blesava wrote:niko ne broji te unistene glasacke listice, tako da ni od statistike nista. i da broji kakva ti fajda od statistike? da ima kakve koristi sprovela bi se anketa i ispitalo javno mijenje.
a) Nije istina. Oni se evidentiraju i broje.
b) Ko će sprovesti anketu i postaviti ovo pitanje? Koja stranka? Niti jedna, nisu budale
blesava wrote:Ali iskreno ono sto najvise boli je cinjenica da bilo ko od nas, cak i ti i ja, da se docepamo bar djelica vlasti gledali bi prvenstveno vlastiti interes. To je tako u ljudskoj prirodi.
Ne znam da li govoriš u svoje ime, ali ima u ovom narodu i poštenih i vrijednih ljudi. Možda nisu većina, ali onim na vagi ne treba puno da dođu tobe.
Većina se povodi rezonom - neću da budem bolji, dovoljno mi je da sam bolji od najlošijeg... i tako ... kada padne snijeg, buknu požari desi se da vatrogasci ne gase požare, CZ ne organizuje građane, premijer šetka (dobro premijer gasi požare

) - e onda naš građanin kaže - e pa neću ni ja da to radim. Nisam ni ja budala!
Šta je posljedica: vatrogasac ostao vatrogasac, šef cz i dalje daje nebulozne izvještaje i uzima platu za ništa, premijer i dalje šetka i slika se, a građanin je izgubio SVOJU šumu i SVOJ čisti zrak. Ko je dobitnik, a ko gubitnik u ovoj priči?
blesava wrote:
Evo sad i ovi vjecnici, ma znas sto ikog briga hoce li kakav projekat za dobrobit opcine proci ili ne...oni ce dizati ruke na sjednicama po nalogu stranke i a pola njih i ne zna za sta glasa i o cemu se tu radi ili ne radi. BItno je da oni svaki mjesec u dzep stave ccetri pet stoja, da se ulizu u dupe nacelniku da mu zaposli djecu i rodbinu i njima dobro.
Tačno i je li to lijepo? Treba li to tako? Imamo li dovoljno novaca za bezbrojnu rodbinu i prijatelje zastupnika?
blesava wrote:
a ti ako si nezadovoljan ovom vlasti osnuj svoju politicku partiju pa lijepo pokusaj nesto promjeniti, ali vjerujem da s vremenom ces i ti postati kao i svi ostali politicari.
Ne pada mi na pamet. Ne smatram se niti kompetentnim niti kvalifikovanim da se bavim tim unosnim 'biznisom'. Ali u isto vrijeme imam pravo da glasam i da pozivam druge da glasaju. Pa makar i bijelo.
blesava wrote:
p.s. bijeli listići jednostavno će ostati nezapaženi, kao i do sada sto su ljudi crtali kojekakve karikature po lističima i pisali kojekakve gluposti.
za te stvari postoje protesti....skupi raje i hajd na ulicu, jedini pravi nacin da se bojkotuju izbori. za tu incijativu jesam!
Nije istina, u Srbiji nisu prošli nezapaženo. Na narednim izborima će biti još zapaženiji. Sačekaj samo.
Ako nisi dobro shvatila - ovo i jeste bojkot izbora sa porukom "hoćemo neposrednu demokratiju, pravo izbora 365 dana u godini". Za razliku od ležanja u kući za vrijeme izbora traži od građanina da glasa, da bira, da utiče na promjene u društvu, da smijeni i kazni one koji će nas pretvoriti u koloniju sa neobičnim urođenicima koji ne posjeduju ni zemlju, ni vodu, ni šume - niti znaju za riječ budućnost.
Postaćemo zemlja staraca čija djeca kao roblje rade po bijelom svijetu i čude se - kako to da njihovi roditelji ne mogu živjeti sretno pored svih prirodnih ljepota i bogatstva koje naša zemlja ima. A ima ih i ne samo to ... ima i dobre ljude.