U svemu ovome,nije riječ samo o dobitnicima najviših vojnih priznanja,radi se o svim boračkim populacijama.Okolnost je ta da su proteste pokrenuli dobitnici zlatnih ljiljana,ali kao što se primjećuje pridružuju im se i RVI,porodice poginulih boraca,kao i demobilizirani.Željezničar wrote:Ja sam da se objavi spisak svih korisnika najviših vojnih priznanja i njihovi imovinski kartoni 2009 i presjek sa 1991. Vidjećemo da su oni u velikom broju debelo naplatili borbu za BiH. Kako (ako je istina) da imamo 9.000 narodnih heroja?! U cijelom Mostaru u II svjetskom ratu su bila dva. Jesu li svi ti ljudi zaslužni ( naravno da ima pravih ljudi), ali Branković, pa i taj Rađo, jel ga ko vidio da negdje juriša na rovove?
U čemu je problem da se objavi javno spisak svih invalida i boraca i taksativno pojednačno nabroji koliko ko dobiva?
Mislim, razumijem ja patriotizam i sve to, ali mene je stvaranje ove države jako,jako mnogo koštalo, prvenstveno u ljudskim gubicima, nisam se nimalo okoristio, i sad kad konačno treba da živimo, svi mi od svog rada, mi treba da finansiramo likove koji su dobili stanove u Titovoj, voze terence od 50-taj hiljada KM, opet ne svi, ali ti dolaze u prvi plan.
Žao mi je gospodo, imam manjak patriotizma, proveo sam cijeli rat u Sarajevu, bio sam u armiji itd... Ali ne želim više da trpim te seljacke folove, mi smo vas branili, a vi nam okrećete leđa.
I fakultete su završili pod simnjivim okolnostima poslje rata, ako se sjećate frke za godinu dana završili faks, vojna obuka u Pakistanu im priznata kao faks. Primaju penzije pod povlaštenim uvjetima, a u najboljim su tridesetim i četrdesetim godinama.
Ja vas ne podržavam, nisam patriot ako se to dokazuje time koliko će te mi uzeti iz džepa.
Hvala i doviđenja
Hajmo Bosno,
Hajmo Hercegovino.