocijepa na troje. … Kad smo govorili da gdje su Srbi, to je srpska teritorija, to je mobilizacija cijelog srpskog naroda, mi ćemo organizovano, korektno našem narodu dati krov nad glavom. Preseliti ga ako treba, nećemo dovesti u genocidan položaj.”
... zato egzodus dijela urbanog stanovnistva Sarajeva u dvije ulice koliko ih Bratunac ima, nasuprot masovnih deportacija koje su izvele policija i vojska cije su genocidne radnje na sudu dokazane, a citirani vodja istih dobio 40 godina robije.
jasno ko dan
-
Rambo-Amadeus
#12 Re: policija rs 1995-2008
Iako mi cijeli ovaj post malo "smrdi" (gdje je npr. alen_zenica, i jos k tomu ima slican staž ko i ovaj provokator...) reci cu samo ovo: ako si stvarno banjalucanin (srbin): jebalo ti komplet genocidno rukovodstvo šumadijske genocidnu mater, ti si samo još jedan primjer da sa vama nema priče, ma koliko vam čovjek normalno prišao...historiju pišu pobjednici i šteta je šzo nismo otišli do kraja pa da ukinemo i tebe i ostalu genocidnu djubrad!
pička ti materina, idi sa svojim herojima mladićem i karadžićem u kakvu mišiju rupu, gdje vam je i mjesto pičkice...

pička ti materina, idi sa svojim herojima mladićem i karadžićem u kakvu mišiju rupu, gdje vam je i mjesto pičkice...
- 1gorstak
#13 Re: policija rs 1995-2008
Ja sam naveo primjer manipulacije, valjda to ne bi bio zaokruzen poduhvat bez pojedinca na kojem se moze vidjeti efekat te manipulacije cetnickog Gebelsa. Hvala na ucescu.zavrzlama.bl wrote:Preseliti ga ako treba, nećemo dovesti u genocidan položaj.1gorstak wrote:Neki su ljudi ostali, neki su otisli zbog manipulacija poput ove Krajisnikove ;zavrzlama.bl wrote:ne znam samo ko vam ide u te crkve. bolje da ste sacuvali ljude a ne crkve
jasno ko dan
-
zavrzlama.bl
#14 Re: policija rs 1995-2008
pa ko kaze da mi zelimo sa vama uopste da pricamo. boli nas k... i za takve bolesnike poput tebe i za federaciju i za BiH. imam RS cekam pasos Srbije da ovaj konacno mogu da poderem i relaksiran sam potpuno. nemoj da se lozis. nemam ja nista sa kompletnim genocidniim rukovodstvom, ne znam cak ni na koga mislis. a moja mater nije ni stigla da postane genocidna posto je "zglajzala" trazeci oca po sarajevu koga su pripadnici armije BiH odveli iz stana i nikad ga vise nisam vidio.Rambo-Amadeus wrote:Iako mi cijeli ovaj post malo "smrdi" (gdje je npr. alen_zenica, i jos k tomu ima slican staž ko i ovaj provokator...) reci cu samo ovo: ako si stvarno banjalucanin (srbin): jebalo ti komplet genocidno rukovodstvo šumadijske genocidnu mater, ti si samo još jedan primjer da sa vama nema priče, ma koliko vam čovjek normalno prišao...historiju pišu pobjednici i šteta je šzo nismo otišli do kraja pa da ukinemo i tebe i ostalu genocidnu djubrad!
-
Crvena Tifoza
#15 Re: policija rs 1995-2008
Sumnjam da bi bilo koga vodili iz stana da nije posjedovao snajper.
-
zavrzlama.bl
#16 Re: policija rs 1995-2008
ma jebi se idiote. ima je ne jedan nego 100 snajpera. pa moj pokojni otac nije ni vojsku sluzio konjino a jos se kao jugosloven izjasnjavao. ali ti si pravi fasista, tvoj narod je nepogjesiv i sa tobom ne zelim vise da diskutujemCrvena Tifoza wrote:Sumnjam da bi bilo koga vodili iz stana da nije posjedovao snajper.
-
zavrzlama.bl
#17 Re: policija rs 1995-2008
ustvari, ti malo da si pametniji mogao bi biti konj. ovako...
-
Crvena Tifoza
#18 Re: policija rs 1995-2008
Cinjenice su cinjenice.
-
Regnum_Bosnae
#19 Re: policija rs 1995-2008
Vidis ja opet smatram da ima nade za tebezavrzlama.bl wrote:pa ko kaze da mi zelimo sa vama uopste da pricamo. boli nas k... i za takve bolesnike poput tebe i za federaciju i za BiH. imam RS cekam pasos Srbije da ovaj konacno mogu da poderem i relaksiran sam potpuno. nemoj da se lozis. nemam ja nista sa kompletnim genocidniim rukovodstvom, ne znam cak ni na koga mislis. a moja mater nije ni stigla da postane genocidna posto je "zglajzala" trazeci oca po sarajevu koga su pripadnici armije BiH odveli iz stana i nikad ga vise nisam vidio.Rambo-Amadeus wrote:Iako mi cijeli ovaj post malo "smrdi" (gdje je npr. alen_zenica, i jos k tomu ima slican staž ko i ovaj provokator...) reci cu samo ovo: ako si stvarno banjalucanin (srbin): jebalo ti komplet genocidno rukovodstvo šumadijske genocidnu mater, ti si samo još jedan primjer da sa vama nema priče, ma koliko vam čovjek normalno prišao...historiju pišu pobjednici i šteta je šzo nismo otišli do kraja pa da ukinemo i tebe i ostalu genocidnu djubrad!
-
zavrzlama.bl
#20 Re: policija rs 1995-2008
pa da. cinjenica je da si ti glup i da imas komplekse jer Srbi imaju Srbiju, Hrvati Hrvatsku a Bosnjaci nemaju nista i po svemu sudeci nece nikad ni imati. imate entitet zvani federacija i tu se lagano mozete siriti. a kad dodjes u Banja Luku koja je "sastavni"Crvena Tifoza wrote:Cinjenice su cinjenice.
-
zavrzlama.bl
#21 Re: policija rs 1995-2008
ala covjece pa ja ne da ne volim karadzica a pogotovo dodika.... nego ih ne mogu smisliti. ali volim srbiju. bosnu uopste ne dozivljavam. ravnodusan sam totalno prema njoj. i jedva cekam srbijanski pasos.Regnum_Bosnae wrote:Vidis ja opet smatram da ima nade za tebezavrzlama.bl wrote:pa ko kaze da mi zelimo sa vama uopste da pricamo. boli nas k... i za takve bolesnike poput tebe i za federaciju i za BiH. imam RS cekam pasos Srbije da ovaj konacno mogu da poderem i relaksiran sam potpuno. nemoj da se lozis. nemam ja nista sa kompletnim genocidniim rukovodstvom, ne znam cak ni na koga mislis. a moja mater nije ni stigla da postane genocidna posto je "zglajzala" trazeci oca po sarajevu koga su pripadnici armije BiH odveli iz stana i nikad ga vise nisam vidio.Rambo-Amadeus wrote:Iako mi cijeli ovaj post malo "smrdi" (gdje je npr. alen_zenica, i jos k tomu ima slican staž ko i ovaj provokator...) reci cu samo ovo: ako si stvarno banjalucanin (srbin): jebalo ti komplet genocidno rukovodstvo šumadijske genocidnu mater, ti si samo još jedan primjer da sa vama nema priče, ma koliko vam čovjek normalno prišao...historiju pišu pobjednici i šteta je šzo nismo otišli do kraja pa da ukinemo i tebe i ostalu genocidnu djubrad!
. Kao prvo priznajes genocidnost R.S. To je jako vazan prvi korak ka osvjescenju i boljem zivotu u nasoj BiH. Samo malo me cudi zasto cekas pasos Srbije. Ostani ovdje samo ne nasjedaj na propagandu Karadzica i Dodika, oni smatraju da je uslov opstanka srba RS mada nije. Jer sve u svemu R.S je srpka NDH, a ja mislim da se tebi ne svidja NDH, kao ni meni.
- 1gorstak
#22 Re: policija rs 1995-2008
Zao mi je zbog tvog gubitka. I ja sam u ratu izgubio majku, a otac i ja smo ranjeni, pa znam kako se osjecas. Trebas shvatiti da je odredjenim politickim krugovima medjuetnicka polarizacija cilj, da to njima nije nezeljena posljedica, nego matrica politickog djelovanja ;zavrzlama.bl wrote:pa ko kaze da mi zelimo sa vama uopste da pricamo. boli nas k... i za takve bolesnike poput tebe i za federaciju i za BiH. imam RS cekam pasos Srbije da ovaj konacno mogu da poderem i relaksiran sam potpuno. nemoj da se lozis. nemam ja nista sa kompletnim genocidniim rukovodstvom, ne znam cak ni na koga mislis. a moja mater nije ni stigla da postane genocidna posto je "zglajzala" trazeci oca po sarajevu koga su pripadnici armije BiH odveli iz stana i nikad ga vise nisam vidio.Rambo-Amadeus wrote:Iako mi cijeli ovaj post malo "smrdi" (gdje je npr. alen_zenica, i jos k tomu ima slican staž ko i ovaj provokator...) reci cu samo ovo: ako si stvarno banjalucanin (srbin): jebalo ti komplet genocidno rukovodstvo šumadijske genocidnu mater, ti si samo još jedan primjer da sa vama nema priče, ma koliko vam čovjek normalno prišao...historiju pišu pobjednici i šteta je šzo nismo otišli do kraja pa da ukinemo i tebe i ostalu genocidnu djubrad!
“Zadatak ove Republike i prvi strateški cilj je da se mi odvojimo od Muslimana i Hrvata i nema niko pravo da zasniva strategiju Srpskog Sarajeva na ostanku u zajedničkoj državi. Tako da je isključena bilo kakva opasnost ili želja sa kopčom i rešenjem Sarajeva mi želimo da ostanemo sa Muslimanima i Hrvatima. Niko ne može sada novo rješenje praviti da ostanemo skupa niti to ljudi u Sarajevu žele, odnosno /srpski/ narod, niti želi rukovodstvo Sarajevo, ali je jedna manjkavost naših poslanika koji vide opasnost, da bi ako ostanemo u MHF, da bi Sarajevo bilo kopča unije. Ima samo jedan problem gdje ćemo sada ljudi iseliti, da se kaže iselićemo ih tu i tu, na taj i taj način. Treba nam vrijeme, jer je ovo iznenađenje, jer ni u jednoj varijanti ništa nije predviđeno. Zato nam treba i vrijeme za političko rješenje i konačno razlaz i na kraju krajeva najbolje rešenje da se Sarajevo iseli i da se nađe lokacija da se smjeste ljudi i da se mi i tu ako imamo opasnosti sa tom kopčom (u zajedničkoj državi) konačno raskopča. ... da ostane jedan glavni cilj, jer to rješenje ne dovodi do uspostavljanja unije, nego do raspada, jer nam je to prvi strateški cilj.” (Momcilo Krajisnik)
Srpski narod je castan i krajnje je vrijeme da se srpski narod u manjem entitetu distancira od ove lude politike velikosrpstva.
-
zavrzlama.bl
#23 Re: policija rs 1995-2008
koliko ja razumijem on ovde govori o preseljenju srpskog naroda. ne znam koji ti imas problem sa tim. nije krajisnik isao i puskom istjerivao srbe iz sarajeva. nego oni idioti koji su mi oca odveli. krajisnik je tjerao muslimane i hrvate ali ne znam kakve to ima veze sa ovim tekstom i sta ja imam sa tim. on je zamene budala ali to u meni ne izaziva mrznju prema RS1gorstak wrote:Zao mi je zbog tvog gubitka. I ja sam u ratu izgubio majku, a otac i ja smo ranjeni, pa znam kako se osjecas. Trebas shvatiti da je odredjenim politickim krugovima medjuetnicka polarizacija cilj, da to njima nije nezeljena posljedica, nego matrica politickog djelovanja ;zavrzlama.bl wrote:pa ko kaze da mi zelimo sa vama uopste da pricamo. boli nas k... i za takve bolesnike poput tebe i za federaciju i za BiH. imam RS cekam pasos Srbije da ovaj konacno mogu da poderem i relaksiran sam potpuno. nemoj da se lozis. nemam ja nista sa kompletnim genocidniim rukovodstvom, ne znam cak ni na koga mislis. a moja mater nije ni stigla da postane genocidna posto je "zglajzala" trazeci oca po sarajevu koga su pripadnici armije BiH odveli iz stana i nikad ga vise nisam vidio.Rambo-Amadeus wrote:Iako mi cijeli ovaj post malo "smrdi" (gdje je npr. alen_zenica, i jos k tomu ima slican staž ko i ovaj provokator...) reci cu samo ovo: ako si stvarno banjalucanin (srbin): jebalo ti komplet genocidno rukovodstvo šumadijske genocidnu mater, ti si samo još jedan primjer da sa vama nema priče, ma koliko vam čovjek normalno prišao...historiju pišu pobjednici i šteta je šzo nismo otišli do kraja pa da ukinemo i tebe i ostalu genocidnu djubrad!
“Zadatak ove Republike i prvi strateški cilj je da se mi odvojimo od Muslimana i Hrvata i nema niko pravo da zasniva strategiju Srpskog Sarajeva na ostanku u zajedničkoj državi. Tako da je isključena bilo kakva opasnost ili želja sa kopčom i rešenjem Sarajeva mi želimo da ostanemo sa Muslimanima i Hrvatima. Niko ne može sada novo rješenje praviti da ostanemo skupa niti to ljudi u Sarajevu žele, odnosno /srpski/ narod, niti želi rukovodstvo Sarajevo, ali je jedna manjkavost naših poslanika koji vide opasnost, da bi ako ostanemo u MHF, da bi Sarajevo bilo kopča unije. Ima samo jedan problem gdje ćemo sada ljudi iseliti, da se kaže iselićemo ih tu i tu, na taj i taj način. Treba nam vrijeme, jer je ovo iznenađenje, jer ni u jednoj varijanti ništa nije predviđeno. Zato nam treba i vrijeme za političko rješenje i konačno razlaz i na kraju krajeva najbolje rešenje da se Sarajevo iseli i da se nađe lokacija da se smjeste ljudi i da se mi i tu ako imamo opasnosti sa tom kopčom (u zajedničkoj državi) konačno raskopča. ... da ostane jedan glavni cilj, jer to rješenje ne dovodi do uspostavljanja unije, nego do raspada, jer nam je to prvi strateški cilj.” (Momcilo Krajisnik)
Srpski narod je castan i krajnje je vrijeme da se srpski narod u manjem entitetu distancira od ove lude politike velikosrpstva.
- Maraschino
#24 Re: policija rs 1995-2008
brisan dupli post ; nemogucnost uredjenja istog 
Last edited by Maraschino on 26/03/2008 23:15, edited 1 time in total.
-
zavrzlama.bl
#25 Re: policija rs 1995-2008
[/quote]Maraschino wrote:pa da. cinjenica je da si ti glup i da imas komplekse jer Srbi imaju Srbiju, Hrvati Hrvatsku a Bosnjaci nemaju nista i po svemu sudeci nece nikad ni imati. imate entitet zvani federacija i tu se lagano mozete siriti. a kad dodjes u Banja Luku koja je "sastavni"zavrzlama.bl wrote:Crvena Tifoza wrote:Cinjenice su cinjenice.mozes samodio te tvoje kvazi drzave BiH hodati ko popisan i pognute glave jer te svoje stavove ne smijes na glas izgovoriti.[/quote]
Gdje si Cankovicu, kako te odmah ne prepoznasmo![]()
kakav cankovic. jesi dobro. zamoli administratore da provjere IP adresu