Mislim da ce se pojaviti,naravno da hoce,i neka ce i trebaju! Trebaju iz razloga sto ovi kreteni na vlasti misle da mogu nekome prodavati suplju o tome da propadanje sporazuma znaci bankrot i da se u ovoj drzavi samo moze i mora usteda sprvoditi na radnicima,borcima,invalidima itd. Ako ne zele da bankrotira neka skresu silnu administraciju,neka sebi umanje primanja dodatno (koja su ionako prevelika za toliki nerad).Biznis wrote:mislis da ti sada nece na isti nacin pred parlament doci sva nezadovoljna masa i na isti nacin, silom, traziti i neostvarivo? DRZAVA JE CRKLA, NEMA PARA, BANKROT, FAJRONT. dio ugovora za spas drzave je smanjenje 10% naknada. niko nije govorio o ukidanju, oduzimanju, stavljanju van snage nego smanjivanju. MMF je vrlo precizan i tazi dnevne, sedmice i mjesecne izvjestaje o radu. ako se ne radi prema njihovim uputstvima nema njihovih para i to je vrlo jednostavno.blue_sky wrote:Ma bravo za ove pljuvatore svega i svacega,pa evo i zlatnih ljiljana(koji su vam guzicu spasili,da sad tu mozete tako lajuckati).Zalosno je kako mislite da ste pametni ili nekome simpaticni sa ovim forama i prijedlozima koja bi to udruzenja sve trebala pred vladu.
vidis, jedan dio ugovora o stand by aranzmanu sa MMF kaze da nema vise subvencija za javna preduzeca. to znaci nema vise subvencija GRAS-u. Eto njih npr na isti nacin pred Vladu FBiH da traze i oni pare. Pa onda: obrazovanje (pola Federacije ne ide u skolu radi strajka), policija, metalci, drvopreradjivaci, Energopetrol (da traze raskid ugovora o privatizaciji i povratak pod okrilje drzave). Tu je jos moguce sem njih i zdravstvo, pa rudari, pa eto opet civilnih invalida...bice tu puno raje i velika velika guzva.
SDA i SBiH su izglasali ovaj zakon o borcima u jednoj od zadnjih sjednica proslog saziva parlamenta samo da bi prikupili glasacku masineriju zbog izbora. danas su vjerovatno pristali na to jer kupuju vrijeme dok pokusavaju skontati sta da urade prije narednog sastanka sa MMF. nije iskljuceno da parlament sve ove danasnje zakljucke uredno odbaci. ako se imalo prati nacin na koji Tihic vodi politiku upravo je to konzistentno sa njegovim ponasanjem do sada.
Prije nego sto pocnemo bilo kakvu pricu o bankrotu,treba se vratiti na uzroke nastale situacije.Sta je bilo-kriza? Nije!,nego su sisali budzet da ni sami nisu znali vise gdje lova ide i nastala frka,koju je najlakse onda pravdati svjetskom ekonomskom krizom (koja je isto tako izmisljena,ali evo i da je bila,kazu oni sto je izmislise da prolazi).Dalje,sto se tice bankrota neko vec ranije fino rece FBiH nije drzava,dakle drzava nije bankrotirala.
Ako pogledas u sta oni vecinom namjeravaju trositi sredstva MMF-a,onda ih nijedan normalan covjek u ovoj drzavi i ne zeli.
Sredstva MMF-a namjeravaju trositi na krpljenje rupa i rupetina u budzetu,da spasavaju svoje guzice,i ono sto su pokrali odnekud rode.Od tog ogromnog aranzmana niko od gradjana ove drzave niti ce imati fajde niti ce mu bolje biti.Jer u razvojne projekte sigurno ici nece.
Sto se mene tice,ako su danas ljiljani sprijecili i spasili nas od tog aranzmana onda im svaka cast.Ja ne zelim da moja djeca i moji unuci vracaju neki kredit,koji je neka vlada nekada uzela da bi krpila sto je pokrala.