Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#176 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by O'zone »

Amin!
hepekcina

#177 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by hepekcina »

:thumbup: isto amin

da poništim listić pa će mi ovaj Pan sa satirima odlučivati o životu

Image
Zox

#178 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by Zox »

Ili to, ili da ti kazu: "sta hoces, ti si ih birao!"
neka, hvala
blesava

#179 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by blesava »

gdje je ovaj delegat sad, pa nek se uvijeri koliko ce imati znacaja ovi kretenenski ponisteni listici!!!!
Da su kojim slucajem ti listici bili validni i glasali ze nekog npr. nezavisnog kandidata ili bilo koju drugu stranku, SDA-a bi imala manje glasova.
swarley_s

#180 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by swarley_s »

blesava wrote:gdje je ovaj delegat sad, pa nek se uvijeri koliko ce imati znacaja ovi kretenenski ponisteni listici!!!!
Da su kojim slucajem ti listici bili validni i glasali ze nekog npr. nezavisnog kandidata ili bilo koju drugu stranku, SDA-a bi imala manje glasova.
kojom to logikom? :?
Opetja033

#181 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by Opetja033 »

blesava wrote:gdje je ovaj delegat sad, pa nek se uvijeri koliko ce imati znacaja ovi kretenenski ponisteni listici!!!!
Sad je SDP-ovcima svako kriv, samo nisu oni sami. :lol:
madjarski_lubenicar

#182 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by madjarski_lubenicar »

Blesava, jutros me uhvatio tako jak smijeh, tako da ti ne mogu bilo šta ozbiljno odgovoriti. Umjesto odgovora ide video prilog. Režija!

Da .... zbog sitnih tehničkih smetnji snimak prenosimo u tekstualnom obliku.

(U studiju sjedi Hadžifejs i mrtav-ozbiljan čita sa "idiota")
A sada ide prilog sa pres konferencije "Pola cijelo - glasaj bijelo", gdje će nam se obratiti koosnivač, idejni kolovođa i autoritet za malokalibarsko oružje i oruđe ... kolega, drug, gospodin i borac protiv zlih bljedolikih - Zagor Te Nej!!!

(Zagor izlazi za binu, zastave su iza leđa ... neke pubertetlije stoje na bini i drže napuhane kondome sa tekstom "Svi smo mi Zagor-ili ...". Odjekuje aplauz, gromoglasni aplauz ...)

Poštovani sugrađani i sugrađanke ... biću kratak. Na osnovu rezultata CIK, imamo neporecivi dokaz da smo opet ispali svjetske budale! Izborni stožer, naše stožerne opcije upravo je objavio da smo prešli izborni cenzus i nevažećim listićima osvojili vrtoglavih 3.0000001% na 99.99999999 teritorije BiH! To je tačno onoliko koliko smo osvojili i na prethodnim izborima. Mi smo jedini pokret koji konstantno bilježi jednako dobre rezultate. Mi smo jedini pokret koji se ne kreće ... LJUDI mi smo armirani beton!

Demokratija narodu ... budali šamar!

(čuje se još gromoglasniji aplauz, poneki zvižduk, glasan šamar i ... nečiji jauk)

Neka nam bude utjeha da smo do ovog neočekivanog i fantastičnog rezultata došli zajedno. Ovo je još jedna u nizu veličanstvenih pobjeda svih nas! Zašto?
Zato jer su za nas glasali i Srbi i Hrvati i Bošnjaci, žene i muškarci, slijepa i slabovida lica, starci, nepismeni, te vrijedna omladina koja je željna senzacije fotografisala svoje poništene listiće. Ne zaboravimo pomenuti i heroje našeg pokreta ... one rijetke idealiste. Vječna im slava i hvala!

(hvala im! urliče masa)

Ovakav rezultat je velika čast i obaveza našim odabranim predstavnicima. Zapamtite moje riječi ... mi trebamo demokratiju kao što budala treba šamar!

(U kadar ulazi jedna obična budala sa štafetom u ruci. Zagor mu bez riječi sveza šamarčinu. Budala se sruši sa bine. Čuju se ovacije prisutnih, zastave se vijore, svi su zagrljeni i budalasto sretni.)

(KRAJ)

Sada ipak moram biti ozbiljan. Ideja je doživjela svjetlo dana prekasno (samo mjesec dana pred izbore) i realno nije bila demokratski podržana. Drugim riječima ovu ideju je na licu mjesta ubila demokratija. Poštujem vašu volju ... no u isto vrijeme čvrsto vjerujem da ćemo jednog dana odlučiti da se izborimo za mogućnost da demokratski i kontinuirano oblikujemo djelovanje 'naših' vlasti.
Kada? Pojma nemam. "Malo" je i do vas.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#183 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by JoseMujica »

de zapali jedan joint da se spustiš na zemlju :-)
madjarski_lubenicar

#184 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

JoseMujica wrote:de zapali jedan joint da se spustiš na zemlju :-)
Jako siš'o moj Mujice. Šta ima dole? Je li bolji pobijedio?
madner

#185 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by madner »

Ja predlazem da se uclanis u NVZ, mi imamo puno bolji prijedlog kako da ukinemo demokratiju a i provjereno je. :D
O'zone
Globalni moderator

#186 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by O'zone »

madner wrote:Ja predlazem da se uclanis u NVZ, mi imamo puno bolji prijedlog kako da ukinemo demokratiju a i provjereno je. :D
Ti ne naginji vodu na svoj mlin :x nisi mogao ni za svoje da glasaš :x

Jose nemože ti on zapaliti joint jerbo trava je zelena a time se krše svi etički kodeksi :mrgreen:
madner

#187 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by madner »

Ja sam glasao za svog, sada je na njemu da odradi svoj dio :D
madjarski_lubenicar

#188 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

madner wrote:Ja predlazem da se uclanis u NVZ, mi imamo puno bolji prijedlog kako da ukinemo demokratiju a i provjereno je. :D
Ma jeste ta tvoja NVZ varijanta provjerena i sa velikom razornom moci, ali je problem da ima vrlo kratak domet. :-D

Kada nas napuste i najveći od najvecih oceva/sinova (npr. neko kao ti :lol: :lol: pu, pu ... ne bilo primijenjeno) i kada ljudi shvate da imaju pravo na demokratiju i da im je ta demokratija cijelo vrijeme bila skrivena negdje u podrumu iza brkine slike, e onda ... obično dođe do nekih eksplozija, ratova, i šta ti ja znam kakvih još čuda.

Drugim riječima, ne d'o nam bog da još jednog Tita nadživimo.

Bolje da probamo skontati kako da tu demokratiju naštimamo da bolje radi za nas tj. NVZ :D
JoseMujica

#189 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by JoseMujica »

ćuj ti njega kratak domet, pa demokratija.....zar se tako zaboravlja dubina totalitarizma :!: :?:

NVZ nema kratkih, srednjih, dugih dometa ...NVZ impregnira zauvijek :!:
madner

#190 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by madner »

Pa sa jednim brkom iz feudalnog u moderno doba, sa drugim sa zecelja Evrope u sredinu :D

Nije ba frka ratovat kada se ima sta opljackat i unistiti, crnjak je kada je sve sjebano. :D
JoseMujica

#191 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by JoseMujica »

dobro si druže madner nemamo rašta ni brkove pušćati :!:
Post Reply