ne, tema je da pitanje vojvodine zadnja faza raspada bivse juge, a onaj koji je otvorio temu predvidja i raspad bih na rs i herceg bosnu (klasika kako ti kazes)Lincoln-Burrows wrote:Ne mogu da se snađem koja je tema o Vojvodini?
Ovdje je uvodni post o Vojvodini pa se stiglo do RS (klasika).
Inače Vojvodina brani samo svoju autonomiju,
to je mislim bit svega ovdje.
Počela je zadnja faza....
-
dallton
#26 Re: Počela je zadnja faza....
- Lincoln-Burrows
#27 Re: Počela je zadnja faza....
A da, dobro je imaš pravo, thanks.dallton wrote: ne, tema je da pitanje vojvodine zadnja faza raspada bivse juge, a onaj koji je otvorio temu predvidja i raspad bih na rs i herceg bosnu (klasika kako ti kazes)
A zar nam nisu rekli prije nepunih par mjeseci da je s Kosovom pitanje granica
na Balkanu završeno
-
dallton
#28 Re: Počela je zadnja faza....
tako to kod nas ide, sudija svira kraj utakmice a mi mislimo da je to tek pocetakLincoln-Burrows wrote:A da, dobro je imaš pravo, thanks.dallton wrote: ne, tema je da pitanje vojvodine zadnja faza raspada bivse juge, a onaj koji je otvorio temu predvidja i raspad bih na rs i herceg bosnu (klasika kako ti kazes)
na Balkanu završeno
- Lincoln-Burrows
#29 Re: Počela je zadnja faza....
Izgleda da postoje i postojat će uvijek "izdvojeni slučajevi" kako ih se zna nazvati.dallton wrote:tako to kod nas ide, sudija svira kraj utakmice a mi mislimo da je to tek pocetakLincoln-Burrows wrote:A da, dobro je imaš pravo, thanks.dallton wrote: ne, tema je da pitanje vojvodine zadnja faza raspada bivse juge, a onaj koji je otvorio temu predvidja i raspad bih na rs i herceg bosnu (klasika kako ti kazes)
na Balkanu završeno
Bez laganja mišljenja sam da se Kosovo nije smjelo dogoditi i na taj način
legalizirati "izdvojeni slučajevi" i kršenje međunarodnog prava.
A tko je prekršio međunarodno pravo? upravo velesila SAD.
Međunarodno pravo i da li se pozivati na njega izgubilo je legalitet.
Trebalo je Kosovo riješiti drugačije i Kosovari bi bili možda i u boljoj situaciji nego
što su danas.
-
dallton
#30 Re: Počela je zadnja faza....
nisam siguran za taj dio koji spominjes da je medj. pravo prekrseno - to mi je struka, ali nebitno, dakle legalitet priznanja je tema rasprave, mantra se okolo da je priznanje kosova presedan (ili ne), pitanje je pravno potpuno nejasno prvenstveno radi statusa kosova u bivsem ustavu sfrj (jer je definicija autonomne pokrajine u tadasnjem ustavu odgovarala uslovima iz tzv. montevideo konvencije po kojem se definise ko je drzava a ko ne, a kosovo te uslove ispunjava) i s druge strane radi pravnog statusa tzv. "humanitarnih intervencija" - ali to je kao sto sam rekao tema rasprave
Izgleda da postoje i postojat će uvijek "izdvojeni slučajevi" kako ih se zna nazvati.
Bez laganja mišljenja sam da se Kosovo nije smjelo dogoditi i na taj način
legalizirati "izdvojeni slučajevi" i kršenje međunarodnog prava.
A tko je prekršio međunarodno pravo? upravo velesila SAD.
Međunarodno pravo i da li se pozivati na njega izgubilo je legalitet.
Trebalo je Kosovo riješiti drugačije i Kosovari bi bili možda i u boljoj situaciji nego
što su danas.
da bi kosovu bilo bolje u nekoj drugoj opciji, to sigurno, ali ne znam kako bi ta opcija izgledala