1gorstak wrote:Prvo, nisam ta osoba, uopste nisam Bosnjak. Drugo, ja se ne zalazem za interese Bosnjaka, nego se zalazem i za interese Bosnjaka, kao i za interese Srba i Hrvata. Interes Hrvata nije dizanje ruku od pola BiH jer je i ta druga polovica BiH hrvatska, a nema tog Hrvata koji ima legitimitet da dovede u pitanje ta prava hrvatskog naroda, sad ili ikad. To rade oni koji zele forsirati hrvatstvo na dijelovima BiH od kojih velikosrbi dizu ruke, ali tu nema casnih pa me njihov stav i ne interesuje. Protiv takvih sam se borio na zivot i smrt. Oni pobjedjeni dolaze u zgrade institucija BiH, ili su po zatvorima ili u bijegu.pjo wrote:Gorstak, imas isti nick kao i osoba na bosniahistory forumu koji iscrtava karte "bosnjackog" tako sto zna kome cija kuca pripada u mostarskom polju. Ako si ti ta osoba, mislim da to o tebi govori dovoljno samo po sebi. Bez obzira na tvoju uzjebanost, ovu ideju smatram pozivitnom i zauzimat cu se gdjegod stignem za istu. Bosnjaci jesu propatili, oko toga nema zbora. To shvacamo svi, no treba li nas to sprijecavati da pokusamo gledati negdje dalje ? Ukoliko ces pricu vracati na tome ko je kome vise duzan i koliko si povrijedjen onim sto se desavalo - suzdrzi se jer mi je to jasno i vec si napisao.
Postujem tvoj stav i smatram ga legitimnim.
Nasi _konacni_ ciljevi i nisu nuzno toliko razliciti samo ti toga nisi svjestan. Razlika je u onome sto poduzimamo. Ja ono sto mi srce nalaze i mislim da je sad moguce a ti kukas na postojece stanje i mozda pises prosvjedna pisma protiv RS. Ne zelim te razocarati pa reci da od tih pisama i gnjeva nema nista.
Ne javljaj se u ovu temu, pusti nas da sanjamo.