pitanje

Post Reply
suncokret13

#1 pitanje

Post by suncokret13 »

od onih prvih demokratskih slobodnih izbora iz tamo 1990 ( jesul' tada bili ? ),pa na ovamo

evo usput i komentar :

Zadala uciteljica sastav na temu: "45 godina u mraku pod Titovim rezimom".

Svi pisu, samo Perica sjedi mirno (napisao je jednu recenicu).

- Pisi, Perice, vrijeme prolazi! - opominje ga uciteljica.

- Napisao sam - mirno kaze Perica.

- Pa sta si napisao, za to kratko vrijeme?

Uzme mu biljeznicu da procita sta je to on napisao, a ono pise:

"JE*O JA MATER ONOME KO JE UPALIO SVIJETLO!".

pitanje je :

u vladi ili vladama,predsjednistvu,na vodecim polozajima ( mogu i ministri,idejne vodje stranaka )
koliko je bilo onih koji nisu bili u

MURIJI,ZATVORU,APSANI,HAPSANI,JAIL-u,PRISONU.

evo jutros klepise jednog ministra policije i jednog predsjednika.......

mozda bi bolje bilo da dodje kao visoki predstavni neki DON ilii KUM, s jednog obliznjeg nam otoka. 9 sicilije )
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Mandela je bio u zatvoru, milioni Jevreja koji su hapseni, privodjeni i zatvarani (ili ubijeni). To nije mjerilo necije (ne)ispravnosti, pogotovo ako znamo da se i privredni kriminal moze montirati politickom neistomisljeniku. Parnica pred sudom ukazuje na neciju krivicu, odnosno na zloupotrebu suda od strane vladajucih struktura. To sto je Coric uhapsen moze znaciti da je kriv za ono sto mu se stavlja na teret. Moze znaciti. Ako ti imas konkretne informacije po tom pitanju, obrati se nadleznom tuzilastvu. Diskusije radi, sta ako se ispostavi da se radi o americkom forsiranju sebi lojalne struje medju Hrvatima ?
suncokret13

Post by suncokret13 »

hmm,
nismo se bas najbolje razumjeli,ja sam pitao koliko je onih koji nisu bili u zatvorima ( ahh,u zatvor rjetko ko ode nevin,desi se i to.....)
Coric je nebitan,on je mozda samo mali lokalni polumocnik ( u okviru 2 sela i 3 priselka ).On kao on ,sumljam da je imao i da ima mogucnost da kreira i stvara vlast na mnogo vecem nivou od one u kojoj se nalazi(o).mnogo interesantnije je za ONE koji su krojili i prekrojili ovu zemlju,zakone,a i svoje licno bogatstvo,a narod je platio tu cjenu.

a i dan-danas je placa.
Post Reply