Počelo je?!

Post Reply
volta dzontra

#851 Re: Počelo je?!

Post by volta dzontra »

U normalnoj državi bi postojala moralna i politička odgovornost za pomilovanja ubojica i silovatelja dovoljna za ostavku....vijest da je netko pomilovao 130 osudjenika za djela općeg i krimiliteta bi označila kraj političke karijere.....ovdje se sad sve svelo na njegovu persumpciju nevinosti....ako i nije krivično odgovoran, moralno je odgovoran...
snaga_znanja

#852 Re: Počelo je?!

Post by snaga_znanja »

-LIBERO- wrote:Naravno da sve ovo nije uradjeno bez amina i insturkcija medjunarodne zajednice, tj. kljucnih ljudi koji je predstavljau ovdje.
Da su bili upoznati od početka vjerovatno jesu. Da su oni nešto aminovali čisto sumnjam. Jer da su htjeli mogli su ga davno smjeniti zbog opstrukcija.

Živko Budimir je uz podršku SDA držao FBiH u blokadi dugo vremena. Međutim SDA ga nije dovela sama na tu poziciju već SDP, a kad im je dosadio pokušali su ga preveslati. Međutim očigledno je on veći pravni um nego komplet SDP jer mu ništa nisu mogli do sada.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#853 Re: Počelo je?!

Post by KatarinaKosaca »

snaga_znanja wrote:Sam čin hapšenja je po meni manje više ok. Izveli su ga iz zgrade predsjedništva bez lisica. Nisu ga privodili sa teškim naoružanjem i pod maskama. Tako da Incko malo pretjeruje po tom pitanju.
Nije Inzco ništa govorio o lisicama, niti načinu, ne izmišljaj, nego o tome da je malo neobično da nekoliko sati prije hapšenja bude toliko novinara i kamera na licu mjesta. Što i jeste jako indikativno i puno govori o navodnoj neovisnosti pojedinih institucija.
snaga_znanja

#854 Re: Počelo je?!

Post by snaga_znanja »

KatarinaKosaca wrote:
snaga_znanja wrote:Sam čin hapšenja je po meni manje više ok. Izveli su ga iz zgrade predsjedništva bez lisica. Nisu ga privodili sa teškim naoružanjem i pod maskama. Tako da Incko malo pretjeruje po tom pitanju.
Nije Inzco ništa govorio o lisicama, niti načinu, ne izmišljaj, nego o tome da je malo neobično da nekoliko sati prije hapšenja bude toliko novinara i kamera na licu mjesta. Što i jeste jako indikativno i puno govori o navodnoj neovisnosti pojedinih institucija.
Evo kako to rade u ozbiljnim državama

Prisustvo medija nije moguće spriječiti u ovakvim situacijama.
Last edited by snaga_znanja on 28/04/2013 00:47, edited 1 time in total.
XeuX

#855 Re: Počelo je?!

Post by XeuX »

Šta vam je ljudi?Šta je počelo?Nije ništa počelo.OVo je ispolitiziran proces,nekome je smetao i hoće da ga maknu.On je sitna riba.Ne havataju se kriminalci ovako lako,ne budite naivni.
KatarinaKosaca

#856 Re: Počelo je?!

Post by KatarinaKosaca »

snaga_znanja wrote:Prisustvo medija nije moguće spriječiti u ovakvim situacijama.
U ozbiljnim državama ili plaćaju insajdera za dojavu pa onda jedni imaju eksluzivu koju prodaju, ili su kao što jesu mobilni i sposobni i budu tu za sekundu, a sigurno ne stoje satima ispred i uživo i direktno čekaju hoće li ga uhapsiti ili neće :roll:
Sve medijski experti.. hebo te... sve berluskoni do berluskonija :-) :-)
Nass

#857 Re: Počelo je?!

Post by Nass »

It_is_a_Leclerc wrote:
Nass wrote:Dakle, dosle su i reakcije stranaca. Moje slutnje su se obistinile, stranci (posebno USA) ne stoje iza ovoga.

A, ovo bi se ipak na kraju moglo obiti o glavu onima koji su ovu "akciju" sproveli i isplanirali. Iz vise razloga.
Da još jednom navedem :

Prije cca dva mjesec - Patrick Moon i OHR u zajedničkoj izjavi govore kako ne podržavaju Budimirove opstrukcije.
Prošle sedmice - Čović i Lagumdžija se sureću sa Moonom
Dan prije hapšenja - Moon posjetio SIPA-u i iza zatvorenih vrata sa Lujićem govorio o "borbi protiv korupcije". Dobio orden
Sutradan - Priveden Budimir.
Ne bi Inzko ovako govorio da USA stoji iza hapsenja, ja mislim. A i sam Moon je dao nekakvu mlaku i relativno suzdrzanu izjavu bez bombasticnih priopcenja, sto nije Amerima svojstveno kad nesto jako podrzavaju.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#858 Re: Počelo je?!

Post by -LIBERO- »

snaga_znanja wrote:
-LIBERO- wrote:Naravno da sve ovo nije uradjeno bez amina i insturkcija medjunarodne zajednice, tj. kljucnih ljudi koji je predstavljau ovdje.
Da su bili upoznati od početka vjerovatno jesu. Da su oni nešto aminovali čisto sumnjam. Jer da su htjeli mogli su ga davno smjeniti zbog opstrukcija.

Živko Budimir je uz podršku SDA držao FBiH u blokadi dugo vremena. Međutim SDA ga nije dovela sama na tu poziciju već SDP, a kad im je dosadio pokušali su ga preveslati. Međutim očigledno je on veći pravni um nego komplet SDP jer mu ništa nisu mogli do sada.
Uvecano. DA mogli su, ali svi zajedno trebamo zaboraviti vise na tu mogucnost...barem onu javno implementiranu bonskim ovlastima. Treba se stvoriti uslov, pa taman bio samo prividan i fiktivan, da drzavne institucije mogu raditi, i rjesavati probleme, same.

To su jako, jakoo bitne stvari, pa taman bile i cisti privid, koja omogucava nastavak puta BIH ka EU. Kao klasicni protektorat u kojem se problematicne situacije rjesavaju dekretima iz vana, taj put sasvim sigurno nece biti nastavljen.

Treba im barem privid da je BiH pravna drzava, mada smo svi svjesni koliko je to istinito, barem jos uvijek.
de balzac

#859 Re: Počelo je?!

Post by de balzac »

KatarinaKosaca wrote:
snaga_znanja wrote:Prisustvo medija nije moguće spriječiti u ovakvim situacijama.
U ozbiljnim državama ili plaćaju insajdera za dojavu pa onda jedni imaju eksluzivu koju prodaju, ili su kao što jesu mobilni i sposobni i budu tu za sekundu, a sigurno ne stoje satima ispred i uživo i direktno čekaju hoće li ga uhapsiti ili neće :roll:
i onda kidišu na čavku ko lešinari :oops: sve sa jednim pitanjem: je l neko uhapšen :roll: je l neko uhapšen
eldemar

#860 Re: Počelo je?!

Post by eldemar »

volta dzontra

Da sam ja operativac Sipe koji posteno i časno obavlja svoj posao.....lika koji za sitnu lovu pusta ubojice na slobodu hapsio bi s konjicom, fanfarama, i tamburaskim orkestrom...:)

Nije svako Covic :mrgreen:
snaga_znanja

#861 Re: Počelo je?!

Post by snaga_znanja »

KatarinaKosaca wrote:
Ti lupaš pravo.

Prvo te čudi i zabrinjava prisustvo medija. Pa te brine nezavisnost institucija. Pa se sad pokrivaš pričom o ozbiljnim državama kako se tamo radi.

Btw. Snimka je iz Austrije, a oni što cupkaju ispred zatvora su uglavnom austrijski novinari! I da, baš su satima čekali da ga dovedu.

Btw. vidim inače si veliki expert za medije... :zjev:
de balzac

#862 Re: Počelo je?!

Post by de balzac »

snaga_znanja wrote:

Btw. Snimka je iz Austrije, a oni što cupkaju ispred zatvora su uglavnom austrijski novinari! I da, baš su satima čekali da ga dovedu.

Da, ali zaboravljaš napomenuti da čekaju nakon što je Sanader već uhapšen i bio na putu u tvorza :wink:
snaga_znanja

#863 Re: Počelo je?!

Post by snaga_znanja »

de balzac wrote:
snaga_znanja wrote:

Da, ali zaboravljaš napomenuti da čekaju nakon što je Sanader već uhapšen i bio na putu u tvorza :wink:
Da, ali zaboravljaš da ovi naši lupeži od novinara nisu znali jel Budimir uhapšen ili nije. Da li je u Mostaru ili Sarajevu...
KatarinaKosaca

#864 Re: Počelo je?!

Post by KatarinaKosaca »

Znali su , znali, u tome i jeste kvaka. I znali da će biti uhapšen. Što znači da je netko rekao i najavio.
snaga_znanja

#865 Re: Počelo je?!

Post by snaga_znanja »

KatarinaKosaca wrote:Znali su , znali, u tome i jeste kvaka. I znali da će biti uhapšen. Što znači da je netko rekao i najavio.
To je sad domen lupanja i naklapanja. Ako su znali oni, znao je i on... :zjev:
de balzac

#866 Re: Počelo je?!

Post by de balzac »

snaga_znanja wrote:
de balzac wrote:
snaga_znanja wrote:

Da, ali zaboravljaš da ovi naši lupeži od novinara nisu znali jel Budimir uhapšen ili nije. Da li je u Mostaru ili Sarajevu...

e jebiga, ovo su već gluhi telefoni :-? ne vrijedi
snaga_znanja

#867 Re: Počelo je?!

Post by snaga_znanja »

de balzac wrote:

e jebiga, ovo su već gluhi telefoni :-? ne vrijedi
:D
KatarinaKosaca

#868 Re: Počelo je?!

Post by KatarinaKosaca »

snaga_znanja wrote:
KatarinaKosaca wrote:Znali su , znali, u tome i jeste kvaka. I znali da će biti uhapšen. Što znači da je netko rekao i najavio.
To je sad domen lupanja i naklapanja. Ako su znali oni, znao je i on... :zjev:
:-) :-) :-) Fakat domen lupanja
snaga_znanja

#869 Re: Počelo je?!

Post by snaga_znanja »

KatarinaKosaca wrote:
:-) :-) :-) Fakat domen lupanja

Vidis gdje smo zavrsili.

Mene blago zaboli ko ga je snimao ili nije. On je ocigledno moralni odron. Ali to sto je moralni odron je njegova stvar i stvar njegovih biraca.

Ako vratis par postova iznad vidjeces da sam fino napisao da se na osnovu indicija ništa na sudu ne može. Ako imaju jake dokaze onda je to ok, ali ako imaju naklapanja kriminalaca kako su se izvukli iz zatvora onda je to ništa.

U ovom slučaju da bi pravda bila zadovoljena morao bi postojati trag novca od nekog krimosa do Budimira. Ili recimo snimljen kako mu neko govori da je XY dao novac za pomilovanje i da bi on zbog toga trebao osobu XY pomilovati.

Sve ostalo je politički pritisak.
It_is_a_Leclerc

#870 Re: Počelo je?!

Post by It_is_a_Leclerc »

Ljudi dragi, ne hapsi se predsjednika Federacije (četvrtog/petog najvažnijeg čovjeka u državi) na osnovu indicija. Na operaciji radi cijeli tima OSA-e koji sigurno ima neoborive dokaze.
snaga_znanja

#871 Re: Počelo je?!

Post by snaga_znanja »

It_is_a_Leclerc wrote:Ljudi dragi, ne hapsi se predsjednika Federacije (četvrtog/petog najvažnijeg čovjeka u državi) na osnovu indicija. Na operaciji radi cijeli tima OSA-e koji sigurno ima neoborive dokaze.
Kad je tako onda nema potrebe da ga na sud vode. Najbolje da mu neko metak u čelo opali večeras u ćeliji. :-)

Suđenje i dokazi. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#872 Re: Počelo je?!

Post by -LIBERO- »

Ako vratis par postova iznad vidjeces da sam fino napisao da se na osnovu indicija ništa na sudu ne može. Ako imaju jake dokaze onda je to ok, ali ako imaju naklapanja kriminalaca kako su se izvukli iz zatvora onda je to ništa.

U ovom slučaju da bi pravda bila zadovoljena morao bi postojati trag novca od nekog krimosa do Budimira. Ili recimo snimljen kako mu neko govori da je XY dao novac za pomilovanje i da bi on zbog toga trebao osobu XY pomilovati.
Ja sam cuo da se radi o nekim oznacenim novcanicama koje je preuzeo za to pomilovanje, i da su ih zato trazili u tim pretresima. Valjda ce ubrzo biti vise, zvanicnih, informacija.
snaga_znanja

#873 Re: Počelo je?!

Post by snaga_znanja »

-LIBERO- wrote:

Ja sam cuo da se radi o nekim oznacenim novcanicama koje je preuzeo za to pomilovanje, i da su ih zato trazili u tim pretresima. Valjda ce ubrzo biti vise, zvanicnih, informacija.
Ja koliko sam primjetio juče su rekli da su zapljenili 5000 KM. Ako je to mito onda mora biti smjenjen jer je jeftina politička kurva. :D
It_is_a_Leclerc

#874 Re: Počelo je?!

Post by It_is_a_Leclerc »

snaga_znanja wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ljudi dragi, ne hapsi se predsjednika Federacije (četvrtog/petog najvažnijeg čovjeka u državi) na osnovu indicija. Na operaciji radi cijeli tima OSA-e koji sigurno ima neoborive dokaze.
Kad je tako onda nema potrebe da ga na sud vode. Najbolje da mu neko metak u čelo opali večeras u ćeliji. :-)

Suđenje i dokazi. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame...
Ču' to ?!

Na Sudu će se utvrditi da li su postupci činjeni svjesno ili su produkt, lupam, ucjene, manipulacije, neupućenosti.. Na sudu će se utvrditi kakvu je društvenu štetu proizveo Budimir i u skladu s tim će biti i određena kazna...

Ili, što bi rekao omiljeni SDA-ovski advokat, i do jutros zastupnik Budimira. Fahrija Karkin - "Sud je da se laže". :D
-LIBERO-
Čiča Gliša

#875 Re: Počelo je?!

Post by -LIBERO- »

snaga_znanja wrote:
-LIBERO- wrote:

Ja koliko sam primjetio juče su rekli da su zapljenili 5000 KM. Ako je to mito onda mora biti smjenjen jer je jeftina politička kurva. :D
Bitno je da se zna da li je taj bunt od 5000KM iz serije tih oznacenih novcanica. Ako jesu onda je sve jasno... :bih:
Post Reply