Kad na koncertu Legendi zasvirase Kosovske Bozure skocise svi na noge kad se dvorana ne prevrnu, sve je to ista klica
Podjela Makedonije i ostatak Balkana
- em11r
#26 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Skoro sam bio u Novom Sadu par dana i mogu reci da iako mnogi ovdje gaje neke osjecaje ka Vojvodjanskom separatizmu od Srbije to je samo ludo radovanje i mastanje. Jesu oni mentalitetom drugaciji od Srba, kao sto su Bosanci od Hercegovaca, Krajisnika, Podrinjaca, ali ista je to sve fela a Nenad Canak je obicna budaletina.
Kad na koncertu Legendi zasvirase Kosovske Bozure skocise svi na noge kad se dvorana ne prevrnu, sve je to ista klica
- Tijana_NS
#27 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
nije valjda?em11r wrote:Skoro sam bio u Novom Sadu par dana i mogu reci da iako mnogi ovdje gaje neke osjecaje ka Vojvodjanskom separatizmu od Srbije to je samo ludo radovanje i mastanje. Jesu oni mentalitetom drugaciji od Srba, kao sto su Bosanci od Hercegovaca, Krajisnika, Podrinjaca, ali ista je to sve fela a Nenad Canak je obicna budaletina.
Srbi u Vojvodini isti kao i ovi juznije od njih?
Znacajno otkrice.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#28 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Ovo je tema o Makedoniji. Može li na pp ko je osvojio vlast u Novom Sadu?Tijana_NS wrote:nije valjda?em11r wrote:Skoro sam bio u Novom Sadu par dana i mogu reci da iako mnogi ovdje gaje neke osjecaje ka Vojvodjanskom separatizmu od Srbije to je samo ludo radovanje i mastanje. Jesu oni mentalitetom drugaciji od Srba, kao sto su Bosanci od Hercegovaca, Krajisnika, Podrinjaca, ali ista je to sve fela a Nenad Canak je obicna budaletina.
Znacajno otkrice.
-
OpusDei
#29 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
U Novi Sad se doselili svakakvi ljudi (Srbi) iz Hrvatske i BiH nakon rata. Prave, stare Vojvodine (one civilizovane, srednjoevropske) ima najvise u gradovima kao Subotica, Palic itd...em11r wrote:Skoro sam bio u Novom Sadu par dana i mogu reci da iako mnogi ovdje gaje neke osjecaje ka Vojvodjanskom separatizmu od Srbije to je samo ludo radovanje i mastanje. Jesu oni mentalitetom drugaciji od Srba, kao sto su Bosanci od Hercegovaca, Krajisnika, Podrinjaca, ali ista je to sve fela a Nenad Canak je obicna budaletina.
- CSKA
#30 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Cesto su mi padali na pamet,i koja je bio povod tog ubistva i nalogodavci i sve...bas me zanima hoce li ista otkriti ili ce opet pod tepih.radostan dan wrote:kakva koincidencija slučaja da baš sadE pitaš zaoto, što bi rekao her žika.CSKA wrote:Sta bi sa onim slucajem streljanja sestorice mladih makedonaca ? Otislo pod tepih vidim,a ovih dana i bivsi komandat ONA je stavljen za ministra odbrane Makedonije.Mnogo makedonci gutaju da bi sacuvali neki mir u zemlji,vidjecemo dokle ce to da ide.
uhIĆeni noćasKE, na kosovu.
Gledam veceras dnevnik BHT,stanje u Makedoniji,zasto je stao popis itd...i ladno traze albanski politicari i stranke da se popisuju ljudi koji su otisli prije 20-30 godina iz drzave.Popisivace i mrtve,kazem ja skupoce makedonce kostati njihova popustljivost.
-
hercegovac_pravi
#31 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Ako se dobro sjećam i u Crnoj Gori je bila ista situacijaTijana_NS wrote:nije valjda?em11r wrote:Skoro sam bio u Novom Sadu par dana i mogu reci da iako mnogi ovdje gaje neke osjecaje ka Vojvodjanskom separatizmu od Srbije to je samo ludo radovanje i mastanje. Jesu oni mentalitetom drugaciji od Srba, kao sto su Bosanci od Hercegovaca, Krajisnika, Podrinjaca, ali ista je to sve fela a Nenad Canak je obicna budaletina.
Znacajno otkrice.
- em11r
#32 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
U BiH vlada dogma da Vojvodjani ne vole srbiju.Tijana_NS wrote:nije valjda?em11r wrote:Skoro sam bio u Novom Sadu par dana i mogu reci da iako mnogi ovdje gaje neke osjecaje ka Vojvodjanskom separatizmu od Srbije to je samo ludo radovanje i mastanje. Jesu oni mentalitetom drugaciji od Srba, kao sto su Bosanci od Hercegovaca, Krajisnika, Podrinjaca, ali ista je to sve fela a Nenad Canak je obicna budaletina.
Znacajno otkrice.
-
hercegovac_pravi
#33 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
a ko ono bješe "drugo oko u glavi".....em11r wrote:U BiH vlada dogma da Vojvodjani ne vole srbiju.Tijana_NS wrote:nije valjda?em11r wrote:Skoro sam bio u Novom Sadu par dana i mogu reci da iako mnogi ovdje gaje neke osjecaje ka Vojvodjanskom separatizmu od Srbije to je samo ludo radovanje i mastanje. Jesu oni mentalitetom drugaciji od Srba, kao sto su Bosanci od Hercegovaca, Krajisnika, Podrinjaca, ali ista je to sve fela a Nenad Canak je obicna budaletina.
Znacajno otkrice.
-
radostan dan
#34 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
vole srbiju, al sa malko drugačijom raspodjelom para. to je ok.em11r wrote:
U BiH vlada dogma da Vojvodjani ne vole srbiju.
će gi spasuva amerikancite.CSKA dana 03/03/2013 23:41
Gledam veceras dnevnik BHT,stanje u Makedoniji,zasto je stao popis itd...i ladno traze albanski politicari i stranke da se popisuju ljudi koji su otisli prije 20-30 godina iz drzave.Popisivace i mrtve,kazem ja skupoce makedonce kostati njihova popustljivost.
- Helikopter
#35 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Objavljeno 03.03.2013. u 22:16 | Komentari: 0CSKA wrote:Sta bi sa onim slucajem streljanja sestorice mladih makedonaca ? Otislo pod tepih vidim,a ovih dana i bivsi komandat ONA je stavljen za ministra odbrane Makedonije.Mnogo makedonci gutaju da bi sacuvali neki mir u zemlji,vidjecemo dokle ce to da ide.
REGIJA
Uhapšeni osumnjičeni za petostruko ubistvo u Skoplju
Policija na Kosovu večeras je uhapsila Afrima Ismailovića i Alila Demirija, dvojicu od trojice osumnjičenih za ubistvo pet osoba kod Smiljkovskog jezera u okolini Skoplja u aprilu prošle godine, javljaju makedonski mediji.
Foto: Arhiv
Drugi detalji o hapšenju Ismailovića i Demirija koji su optuženi da su dvojica od trojice direktnih izvršioca svirepog ubistva na Veliki petak prošle godine, nisu saopšteni.
U Osnovnom sudu u Skoplju 20. decembra prošle godine počeo je sudski proces protiv osumnjičenih u slučaju "Monstrum" za izvršavanje i za pomaganje ubistva i za terorizam.
Ismailoviću i Demiriju se do sada sudilo u odsustvu. Od samog početka sumnjalo se da su njih dvojica na Kosovu.
http://www.klix.ba/vijesti/regija/uhaps ... /130303094
-
theTruePath
#36 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Samo naprijed Albanci,ma neizbjezno je ne moze niko balkance na silu drzati zajedno

- Bosanski_kralj
#37 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Samo i ti ovdje nadrobi. Kako to da mi Krajišnici nismo Bosanci?em11r wrote:Skoro sam bio u Novom Sadu par dana i mogu reci da iako mnogi ovdje gaje neke osjecaje ka Vojvodjanskom separatizmu od Srbije to je samo ludo radovanje i mastanje. Jesu oni mentalitetom drugaciji od Srba, kao sto su Bosanci od Hercegovaca, Krajisnika, Podrinjaca, ali ista je to sve fela a Nenad Canak je obicna budaletina.
-
theTruePath
#38 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
krajisnici su nesto poput sandzaklija,posebna vrstaBosanski_kralj wrote:Samo i ti ovdje nadrobi. Kako to da mi Krajišnici nismo Bosanci?em11r wrote:Skoro sam bio u Novom Sadu par dana i mogu reci da iako mnogi ovdje gaje neke osjecaje ka Vojvodjanskom separatizmu od Srbije to je samo ludo radovanje i mastanje. Jesu oni mentalitetom drugaciji od Srba, kao sto su Bosanci od Hercegovaca, Krajisnika, Podrinjaca, ali ista je to sve fela a Nenad Canak je obicna budaletina.
-
Cybernetic
#39 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Na osnovu cega to neki ovdje misle da bi Vojvodina mogla otici u nezavisnost? Tko podrzava (etnicki) separatizam u Srbiji ili Makedoniji, po istoj logici ne bi trebao imati problema sa otcjepljenjem RS. Zaista me zanima logika ove duboke filozofije vas politickih analiticara.
- Bosanski_kralj
#40 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Samo što mi uglavnom Slovencima titramo po živcima, a Sanždklije Sarajlijama.theTruePath wrote:krajisnici su nesto poput sandzaklija,posebna vrstaBosanski_kralj wrote:Samo i ti ovdje nadrobi. Kako to da mi Krajišnici nismo Bosanci?em11r wrote:Skoro sam bio u Novom Sadu par dana i mogu reci da iako mnogi ovdje gaje neke osjecaje ka Vojvodjanskom separatizmu od Srbije to je samo ludo radovanje i mastanje. Jesu oni mentalitetom drugaciji od Srba, kao sto su Bosanci od Hercegovaca, Krajisnika, Podrinjaca, ali ista je to sve fela a Nenad Canak je obicna budaletina.
Kad na koncertu Legendi zasvirase Kosovske Bozure skocise svi na noge kad se dvorana ne prevrnu, sve je to ista klica![]()
- Đinajlu
#41 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Ne bih volio da albanski ekstremisti dobiju i treću državu na Balkanu. Poželjeće i četvrtu, petu...
-
theTruePath
#42 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Njihov je cilj Kosovo,Albanija i dio Makdenije,ostala im jos ta zadnja zelja da se ispuniĐinajlu wrote:Ne bih volio da albanski ekstremisti dobiju i treću državu na Balkanu. Poželjeće i četvrtu, petu...
- Bosanski_kralj
#43 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Logika je svoje ne dam, a za ostale me zaboli.Cybernetic wrote:Na osnovu cega to neki ovdje misle da bi Vojvodina mogla otici u nezavisnost? Tko podrzava (etnicki) separatizam u Srbiji ili Makedoniji, po istoj logici ne bi trebao imati problema sa otcjepljenjem RS. Zaista me zanima logika ove duboke filozofije vas politickih analiticara.
-
theTruePath
#44 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Sto vise muslimanskih zemalja to bolje za bosnjake,imat cemo prirodne saveznike 
-
Ripicipi
#45 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
theTruePath wrote:Sto vise muslimanskih zemalja to bolje za bosnjake,imat cemo prirodne saveznike
-
theTruePath
#46 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Na celu makedonske vojske bivsi albanski komandant njihove vojkse UCK
odatle i protesti
Albanci znaju kako da se bore za svoju stvar,u zadnjih 10 godina su dobili svoje ljude u vladi,vojsci,na svim natpisima i albanski jezik
trebali bi i mi bosnjaci uciti od nih,oni sad imaju Kosovo,Albaniju,pola Makedonije ,i imaju jak uticaj u Crnoj Gori
Albanci znaju kako da se bore za svoju stvar,u zadnjih 10 godina su dobili svoje ljude u vladi,vojsci,na svim natpisima i albanski jezik
trebali bi i mi bosnjaci uciti od nih,oni sad imaju Kosovo,Albaniju,pola Makedonije ,i imaju jak uticaj u Crnoj Gori
-
theTruePath
#48 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Vojvodina je realno srpska,zemlju cine stanovniciem11r wrote:U BiH vlada dogma da Vojvodjani ne vole srbiju.Tijana_NS wrote:nije valjda?em11r wrote:Skoro sam bio u Novom Sadu par dana i mogu reci da iako mnogi ovdje gaje neke osjecaje ka Vojvodjanskom separatizmu od Srbije to je samo ludo radovanje i mastanje. Jesu oni mentalitetom drugaciji od Srba, kao sto su Bosanci od Hercegovaca, Krajisnika, Podrinjaca, ali ista je to sve fela a Nenad Canak je obicna budaletina.
Znacajno otkrice.
Ali zato neka nam dadnu Sandzak
- em11r
#49 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Ako nam budu prirodni ko "braca" turci.... Hebali smo jeza u ledjatheTruePath wrote:Sto vise muslimanskih zemalja to bolje za bosnjake,imat cemo prirodne saveznike
Sto se tice albanaca/shqiptara oni ne vole NIKOG!
Volim ispricat pricu jednu lokalnu...
Jedan starosjedioc siptar imao svog sofera nekog naseg Junuza, i doseli se drugi siptar u mahalu, Junuz sebi utripuje da im je sad ovaj konkurencija sa sljasticarnom, i u nekoj prilici napadne tog novog siptu i otrci da se pohvali gazdi kako je odbranio rodnu slasticarnu. Gazda Ramo ga nalupa ubije hljeb u njemu i kaze "ja njega mrtva volim vise neg tebe i tvoje"
-
theTruePath
#50 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Pricam za Bosnjake muslimane,nikoga drugog,,,nama jesu
poenta`? to je bolje od nase "da komsiji crkne krava" svaka im cast za taj mentalitet,i bosnjaci trebaju takoJedan starosjedioc siptar imao svog sofera nekog naseg Junuza, i doseli se drugi siptar u mahalu, Junuz sebi utripuje da im je sad ovaj konkurencija sa sljasticarnom, i u nekoj prilici napadne tog novog siptu i otrci da se pohvali gazdi kako je odbranio rodnu slasticarnu. Gazda Ramo ga nalupa ubije hljeb u njemu i kaze "ja njega mrtva volim vise neg tebe i tvoje"