Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Locked

Podržavate li kampanju?

Nisam dio konstitutivnih naroda BiH i podržavam kampanju
21
16%
Konstitutivan sam i podržavam kampanju!
22
17%
Konstitutivan sam ali ne podržavam kampanju!
80
62%
Nisam dio konstitutivnih naroda BiH i ne podržavam kampanju!
7
5%

Total votes: 130

Damir_5

#376 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by Damir_5 »

Akibh wrote:
Ludjace,
ako ovako nastavite, popis stanovnistva ce biti sredstvo u rukama Dodika i najbrojnije etnije u BiH - srba za referendum i izdvajanje...
Onda mozes traziti promjene uredjenja i ravnopravnost u FBiH jedino...
Vao, pa to njima i jeste cilj.
Damir_5

#377 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by Damir_5 »

ime_kojeg_nema wrote:Veceras u 18h, u prostorijama Perpetuum Mobile u Banjoj Luci, predstavljanje Koalicije Jednakost.
Jeste pozvali istaknutog clana Saveza Reformskih Snaga, Milorada Dodika i njegovog glasnogovornika Rajka Vasica? :D
BASS

#378 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by BASS »

It_is_a_Leclerc wrote:
ime_kojeg_nema wrote:
Damir_5 wrote: Skoknuli do prostorija Abrasevica u Mostaru, koji je zvanicno dio te strane placenicke hobotnice zvane "Jednakost"? Jeste isli u ulicu Mile Budaka i rekli mladim Skutorima da oni zapravo nisu Hrvati nego "Bosanci"?
abrasevic je u mostaru i to upravo u ulici mile budaka :). mi ne prihvatamo taj naziv i zovemo je kako se zvala i prije rata: santiceva.

niko od nas nema namjeru uvjeravati bilo koga da je bosanac. ono sto trazimo je ukidanje ustavne diskriminacije i ravnopravnost.[/quo

Zbog čega se za ravnopravnost boriti na popisu stanovništva ?! Zar se za izmjene ustava ne bori na neki drugi način ?
Upravo,
kampanja je budi gradjanin, stranica ispunjena mladim ljudima koji se izjasnjavaju kao dzedaji, sve je upereno na popis i na vjestacko povecanje broja ostalih a kao cilj je ukidanje ustavne diskr.
Evo zamislimo situaciju da politicari za 2-3 mjeseca rijese presudu Sejdic Finci i eto vise ne bude ustavne diskriminacije? Cemu onda sluzi izjasnjavanje kao dzedaj, vjera island?

Ove rasprave o historijskim terminima su stvarno besmislene i nemaju veze sa danasnjicom i nacinom kako se grupe identifiraju danas.
ime_kojeg_nema

#379 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by ime_kojeg_nema »

damire, kada citam tvoja paranoidna naklapanja o teorijama zavjere protiv bosnjaka isto kao da citam dodikova naklapanja o sastanku u minhenu na kojem je dogovorano da ga stranci ruse uz pomoc nevladinih organizacija, i to znackama protiv ovog - onog :-D .
dufresne

#380 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by dufresne »

abrasevic je u mostaru i to upravo u ulici mile budaka :). mi ne prihvatamo taj naziv i zovemo je kako se zvala i prije rata: santiceva.

niko od nas nema namjeru uvjeravati bilo koga da je bosanac. ono sto trazimo je ukidanje ustavne diskriminacije i ravnopravnost.[/quo

Zbog čega se za ravnopravnost boriti na popisu stanovništva ?! Zar se za izmjene ustava ne bori na neki drugi način ?[/quote][/quote]

Upravo,
kampanja je budi gradjanin, stranica ispunjena mladim ljudima koji se izjasnjavaju kao dzedaji, sve je upereno na popis i na vjestacko povecanje broja ostalih a kao cilj je ukidanje ustavne diskr.
Evo zamislimo situaciju da politicari za 2-3 mjeseca rijese presudu Sejdic Finci i eto vise ne bude ustavne diskriminacije? Cemu onda sluzi izjasnjavanje kao dzedaj, vjera island?

Ove rasprave o historijskim terminima su stvarno besmislene i nemaju veze sa danasnjicom i nacinom kako se grupe identifiraju danas.[/quote]

Nego sa cime imaju vezu? Je li diskriminacija da je nemam pravo definisem termin Bosnjak kako ja mislim?

Moram li ja biti musliman, da bi se izjasnio Bosnjak?
Locked