Poginuo vehabija

Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

pančo wrote:
_BosanaC wrote:
deex wrote:Vec sam se izjasnila, ne zalim ni cetnike, ni ustase, ni vehabije, ukoliko imaju krvave ruke. Nemoj mi imputurati nesto sto nisam rekla. Ne zalim ekstremiste ni na kojoj strani. Svako ko je okrvavio ruke treba da odgovara, a ne da se roka po narodu.
Aferim. Ali zar jos nisi naucila da ako si protiv jednih na ovom forumu automatski moras biti za one druge? :roll:
NE BRANIM VEHABIJE SAMO TO IZJEDNAČAVANJE SA ČETNICIMA I USTAŠAMA A BAŠ NE STOJI.
SRPSKA POLICIJA JE IZUZETNO EFIKASNA U LOVU NA "TERORISTE" ,MLADIĆ IM BIO NA DOHVAT RUKE( NA TEKMAMA NA MARAKANI) ALI GA VALJDA NISU MOGLI LOCIRATI) GUŽVA ŠTA LI...
A JA VEĆEG TERORISTE NA SVIJETU , BAR PO BROJU ŽRTAVA I NE ZNAM.
LICEMJERNO....SRBIJA PROTIV TERORIZMA....NEMA DALJE!!!
Sve se u harf slazem :faraon1:
osim sa tim CAPS LOCK :-) :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

pančo wrote:
_BosanaC wrote:
deex wrote:Vec sam se izjasnila, ne zalim ni cetnike, ni ustase, ni vehabije, ukoliko imaju krvave ruke. Nemoj mi imputurati nesto sto nisam rekla. Ne zalim ekstremiste ni na kojoj strani. Svako ko je okrvavio ruke treba da odgovara, a ne da se roka po narodu.
Aferim. Ali zar jos nisi naucila da ako si protiv jednih na ovom forumu automatski moras biti za one druge? :roll:
NE BRANIM VEHABIJE SAMO TO IZJEDNAČAVANJE SA ČETNICIMA I USTAŠAMA A BAŠ NE STOJI.
SRPSKA POLICIJA JE IZUZETNO EFIKASNA U LOVU NA "TERORISTE" ,MLADIĆ IM BIO NA DOHVAT RUKE( NA TEKMAMA NA MARAKANI) ALI GA VALJDA NISU MOGLI LOCIRATI) GUŽVA ŠTA LI...
Potpisujem svaku rijec, ali fakat ne vidim kakve to veze ima s temom i pogotovo mojim postom? Osim sto si ga s jedne strane potvrdio?
ALEMKING

Post by ALEMKING »

_BosanaC wrote:
pančo wrote:
_BosanaC wrote: Aferim. Ali zar jos nisi naucila da ako si protiv jednih na ovom forumu automatski moras biti za one druge? :roll:
Potpisujem svaku rijec, ali fakat ne vidim kakve to veze ima s temom i pogotovo mojim postom? Osim sto si ga s jedne strane potvrdio?
HALALI DO MENE , NISAM SE NA TEBE HTIO VEZATI , AL PRSTI MALO BRZAJU!!!
vjeverica.nada

Post by vjeverica.nada »

ALEMKING wrote:
_BosanaC wrote:
pančo wrote: NE BRANIM VEHABIJE SAMO TO IZJEDNAČAVANJE SA ČETNICIMA I USTAŠAMA A BAŠ NE STOJI.
HALALI DO MENE , NISAM SE NA TEBE HTIO VEZATI , AL PRSTI MALO BRZAJU!!!
Pises s dva nicka na istu temu?
pančo

Post by pančo »

KOLEGA S POSLA NEŠTO ŠARO PO DRUGOM FORUMU PA NISAM NI PROVJERIO LOG, DO MENE , :(
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

pančo wrote:KOLEGA S POSLA NEŠTO ŠARO PO DRUGOM FORUMU PA NISAM NI PROVJERIO LOG, DO MENE , :(
De tu tipku sto pise "Caps Lock" ili po Avazu "Kaps Lok" - ugasi.
deex

Post by deex »

pančo wrote:
_BosanaC wrote:

Procita li ti ovo: ukoliko imaju krvave ruke? Moze neko biti samo verbalno ili po shvatanjima cetnik, ustasa, vehabija, ali to, na zalost, nije kaznjivo. Ja ne razumijem mentalni sklop ni jednih, ni drugih, ni trecih. Svim srcem sam za to da uhapse i najstroze osude sve zlocince na celu sa Mladicem. Ne znam sta bi jos trebalo da kazem. Nije isto vehabija i vehabija sa bombom, a to se odnosi na SVE ostale. To je princip.
amrino

Post by amrino »

Joj da nema ovih "vehabija" sve bi nam procvjetalo... :roll:
pančo

Post by pančo »

deex wrote:
pančo wrote:
_BosanaC wrote: Aferim. Ali zar jos nisi naucila da ako si protiv jednih na ovom forumu automatski moras biti za one druge? :roll:

Procita li ti ovo: ukoliko imaju krvave ruke? Moze neko biti samo verbalno ili po shvatanjima cetnik, ustasa, vehabija, ali to, na zalost, nije kaznjivo. Ja ne razumijem mentalni sklop ni jednih, ni drugih, ni trecih. Svim srcem sam za to da uhapse i najstroze osude sve zlocince na celu sa Mladicem. Ne znam sta bi jos trebalo da kazem. Nije isto vehabija i vehabija sa bombom, a to se odnosi na SVE ostale. To je princip.
žao mi je što moram ovako pitati:
ime i prezime vehabije u bih ili sandžaku koji je okrvavio ruke, samo pazi, mojne babe i žabe miješati, znači da je vehabija i da je ratni zločinac ili kako kažeš okrvavio ruke!!!
ne branim ih ali moramo biti precizni i znati šta uopšte znači biti vehabija...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

@panco,

http://www.un.org/icty/bhs/cases/hadzih ... 20111b.htm

Upravo zbog zlocina koje su pocinili strani borci jedinice 'El-Mudzahid' od kojih su mnogi danas bas pripadnici vehabitskog pokreta, sudi se gore navedenim komandantima.

Postoje i snimci s Vozuce, imao sam ih priliku nekoliko puta gledati, odsjecanje glava... Fuj. Ali ipak su ovo pojedinacni zlocini, jer su se doticnih bojali i pripadnici ABIH i mnoge zarobljene su bas pripadnici ABIH spasili klanja u Vozucoj bez znanja onih koji klanja pocinise.

Naravno, ovo nema nikakve veze ni sa aktuelnom situacijom u BiH ni u Srbiji i Sandzaku, ali pokazuje da ni maslo vehabija za rata nije bas za ramazana :roll:

Poslje rata nisu krvavili ruke (barem koliko mene sjecanje sluzi) a ono sto im se zamjeri jeste agresivno nametanje islama, o cemu je bilo rijeci vec vise puta, ali daleko od neke price o terorizmu.

Ovo sto se desilo u Srbiji ima vjerovatno puno dublju politicku pozadinu, ali iskreno sumnjam da ima ikakve veze s bilo kakvim oblikom terorizma.
deex

Post by deex »

Za _bosanCa
Sve si rekao sto mislim. Svaka cast.

Za panca
U ratu je bilo svega, ne bih o imenima. Govorimo o danasnjoj situaciji. Zar treba cekati da se neko od doticnih opase bombama i digne i sebe i desetine ljudi u vazduh, pa da se zapitamo. Svako ima slobodan izbor da li ce biti vjerski fanatik i to je njegova licna stvar i izbor, pod uslovom da to ne namece drugima, ukljucujuci i sopstvenoj zeni. Ali, ne mogu da se ne zapitam sta ce njima bombe, oruzje. Imaju li neki cilj? Pri tome mislim da je njihova namjera da nature silom ostalim muslimanima svoje vidjenje islama. Nesto ne cuh da su se Ugljanin i Ljajic zalili zbog toga sto se desilo. Izvini, meni je terorista svako sa bombom.
Maraschino

Post by Maraschino »

Dobro napisa Bosanac,

a za dexxa,
Izvini, meni je terorista svako sa bombom.
Zasto je drzavna tajna sve ovo,odakle onoliko naoruzanje,zasto se akcija pravila u okrilju mraka i bez kamera,odakle desetine pasa ako je kuca dugo vec napustena...i na kraju zar ispaljivanje zolje na jedan vjerski objekat nije terorizam :? koliko bombi je jos po kucama u BiH,Srbiji,Hrvatskoj...
Apsolutno sam protiv vehabija i njihovog agresivnog ponasanja i tumacenja islama.
pančo

Post by pančo »

deex wrote:Za _bosanCa
Sve si rekao sto mislim. Svaka cast.

Za panca
U ratu je bilo svega, ne bih o imenima. Govorimo o danasnjoj situaciji. Zar treba cekati da se neko od doticnih opase bombama i digne i sebe i desetine ljudi u vazduh, pa da se zapitamo. Svako ima slobodan izbor da li ce biti vjerski fanatik i to je njegova licna stvar i izbor, pod uslovom da to ne namece drugima, ukljucujuci i sopstvenoj zeni. Ali, ne mogu da se ne zapitam sta ce njima bombe, oruzje. Imaju li neki cilj? Pri tome mislim da je njihova namjera da nature silom ostalim muslimanima svoje vidjenje islama. Nesto ne cuh da su se Ugljanin i Ljajic zalili zbog toga sto se desilo. Izvini, meni je terorista svako sa bombom.
stoji, samo kažem opet, ne branim vehabije, ako baš moram ovako reći idem u džamiju i ne razumijem neke njihove postupke, drugačiji su od nas i to mi i ne smeta( niti treba smetati bilo kome )lično nisam imao nikakvih loših iskustava sa njima , mada iz pouzdanih izvora znam da su u sandžaku napravili par nevjerovatnih belaja prije par mjeseci ,upravo po džematima kontra našeg tradicionalnog prakticiranja islama.
jedino što želim da kažem jeste da se mora izbjeći lov na vještice i generalizirati stvari, u folu vehabija=terorista....
evo padaju bombe po gradu , samo ih ne bacaju vehabije nego kockaste glave...

Izvini, meni je terorista svako sa bombom, ružno je reči , samo da smo uoči rata imali više naoružanja, sigurno nas ne bi ovoliko izginulo( mislim na stotinu i više hiljada poklanih i pobijenih bošnjaka). samo da se razumijemo vežem se za konkretno ovu tvoju rečenicu!!! ne bih generalizirao stvari tako lako...pa buraz šta misliš koliko domačinstava u srbiji ima bar automat i po koju kašikaru u kući ili stanu, samo zamisli,ako imaš koga npr. u bg možeš saznati ,samo se tom dijelu stanovništva ne prave racije po kućama nego im se to toleriše...sve što kažem "licemjerno od demokratske srbije"....
Post Reply