Počelo je?!

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1626 Re: Počelo je?!

Post by JoseMujica »

niko ne izjednačava Sefera sa ostalim...meni je čast što mi je bio komadant jer dok je on bio i borili smo se za našu domovinu Republiku Bosnu i Hercegovinu! Onog trenutka kad su njega maknuli ušli smo u neku mračnu priču koju ne bi sad tabirio jer đe puno brada bradata su i djeca.

Al treba biti realan...BPS osim Sefera nema ništa.A i Seferu je jedini politički kapital rat. Stari, koga Izmetbegovići kroz sito propuste ni Karabeg ga više ne skrpi. Nemoj mi samo Huremovo eko ili etno (ni Hurem jadan ne zna šta pravi) selo prodavat ko vrh napretka....ili Zagijevog Deena budžetliju kao vrh kulturnog napretka.

na primjer, za očekivati je naredne godine veoma dobar rezultat ili čak pobjedu DF-a Željke Komšića, ali vidjećete problema kada dođe do toga......nema infrastrukture, nema razvijenih politika, nema ljudi i još kad te kriminalna hobotnica zajmi bilo SDA ili SDP-a ( a nema šanse da će iko moći sam formirati vladu) donji si.
udrch

#1627 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

kako ovi sdpovci razvodnjavaju priču na izbore sa namještaljke komunističko-mafijaške klike koju je Ustavni sud razbio..
Krushna mrva

#1628 Re: Počelo je?!

Post by Krushna mrva »

Bosnolog wrote: Sefera poznajem dosta dobro, ljude oko njega ne,
Ako neko kao ti (cije bljuvotine raja imaju nazalost priliku ciotat na ovom forumu) poznaje ili je na bilo koji nacin blizak bilo kome iz politickog zivota to je katastrofa opcenito i sramota za toga kom si ti blizak :(
I nije cudo sto je drzava u q.
akcid

#1629 Re: Počelo je?!

Post by akcid »

udrch wrote:kako ovi sdpovci razvodnjavaju priču na izbore sa namještaljke komunističko-mafijaške klike koju je Ustavni sud razbio..

Čini mi se da sam shvatio Budimira da će u ponedjeljak doći na posao, ukoliko riješi problem s prevozom, i da će potpisati objavu "boračkog" zakona u Službenim novinama.

Sudeći po njegovoj namjeri, ipak se obistinjuju pretpostavke da je Ustavni sud "izvadio" Budimira iz zatvora jedino da bi ovaj potpisao "MMF zakon"; usput, dao mu je i pravo da se brani sa slobode, što nikako ne znači njegovu nevinost.
Bosnolog

#1630 Re: Počelo je?!

Post by Bosnolog »

Krushna mrva wrote:
Bosnolog wrote: Sefera poznajem dosta dobro, ljude oko njega ne,
Ako neko kao ti (cije bljuvotine raja imaju nazalost priliku ciotat na ovom forumu) poznaje ili je na bilo koji nacin blizak bilo kome iz politickog zivota to je katastrofa opcenito i sramota za toga kom si ti blizak :(
I nije cudo sto je drzava u q.
Povecaj dozu, frustracije te razvalise,.... :D

Da se Sefer pitao genocidna ne bi postojala danas, svakao je ogranicenog roka trajanja to ce ti i Sefer potvrditi,.... :wink:
Krushna mrva

#1631 Re: Počelo je?!

Post by Krushna mrva »

Bosnolog wrote: Povecaj dozu, frustracije te razvalise,.... :D

Da se Sefer pitao genocidna ne bi postojala danas, svakao je ogranicenog roka trajanja to ce ti i Sefer potvrditi,.... :wink:
Ti si haveru teski klaun :mrgreen: pa to svako ko cita tvoje umotvorine moze da vidi, dovoljno je da iscita tvoju genijalnu temu “Pero Plemeniti i Muftija Razboriti” da vidi tvoj nivo ili samo da skonta koliko te raje igorise jer s tobom nema rasprave osim vrcenja u krugSto se tice genocidne blago njima (ili nama ako bas hoces na brlju kako kazes) kad ih takav “napada”, ozbiljno ce ih zadeverat da ih zavalis od smijeha jedino. A ako te Sefer zaista poznaje....XXX :run:
cadburry

#1632 Re: Počelo je?!

Post by cadburry »

Kakav ba Sefer, sve što ima su rat i frustracije prema SDA i Izetbegovićima. :-) :-) :-)
Mada, upravni odbori javnih preduzeća su izliječili te frustracije.
racionalista

#1633 Re: Počelo je?!

Post by racionalista »

Ovaj dio foruma "politika" je ko neki loš horor film. Na koju god temu zaviriš sve sami scenariji za košmare bez granica.O bizarnim likovima koji se javljaju i jos bizarnijim shvatanjima da se i negovori. Da je kojim slučajem Stiven King zavirio ovdje, hebo ti "Djecu kukuruza" kakvo bi štivo napisao :evil:
Bosnolog

#1634 Re: Počelo je?!

Post by Bosnolog »

Kada vidim kome smetaju sadrzaj mojih postova bude mi goDra i motiv da povecam broj postiranja,..... :wink:
Krushna mrva

#1635 Re: Počelo je?!

Post by Krushna mrva »

Bosnolog wrote:Kada vidim kome smetaju sadrzaj mojih postova bude mi goDra i motiv da povecam broj postiranja,..... :wink:
Rokaj haveru, ja apelujem da ne prestajes :mrgreen:
cadburry

#1636 Re: Počelo je?!

Post by cadburry »

Krushna mrva wrote:
Bosnolog wrote:Kada vidim kome smetaju sadrzaj mojih postova bude mi goDra i motiv da povecam broj postiranja,..... :wink:
Rokaj haveru, ja apelujem da ne prestajes :mrgreen:
Najsmješnije je što on fakat misli da se neko nasekira, iznervira, prepadne... kad on napiše post. :D
Krushna mrva

#1637 Re: Počelo je?!

Post by Krushna mrva »

cadburry wrote:[
Najsmješnije je što on fakat misli da se neko nasekira, iznervira, prepadne... kad on napiše post. :D
Vjeruj mi da mu ponekad kad ima "inspiraciju" postove bas izgustiram :) nekad lupa ko sumanut. Ovako kad ga uhvati melanholija pa bude indisponiran ni meni nije do sege :mrgreen:
Bosnolog

#1638 Re: Počelo je?!

Post by Bosnolog »

Sefer je moralna vertikala za sve politicke uhljupe,...Komsic ima priliku da se odmakne od njih,....
cadburry

#1639 Re: Počelo je?!

Post by cadburry »

Bosnolog wrote:Sefer je moralna vertikala za sve politicke uhljupe,...Komsic ima priliku da se odmakne od njih,....
Lako je biti moralna vertikala kad ti je žena u nekoliko upravnih odbora (jer bezuslovno podržavaš ono što SDA kaže). :D
Krushna mrva

#1640 Re: Počelo je?!

Post by Krushna mrva »

Bosnolog wrote:Sefer je moralna vertikala za sve politicke uhljupe,...Komsic ima priliku da se odmakne od njih,....
Vec si zaboravio Zukorlica a do juce ti je bio stih za vodju. Koliko vidim ranije si politicku opciju mijenjao jednom godisnje, sad mescini svakog sabaha pocelo :)
Krushna mrva

#1641 Re: Počelo je?!

Post by Krushna mrva »

cadburry wrote:
Lako je biti moralna vertikala kad ti je žena u nekoliko upravnih odbora (jer bezuslovno podržavaš ono što SDA kaže). :D
A jos uzdize Sefera ko da je haman neku pobjedu u ratu ostvario, st abi tek bilo da kakav vojni uspjeh ima :-)
Bosnolog

#1642 Re: Počelo je?!

Post by Bosnolog »

cadburry wrote:
Seferova zena koja mu je rodila dvoje djece je ubijena jos 1993 godine,...
:D
Slaba je to pljuvacina, ni pod prozor nisi dobacio,.... :D

Sefer je Boziji dar RBiH u njenom historijskom vremenu obnove drzavnosti nakon 1463 godine. Taj covjek je bio presudan za organizovanje odbrane i opstanka RBiH u najtezem historijskom vremenu kroz formiranje PLRBIH, TO i ARBiH. Bio je komadant odbrane RBIH u najtezem periodu a taj period je upravo bio do njegove smjene. Da se Sefer slusao danas bi imali RBiH.

Sefer i ono sto je on zagovarao ce zasigurno doci kada se dotakne dno i urusi daytonska nakaza, a ono je sve blize,.... :wink:
cadburry

#1643 Re: Počelo je?!

Post by cadburry »

Bosnolog wrote:
cadburry wrote:
Seferova zena koja mu je rodila dvoje djece je ubijena jos 1993 godine,...
Gospođa Emina Kasumagić-Halilović je, koliko znam, živa i zdrava i fino živi od upravnih odbora, koje je dobila zahvaljujući bezrezervnoj podršci koju njen suprug daje SDA (i ostaloj hulji koju Konaković skoro pa više ne može ni nahraniti budžetskim parama).

Bem ti tehnologiju današnju, reko bi čovjek da vijest dok doputuje do tebe u Malme, neće zakasniti 20 godina. :-)
Bosnolog

#1644 Re: Počelo je?!

Post by Bosnolog »

cadburry wrote:
Gospođa Emina Kasumagić-Halilović je, koliko znam, živa i zdrava i fino živi od upravnih odbora, koje je dobila zahvaljujući bezrezervnoj podršci koju njen suprug daje SDA (i ostaloj hulji koju Konaković skoro pa više ne može ni nahraniti budžetskim parama).

Bem ti tehnologiju današnju, reko bi čovjek da vijest dok doputuje do tebe u Malme, neće zakasniti 20 godina. :-)
Moze Sefer imati jos tri zene, u 10 odbora, svaka od njih ima pravo na svoje politicke stavove i ne moraju biti u njegovoj stranci, to ne umanjuje njega, njegove stavove i djela,...

Ti nisi ociti shvatio ono sto sam napisao u predhodnom postu. Jedino jos Komsic pored Sefera od svih politickih lesinara u daytonskoj BiH ima kredita da mu se vjeruje, kako je poceo hvaliti Radoncica taj kreditni saldo mu se naglo poceo topiti,
Krushna mrva

#1645 Re: Počelo je?!

Post by Krushna mrva »

Bosnolog wrote: Sefer je Boziji dar RBiH,.... :wink:
:) gruu
Krushna mrva

#1646 Re: Počelo je?!

Post by Krushna mrva »

Bosnolog wrote:Moze Sefer imati jos tri zene, u 10 odbora
To ti je poligamija covjece.
Paranoid

#1647 Re: Počelo je?!

Post by Paranoid »

Bosnolog wrote: Seferova zena koja mu je rodila dvoje djece je ubijena jos 1993 godine,...

Sefer je Boziji dar RBiH u njenom historijskom vremenu obnove drzavnosti nakon 1463 godine. Taj covjek je bio presudan za organizovanje odbrane i opstanka RBiH u najtezem historijskom vremenu kroz formiranje PLRBIH, TO i ARBiH. Bio je komadant odbrane RBIH u najtezem periodu a taj period je upravo bio do njegove smjene. Da se Sefer slusao danas bi imali RBiH.

Sefer i ono sto je on zagovarao ce zasigurno doci kada se dotakne dno i urusi daytonska nakaza, a ono je sve blize,.... :wink:
Već duugoo sam bio u nedoumici ko stoji iza nicka "Bosnolog", a sad sam nekako ubijedjen da se radi o Semiru Haliloviću, malom sinu velikog generala...

Prije svega da te poselamim i pozdravim i da ti kažem na osnovu čega sam zaključio o kome se radi...
Tvoji postovi o Seferu se mogu naći i u tvojoj knjizi i to na vrlo interesantan način pisan na isti ili jako sličan način..
Drugo...ne postoji osoba u BPS-u, koja bi na takav način i sa takvim žarom objavljivala komentare o Seferu od Semira, što naravno ja razumijem..

Zamjerim ti Semire samo što svoju karijeru pokušavaš da gradiš na osnovu Seferovog doprinosa, jer ti to garantujem neće moći proći kod naroda, jer te poene očevog "bonusa" je do temelja iscrpio Neonko..hem liči na njega, hem način na koji izgovara riječi totalno se podudaraju sa babinim..hem narod kakav je još uvijek voli Aliju...

Semire, moj ti je prijedlog da Sefera i njegov doprinos ostaviš po strani i uradiš nešto na osnovu čega bi "sam" i bez ičije pomoći dobio poene, jer i sam si vidio da na prethodnim izborima tvoj izborni rezultat je bio ispod svakog očekivanja, a vidim da si uporan da svoju karijeru gradiš na političkoj sceni...

Postoje Semire i drugi poslovi koji se itekako isplate i za koje ne trebaš da pišeš ni knjige ni naučne radove...

Toliko...i sretno tebi, a veliki sellam za tvog babu..
hecimnadri

#1648 Re: Počelo je?!

Post by hecimnadri »

MuaDib wrote:Pa zar neki ne vide da je i BPS sve principe pogazio u Kantonu Sarajevo i da je dio vladajuće halke.
Ako će nam Zaim Backović biti oličenje poštenja, ili možda Bubica Haubica, jadna je ova država.

Nama trebaju novi ljudi, ljudi kojima je u interesu dobro naroda i kojima je u interesu princip pravednosti.
Kakvih u SDP-eu nažalost nema.
nego šta ćemo sa ovim što je počelo.Who is next?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1649 Re: Počelo je?!

Post by JoseMujica »

miljena Pederalna struĆnjakinja o našoj temi
"Imam osjećaj da bi vladajuće strukture sada najradije izvukle Živka Budimira iz zatvora da potpiše šta je potrebno za četvrtu tranšu MMF-a, a onda ga ponovo vratili u zatvor samo da dođu te pare. Na taj način bi ponovo prikrili svoj apsolutni nerad", smatra Cenić.
Katamaran_Sa

#1650 Re: Počelo je?!

Post by Katamaran_Sa »

Paranoid wrote:
Bosnolog wrote: Seferova zena koja mu je rodila dvoje djece je ubijena jos 1993 godine,...

Već duugoo sam bio u nedoumici ko stoji iza nicka "Bosnolog", a sad sam nekako ubijedjen da se radi o Semiru Haliloviću, malom sinu velikog generala...

Prije svega da te poselamim i pozdravim i da ti kažem na osnovu čega sam zaključio o kome se radi...
Tvoji postovi o Seferu se mogu naći i u tvojoj knjizi i to na vrlo interesantan način pisan na isti ili jako sličan način..
Drugo...ne postoji osoba u BPS-u, koja bi na takav način i sa takvim žarom objavljivala komentare o Seferu od Semira, što naravno ja razumijem..

Zamjerim ti Semire samo što svoju karijeru pokušavaš da gradiš na osnovu Seferovog doprinosa, jer ti to garantujem neće moći proći kod naroda, jer te poene očevog "bonusa" je do temelja iscrpio Neonko..hem liči na njega, hem način na koji izgovara riječi totalno se podudaraju sa babinim..hem narod kakav je još uvijek voli Aliju...

Semire, moj ti je prijedlog da Sefera i njegov doprinos ostaviš po strani i uradiš nešto na osnovu čega bi "sam" i bez ičije pomoći dobio poene, jer i sam si vidio da na prethodnim izborima tvoj izborni rezultat je bio ispod svakog očekivanja, a vidim da si uporan da svoju karijeru gradiš na političkoj sceni...

Postoje Semire i drugi poslovi koji se itekako isplate i za koje ne trebaš da pišeš ni knjige ni naučne radove...

Toliko...i sretno tebi, a veliki sellam za tvog babu..
Jel to onaj Fahrov dezurni potrcko po pitanju Seva??
Post Reply