Počela gradnja krsta na Zlatištu!
- DoradO
#426 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
ja vjerujem da ima prisebnih ljudi u ovom gradu i vise nego dovoljno i da se ovo nece dozvoliti, samo dok se procuje... 
- draganbl
#427 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
Problem je zato sto je provokacija.Skijaš wrote:Zašto je problem krst ? Mislim da ga je samo Sarajevo davno trebalo napraviti.
Nijednom pravom vjerniku taj krst nista ne znaci, nijednom pravom vjerniku ne treba takav krst da se priblizi svojoj vjeri ili da se obrati svom bogu.
Tacno se zna sta je cilj tog krsta, a to je da se inati gradjanima Sarajeva.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#428 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
a zašto vrijeđaš nečije narodne običajeCVIKERASH wrote:Vidi lovatora sto predlaze idejna rjesenja .Jesil to sjetio se dok si gusle svirao uz bocu rakije i jeo slaninu
šta fali guslama rakiji i slanini
ne volim sve troje ali eto ako se nekome sviđa šta fali?
kako se osjećate kada počnu vrijeđati običaje naroda kojemu pripadate
ovo je sve u duhu ajmo narodu dati kosku da se kolje a mi ćemo dijeliti dnevnice i povisivati plate
uvijek priča o religiji prođe za dobru svađu
onaj trabunja sa onim smiješnim cajtgajstom onaj spominje tursku
svaki put isto
- Truba
#429 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
pa jest klasična provokacija...ali ne pada snijega da pokrije brijeg...draganbl wrote:Problem je zato sto je provokacija.Skijaš wrote:Zašto je problem krst ? Mislim da ga je samo Sarajevo davno trebalo napraviti.
Nijednom pravom vjerniku taj krst nista ne znaci, nijednom pravom vjerniku ne treba takav krst da se priblizi svojoj vjeri ili da se obrati svom bogu.
-
dezurni_ucenik
#430 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
Zato sto lovator ne stavlja ove slike krsta iz ljubavi prema pravoslavlju vec da te provocira.Ako ti to shvatas ko obicaj,tvoj problem.A zna se ko gusla .
- Truba
#431 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
iskreno sumnjam da ima love za ovo 
ali ako je na teritoriju rs-a budite sigurni da nećete spriječiti gradnju
over and out za sada
over and out za sada
- Skijaš
#432 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
Šta turista zna gdje je entitetska granica ? Sarajevu treba krst, a to što su četnici dovoljno glupi da to finansiraju, treba iskoristiti.draganbl wrote:Problem je zato sto je provokacija.Skijaš wrote:Zašto je problem krst ? Mislim da ga je samo Sarajevo davno trebalo napraviti.
- DoradO
#433 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
samo se ti nadajBlack swan wrote:iskreno sumnjam da ima love za ovo
over and out za sada
- biserna zvoncica
#434 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
nije provokacija gradnja katolicke crkve na grbavici pa zasto jos ne mogu pribaviti gradjevinsku dozvolu?draganbl wrote:Problem je zato sto je provokacija.Skijaš wrote:Zašto je problem krst ? Mislim da ga je samo Sarajevo davno trebalo napraviti.
http://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/k ... ehabijama/
- alchak.ba
#435 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
oni sagrade krst, a mi jos visociji zid da ga niko ne vidi.
i cao cao vozdrica, nek prkose selima u okolici sehera
-
VjecitiStudent
#436 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
Sljedece zakuhavanje oko gradnje mozemo ocekivati pred izbore 2014.Black swan wrote:08 May 2008 počela gradnja
5 godina poslijenidje ništa
tako da
sumnjam da ima love za ovo... više je onako as u rukavu po potrebu
ne odgovara nikome da bude završen
- Asamoah Gyan
#437 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
alchak.ba wrote:oni sagrade krst, a mi jos visociji zid da ga niko ne vidi.

Da se kulturno odvojimo od tamnih sila zla. Ha ja.
- biserna zvoncica
#438 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
jarane,nek ti srbe zoves cetnicima.. .... samo u duhu tolerancije.Skijaš wrote:
Šta turista zna gdje je entitetska granica ? Sarajevu treba krst, a to što su četnici dovoljno glupi da to finansiraju, treba iskoristiti.
- trebinjac22
#439 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
Black swan wrote:a zašto vrijeđaš nečije narodne običajeCVIKERASH wrote:Vidi lovatora sto predlaze idejna rjesenja .Jesil to sjetio se dok si gusle svirao uz bocu rakije i jeo slaninu
šta fali guslama rakiji i slanini
ne volim sve troje ali eto ako se nekome sviđa šta fali?
kako se osjećate kada počnu vrijeđati običaje naroda kojemu pripadate
ovo je sve u duhu ajmo narodu dati kosku da se kolje a mi ćemo dijeliti dnevnice i povisivati plate
uvijek priča o religiji prođe za dobru svađu
onaj trabunja sa onim smiješnim cajtgajstom onaj spominje tursku
![]()
Bogati nemoj me samo ti braniti i moje obicaje
sr.nja ostavi za casove debate
svaki put isto
- draganbl
#440 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
Turista ce doci i biti jedan ili dva dana, ali Sarajlijama treba godinama gledati nekakvu krstacu, kojoj se niko ne moli i ne klanja zbog vjere i vjerovanja.Skijaš wrote:Šta turista zna gdje je entitetska granica ? Sarajevu treba krst, a to što su četnici dovoljno glupi da to finansiraju, treba iskoristiti.draganbl wrote:Problem je zato sto je provokacija.Skijaš wrote:Zašto je problem krst ? Mislim da ga je samo Sarajevo davno trebalo napraviti.
A sad ko ce ga finansirati, manje je bitno.
-
VjecitiStudent
#441 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
Onda oni jos malo dozidaju, pa mi malo dozidamo zid ... i eto spomenika beskrajnoj gluposti balkanskog biraca.alchak.ba wrote:oni sagrade krst, a mi jos visociji zid da ga niko ne vidi.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#442 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
volim ovakve teme jer samo na njima vidis s kakvim "ljudima" dijelis isti prostor i zrak bosanski ! trebinjca sam nazvao guslarom zbog njegovog avatara ni zbog cega drugog
al se jedan kolega upeca i odmah turke neke spomenu 
- alchak.ba
#443 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
ne mislim da su srbi zlo, ne mislim da Sarajevu neki krst moze nauditi.Asamoah Gyan wrote:alchak.ba wrote:oni sagrade krst, a mi jos visociji zid da ga niko ne vidi.
i cao cao vozdrica, nek prkose selima u okolici sehera![]()
Da se kulturno odvojimo od tamnih sila zla. Ha ja.
Međutim postaviti ga tamo gdje ne koristi nikome, a odakle je ubijeno puno djece smatram da nema smisla.
- draganbl
#444 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
Bilo bi glupo da ja sa svoje strane pljujem po Sarajevu i upravi Grada, Kantona itd. Da li je Sarajevo multietnicko ili nije trebaju da odgovore Sarajlije. Ja imam svoje misljenje, ali bih volio da nisam u pravu.biserna zvoncica wrote:nije provokacija gradnja katolicke crkve na grbavici pa zasto jos ne mogu pribaviti gradjevinsku dozvolu?draganbl wrote:Problem je zato sto je provokacija.Skijaš wrote:Zašto je problem krst ? Mislim da ga je samo Sarajevo davno trebalo napraviti.
Tacno se zna sta je cilj tog krsta, a to je da se inati gradjanima Sarajeva.![]()
http://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/k ... ehabijama/
- alchak.ba
#445 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
Koliko god da ga izdignu, iznad su uvijek mjesec i zvijezda.VjecitiStudent wrote:Onda oni jos malo dozidaju, pa mi malo dozidamo zid ... i eto spomenika beskrajnoj gluposti balkanskog biraca.alchak.ba wrote:oni sagrade krst, a mi jos visociji zid da ga niko ne vidi.
ovdje citiram Mostarce, jelte. Koji su tako komentarisali krst iznad Mostara.
- biserna zvoncica
#446 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
dobro zboris, i ljudi se ne bune.alchak.ba wrote:Koliko god da ga izdignu, iznad su uvijek mjesec i zvijezda.VjecitiStudent wrote:Onda oni jos malo dozidaju, pa mi malo dozidamo zid ... i eto spomenika beskrajnoj gluposti balkanskog biraca.alchak.ba wrote:oni sagrade krst, a mi jos visociji zid da ga niko ne vidi.
ovdje citiram Mostarce, jelte. Koji su tako komentarisali krst iznad Mostara.
-
rahmanjin
#447 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
Pa dokle vise sa ovim glupostima.
Neka izganjaju sve dozvole, ja se javljam dobrovoljno da cu skupljati priloge ispred Katedrale u gradu. I neka i krst i crkva budu do neba.
I da zavrsimo vise s tom pricom...
Neka izganjaju sve dozvole, ja se javljam dobrovoljno da cu skupljati priloge ispred Katedrale u gradu. I neka i krst i crkva budu do neba.
I da zavrsimo vise s tom pricom...
- alchak.ba
#448 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
a nije ni da im godi, al dobro Boze moj.biserna zvoncica wrote: dobro zboris, i ljudi se ne bune.![]()
ljudi smo
- tataćusak
#449 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
Ma ljudi dobro smo i prošli. Šta da su recimo odlučili podignuti spomenik minobacaču (jel' no bješe 128ica), i da su ga još nageli na sarajevo. Mislite li da bi mi mogli nešto uraditi da to spriječimo

- Skijaš
#450 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!
Sarajlijama ne treba da smeta krst, a još ako ga četnici osvijetle, eto lijepe razglednice iz multietničkog Sarajeva.draganbl wrote:Turista ce doci i biti jedan ili dva dana, ali Sarajlijama treba godinama gledati nekakvu krstacu, kojoj se niko ne moli i ne klanja zbog vjere i vjerovanja.Skijaš wrote:Šta turista zna gdje je entitetska granica ? Sarajevu treba krst, a to što su četnici dovoljno glupi da to finansiraju, treba iskoristiti.draganbl wrote:
Problem je zato sto je provokacija.
A sad ko ce ga finansirati, manje je bitno.