Ines K.
Kandidat za načelnicu Općine Novi Grad - GDS BiH
zares u doslovno prevodu znacilo bi "doista, uistinu", "a stvarno" u zavisnosti u kom je kontekstu.samvan wrote:Moze se desiti da sd i sds budu izjednaceni po broju poslanika,jer treba da stignu jos glasovi iz dijaspore,a poznato je da se tu radi o biracima,koji podupiru desne stranke.Ako se to desi, vazno je da sds ne moze sastavit koaliciju,a sd moze sa strankom zares (sto u prijevu znaci stavrno), ldsom i penzionerima.
ako se ne varam u njih je ove izbore doslo do raslojavanja lijeve opcijevalterbranisarajevo wrote:A šlag na tortu bio bio kada bi Janšu strpali u zatvor zbog mita i korupcije..
Sada moram reći na primjeru Slovenije se može vidjeti kako stranke sličnih političkih opcija koaliranjem mogu nacional šoviniste poslati u aut...Nadam se da će i naši političari građanskih političkih opcija iz ovog izvući neku pouku i ne ponašati se "kao rogovi u vreći"...

in33sa wrote:Pa slovenci su vecinom fasisticki orjentisani prema juznjacima ili cefurima kako nas zovu.
Nista novo, to su najobicniji salonski fasisti u rukavicama. Dovoljno je pogledati njihov odnos prema Romima, u onom poznatom slucaju segregacije romske djece.
Ali, uspjesno se prodaju pod europljane i intelektualce.
Inace, smjena vlasti u Sloveniji je neminovna zbog katastrofalnih rezultata Jansine vlade. Unazadio je drzavu ekonomski i gospodarstveno, cijene skacu konstantno, standard je sve slabiji, korupcija cvjeta (koje je do prije par godina u Sloveniji bilo tek u tragovima)
Jesi ti nekad bila u sloveniji? Ne mislis li da je ova tvoja izjava fasisticka? Da li ti znas malo istoriju te zemlje? Ko je tebi uopste napunio glavu sa ovim glupostima?in33sa wrote:Pa slovenci su vecinom fasisticki orjentisani prema juznjacima ili cefurima kako nas zovu.
Nista novo, to su najobicniji salonski fasisti u rukavicama. Dovoljno je pogledati njihov odnos prema Romima, u onom poznatom slucaju segregacije romske djece.
Inace, smjena vlasti u Sloveniji je neminovna zbog katastrofalnih rezultata Jansine vlade. Unazadio je drzavu ekonomski i gospodarstveno, cijene skacu konstantno, standard je sve slabiji, korupcija cvjeta (koje je do prije par godina u Sloveniji bilo tek u tragovima)
Bihac_4_ever wrote:in33sa wrote:Pa slovenci su vecinom fasisticki orjentisani prema juznjacima ili cefurima kako nas zovu.
Ima li ko informaciju koliko Bosanaca zivi u Sloveniji,bas me interesuuje?![]()
mostarac, mostaracmostarac wrote:Jesi ti nekad bila u sloveniji? Ne mislis li da je ova tvoja izjava fasisticka? Da li ti znas malo istoriju te zemlje? Ko je tebi uopste napunio glavu sa ovim glupostima?in33sa wrote:Pa slovenci su vecinom fasisticki orjentisani prema juznjacima ili cefurima kako nas zovu.
Slovenci su cudo narod i na njih bi se svi trebali ugledati. Imaju kao i svi svojih musica, al generalno su miroljubivi i gostoljubivi, a to sto mi ne mozemo podnijeti da oni gledaju svoj interes i ne prodaju maglu to je nas a ne njihov problem.
Sad ce se ovdje potegnuti pitanje ljubljanske banke, al ja vas generalno pitam da ste vi na mjestu slovenaca sta bi uradili. pa ni vi tu lovu ne bi vratili nego bi je ubacili u predmet sukcesije. Na kraju krajeva sta je sa jugobankom i ostalim bankama i zasto je samo ljubljanska banka trn u oku. Mislim da je vecina ljudi ovdje puna predrasuda o slovencima i da smo jako ljubomorni na njih.
Ja sam zivio u sloveniji 2 godine i ljudi su bili i vise nego super, a kako smo se mi tamo ponasali je za posebnu pricu i to njihov super odnos prema nama pretvara u SUPER.
Hvalamostarac wrote:45.000 otprilike
imas ovdje popis
http://www.stat.si/Popis2002/si/rezulta ... tvo_dz.htm
hahahahaMaraschino wrote:mostarac, mostaracmostarac wrote:Jesi ti nekad bila u sloveniji? Ne mislis li da je ova tvoja izjava fasisticka? Da li ti znas malo istoriju te zemlje? Ko je tebi uopste napunio glavu sa ovim glupostima?in33sa wrote:Pa slovenci su vecinom fasisticki orjentisani prema juznjacima ili cefurima kako nas zovu.
Slovenci su cudo narod i na njih bi se svi trebali ugledati. Imaju kao i svi svojih musica, al generalno su miroljubivi i gostoljubivi, a to sto mi ne mozemo podnijeti da oni gledaju svoj interes i ne prodaju maglu to je nas a ne njihov problem.
Sad ce se ovdje potegnuti pitanje ljubljanske banke, al ja vas generalno pitam da ste vi na mjestu slovenaca sta bi uradili. pa ni vi tu lovu ne bi vratili nego bi je ubacili u predmet sukcesije. Na kraju krajeva sta je sa jugobankom i ostalim bankama i zasto je samo ljubljanska banka trn u oku. Mislim da je vecina ljudi ovdje puna predrasuda o slovencima i da smo jako ljubomorni na njih.
Ja sam zivio u sloveniji 2 godine i ljudi su bili i vise nego super, a kako smo se mi tamo ponasali je za posebnu pricu i to njihov super odnos prema nama pretvara u SUPER.![]()
sta je tebi tamo bilo dobro (cast slovenkama)
ili se ti drugacije prezivas, kod njih vazi jos uvijek ona '' Sve na ...ic, ne vredi nic''
sta je sa tom dzamijom koju ljudi sigurno zasluzuju kroz svoj dugotrajan boravak i rad u Sloveniji
Moze li meni ko ovo preveslati na BosanskiBihac_4_ever wrote:Hvalamostarac wrote:45.000 otprilike
imas ovdje popis
http://www.stat.si/Popis2002/si/rezulta ... tvo_dz.htm
Pa normalno, al tih mentola ima u svakoj drzavi svijeta i to nije razlog za predrasude o slovencima.valterbranisarajevo wrote:U Sloveniji jednostavno kao i kod nas postoje ljudi koji ne vole strance, koji misle da su nadljudi, a da su ostali smeće. Ne smije se generalizovati čitav narod. Ali činjenica je da je takve oko sebe okupio Janša i to se ne može poreći...
Uostalom i ovi kažu da su za SD "pored čefura" glasali komunisti iz Nove Gorice, Kopra itd. Njima ne valjaju ni oni iako su Slovenci...
To su one legende koji kamenjem pišu Naš Tito na brdu iznad Nove Gorice....
ako mislis na Bosnjake imas oko 47.000 muslimana pa recimo da je 45.000 bosnjaka po nasem poimanju stvari. evo ti popis po vjerskoj pripadnostiBihac_4_ever wrote:Moze li meni ko ovo preveslati na BosanskiBihac_4_ever wrote:Hvalamostarac wrote:45.000 otprilike
imas ovdje popis
http://www.stat.si/Popis2002/si/rezulta ... tvo_dz.htm,zanima me broj Bosanaca u Sloveniji i vjerska pripadnost uopce u Sloveniji...bio bi zahvalan...