baklava2 wrote:ne raduj se previše i prerano. evo ti samo nekih rezultata privatizacije u HT-u koje je kupio švabo. doduše većina se odnosi na fiksnu telefoniju.
prvo je digao cijenu pretplate na 20 ili 25 km, poskupio još domaći saobraćaj a pojeftinio međunarodni. investicije je prvih godina sveo na 0 km tako da ono što je bilo priključaka u fiksnoj telefoniji to je i ostalo a novih priključaka nije bilo. otpustio gdje god je koga mogao i tako napravio još veći broj nezaposlenih.
ako je privatizacija telekoma tako pametan potez kako to da je deutsche telecom i dalje državni. slovenci također ne prodadoše svoj telekom. eno sad i u hrvatskoj država osnova svog telekom operatera ( tele 2 ).
da se razumijemo stanje u telekomu nije sjajno ali prodaja će omogućiti samo pojedinim političarima da podebljaju svoje bankovne račune.
po meni je rješenje dovođenje novog menadžmenta a ne prodaja.
Stp se toce ulaska DT-a preko HT-a u Hrvatsku i usluga od tog trenutka dovoljno sam upucen (mozda i upuceniji nego sto mislis) da znam da sada HT ima desetine paketa na fiksnoj telefoniji, mobilnoj, a internet usluge da ne spominjemo.
Sto se otpustanja tice, ti smatras da je bolje da deset baba koje ne znaju raditi rade posao koji moze neko ko ce sutra zavrsiti ETF? Jarane to je bilo u komunizmu, na koji su svi lajali, trazili kapitalizam - sto su i dobili. Sada neka se nauce nositi s tim.
A mene sto se tice, opet kazem, sve bih otpustio, pocevsi od salterskih radnika pa do menadzmenta.
Jedna od prvih stvari koju je HT u startu uradio jeste ukinuo svoje informaticko odjeljenje sa preko 500 zaposlenih, te zaposlio firmu iz Istre koja ima tridesetak zaposlenih i koja radi sav posao koji je "radilo" 500 ljudi i koji su kobajagi razvijali nesto. Govori li ti ovaj podatak ista?
Ja od Telekoma i onako nista ne vidim, vide politicari vikendice, vidi katica par desetina hiljada maraka svaki mjesec, a racune uredno placam.
U krajnjem slucaju, nije problem, ne moraju privatizovati BH Telekom, neka puste da ide Telekom Srpske u privatizaciju, pa cemo da vidimo koliko ce nakon toga uopste o(p)stati BHT na BH trzistu.