Počelo je?!

Post Reply
mikasa

#826 Re: Počelo je?!

Post by mikasa »

palermo wrote:
Da pogodim kafanu u kojoj si pio kavicu i slušao ćakulu...tja....
Jel u ferhadiji ili u radicevoj...
StupskaBitanga

#827 Re: Počelo je?!

Post by StupskaBitanga »

Jagoda je kriva za sve, možda je bila nezrela :D
Challenger__

#828 Re: Počelo je?!

Post by Challenger__ »

It_is_a_Leclerc wrote:Neka mi neko brzo objasni kako je to Inzko zamislio da elitna policijska postrojba blokira zgrade Vlade i Predsjedništva, i uhapsi jednog od deset najvažnijih političara u državi, a da to ne bude "predstava za javnost".
Ako se pažljivije iščita Inckova vratolomija vidjećemo da je akcenat na "umjetničkom dojmu", a ne na samom činu:
kazao je Inzko dodajući kako je ipak važno da nadležna tijela rade svoj posao.
Dakle, bečka škola otpisa bez milosti.
Last edited by Challenger__ on 28/04/2013 00:01, edited 1 time in total.
mikasa

#829 Re: Počelo je?!

Post by mikasa »

StupskaBitanga wrote:Jagoda je kriva za sve, možda je bila nezrela :D
Jos, nedaj boze, ako parkiras auto ispred kafane...
Challenger__

#830 Re: Počelo je?!

Post by Challenger__ »

MuaDib wrote:Svi političari, osim par izuzetaka, toliko imaju oraha u džepovima
Njihova nečista savjest se očitovala dizanjem ruku u vis (znak predaje :-D ), kada su vidjeli specijalce...

Miševi.
Last edited by Challenger__ on 28/04/2013 00:04, edited 1 time in total.
volta dzontra

#831 Re: Počelo je?!

Post by volta dzontra »

mikasa wrote:
palermo wrote:
Evo da je jasno da je meni drago što je Živko u przunu....samo mi nije jasno zašto bi vama bilo krivo :)
It_is_a_Leclerc

#832 Re: Počelo je?!

Post by It_is_a_Leclerc »

Corto Maltese wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Neka mi neko brzo objasni kako je to Inzko zamislio da elitna policijska postrojba blokira zgrade Vlade i Predsjedništva, i uhapsi jednog od deset najvažnijih političara u državi, a da to ne bude "predstava za javnost".
Pretpostavljam da zamišlja zbog čega je elitna policijska postrojba blokirala zgradu Vlade i Predsjedništva. Onakva hapšenja obično vrše dva do četiri službena lica u civilu. Nije baš da se očekivalo da Budimirova pratnja zapuca. A zgrade državnih institucija se obično ne pretresaju tokom sjednica vlade. Naročito ake se sjednice događaju jednom u mjesec dana, a možda ni tada.
Znaš Incko je pametan čovjek, uz to i obavješten. Kad neko takav da izjavu pomaže ako pokušaš skontati šta je to on uočio a ti nisi.
A ako tome dodamo da se hapsi preko 20 ljudi, pretresa pet lokacija...

Već vidim policajce u civilu kako u autobusima i skroz neprimjetno obavljaju svoje zadatke.
StupskaBitanga

#833 Re: Počelo je?!

Post by StupskaBitanga »

Da se krene a neće ni Jagomir ni KPZ ne bi imaao dovoljne kapacitete za toliki priliv ljudi a šta ćeš kada je Budimir sa snagom i povjerenjem ispao kolateralna šteta
palermo

#834 Re: Počelo je?!

Post by palermo »

volta dzontra wrote: Evo da je jasno da je meni drago što je Živko u przunu....samo mi nije jasno zašto bi vama bilo krivo :)
Pa nekima ovdje očito nije. Mislim na one koji ne pripadaju tvom povijesnom krugu

A meni osobno iliti lično, i nije nešto do Živka, al ne volim kada mi netko šalje poruku, ovo se dešava onima koji nisu uz nas.
Corto Maltese

#835 Re: Počelo je?!

Post by Corto Maltese »

It_is_a_Leclerc wrote:
Corto Maltese wrote:
Pretpostavljam da zamišlja zbog čega je elitna policijska postrojba blokirala zgradu Vlade i Predsjedništva. Onakva hapšenja obično vrše dva do četiri službena lica u civilu. Nije baš da se očekivalo da Budimirova pratnja zapuca. A zgrade državnih institucija se obično ne pretresaju tokom sjednica vlade. Naročito ake se sjednice događaju jednom u mjesec dana, a možda ni tada.
Znaš Incko je pametan čovjek, uz to i obavješten. Kad neko takav da izjavu pomaže ako pokušaš skontati šta je to on uočio a ti nisi.

Već vidim policajce u civilu kako u autobusima i skroz neprimjetno obavljaju svoje zadatke.
U zgradi Predsjedništva je uhapšena jedna osoba, pod imenom Živko Budimir. U Mostarskom kabinetu Predsjednika jedna. Obje nenaoružane. U zgradi vlade FBiH u Mostaru, nijedna.
Osim toga, i dalje ostaje pitanje zašto se od svih mogućih datuma i satnica, dvosatni pretres zgrade u Mostaru dogodio baš u trenutku kada Vlada u njoj zasjeda. Kad se uzme u obzir vrijeme trajanja pretresa, radno vrijeme zgrade, i učestalost sastanaka vlade FBiH u toj zgradi, kvota je bile negdje oko 268: 1
Last edited by Corto Maltese on 28/04/2013 00:08, edited 1 time in total.
volta dzontra

#836 Re: Počelo je?!

Post by volta dzontra »

It_is_a_Leclerc wrote:
Corto Maltese wrote:

Da sam ja operativac Sipe koji posteno i časno obavlja svoj posao.....lika koji za sitnu lovu pusta ubojice na slobodu hapsio bi s konjicom, fanfarama, i tamburaskim orkestrom...:)
mikasa

#837 Re: Počelo je?!

Post by mikasa »

volta dzontra wrote:
mikasa wrote:
palermo wrote:
Evo da je jasno da je meni drago što je Živko u przunu....samo mi nije jasno zašto bi vama bilo krivo :)
Sto se ljutis, vidis da se malo zezamo, subota je.
Postavljam pitanje: Da li ce Budimira braniti njegova rodica Lidija Korac i ako ga osude, da li ga Kebo moze pomilovati ?
volta dzontra

#838 Re: Počelo je?!

Post by volta dzontra »

palermo wrote:
volta dzontra wrote: Evo da je jasno da je meni drago što je Živko u przunu....samo mi nije jasno zašto bi vama bilo krivo :)
Pa nekima ovdje očito nije. Mislim na one koji ne pripadaju tvom povijesnom krugu

A meni osobno iliti lično, i nije nešto do Živka, al ne volim kada mi netko šalje poruku, ovo se dešava onima koji nisu uz nas.

Politiziras činjenicu da je baraba dijelila pomilovanja na nezabilježen način u povijesti tog pravnog instituta.....

Na stranu što je on za mene obični narcisoidni lutak kojega su bošnjačke političke stranke odvukle u Sarajevo, po.sevile i sad ga vraćaju kući preko pritvorske jedinice...
Corto Maltese

#839 Re: Počelo je?!

Post by Corto Maltese »

Šta je sud odlučio po pitanju zahtjeva za jednomjesečni pritvor?
Nass

#840 Re: Počelo je?!

Post by Nass »

Dakle, dosle su i reakcije stranaca. Moje slutnje su se obistinile, stranci (posebno USA) ne stoje iza ovoga.

A, ovo bi se ipak na kraju moglo obiti o glavu onima koji su ovu "akciju" sproveli i isplanirali. Iz vise razloga.
palermo

#841 Re: Počelo je?!

Post by palermo »

volta dzontra wrote:
Politiziras činjenicu da je baraba dijelila pomilovanja na nezabilježen način u povijesti tog pravnog instituta.....

Na stranu što je on za mene obični narcisoidni lutak kojega su bošnjačke političke stranke odvukle u Sarajevo, po.sevile i sad ga vraćaju kući preko pritvorske jedinice...
Ja politiziram, iliti koji slavi ovo hapšenje kao pobjedu pravde i države Bosne i Hercegovine, netom nakon potpunog oslobađanja onog čije se ime i ne smije izgovoriti.....onog pored čijih dveri sa tihim korakom prolaziš što je moguće brže) da te ne bi opazila uniformirana pravna država i upitala te, a što ćeš ti ovdje....a otkud ti ovdje, znaš li ti da ti ovdje nije mjesto......baš kao što nam i ovi što ih ti zoveš pravnom državom šapnuše sa Budimirovim hapšenjem......čuvaj sekuda ideš, zalutaš li, svašta može da ti bude
volta dzontra

#842 Re: Počelo je?!

Post by volta dzontra »

Nass wrote:Dakle, dosle su i reakcije stranaca. Moje slutnje su se obistinile, stranci (posebno USA) ne stoje iza ovoga.

A, ovo bi se ipak na kraju moglo obiti o glavu onima koji su ovu "akciju" sproveli i isplanirali. Iz vise razloga.

Ma naravno....sad nek znamo da je favoritima OHR i USA ambasade dopušteno i prodavati pomilovanja ubojicama.....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#843 Re: Počelo je?!

Post by Truba »

a baš sam mu nedavno zavidio na putu u koreju o našem trošku
de balzac

#844 Re: Počelo je?!

Post by de balzac »

Corto Maltese wrote:Šta je sud odlučio po pitanju zahtjeva za jednomjesečni pritvor?
imaju još 24 sata do odluke
Corto Maltese

#845 Re: Počelo je?!

Post by Corto Maltese »

volta dzontra wrote:
Nass wrote:Dakle, dosle su i reakcije stranaca. Moje slutnje su se obistinile, stranci (posebno USA) ne stoje iza ovoga.

Ma naravno....sad nek znamo da je favoritima OHR i USA ambasade dopušteno i prodavati pomilovanja ubojicama.....
A po čemu to znamo? Tako što su nas podsjetili na pretpostavku nevinosti? Pa to je dio svakog modernog zakonodavstva. Ali zapjenjenu navijačku BH javnost, nije zgoreg podsjetiti da i takvo nešto postoji.
Zaista vjeruješ da će, ukoliko se Živkova krivica utvrdi, neko od navedenih stati u njegovu odbranu? Ili da će se, tokom postupka, petljati u sudski proces?
It_is_a_Leclerc

#846 Re: Počelo je?!

Post by It_is_a_Leclerc »

Da još jednom navedem :

Prije cca dva mjesec - Patrick Moon i OHR u zajedničkoj izjavi govore kako ne podržavaju Budimirove opstrukcije.
Prošle sedmice - Čović i Lagumdžija se sureću sa Moonom
Dan prije hapšenja - Moon posjetio SIPA-u i iza zatvorenih vrata sa Lujićem govorio o "borbi protiv korupcije". Dobio orden
Sutradan - Priveden Budimir.
volta dzontra

#847 Re: Počelo je?!

Post by volta dzontra »

Corto Maltese wrote:
volta dzontra wrote:

A po čemu to znamo? Tako što su nas podsjetili na pretpostavku nevinosti? Pa to je dio svakog modernog zakonodavstva. Ali zapjenjenu navijačku BH javnost, nije zgoreg podsjetiti da i takvo nešto postoji.
Zaista vjeruješ da će, ukoliko se Živkova krivica utvrdi, neko od navedenih stati u njegovu odbranu? Ili da će se, tokom postupka, petljati u sudski proces?
Ironizirao sam.....ja uvid u proces imam iz medija....o ovome se piše mjesecima.....kome nije dovoljan razlog za opravdanu sumnju matematika......130 pomilovanja Živko, 1 pomilovanje Dodik, 1 pomilovanje tri člana predsjnistva....taj nije dobronamjeran
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#848 Re: Počelo je?!

Post by -LIBERO- »

Naravno da sve ovo nije uradjeno bez amina i insturkcija medjunarodne zajednice, tj. kljucnih ljudi koji je predstavljau ovdje.
snaga_znanja

#849 Re: Počelo je?!

Post by snaga_znanja »

Prije 30-tak stranica sam rekao. Ako Živko Budimir na sudu bude proglašen nevinim onda je ovo klasičan udar na vlast u FBiH.

U ozbiljnim državama ovakvo hapšenje ne bi bilo izvedeno sve dok ne bi imali dokaze za sigurnu osudu.

Broj pomilovanih je definitvno čudan pogotovo kad se pogleda ko su pomilovani. Nisu to ljudi koji su opljačkali prodavnicu jer im je dijete gladno bilo. Ovo su očigledno notorni kriminalci. Međutim na sudu se ne može sa indicijama već sa čvrstim dokazima i nadam se da ih tužiteljstvo ima. Jer ako nema onda će ovo biti sumrak svih ljudskih prava u ovoj državi.

Sam čin hapšenja je po meni manje više ok. Izveli su ga iz zgrade predsjedništva bez lisica. Nisu ga privodili sa teškim naoružanjem i pod maskama. Tako da Incko malo pretjeruje po tom pitanju.
Nass

#850 Re: Počelo je?!

Post by Nass »

volta dzontra wrote:

Obit ce im se o glavu, ne zato sto je Zivko nevin (to nek Sud utvrdjuje, ako je kriv treba da odgovara), vec zato sto se pokazuje da sestorka ima kontrolu nad policijskim i pravosudnim aparatom i da vrsi selektivnu pravdu nad manjim ribama tamo gdje treba ukloniti neke politicke prepreke kako bi se mega kriminal mogao nastaviti siriti i ucvrscivati. Drugo, ovim svojim postupkom, sestorka je ipak nehotice ili greskom postavila jedan presedan, a to je hapsenje jednog predsjednika pod imunitetom, sto pokazuje da je to moguce ako se hoce. Sad ce biti jos vise zahtjeva da se vrse prave istrage i hapsenja, ali ovaj put nad vecim ribama.
Post Reply