PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post Reply
pure_love

#51 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by pure_love »

VOLI VAS BOSNA
Image

Image
BHCluster

#52 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by BHCluster »

Better Man wrote:Sve neki zlatni ljijani a nisu bili u stanju da oslobode zemlju od agresora. Ne treba ih podržavati, jer večina njih su mladi i radno sposobni, samo što oni bi rađe da žive na tuđi račun umjesto da traže posao. A dobar dio njih ima već unosne poslove i primanja. Ovi protesti su izrežirani i neko je iskeširao dobru lovu ljiljanima da naprave ove proteste.
Neznas o cemu pricas oni su htjeli raditi ono sto su sposobni samo im je Federalna Vlada rekla da smetaju NATO-u, zato su i sisli sa pozicija koja su imali u Vojsci Federacvije. Pa su u isti zakon uveli da se nesmiju baviti bilokakvim politickim ili javnim radom 3 godine poslje demobilizacije itd...
BHCluster

#53 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by BHCluster »

Image
Protesti dobitnika najviših ratnih priznanja.
Gosti: Ibrahim Nadarević, Dževad Rađo, Marinko Čavara, Marinko Ljoljo, Nermin Nikšić.
Gošća mjeseca: Dženana Aliđuz.
[url=rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/posteno091001.rm]Link za emisiju[/url]
sinergija

#54 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by sinergija »

aze wrote:
Ja se slazem u vecini stvari sa tobom... da je vodstvo te organizacije korumpirano itd itd... ali ja ne idem da protestujem radi nekoga iz uprave organizacije nego zbog "obicnih" ljudi .. boraca .. pa i tebe eto jer ti je nepravda nanesena kao i svima nama - Ja se nadam da je ovo samo pocetak koji ce za sobom povuci i sve gradjane bih koji zivotare (tj zivi polako umiro sto psiholoski sto fizioloski) da dadnemo doznanja nasoj vlasti da nismo glupi da sjedimo dok nas pljackaju.. ili mozda i jesmo toliko glupi..
ma znam ja to sve ali samo pogledaj ko su predsjednici tih organizacija, pa samo pogledaj koliko je tih nekih udruzenja, pa ko bi to sve naplacao. znas i sam te predsjednik, te sekretar, te sekretarica, te auto, te telefon, te prostorije, te...
a gdje su tu borci, oni su ou onom nazivu udruzenje, a ovi prvi su u onome sto se zove budzet (lova). a svi su oni SDA (mislim na ove druge). reci mi molim te sta ti konkretno imas od tog tvog udruzenja. na konretno mislim ono sto nije suplja prica. imas li neki primjer da je neki predsjednik ili sekretar clan neke druge partije osim SDA ili SBiH. ne treba se kriti iza Zeljka Komsica. treba biti realan. sve znamo a pravimo se ludi. zato prvo trebate ocistiti svoje redove i to ne obicnom metlom nego zeljeznom pa na kraju spahtlom da budete sigurni da nista nije ostalo i onda na zdravim snagama a ne na licnim interesima pjedinaca formirati jedno jako udruzenje a ne njih 10. ekonomski je efikasnije imacete-mo jednog predsjednika, jednog sekretara, jednu kancelariju...
ali zato vise para za vas-nas.

i nisu samo SDA i muslimani branili bosnu. i branit cemo je opet ako treba.

vama podrska u svakom slucaju a mislim da sam iznio par konstruktivnih sugestija. i imajte na umu da ova primanja nece vjecno trajati. nadam se da ste svjesni toga. mozda jesmo a mozda i nismo, ili cemo ubrzo doci da cemo birati zmedju bankrota drzave i raznih primanja koja nisu realna. ipak priznaces ako si pravi patriota da je drzava vaznija. ne ovakva kakva je nego kakva treba da bude. :bih:
aze

#55 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by aze »

Image
Image
Image
Image
Image
Last edited by aze on 01/10/2009 22:35, edited 2 times in total.
Control panel

#56 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Control panel »

aze wrote:Ja se slazem u vecini stvari sa tobom... da je vodstvo te organizacije korumpirano itd itd... ali ja ne idem da protestujem radi nekoga iz uprave organizacije nego zbog "obicnih" ljudi .. boraca .. pa i tebe eto jer ti je nepravda nanesena kao i svima nama - Ja se nadam da je ovo samo pocetak koji ce za sobom povuci i sve gradjane bih koji zivotare (tj zivi polako umiro sto psiholoski sto fizioloski) da dadnemo doznanja nasoj vlasti da nismo glupi da sjedimo dok nas pljackaju.. ili mozda i jesmo toliko glupi..
nasoj vlasti jedino do znanja treba dati na izborima. ali posto su oni maheri a velika vecina boraca, radnika i drugih jos uvijek nakon 20 godina daje povjerenje. pa sta jos trebaju da urade da vam se oci otvore. u BiH je registrovano cini mi se preko 150 stranaka pa daj promijeni bar jednom, iz radoznalosti.
ali jok bosanac uporan ko mazga. a ovi mu ga stalno mecu i jos mu se smjeskaju. i samo se pitam gdje je granica tog duranja. dokle, dokle, dokle isto a nista se ne mijenja, cak sta vise ide na gore,

i sinergija je imao dobar komentar. :thumbup:

podrska vama :bih: ali cistite prvo vase redove, vasi su vam najveci neprijatelji, a najveci prijatelji poslusnici koji ih placaju. ma sve znate sta vam pricam vise.

onaj gore specijalac kao da je u Irak krenuo. strah ga pogledati, nadam se da ih nece koristiti protiv vas.
drinjanin

#57 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by drinjanin »

Ovi protesti si samo jedan djelic socijalnog bunta koji se siri...Mnogi su nezadovoljni...Sustina je zapravo u tome da niko ne moze napraviti financijsku konstrukciju koja bi zacepila sve rupe...Treba kresati birokraciju-optimizirati broj regija-kantona...investirati u proizvodnju...ubijati korupciju...protesti ljiljana i ispunjenje ili neispunjenje njihovih zahtjeva nece zalijeciti nista...sumnjam da ce se neko od političara nasikirati...
Lug

#58 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Lug »

Velika podrska zlatnim ljiljanima !!!!!!!!!
Svi smo bili prevareni i bicemo jos puno puta. Nema naroda na zemaljskoj kugli koji nije bio varan od vlasti. Ali sad je pravi trenutak koji obicni narod ne bi SMIO propustiti. Tu i jest razlika medju narodima. Dakle, svi patrioti trebaju se sutra pridruziti ljiljanima, ako nista drugo, da pokazemo drugoj strani da BiH postoji !!!!!!!!
Ako budemo cekali... nikad docekati necemo....
A ovim vjecnim kriticarima bi porucio, da je najlakse u zivotu biti kriticar.
ROTOR 9

#59 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by ROTOR 9 »

OVO je prilika se mjenja ustroj Federacije (podsjecam.,projekat kantona u Federaciji je osmislio i sproveo MORTON ABRAMOWITZ ..
bio americki ambasador u Ankari.,Egiptu,Maleziji,Pakistanu. obavljao dipomatske aktinosti i bavio se istrazivanjima.. Jevrejskog identiteta i porjekla bivsi sluzbenik CIA., i sada uposlenik Mossad-a., igra veliku ulogu u prosirenju i kordinacije ove dvije agencije.. ( a tek veze mossad-a i srpske politike.. )
E ljudi procitajte knjigu TAJNA RUKA U BOSNI..
Tuzno je gledati onu svetu zastavu kako se u u miru viori na protestima .. a u ratu je tako ponosno isto viorila.
Ljudi problem je u kantonima- usisivacima ekonomske moci i razvitka.. namjero su stvorene socijalne kategorije a stanovsnitvo po broju uposlenih stalno smanjivano.. banke nam kontrolisu stranci.. trgovinu na kontrolisu stranci.. uvozimo puno izvozimo jako malo..okruzeni domacim izdajnicima i podanicima.. ma
Zivio Totalitarni rezim :thumbup:
connected

#60 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by connected »

aze wrote:
connected wrote:jel istina da je bilo "tekbiranja" danas..zna li neko?
Sta i da jest ???? Jesi li se bunio kada su tekbirali dok su napadali cetnicke polozaje ???

malo kasnim ali da ti odgovorim...da, bunio sam se iako sam ih jedino u tom slučaju opravdavao četničkim strahom i panikom od toga...ali nije tekbiru mjesto pred vladom, parlamentom i sličnim mjestima definitivno :!:
karanana

#61 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by karanana »

jao frke na bht-u u ovoj nekakvoj emisiji tema dana
yugoslavija

#62 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by yugoslavija »

podrska nasim ljiljanima
stavrno ne mogu da vjerujem sta ova ansa vlada radi.zabranit primanja jednom covjeku,jednom borcu koji je ostao bez ruke,noge.
zabranit primanja ljudima koji su branili njohove lopovske guzice
stvarno bruka i sramota :x :x
Bosanski_kralj

#63 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Bosanski_kralj »

karanana wrote:jao frke na bht-u u ovoj nekakvoj emisiji tema dana
Joj ja zaboravio gledati. De malo prepričaj ;-)
pure_love

#64 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by pure_love »

aze wrote:Image
Image
Image
Image
Image

:bih:
vee-jay

#65 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by vee-jay »

upravo gledah 8-) :lol: :lol: :lol:
pure_love

#66 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by pure_love »

vee-jay wrote:
upravo gledah 8-) :lol: :lol: :lol:

a sta je to bilo???
nerkobr

#67 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by nerkobr »

Svi ljudi koji su branili Bosnu zaslužuju orden "ZLATNI LJILJANI".
viva_castro

#68 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by viva_castro »

nerkobr wrote:Svi ljudi koji su branili Bosnu zaslužuju orden "ZLATNI LJILJANI".

Uz svo dužno poštovanje svima koji su branili BiH, uključujući i sve članove moje uže obitelji, niko od njih se ne može poistovijetiti sa jednim od članova obitelji koji je 92. riskirao svoj život i svoje jadne 22. godine izdigao, sa njima iskočio iz rova i ispalio projektil u tenk ispred sebe, na taj način ga onesposobivši. Bio je jedan od najodgovornijih za neuspjeh ofanzive agresorskih snaga na Stup sa početka rata, i to mu osigurava ovu titulu! Ne, ne zaslužuju je svi.

Koji mjesec kasnije ovaj mladi i hrabri diverzant izgubio je život u pokušaju da izvuče tijelo svog komadanta iza neprijateljskih linija.

To je Zlatni ljiljan.
nerkobr

#69 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by nerkobr »

BHCluster wrote:
Better Man wrote:Sve neki zlatni ljijani a nisu bili u stanju da oslobode zemlju od agresora. Ne treba ih podržavati, jer večina njih su mladi i radno sposobni, samo što oni bi rađe da žive na tuđi račun umjesto da traže posao. A dobar dio njih ima već unosne poslove i primanja. Ovi protesti su izrežirani i neko je iskeširao dobru lovu ljiljanima da naprave ove proteste.
Samo da znaš da su ovi ljiljani koji su među živima sada,dobili ponudu da se ukinu primanja udovicama, a da njima primanja ostanu.
Naravno da su ti pravi Bosanci i Hercegovci,heroji nad herojima,odgovorili kako može doći u obzir obrnuta situacija. A, to jest da će se oni odreći primanja, jer svome djetetu mogu omogućiti koji dinar, a žene udovice mnogo teže.
1gorstak

#70 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by 1gorstak »

Stado ili motiku i neka rade. Ne moze se do smrti naplacivati odbranu vlastite zemlje. Bezobrazluk.
nerkobr

#71 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by nerkobr »

1gorstak wrote:Stado ili motiku i neka rade. Ne moze se do smrti naplacivati odbranu vlastite zemlje. Bezobrazluk.
Druže policajac,

Zašto ti ne bi na stado i motiku u ruke, pa lijepo zaradio KM 1.000,00. Bi kad bi moglo! Jelde?
Ti si jedan od njih!
Mislim da ono iznad tebe imaju stada para/love/nekretnina/duluma/bijesnih vozilica/itd...
"Ti braniš svoje mjesto. Jebi ga. Samo znaš li uopšte koga još braniš?"
Bosanski_kralj

#72 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Bosanski_kralj »

1gorstak wrote:Stado ili motiku i neka rade. Ne moze se do smrti naplacivati odbranu vlastite zemlje. Bezobrazluk.
Omogućiti im zaposlenje prema njihovoj stručnoj spremi je najbolje riješenje i oni sami to žele, ali vlast to ne želi.
1gorstak

#73 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by 1gorstak »

nerkobr wrote:
Druže policajac,

Zašto ti ne bi na stado i motiku u ruke, pa lijepo zaradio KM 1.000,00. Bi kad bi moglo! Jelde?
Pa moze. Radni dan pocinje rano ali se moze zaraditi toliko, a i vise. Jedini problem je sto se onda nema kad izlezavati.
Bosanski_kralj

#74 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Bosanski_kralj »

1gorstak wrote:
nerkobr wrote:
Druže policajac,

Pa moze. Radni dan pocinje rano ali se moze zaraditi toliko, a i vise. Jedini problem je sto se onda nema kad izlezavati.
Reci meni gdje to da odmah idem raditi. :roll:
1gorstak

#75 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by 1gorstak »

Bosanski_kralj wrote:
Omogućiti im zaposlenje prema njihovoj stručnoj spremi je najbolje riješenje i oni sami to žele, ali vlast to ne želi.
Drzava to nije duzna. Socijalizam je nazalost srusen, sada se svaka riba mora o sebi brinuti. Ko to prije shvati, bolje ce proci.
Post Reply