Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Locked

Podržavate li kampanju?

Nisam dio konstitutivnih naroda BiH i podržavam kampanju
21
16%
Konstitutivan sam i podržavam kampanju!
22
17%
Konstitutivan sam ali ne podržavam kampanju!
80
62%
Nisam dio konstitutivnih naroda BiH i ne podržavam kampanju!
7
5%

Total votes: 130

SaMaster

#26 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by SaMaster »

raoul duke wrote:Tema napravljena kako bi se dala podrska kampanji multikulturalnosti. Ako ne zelis uciniti isto, jednostavno je zaobidji!
Ako je podrska da kazem ne budi bosnjak onda komotno mozes zatvoriti temu. I kakve veze ima Queer sa podrskom? Pogledaj slike pa onda malti praznu slamu...

Bosnjak dabome!
It_is_a_Leclerc

#27 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by It_is_a_Leclerc »

Indoktrinirate vi Bošnjake, tretirajući nas kao bandu neobrazovanih anti-sekularnih militanata... I mi smo građani ove zemlje, i mi smo Bosanci po nacionalnosti...
SaMaster

#28 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by SaMaster »

Opetja033 wrote:
smijesni_ste wrote:
jeza u ledja wrote:Kako broj Bosnjaka preko 50% spasava Bosnu?
Takodjer me ovo strašno zanima....
Hajde da se ne lazemo, Bosnjaci su kicma ove drzave. Bez Bosnjaka ne bi bilo Bosne. Vecina Srba i Hrvata u ovoj drzavi su separatisticki nastrojeni - u vecoj ili manjoj mjeri. Sto je vise Bosnjaka, vise je Bosne. Iz tog razloga obavjestajni centri iz susjedstva, putem ovakvih UG i kampanja, zele da rade na slamanju kicme ove drzave ubacujuci raznorazne trojanske konje: od "jugoslovenstva" do "bosanstva".

Ko zna koji put se u ova dva dana postavlja samo jedno pitanje a niko od ovih trojanaca da odgovori na njega: kada ce te skoknuti malo do Banja Luke, zapadnog dijela Mostara, Sirokog, Trebinja pa propagirati ovu ideju? Jok, samo raznorazni placenici iz UG ove ideje propagiraju medju Bosnjacima i u bosnjackim sredinama. Zasto?

Ovo je dovoljan dokaz da su sve ove akcije okrenute samo i iskljucivo protiv Bosnjaka. Njih Srbi i Hrvati ne interesuju, njihova misija je samo razbijanje bosnjackog etnickog korpusa.

Potpis, idemo dalje!
racionalista

#29 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by racionalista »

raoul duke wrote:
racionalista wrote:vi ste obični beogradski plaćenici

jesteli svjesni da će vam se nekad suditi za urotu protiv Bošnjačkog naroda?
Ja i vecina drugih orijentalnih imena u kampanji, rodom iz Sarajeva. Problem?
Žestok problem kad se dira u nacionalno jedinstvo Bošnjaka. Beograd je bio pokrovitelj mnogim stvarima koje su se dešavale u Bosni ili su se ticale Bosne i Bošnjaka. Svaki put nas je od njih glava zabolila, a mnogi su i ostali bez nje. VI ste samo obična skupina balavaca koja hoće da se igra "Abdićevaca" i "Principa"
%tacno*

#30 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by %tacno* »

theTruePath wrote:Ocito je da ovi idu samo na bosnjake,,,tipa izjave "vjera mi je island" umjesto islam

zna se na koga ciljaju,jasno kao dan
nije ba. slijedece sedmice su u ersu. ja im obecavam da cu na svakog bosanca iz eresa obezbijediti 100 nasih bosanaca a duplo vise za jednog hercegovackog bosanca :-) ...posteno od mene

ne mozete vi biti veci bosanci od bosnjaka ali dok se neke stvari ne promijene u ustavu i sistemu, ostat ce ovako kako stoji...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#31 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by PipiDugaDevetka »

...........
Last edited by PipiDugaDevetka on 14/02/2013 21:08, edited 1 time in total.
Opetja033

#32 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by Opetja033 »

PipiDugaDevetka wrote:
Tayyip wrote:Bitno je biti Bošnjak, a Darko, Dalio, Tijana iz Srbije ... neka budu šta god hoće.
Darko Brkić je Novosarajlija. Lično sam ga upoznao kao bivšeg sekretara MZ dok sam radio u Opštini Novo Sarajevo, prije rata.
Ma da je Muhammed Abdurahmanovic - placenik je, izdajica i neprijatelj Bosne i Bosnjaka.
Last edited by Opetja033 on 14/02/2013 21:03, edited 1 time in total.
theTruePath

#33 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by theTruePath »

Sto bi rekli na komentarima tamo Bog Bosna i Bosnjaci :-D :bih:
jeza u ledja

#34 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by jeza u ledja »

Opetja033 wrote:
smijesni_ste wrote:
jeza u ledja wrote:Kako broj Bosnjaka preko 50% spasava Bosnu?
Takodjer me ovo strašno zanima....
Hajde da se ne lazemo, Bosnjaci su kicma ove drzave. Bez Bosnjaka ne bi bilo Bosne. Vecina Srba i Hrvata u ovoj drzavi su separatisticki nastrojeni - u vecoj ili manjoj mjeri. Sto je vise Bosnjaka, vise je Bosne. Iz tog razloga obavjestajni centri iz susjedstva, putem ovakvih UG i kampanja, zele da rade na slamanju kicme ove drzave ubacujuci raznorazne trojanske konje: od "jugoslovenstva" do "bosanstva".

Ko zna koji put se u ova dva dana postavlja samo jedno pitanje a niko od ovih trojanaca da odgovori na njega: kada ce te skoknuti malo do Banja Luke, zapadnog dijela Mostara, Sirokog, Trebinja pa propagirati ovu ideju? Jok, samo raznorazni placenici iz UG ove ideje propagiraju medju Bosnjacima i u bosnjackim sredinama. Zasto?

Ovo je dovoljan dokaz da su sve ove akcije okrenute samo i iskljucivo protiv Bosnjaka. Njih Srbi i Hrvati ne interesuju, njihova misija je samo razbijanje bosnjackog etnickog korpusa.
Kakve veze ima postotak Bosnjaka u BiH sa cinjenicom da ih u RS nema ni 10%?
IlijaLadin

#35 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by IlijaLadin »

Bosnjak
Srbin
Hrvat
ostali.

Jednostavnije je moze. Koji cea ti biti? Ostali?

Ocito je da su ljudi prozreli ove propagandne pokusaje razbijanja jednog naroda poturanjem utopijskih kategorija na nivo nacionalog.
Opetja033

#36 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by Opetja033 »

jeza u ledja wrote:
Opetja033 wrote:Hajde da se ne lazemo, Bosnjaci su kicma ove drzave. Bez Bosnjaka ne bi bilo Bosne. Vecina Srba i Hrvata u ovoj drzavi su separatisticki nastrojeni - u vecoj ili manjoj mjeri. Sto je vise Bosnjaka, vise je Bosne. Iz tog razloga obavjestajni centri iz susjedstva, putem ovakvih UG i kampanja, zele da rade na slamanju kicme ove drzave ubacujuci raznorazne trojanske konje: od "jugoslovenstva" do "bosanstva".

Bosnjaka u RS-u ima oko 10%, no nebitno. Kontam pitanje. Ima veze. Dodjes li na 70-75% od ukupnog stanovnistva BiH, nije tesko izvrsiti update kampanje "1.Mart" za neke naredne izbore (da se razumijemo, svjestan sam da nas sada nema ni blizu tog procenta) i izvrsiti izmjenu Ustava. Na stranu sta psiholoskoj razini neprijateljima znaci cinjenica da u jednoj drzavi imas 70-75% jednog konstitutivnog naroda.
jeza u ledja

#37 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by jeza u ledja »

PipiDugaDevetka wrote:
Tayyip wrote:Bitno je biti Bošnjak, a Darko, Dalio, Tijana iz Srbije ... neka budu šta god hoće.
Darko Brkić je Novosarajlija. Lično sam ga upoznao kao bivšeg sekretara MZ dok sam radio u Opštini Novo Sarajevo, prije rata.
Jeko sad Darko Brkic?
Mislis Darko Brkan?

Darko Brkan je sa Stupa, iz onako dosta imucne porodice. Nije dovoljno star da bi radio u MZ prije rata. :D
Mislim tamo je zivio nekad davno, a gdje je sad veze nemam, garant mu strani spijuni placaju stan u centru. :P
It_is_a_Leclerc

#38 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Ja poštujem činjenicu da u neokupiranim i genocidnim projektom nezahvaćenim prostorima egzistira određeni broj pravoslavaca i katolika koji se ne mogu izjasniti kao Bošnjaci, Hrvati ili Srbi. Poštujem njihovo pravo da se izjasne kao Bosanci, Hercegovci, ali im ne dozvoljavam da Bošnjaka pokušavaju prevesti žedne preko vode, drže nam neke lekcije iz etničkog izjašnjavanja...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#39 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by PipiDugaDevetka »

Opetja033 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Ma da je Muhammed Abdurahmanovic - placenik je, izdajica i neprijatelj Bosne i Bosnjaka.
Zeznuo sam se ovaj sa slike je DARKO BRKAN, a ja sam upoznao BRKIĆ DARKA. Obrisao sam zbog toga svoj komentar.
raoul duke

#40 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by raoul duke »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja poštujem činjenicu da u neokupiranim i genocidnim projektom nezahvaćenim prostorima egzistira određeni broj pravoslavaca i katolika koji se ne mogu izjasniti kao Bošnjaci, Hrvati ili Srbi. Poštujem njihovo pravo da se izjasne kao Bosanci, Hercegovci, ali im ne dozvoljavam da Bošnjaka pokušavaju prevesti žedne preko vode, drže nam neke lekcije iz etničkog izjašnjavanja...
Naprotiv, ljudi zele biti prvenstveno građanini/građanke ove zemlje, niko ne drzi lekcije Bosnjacima kao sto to rade Ceric i Filipovic.
It_is_a_Leclerc

#41 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

raoul duke wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ja poštujem činjenicu da u neokupiranim i genocidnim projektom nezahvaćenim prostorima egzistira određeni broj pravoslavaca i katolika koji se ne mogu izjasniti kao Bošnjaci, Hrvati ili Srbi. Poštujem njihovo pravo da se izjasne kao Bosanci, Hercegovci, ali im ne dozvoljavam da Bošnjaka pokušavaju prevesti žedne preko vode, drže nam neke lekcije iz etničkog izjašnjavanja...
Naprotiv, ljudi zele biti prvenstveno građanini/građanke ove zemlje, niko ne drzi lekcije Bosnjacima kao sto to rade Ceric i Filipovic.
Da li im neko brani ?! Da li su spriječeni da se tako izjasne ?!

Etničko izjašnjavanje je sastavni dio popisa stanovništva, u većini evropskih zemalja. :)
Opetja033

#42 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by Opetja033 »

I tu se ogromna vecina izjasnjavaju kao Srbi i Hrvati (njihovo pravo u koje ne diram). Mirko Pejakovic, Stjepan Kljuic. Svi nebosnjacki poslanici ispred SDP-a u kantonalnoj skupstini u Sarajevu se izjasnjavaju kao Srbi i Hrvati. Ono malo "Ostalih" sto ima: pogadjas iz kojeg kulturnog miljea dolaze.

Kako god da okrenemo - ovi se ljudi, ne prvenstveno, nego samo i iskljucivo okrecu Bosnjacima. Ne moras biti genije da skontas radi cega.
jeza u ledja

#43 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by jeza u ledja »

Opetja033 wrote:
jeza u ledja wrote:
Opetja033 wrote:Hajde da se ne lazemo, Bosnjaci su kicma ove drzave. Bez Bosnjaka ne bi bilo Bosne. Vecina Srba i Hrvata u ovoj drzavi su separatisticki nastrojeni - u vecoj ili manjoj mjeri. Sto je vise Bosnjaka, vise je Bosne. Iz tog razloga obavjestajni centri iz susjedstva, putem ovakvih UG i kampanja, zele da rade na slamanju kicme ove drzave ubacujuci raznorazne trojanske konje: od "jugoslovenstva" do "bosanstva".

Bosnjaka u RS-u ima oko 10%, no nebitno. Kontam pitanje. Ima veze. Dodjes li na 70-75% od ukupnog stanovnistva BiH, nije tesko izvrsiti update kampanje "1.Mart" za neke naredne izbore (da se razumijemo, svjestan sam da nas sada nema ni blizu tog procenta) i izvrsiti izmjenu Ustava. Na stranu sta psiholoskoj razini neprijateljima znaci cinjenica da u jednoj drzavi imas 70-75% jednog konstitutivnog naroda.

A kako zamisljas doci do 70-75% stanovnistva? Ako se broj Bosnjaka sa predratnih 44% promjeni na oko 54% kako se predvidja danas, to ne znaci da je razlog tome prirodni prirastaj. Valjda je jasno da je glavni razlog ispuhavanje balona zvanog "Jugosloveni", te posljedice rata, zbog kojih je iako zvuci paradoksalno najvise nestalo naroda koji je najmanje stradao , a najvise se povecalo naroda koji je najvise stradao.
Tek kao treci uzrok mozes uzimati prirodni prirastaj. Sa svim tim faktorima, znaci ukljucujuci i nestanak Jugoslovena i rat i emigraciju i prirodni prirastaj, procenat Bosnjaka se povecao za 10% u vise od 20 godina. Koliko bi onda decenija ili vijekova proslo da se poveca na 70-75%, bez "ostalih" i bez rata?
racionalista

#44 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by racionalista »

raoul duke wrote:
Šta traže ti iz Beograda ovdje, šta hoće, koji su njihovi interesi?

Pa bolan meni da neko priđe i na ekavici počne pametovati ko sam ja i šta sam, očerupo bi ga ko kokoš
raoul duke

#45 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by raoul duke »

It_is_a_Leclerc wrote:
raoul duke wrote:
Da li im neko brani ?! Da li su spriječeni da se tako izjasne ?!

Etničko izjašnjavanje je sastavni dio popisa stanovništva, u većini evropskih zemalja. :)
Evo ova anketa ce biti ocigledan dokaz da se indoktrinirani umovi tome protive.
It_is_a_Leclerc

#46 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Ali, vi se, ukoliko je vaša etnička pripadnost "Građanin", možete izjasniti tako...

Ne vidim potrebu da se Bošnjake nagovara na isto.
Damir_5

#47 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by Damir_5 »

raoul duke wrote:

Naravno da je problem. Cilj vam je vlast u bosnjackim vecinskim sredinama, zapravo vasim ino finansijerima, sto je protiv Daytonskog sporazuma i protiv svakog zdravog demokratskog razuma da manjine u jednom dijelu, onom bosnjackom vecinskom, tacnije na frtalj zemlje sudjeluju u vlasti, drugo placaju vas stranci, u timu su vam cak i Srbijanci, sto je za svakog Bosnjaka dosta da vas sa gnusanjem odbiju.

Sto ne trazis kod Dodika u Laktasima zagarantovani dio vlasti za manjine ili kod Covica u Ljubuskom?

Inace nije tesko platiti par orijentalnih imena. Parama se moze dosta toga kupiti.
Last edited by Damir_5 on 14/02/2013 21:19, edited 1 time in total.
raoul duke

#48 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by raoul duke »

racionalista wrote:
raoul duke wrote:
Šta traže ti iz Beograda ovdje, šta hoće, koji su njihovi interesi?

Pa bolan meni da neko priđe i na ekavici počne pametovati ko sam ja i šta sam, očerupo bi ga ko kokoš
Jos jednom cu da ponovim, NAROCITO OBRATITI PAZNJU na imena i porijeklo aktivista/aktivistkinji kampanje, koja su pretezno orijentalnog karaktera. Siguran sam da cu ovo udovoljiti tvom indoktriranom umu
raoul duke

#49 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by raoul duke »

Damir_5 wrote:
raoul duke wrote:

Sto ne trazis kod Dodika u Laktasima zagarantovani dio vlasti za manjine ili kod Covica u Ljubuskom?
Kazu prvo ocisti ispred svoje baste..
Intermission

#50 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"

Post by Intermission »

Upravo zato što patronizirate Bošnjake i odmah povlačite Cerića, Filipovića pa odmah tu dođe i SDA i predstavljate ih kao bezglavu masu koja eto samo sluša šta dotični govore, a eto vi ste iznad svega toga- ne dajem vam podršku.
Bošnjaci su bili i bit će i bez Cerića i Filipovića i bez SDA i iskreno - ko ne želi biti ono što jeste i ne treba. Ima slučaj Emira Kusturice. Čovjek ne želi biti ono čemu ga je sudbina bacila i tačka. Bit će bilo šta. On je dakako malo drastičniji patološki primjer, ali princip je isti.
Locked