PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post Reply
grany-smith

#126 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by grany-smith »

Željezničar wrote:Ja sam da se objavi spisak svih korisnika najviših vojnih priznanja i njihovi imovinski kartoni 2009 i presjek sa 1991. Vidjećemo da su oni u velikom broju debelo naplatili borbu za BiH. Kako (ako je istina) da imamo 9.000 narodnih heroja?! U cijelom Mostaru u II svjetskom ratu su bila dva. Jesu li svi ti ljudi zaslužni ( naravno da ima pravih ljudi), ali Branković, pa i taj Rađo, jel ga ko vidio da negdje juriša na rovove?
U čemu je problem da se objavi javno spisak svih invalida i boraca i taksativno pojednačno nabroji koliko ko dobiva?
Mislim, razumijem ja patriotizam i sve to, ali mene je stvaranje ove države jako,jako mnogo koštalo, prvenstveno u ljudskim gubicima, nisam se nimalo okoristio, i sad kad konačno treba da živimo, svi mi od svog rada, mi treba da finansiramo likove koji su dobili stanove u Titovoj, voze terence od 50-taj hiljada KM, opet ne svi, ali ti dolaze u prvi plan.
Žao mi je gospodo, imam manjak patriotizma, proveo sam cijeli rat u Sarajevu, bio sam u armiji itd... Ali ne želim više da trpim te seljacke folove, mi smo vas branili, a vi nam okrećete leđa.
I fakultete su završili pod simnjivim okolnostima poslje rata, ako se sjećate frke za godinu dana završili faks, vojna obuka u Pakistanu im priznata kao faks. Primaju penzije pod povlaštenim uvjetima, a u najboljim su tridesetim i četrdesetim godinama.
Ja vas ne podržavam, nisam patriot ako se to dokazuje time koliko će te mi uzeti iz džepa.
Hvala i doviđenja
U svemu ovome,nije riječ samo o dobitnicima najviših vojnih priznanja,radi se o svim boračkim populacijama.Okolnost je ta da su proteste pokrenuli dobitnici zlatnih ljiljana,ali kao što se primjećuje pridružuju im se i RVI,porodice poginulih boraca,kao i demobilizirani.

Hajmo Bosno,
Hajmo Hercegovino.
izdaleka

#127 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by izdaleka »

Ma dajte ljudi , normalizujte se, razmislite malo svojim glavama , nemojte samo prozivati ovoga ili onoga, umjesto sto na forumima, dangubite ko kakve torokuse, svi samo optuzuju i kukaju a niko nema nikakvo konkretno rijesenje , niko nema nikakvu ideju ni entuzijazam.Ovdje u BiH ces samo naici na komentare tipa" Hebo majku vidi ga sto ima para, od kud mu, ukro sigurno " ili jos bolje " Ma necu ja to on ce me zahebati" Sta vam je ljudi???Do kada mislite kukati ko kakve snase, Pocnite nesto ciniti za sebe i za druge.Branite svoju drzavu, pa ce i ona braniti vas.
bataljon-hamza

#128 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by bataljon-hamza »

Da hoce zapucat da se obogatim bez rano ustajanje! :bih:
bataljon-hamza

#129 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by bataljon-hamza »

Mikado wrote:Image

Kako ih legenda sve naniza u svom govoru. :mrgreen: :thumbup:
titov pionir,zakuni se djeca revolucije! :dance:
Biznis

#130 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Biznis »

Ja ne podrzavam ove proteste pa nek me svi popljuju. Kad je trebalo ovu drzavu braniti jedva se ceta mogla skupiti, kad treba od drzave pare uzeti odjednom 200 hiljada prvoboraca. Sve sto je razgulilo u ratu preko granice i dezertiralo je poslije ostvarilo svoja prava iz boracke zastite, pa gdje to ima da se dezerterstvo nagradjuje i da je isti onaj sto je bio u rovu i onaj sto se krio u pozadini?! Prethodna nas vlast odvukla pod led, potrosili smo vagone para za razna socijalna davanja. Para nema, drzava crkla, a neka prethodni saziv parlamenta FBiH objasni njima da je zakon usvojen na jednoj od posljednjih sjednica uoci izbora da navuku glasace i da se ovaj i ovakav zakon nikad nije mogao sprovesti u djelo.

Invalidnina i naknada moze onima koji su 70 posto i vise invalidi, ostalima traziti poslove i otvoriti radna mjesta. Ovi pred parlamentom ne kontaju da je MMF ozbiljan kad daje pare i postavlja uslove a i mi trebamo biti jos ozbiljniji jer ne trebamo mi MMF vec on nama. Ovakvi protesti su nidje veze kad drzava samo sto nije bankrotirala.

SDA i SBiH su im ovo dale, nek im oni objasnjavaju kako je doslo do ovoga i nek im oni iz svojih dzepova daju a ne od javnih para. Eto pisu ljudi koji su borci i ranjavani i protjerani pa se opet na noge postavili, stanove popravili, poslove nasli-dakle moze se. Ova vlast je napravila mentalne invalide i lijencine od naroda uljuljkujuci ih zakonima i javnim parama, nek drugi put razmisle za koga ce glasati. Nidje veze da muskarci u punoj snazi hoce da ih se izdrzava a niko ne bi da sta radi i zaradi. Dobro su neki od onih pred parlamentom naplatili svoju borbu i sad dizu bune i revolucije jer im je malo bilo. Dobro rece veteran u jednom od prethodnih postova:za placenike ima Legija stranaca i vozdra.
Siromasna drzava, samo sto nas nije nelikvidnost potopila, privreda haman pred kolapsom i oni bi da i dalje dobijaju pare kao da se nista ne desava. Aha, al malo sutra...
valterbranisarajevo

#131 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by valterbranisarajevo »

Sada su bile vanredne vijesti na FTV. Stvari su malo izmakle kontroli. Pokušali su srušiti ogradu, a čula se i pucnjava, samo što novinari ne znaju da li je u pitanju oružje ili pirotehnika. Ispred skupštine ima oko 400 boraca..
nenadd

#132 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by nenadd »

Željezničar wrote:Ja sam da se objavi spisak svih korisnika najviših vojnih priznanja i njihovi imovinski kartoni 2009 i presjek sa 1991. Vidjećemo da su oni u velikom broju debelo naplatili borbu za BiH. Kako (ako je istina) da imamo 9.000 narodnih heroja?! U cijelom Mostaru u II svjetskom ratu su bila dva. Jesu li svi ti ljudi zaslužni ( naravno da ima pravih ljudi), ali Branković, pa i taj Rađo, jel ga ko vidio da negdje juriša na rovove?
U čemu je problem da se objavi javno spisak svih invalida i boraca i taksativno pojednačno nabroji koliko ko dobiva?
Mislim, razumijem ja patriotizam i sve to, ali mene je stvaranje ove države jako,jako mnogo koštalo, prvenstveno u ljudskim gubicima, nisam se nimalo okoristio, i sad kad konačno treba da živimo, svi mi od svog rada, mi treba da finansiramo likove koji su dobili stanove u Titovoj, voze terence od 50-taj hiljada KM, opet ne svi, ali ti dolaze u prvi plan.
Žao mi je gospodo, imam manjak patriotizma, proveo sam cijeli rat u Sarajevu, bio sam u armiji itd... Ali ne želim više da trpim te seljacke folove, mi smo vas branili, a vi nam okrećete leđa.
I fakultete su završili pod simnjivim okolnostima poslje rata, ako se sjećate frke za godinu dana završili faks, vojna obuka u Pakistanu im priznata kao faks. Primaju penzije pod povlaštenim uvjetima, a u najboljim su tridesetim i četrdesetim godinama.
Ja vas ne podržavam, nisam patriot ako se to dokazuje time koliko će te mi uzeti iz džepa.
Hvala i doviđenja
Bravo Željo
VjecitiStudent

#133 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by VjecitiStudent »

valterbranisarajevo wrote:Sada su bile vanredne vijesti na FTV. Stvari su malo izmakle kontroli. Pokušali su srušiti ogradu, a čula se i pucnjava, samo što novinari ne znaju da li je u pitanju oružje ili pirotehnika. Ispred skupštine ima oko 400 boraca..
Ok, zamislimo da Vlada da ostavku.
Da li ce pare odmah pokuljati u boracke dzepove od ove sake jada zaposlene u privredi?

Ili ce biti dovoljno da Bakir zamijeni Sulju, a onda ce opet isti ili jos gori zakon biti usvojen, ovaj put uz aplauz boraca?
fixer

#134 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by fixer »

VjecitiStudent wrote:
valterbranisarajevo wrote:Sada su bile vanredne vijesti na FTV. Stvari su malo izmakle kontroli. Pokušali su srušiti ogradu, a čula se i pucnjava, samo što novinari ne znaju da li je u pitanju oružje ili pirotehnika. Ispred skupštine ima oko 400 boraca..
Ok, zamislimo da Vlada da ostavku.
Da li ce pare odmah pokuljati u boracke dzepove od ove sake jada zaposlene u privredi?

Ili ce biti dovoljno da Bakir zamijeni Sulju, a onda ce opet isti ili jos gori zakon biti usvojen, ovaj put uz aplauz boraca?
Po prvi put podrzavam SDA. Oni su stvorili ovakvu situaciju, i najpotrebnije je da se sami nose sa stvarima koje su stvorili. Ovako do izbora, a onda "kud koji mili moji".
jedna mala

#135 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by jedna mala »

izborise se ljiljani za svoja prava :thumbup:
fixer

#136 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by fixer »

Zahtjevi prihvaceni. Sad ce na ulice prosvjeta, medicinari, i slijedi jedan tezak period. :D
valterbranisarajevo

#138 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Da, da. Sada će ih Patković pozvati da se raziđu...
VjecitiStudent

#139 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by VjecitiStudent »

fixer wrote:Zahtjevi prihvaceni. Sad ce na ulice prosvjeta, medicinari, i slijedi jedan tezak period. :D
Sad ce uslijediti bankrot drzave, nakon povlacenja MMF-a i Svjetske banke.
Mujezinovic ce vjerovatno dati ostavku, samo lud bi covjek nastavio raditi onaj posao.
Mikado

#140 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Mikado »

micki125 wrote:
jedna mala wrote:izborise se ljiljani za svoja prava :thumbup:
ko kaže, gdje je objavljeno?
FTV (ima i na teletextu str. 110)
palamuda

#141 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by palamuda »

Evo citam spavali u Zetri, pa novinari ih sazalijevaju,pa ovo pa ono. I ja sam u jesen 1993. krenuo u izvidjanje sa dva saborca prema Colinoj kapi i skonta nas ceto, pa snajperom po nama samo sto smo izasli iz rovova, mi se zastekali iza nekog kamenja, mokra zemlja, hladno, srce puca, dva i po sata nismo makli dok se bradata spodoba nije nalokala i zaspala valjda. Ja i nemamo ni zlatne ljiljane ni invalidnine ni naknade. Borimo se na drugom frontu, prezivljavamo.

Vala sto neko rece sta su kontali sa ovim zakonima, pa ne bi ovolike heroje izdrzala ni Njemacka privreda.
Nek se javi neko ko dva dana moze napustit poso, porodicu,djecu, kucu i otic dangubit po Sarajevu.
Biznis

#142 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Biznis »

Ako je vlast isla protivno savjetu MMF samo da mi je vidjeti toga ko ce delegaciji MMF objasniti sto to uradise. Jedino sta ce biti bolje od toga je vidjeti objasnjenje socijalnim kategorijama sto nema davanja kad para nestane skroz za koju sedmicu :-) ;-)

A plate ce biti kad bidnu :D :D :D :D
valterbranisarajevo

#143 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Čini mi se da je Patković izjavio nešto u smislu da ih oni u stvari i nisu došli rušiti... :?
bataljon-hamza

#144 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by bataljon-hamza »

Svio Ljiljana,naprijed braco borci! Valja nahranit sitne djece kuci.Sta se ceka HAJMO HULIGANI pred vladu,trazit dobit na napravljen zijan! :bih:
samo malo

#145 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by samo malo »

VjecitiStudent wrote:
fixer wrote:Zahtjevi prihvaceni. Sad ce na ulice prosvjeta, medicinari, i slijedi jedan tezak period. :D
Mujezinovic ce vjerovatno dati ostavku, samo lud bi covjek nastavio raditi onaj posao.
Nema frke, kad drzava bankrotira zbog propasti sporazuma sa MMF-om, uvijek mozemo Dodika okriviti za sve :bih:
Biznis

#146 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Biznis »

Dosli nas zahebavati i jos para uzeti. Kako ga nije stid?!

A na sljedecim ce izborima svi ovi sto su dosli lijepo zaokruziti SDA i SBiH, to je nama nasa borba dala.

E drzave i naroda ljudi moji.... :( :(
bataljon-hamza

#147 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by bataljon-hamza »

samo malo wrote:
VjecitiStudent wrote:
Nema frke, kad drzava bankrotira zbog propasti sporazuma sa MMF-om, uvijek mozemo Dodika okriviti za sve :bih:
A ni Hrvati nisu cvijecke! :-?
VjecitiStudent

#148 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by VjecitiStudent »

samo malo wrote:
VjecitiStudent wrote:
Naravno.
Moram se ispraviti: Sad ce nastupiti bankrot federalnog dijela drzave, Dodik jos uvijek ima stek od prodaje telekoma.
Biznis

#149 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Biznis »

VjecitiStudent wrote:
Nema frke, kad drzava bankrotira zbog propasti sporazuma sa MMF-om, uvijek mozemo Dodika okriviti za sve :bih:[/quote]

Naravno.
Moram se ispraviti: Sad ce nastupiti bankrot federalnog dijela drzave, Dodik jos uvijek ima stek od prodaje telekoma.[/quote]

najbolje da mi privatizujemo ove socijalne kategorije i sve ih u paketu prodamo nekom. dobro nama, dobro njima
:D :D :D
Alfa_Ze

#150 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Alfa_Ze »

Bojim se da iza ovih OPRAVDANIH protesta stoji neko ko ce profitirati na razbijanju Bosnjackog korpusa. Sva ova previranja unutar SDA, medjustranacke turbulencije izmedju SDA,SBiH,SDP,….koriste hrvati predvodjeni Covicem i srbi predvodjeni Dodikom, a na ocigled svih nas, za razgradnju ove nam jedine drzave.Nije ovo prvi puta da hrvati i srbi prave dogovor na stetu onog treceg ( Bosnjackog ) naroda.
I ponanavljam, strah me je da Zlatni ljiljani kao predvodnici svih borackih populacija, ne budu izmanipulisani za pojedinacne obracune unutar Bosnjackog korpusa.Vodjen po onoj narodnoj ‘’Zavadi pa vladaj’’, da nam se i ovaj puta ne dogodi nesto slicno, kao sto nam se dogodilo i 1992.godine.
Post Reply