Pokrivena u sudu BIH

Locked
Alfons Kauders

#151 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:@tetakk
U Gluhoj Bukovici ima svasta pa i Dragana muslimana :-)
kakvu nudis kvotu na opkladu da je makar jedan od te trojice djecojebac ili silovatelj? :D
arzuhal

#152 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by arzuhal »

bonislav wrote:
arzuhal wrote: Križevi/krstovi, ikone, raspela...ekvivalent takvoj religijskoj simbolici bismo u islamu pronašli u levhama sa kaligrafski ispisanim ajetima iz Kur'ana ili izreke Muhammeda, alejhi-selam, zatim polumjesec i zvijezda, itsl.
Isticanje takvih simbola i nošenje marame od strane neke žene je sasma različita stvar. Ali svi mi dobro znamo zašto toliko smeta ta napadna i agresivna marama (kao na djevojci sa blackove fotke) koja ne ubada samo nečije oči nego i duše i srca ranjava do smrti...elhamdulillah.
Prvo, križ na zidu je jedno 50 puta neupadljiviji od marame na glavi.
Drugo, križ na zidu u državnim institucijama je europska tradicija stara stotinama godina.
Zašto bi Europa poštovala tradiciju muslimanskih imigranata, kada oni sami izričito traže da se ona sama odrekne vlastite stoljetne tradicije?
Smeta ti križ na zidu? E pa meni smeta što se oblačiš ko nindža.
Nemoš imat i ovce i novce. :D

Prvo, što se mene osobno tiče neka se sva Evropa okiti križevima - meni ne smeta.
Drugo, osobno poštujem svačiji izbor i tradiciju - pa neka Evropi njene tradicije.
Ta žena koja radi u sudu nije nikakav imigrant u nečijoj zemlji nego živi i radi u svojoj zemlji koja poznaje odavno i islamsku tradiciju nošenja marame. A toj tradiciji i ja pripadam. I ne znam možeš li me pratiti ako ti kažem da je meni jednako drago vidjeti časnu sestru u njenoj kompletnoj odjeći u nekoj zdravstvenoj ustanovi, kao i mahramu na glavi muslimanke. A i zdravstvene ustanove, koliko mi je poznato, pripadaju javnom sektoru.
I ako već imaš želju da o nečemu donosiš sud, onda se raspitaj o osnovnim obilježjima toga o čemu bi da pričaš: šta je hidžab, a šta nikab, itsl.
Moja komšinica, mlađa žena, nikad nije nosila maramu zbog vjere. Ali, nažalost, sada mora ići na kemoterapiju i nosi maramu iz tog razloga. Da li bi nekoj ženi (bez obzira na vjeru) bilo zabranjeno da radi u nekoj javnoj ustanovi ako nosi maramu iz takvog razloga?
Pa, ako misliš da je islam = bolest, onda doista nemam argumenata. :shock:
Znam da nemaš. Htio sam to od tebe čuti. ;-)
bonislav

#153 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by bonislav »

kecher II wrote:
te stotine godina znamo sta su bile kada su ljudi spaljivani zato sto imaju macku, a u sudnici nije visio ''tespih'' ili kako se vec pise, pa da nekome smeta.
Kakve to veze ima. Radi se o tradiciji. Pa i marama na glavi potječe iz vremena dok su prvi muslimani švercali deve po pustinji i ko zna šta radili sa ovcama dok ih nitko nije gledao. :shock:
Moja prababa iz Dalmacije nije znala plivati. Nisu ni one žene koje su cijeli život provele na otoku. Znaš zašto? Zato što je bila sramota da se žena skine ode u more. Bolesno? Naravno da je bolesno i primitivno. Takav barbarski i gnjusni običaj je hvala bogu nestao, nadam se da će tako biti i sa zločinačkom burkom.
A imas i engleza, francuza, talijana, svaba, spanaca.... i mnogih drugih ''krscanksih zemalja'' koji su sotonisti, ateisti ili ti sta vec drugo a da nisu krscani pa i iz tih razloga treba iz drzavnih institucija uklonit vjerska obiljezja.
I marama na glavi muslimanke nije obiljezje vec nosnja, ona ako je muslimanka nema izbora nego da nosi maramu, po toj logici muslimanka ne moze bit profesor, ne moze bit doktor, ne moze radit u posti za salterom, ne moze se bavit ni jendnim poslom jer je eto ona izabrala da bude muslimanka.
Koja glupost.
Kolko ja znam Turkinje su muslimanke pa baš nisu lude za maramama i burkama. Ataturk je bio velik čovjek, demokrat i borac za prava žena. Više je napravio za žene nego svi muslimanski vjerski pglavari zajedno u čitavoj historiji.

:-D
felipe kajetano

#154 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by felipe kajetano »

@ketcher
Nemoj ba supljirati sa tom pricom u Draganima i Radovanima muslimanima ziv bio...i bacati spiku o necijem stanju uma usput ;-) U Maroku nisam bio i nije rijec o njemu...znas dobro da ime u Bosni itekako odredjuje religijsku pripadnost... samo bacas kontru svojim supljacima ;-)
TheMule

#155 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by TheMule »

ugrozeni maramom? A ja mislio oni su hrabar i Nebeski Narod.
bonislav

#156 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by bonislav »

bhxxl wrote: zaboli me neka stvar za europu , i za njihovu vijekovnu tradiciju , oni su davno dokazali ko su i sta su . i svojim vijekovnim pohodima , porobljavanjima i kolonijama , inkvizicija i sl . ... i sad od jednom prica o demokratiji i postenju ... naravno ko o kome nego kurva o postenju ... a to sto kuran kaze o licemjerima , ce ti odgovoriti neki demokrata ...
Ali ti živiš u Europi. :-)
bonislav

#157 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by bonislav »

Alfons Kauders wrote: meni smeta i kriz i krst i polumjesec na svakoj javnoj instituciji koju ja finansiram svojim porezima... a to sta neko stavlja oko vrata me nimalo ne zanima...
Ali ti financiraš i ljude koji rade u tim javnim institucijama, sukladno tome, nema šta zaposlenik institucije koju financiraš ti iz svoga džepa u toj instituciji nosati marame. :-D
LadyBear

#158 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by LadyBear »

BaileyS wrote:Kako kazu, psi laju, karavani prolaze.

Problem nije marama i nacin oblacenja pojedinca, problem je kad skole i druge institucije nose ime svetog save i imaju svoje krsne dane. To se zove licemjerje.
I naravno uvode vjeronauku u vrtice.
bingov buraz

#159 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by bingov buraz »

bonislav wrote:
Alfons Kauders wrote: meni smeta i kriz i krst i polumjesec na svakoj javnoj instituciji koju ja finansiram svojim porezima... a to sta neko stavlja oko vrata me nimalo ne zanima...
Ali ti financiraš i ljude koji rade u tim javnim institucijama, sukladno tome, nema šta zaposlenik institucije koju financiraš ti iz svoga džepa u toj instituciji nosati marame. :-D
Ima li pravo nositi kriz ?
Alfons Kauders

#160 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by Alfons Kauders »

bonislav wrote:
ukoliko se vjerski osjecaji tih ljudi nece negativno odrazavati na njihov profesionalni angazman, onda zaista ne vidim razlog zasto bi mi smetale njihove marame ili krizevi...

cinjenica da je dio zaposlenih u odredjenoj instituciji jedne ili druge vjere, ne cini tu instituciju vjerskom, naprotiv... vecina ljudi na odgovornim funkcijama u svim sekularnim i naprednim zemljama svijeta barem deklarativno vjeruje u boga... ali institucije su sekularne same po sebi, sto je regulisano ustavom, zakonima, statutima i ostalim internim aktima...

jedno je biti sekularan a drugo je pozivati na diskriminaciju vjernika zbog njihovih licnih osjecaja koji nemaju nikakve veze s poslom koji obavljaju...
kecher II

#161 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by kecher II »

felipe kajetano wrote:@ketcher
Nemoj ba supljirati sa tom pricom u Draganima i Radovanima muslimanima ziv bio...i bacati spiku o necijem stanju uma usput ;-) U Maroku nisam bio i nije rijec o njemu...znas dobro da ime u Bosni itekako odredjuje religijsku pripadnost... samo bacas kontru svojim supljacima ;-)
uzivaj jarane, Radovana nisam naveo a ni Dragana da je musliman evo opet cu ti postavit sta sam napis'o, naveo sam Mustafa( nisam 100% siguran da je bas Mustafa ali sam 100% siguran da je ''muslimansko'' ime) kao krscanin pa tom logikom bih mogao zakljucit da ime ne odredjuje religiju.
pa tako ti kao dragan srbin si automatski i pravoslavac jer toboze ne mozes bit srbin a ne pravoslavac ili Dragan a musliman, to je jedan od velikih problema kod nas
a ja znam i Gorana ''muslimana'' znam i Nenada ''muslimana'', znam i Bojana ''muslimana''... i da ne nabrajam
felipe kajetano

#162 Re: Pokrivena u sudu BIH

kecher II wrote:
felipe kajetano wrote:@ketcher
uzivaj jarane, Radovana nisam naveo a ni Dragana da je musliman evo opet cu ti postavit sta sam napis'o, naveo sam Mustafa( nisam 100% siguran da je bas Mustafa ali sam 100% siguran da je ''muslimansko'' ime) kao krscanin pa tom logikom bih mogao zakljucit da ime ne odredjuje religiju.
pa tako ti kao dragan srbin si automatski i pravoslavac jer toboze ne mozes bit srbin a ne pravoslavac ili Dragan a musliman, to je jedan od velikih problema kod nas
a ja znam i Gorana ''muslimana'' znam i Nenada ''muslimana'', znam i Bojana ''muslimana''... i da ne nabrajam
Eto jedno od ta tri imena je i moje..a ja jos nisam upoznao covjeka muslimana sa istim..mozda je to moja ksenofobija il' sta vec :cry:
Image

Pitanje za tebe:jesu li ovo cetnicki ideolozi???
tetakk

#163 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by tetakk »

Ne vrdaj, vec pravac Tibet :mrgreen: :dance:
Alfons Kauders

#164 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote: Eto jedno od ta tri imena je i moje..
znaci musliman si...

hajd sad po orahe i jufku za baklavu, eto bajrama bolan, a jebo baklavu ako makar 2 dana ne upija agdu...
felipe kajetano

#165 Re: Pokrivena u sudu BIH

Alfons Kauders wrote:
kakvu nudis kvotu na opkladu da je makar jedan od te trojice djecojebac ili silovatelj? :D
Jok Dragan....istu k'o na Ross County u gostima protiv Man Utd-a :-D
arzuhal

#166 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by arzuhal »

felipe kajetano wrote:Image

Pitanje za tebe:jesu li ovo cetnicki ideolozi???
Kako samo pjevaju Miletu socijaldemokrati, možda kriju radikalne elemente :D

exliberal

#167 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by exliberal »

dajte nemorate odmah usrat temu

znate sta meni smeta kod marama/krstova.
smeta mi kad vidim da se neka pobulila ili posrbila preko noci. do jucer su skakale sa k... na k...a sad odjedanput velike vjernice ( da nebude odmah eno ga muski sovinista to se isto odnosi na muske samo sto oni nisu skakali :))
Ko je bio vjernik bit ce vjernik gdje god da je, kao sto kazu vjera se nosi u glavi ne na sebi.
Alfons Kauders

#168 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:
Alfons Kauders wrote:
Jok Dragan....istu k'o na Ross County u gostima protiv Man Utd-a :-D
dragan ? pa bas fino muslimansko ime...

jos da zaskocis kakvu maloljetnicu, zacas bi uletio u reisov uski krug probranih...

ako se zajebes pa zaskocis kakvog djecaka, opet ima nade... samo budicnosti ti je onda u katolickoj crkvi, ne dzamiji...

(sorry fudbal ne pratim, al pretpostavljam da je ross county u ovoj varijanti zesce donji) :D
felipe kajetano

#169 Re: Pokrivena u sudu BIH

Alfons Kauders wrote:
znaci musliman si...

hajd sad po orahe i jufku za baklavu, eto bajrama bolan, a jebo baklavu ako makar 2 dana ne upija agdu...
Izgleda..moram pitati samo @catchera dal sam Šiit il' pak Sunnit :) Nije tako ni lose kad pomislim na onu gore sa slike :)

@tetakk
mojne Tibeta tamo zima.. :D
Last edited by felipe kajetano on 25/11/2009 18:36, edited 1 time in total.
arzuhal

#170 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by arzuhal »

Šta fali Draganu, Bojanu, itd? Pa u reisa Cerića se zet zove Vedran, pa? :bih:
Alfons Kauders

#171 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:
Alfons Kauders wrote:
znaci musliman si...

Izgleda..moram pitati samo @catchera dal sam Šiit il' pak Sunnit :) Nije tako ni lose kad pomislim na onu gore sa slike :)
samo nek nisi vehabija... da onu sa slike ne zamotas ko sarmu... grehota je da se ne vidi makar lice...
Alfons Kauders

#172 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by Alfons Kauders »

arzuhal wrote:Šta fali Draganu, Bojanu, itd? Pa u reisa Cerića se zet zove Vedran, pa? :bih:
zar mu se nije mala razvela? sto je opet, allahu najmrze dozvoljeno djelo kako neki moralisti koji imaju po 2-3 svalerke i isto toliko racuna u svici vole reci...

doduse, mrske su allahu mnoge stvari koje je ona radila, ali to nije tema...
arzuhal

#173 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by arzuhal »

felipe kajetano wrote: Izgleda..moram pitati samo @catchera dal sam Šiit il' pak Sunnit :) Nije tako ni lose kad pomislim na onu gore sa slike :
Moreš bit oboje. Ako si horan, odvedem te Skaki i ima da te čiko i suneti i šije, odjednoć ;-)
Alfons Kauders

#174 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by Alfons Kauders »

arzuhal wrote:
felipe kajetano wrote: Izgleda..moram pitati samo @catchera dal sam Šiit il' pak Sunnit :) Nije tako ni lose kad pomislim na onu gore sa slike :
Moreš bit oboje. Ako si horan, odvedem te Skaki i ima da te čiko i suneti i šije, odjednoć ;-)
nemoj sad plasit cojka... ionako je sa-x na glasu kao okupljaliste radikalnih sarajevskih muslimana koji su protjerali peppu iz bbi-a...
arzuhal

#175 Re: Pokrivena u sudu BIH

Post by arzuhal »

Alfons Kauders wrote:
arzuhal wrote:
nemoj sad plasit cojka... ionako je sa-x na glasu kao okupljaliste radikalnih sarajevskih muslimana koji su protjerali peppu iz bbi-a...
Izvinjajem se :oops:
Locked