Bilo je vasih medija danas prisutno., znam da ste se ukebali sta ce borci odluciti i sta ce se desiti u federalnom parlamentu., digli ste u stanje pripravnosti svu sumsku muriju.. Nece vam ni dodo pomoci..
Bosnjaci ovdje ima sumljaka to zapamtite..
Federacija nije država.Biznis wrote:Srusili su drzavu samo toga nisu jos svjesniOni misle da su pobjedili, u sustini su pokazali koliko je vlast suplja i bez ideja (sto nije nista novo) i da ono sto pali u ovoj drzavi su nasilne demonstracije. MMF je vrlo precizan oko svojih zahtjeva za nastavak stand by aranzmana:10% manje naknade svima. Ako se ovako nastavi nista od naredne transe. FBiH nema para, nema nacina da ih dobije na drugi nacin, budzeti su prazni, fondovi su nelikvidni i drzava je pred bankrotom vec mjesecima. Ono sto je odbranjeno se ovakvom autistickom politikom unistava nepovratno. Za nadati se da ce se dobar izgovor smisliti do narednog sastanka sa MMF.
Para gospodo nema, drzava je bankrotirala. Jedini izlaz je pomoc sa strane za koju postoje precizni zahtjevi i koji se ne postuju. Ovakvim pristupom sirokih socijalnih davanja ono sto je odbranjeno je definitivno ekonomski unisteno.
Nemoj zahebavat ?ROTOR 9 wrote:Evo mene upravo sa protesta., dosao sam da malo uzmem hrane pa odoh ponovo.,sretoh saborce sa Igmana iz akcija 94-te a cujte dobro SVI VI koji ovdje solite pamet ko je borac ili ne.,pricajte sa svojim komsijom ili kolegom na poslu ako mozete na ovu temu al malo sutra nemate muda to i reci.. stoga bando sumska jel vam fino na sa x forumu![]()
Bilo je vasih medija danas prisutno., znam da ste se ukebali sta ce borci odluciti i sta ce se desiti u federalnom parlamentu., digli ste u stanje pripravnosti svu sumsku muriju.. Nece vam ni dodo pomoci..
Ja evo na poslu, radim da bi imao sta jesti i djecu prehraniti, drzava mi ni dinara nije dala a imam sehida u familiji, sta ima novo kod tebe...ROTOR 9 wrote:Evo mene upravo sa protesta., dosao sam da malo uzmem hrane pa odoh ponovo.,sretoh saborce sa Igmana iz akcija 94-te a cujte dobro SVI VI koji ovdje solite pamet ko je borac ili ne.,pricajte sa svojim komsijom ili kolegom na poslu ako mozete na ovu temu al malo sutra nemate muda to i reci.. stoga bando sumska jel vam fino na sa x forumu![]()
mislis da ti sada nece na isti nacin pred parlament doci sva nezadovoljna masa i na isti nacin, silom, traziti i neostvarivo? DRZAVA JE CRKLA, NEMA PARA, BANKROT, FAJRONT. dio ugovora za spas drzave je smanjenje 10% naknada. niko nije govorio o ukidanju, oduzimanju, stavljanju van snage nego smanjivanju. MMF je vrlo precizan i tazi dnevne, sedmice i mjesecne izvjestaje o radu. ako se ne radi prema njihovim uputstvima nema njihovih para i to je vrlo jednostavno.blue_sky wrote:Ma bravo za ove pljuvatore svega i svacega,pa evo i zlatnih ljiljana(koji su vam guzicu spasili,da sad tu mozete tako lajuckati).Zalosno je kako mislite da ste pametni ili nekome simpaticni sa ovim forama i prijedlozima koja bi to udruzenja sve trebala pred vladu.
blue_sky wrote:Ma bravo za ove pljuvatore svega i svacega,pa evo i zlatnih ljiljana(koji su vam guzicu spasili,da sad tu mozete tako lajuckati).Zalosno je kako mislite da ste pametni ili nekome simpaticni sa ovim forama i prijedlozima koja bi to udruzenja sve trebala pred vladu.
od mase pozitivnih likova ti si se sjetio najveceg uhljupa. Kol`ko ih to ima k`o sto je Necko?VjecitiStudent wrote:Mescini da je samo Necko B. od samog pocetka znao kakvu drzavu pravi.
Quark_m wrote:Ako je tako onda nam ukinite tih 300KM!!!!
Better Man wrote:blue_sky wrote:Ma bravo za ove pljuvatore svega i svacega,pa evo i zlatnih ljiljana(koji su vam guzicu spasili,da sad tu mozete tako lajuckati).Zalosno je kako mislite da ste pametni ili nekome simpaticni sa ovim forama i prijedlozima koja bi to udruzenja sve trebala pred vladu.
Da su nam spasili guzicu ne bi bilo RS-a i zemlja bi bila potpuno slobodna. Večih heroja ima među onim borcima koji nisu ni pfeninga dobili i uzeli od države, već su svojim znanjem obezbjedili posao i život dostojan čovjeka. Jadna država koju je branio i spašavao Šerif Patković.
nije ni cijela Federacija vec ono sto se eufemisticki zove dio sa bosnjackom vecinom. ovo danas pretjerano nije nasekiralo Hrvate, vidi se po tome koliko ih je bilo na sjednici Parlamenta.grany-smith wrote:Federacija nije država.Biznis wrote:Srusili su drzavu samo toga nisu jos svjesniOni misle da su pobjedili, u sustini su pokazali koliko je vlast suplja i bez ideja (sto nije nista novo) i da ono sto pali u ovoj drzavi su nasilne demonstracije. MMF je vrlo precizan oko svojih zahtjeva za nastavak stand by aranzmana:10% manje naknade svima. Ako se ovako nastavi nista od naredne transe. FBiH nema para, nema nacina da ih dobije na drugi nacin, budzeti su prazni, fondovi su nelikvidni i drzava je pred bankrotom vec mjesecima. Ono sto je odbranjeno se ovakvom autistickom politikom unistava nepovratno. Za nadati se da ce se dobar izgovor smisliti do narednog sastanka sa MMF.
Para gospodo nema, drzava je bankrotirala. Jedini izlaz je pomoc sa strane za koju postoje precizni zahtjevi i koji se ne postuju. Ovakvim pristupom sirokih socijalnih davanja ono sto je odbranjeno je definitivno ekonomski unisteno.
Naša država se Bosnom i Hercegovinom zove.
Samo da se zna.
Za tvoju informaciju, Patkovic je pobio vise cetnika nego sto si ih ti na televizoru vidio, a pored takvihBetter Man wrote:Jadna država koju je branio i spašavao Šerif Patković.
Jel' iko od istinskih ljiljana ikada trazio da Necko bude skinut sa liste?jutarnji wrote:od mase pozitivnih likova ti si se sjetio najveceg uhljupa. Kol`ko ih to ima k`o sto je Necko?VjecitiStudent wrote:Mescini da je samo Necko B. od samog pocetka znao kakvu drzavu pravi.
...
Patkovic je jeben bio sta nas je stradalo LICNO od njegove ruke!jutarnji wrote:Za tvoju informaciju, Patkovic je pobio vise cetnika nego sto si ih ti na televizoru vidio, a pored takvihBetter Man wrote:Jadna država koju je branio i spašavao Šerif Patković.
jadova kakav si ti ni supermen je ne bi odbranio.
Jarane ni to neće opstati. Oglodat ćemo se iznutra, a kako vrijeme odmiče, sve više sam siguran da bošnjački narod i nije za države. Dok su drugi jarmili najbolje nam je bilo.VjecitiStudent wrote:I onda cemo konacno imati Bosnjakistan, mozda to i jeste cilj?
A kad bi mi banjalucani stigli hej!komi wrote:baš me zanima kako bi prošle ujke sa šaharama i zastavama svojih bojni ispred federalnog parlamenta kad bi došli da traže lovu![]()
![]()
E takav smo mi narod... dok drugi glorifikuju svoje zlocince i koljace mi pljuljemo po onima koji su nas branili od istih.Quark_m wrote:Vratite mi mog rahmetli oca i ja cu vam vratiti tu pisljivu znacku zlatnog ljiljana (jer na taj je nivo spao), pocet cu vam vracat i tih smrdljivih 300KM sve cu vam vratiti i svega cu se odreci samo mi vratite mog rahmetli oca, koji se sigurno prevrce u tabutu gledajuci za sta se borio. Neko je rekao "Kakvi su to ljiljani kad nas nisu uspijeli odbranit od agresora" ja se samo pitam kakva si ti osoba kad mozes tako nesto reci, kakav um moras biti pa tako nesto reci...bolesno!!!! S druge strane iz manjeg BiH entiteta na sva zvona glorifikuju svoje cetnicke pokrete, a ovdje veliki broj ljudi pljuje Ljiljane...strasno je ovo u sta smo se pretvorili.
E dal' ce cetnici opet napast pa bi vam ti nehljebari, kvazi heroji, radno sposobni ljudi itekako zatrebali, a vi samo pljujte po njima, kritikujte, minimizirajte njihove zasluge. I na kraju samo da kezem da u BiH ima 1600 dobitnika NAJVECEG RATNOG PRIZNANJA "ZLATNI LJILJAN", sto zivih sto mrtvih.
jahjutarnji wrote:Za tvoju informaciju, Patkovic je pobio vise cetnika nego sto si ih ti na televizoru vidio, a pored takvihBetter Man wrote:Jadna država koju je branio i spašavao Šerif Patković.
Jes u pravu si to kad smo uzimali Doboj,kad nam pogodise tenk u sred frke!aze wrote:E takav smo mi narod... dok drugi glorifikuju svoje zlocince i koljace mi pljuljemo po onima koji su nas branili od istih.Quark_m wrote:Vratite mi mog rahmetli oca i ja cu vam vratiti tu pisljivu znacku zlatnog ljiljana (jer na taj je nivo spao), pocet cu vam vracat i tih smrdljivih 300KM sve cu vam vratiti i svega cu se odreci samo mi vratite mog rahmetli oca, koji se sigurno prevrce u tabutu gledajuci za sta se borio. Neko je rekao "Kakvi su to ljiljani kad nas nisu uspijeli odbranit od agresora" ja se samo pitam kakva si ti osoba kad mozes tako nesto reci, kakav um moras biti pa tako nesto reci...bolesno!!!! S druge strane iz manjeg BiH entiteta na sva zvona glorifikuju svoje cetnicke pokrete, a ovdje veliki broj ljudi pljuje Ljiljane...strasno je ovo u sta smo se pretvorili.
E dal' ce cetnici opet napast pa bi vam ti nehljebari, kvazi heroji, radno sposobni ljudi itekako zatrebali, a vi samo pljujte po njima, kritikujte, minimizirajte njihove zasluge. I na kraju samo da kezem da u BiH ima 1600 dobitnika NAJVECEG RATNOG PRIZNANJA "ZLATNI LJILJAN", sto zivih sto mrtvih.
Zlatni ljiljan se nije dobivao bez razloga (iako ima onih koji su ga preko stele dobili - ali takvi sigurno ne cine ni 20% te populacije) nego za djela izricite hrabrosti (jedan zlatni ljiljan kojeg ja poznajem je unistio 2 tenka i 2 transportera u rasponu od 20ak minuta vremena na dobojskom ratistu)
ROTOR 9 wrote:Evo mene upravo sa protesta., dosao sam da malo uzmem hrane pa odoh ponovo.,sretoh saborce sa Igmana iz akcija 94-te a cujte dobro SVI VI koji ovdje solite pamet ko je borac ili ne.,pricajte sa svojim komsijom ili kolegom na poslu ako mozete na ovu temu al malo sutra nemate muda to i reci.. stoga bando sumska jel vam fino na sa x forumu![]()
Moj majstore, para se uvijek moze namaknuti, skines penzionerima jos 20% od penzija i das Svrakicevim ljiljanima.MFToonyo wrote:nije mi jasno koliko glup moras bit pa da ne mozes da skontas kad para nema onda nema. ne isplacuju se pare iz zakona, pare se izplacuju iz kase, a ako je prazna dzaba ti zakoni.
e kako su ljudi neobrazovani to je strahota.
Pa eto ti si imao srece da ne natrapa na tebe, razumijem taj osmijeh na licubataljon-hamza wrote:Patkovic je jeben bio sta nas je stradalo LICNO od njegove ruke!jutarnji wrote:Za tvoju informaciju, Patkovic je pobio vise cetnika nego sto si ih ti na televizoru vidio, a pored takvihBetter Man wrote:Jadna država koju je branio i spašavao Šerif Patković.
Pojma nemam...Sta sad, treba im oduzeti beneficije zbog Brankovica?VjecitiStudent wrote:Jel' iko od istinskih ljiljana ikada trazio da Necko bude skinut sa liste?
svaka cast. zasluzuje pohvalu i postovanje njegovo djelo. ipak, ovo je tesko vrijeme za cijeli svijet i BiH posebno zbog ekonomskih zbivanja. para nema i naknada koju (i ako dobija) se mora umanjiti za deset posto. u suprotnom postoji realna opasnost da aranzman sa MMF potpuno propadne i da cijela drzava lose prodje. ok?aze wrote:E takav smo mi narod... dok drugi glorifikuju svoje zlocince i koljace mi pljuljemo po onima koji su nas branili od istih.Quark_m wrote:Vratite mi mog rahmetli oca i ja cu vam vratiti tu pisljivu znacku zlatnog ljiljana (jer na taj je nivo spao), pocet cu vam vracat i tih smrdljivih 300KM sve cu vam vratiti i svega cu se odreci samo mi vratite mog rahmetli oca, koji se sigurno prevrce u tabutu gledajuci za sta se borio. Neko je rekao "Kakvi su to ljiljani kad nas nisu uspijeli odbranit od agresora" ja se samo pitam kakva si ti osoba kad mozes tako nesto reci, kakav um moras biti pa tako nesto reci...bolesno!!!! S druge strane iz manjeg BiH entiteta na sva zvona glorifikuju svoje cetnicke pokrete, a ovdje veliki broj ljudi pljuje Ljiljane...strasno je ovo u sta smo se pretvorili.
Zlatni ljiljan se nije dobivao bez razloga (iako ima onih koji su ga preko stele dobili - ali takvi sigurno ne cine ni 20% te populacije) nego za djela izricite hrabrosti (jedan zlatni ljiljan kojeg ja poznajem je unistio 2 tenka i 2 transportera u rasponu od 20ak minuta vremena na dobojskom ratistu)