Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Bosnolog

#1 Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by Bosnolog »

Zamolio bih forumase i posjetioce foruma da izdvoje par minuta i podrzite ovu akciju potpisivanja peticije koju je pokrenuo KBSA za drzavu Washington,.......Takode ostavite komentar ili simbol da tema ne pada sa prve stranice ili da je moderator fiksira

Hvala!
:thumbup:

Potpišite Peticiju za Dan Sjećanja na Bosanski (Bosnjacki) Genocid u Državi Washington

March 24, 2011

Koordinacija KBSA u državi WA je pokrenula peticiju podrške za rezoluciju u parlamentu države Washington.

Zelimo da vas upoznamo o trenutnom stanju akcije o usvajanju senatorske rezolucije da se 11 Juli, 2011 u drzavi Washington proglasi kao Dan sjecanja na zrtve genocida u Bih 1992-1995.

Do sada imamo finalnu verziju rezolucije i nakon sastanka sa drzavnom senatoricom Maralyn Chase (Shoreline District) ona je pristala da bude sponzor rezolucije i da je predstavi u drzavnom senatu na glasanje. Senatorica Chase je inace velika prijateljica bosanskog naroda u drzavi Washington i nama je cast sto je ona pristala da predlaze nasu rezoluciju.

Vazno je da mi kao zajednica pokazemo senatorici Chase i drugim senatorima da postoji veliki interes i podrska za ovu rezoluciju. U tom smislu pokrenuta je PETICIJA sa ciljem da se skupi sto vise potpisa koje bi senatorica koristila kao argument za usvajanje ove rezolucje.

PETICIJU MOZETE PRONACI NA LINKU:

http://www.petitiononline.com/11071995/petition.html Na datom linku potrebno je da unesete svoje ime (name), e-mail adresu (e-mail address), i grad u kojem zivite (city). Ako hocete mozete napisati komentar u kojem kratko kazete sta ova rezolucija vama znaci.

Pozimavo sve zainteresovane da se sljedecih 7 dana ukljuce u prikupljanju sto viseg broja potpisa za peticiju i na taj nacin pomognemo senatorici Chase u realizaciji ovog vaznog projekta.

Molimo vas da odmah POTPISETE nasu PETICIJU i da ovaj e-mail (sa linkom za peticiju) posaljete (forvardujete) vasoj rodbini i vasim prijateljima preko e-maila. Zamolili bih sviju da posalju ovaj e-mail najmanje 5 drugim ljudima i tako da se znaje o ovoj peticiji siri i sve vise potpisa skupi.

Uz vasu pomoc Bosanske(Bosnjacke) zrtve genocida nikad nece biti zaboravljene. Hvala vam na pomoci!

Mirza Velagic
Clan UO Kongresa Bosnjaka Sjeverne Amerike u Drzavi Washington (KBSA-WA)

http://www.bosniak.org/bosanski/potpisi ... ashington/

Postavite ovaj link za peticiju i na vasoj Face book stranici,.....

Hvala
!
Bosnolog

#2 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by Bosnolog »

Srebreniuca :Mapiranje Genocida

Iz presude Radislavu Krstiću:

"Nastojeći eliminirati dio Bošnjaka, snage bosanskih Srba su počinile genocid. Oni su odredili za uništenje četrdeset hiljada [40,000] bosanskih muslimana koji su tada živjeli u Srebrenici, i kao grupa predstavljali bosanske muslimane uopšte. Oni su svim zarobljenim muslimanskim muškarcima, i vojnicima i civilima, starim i mladim, oduzeli njihove lične stvari i dokumente te ih smišljeno i metodično ubijali isključivo na osnovu njihove pripadnosti. Snage bosanskih Srba su bile svjesne, kada su se upustile u svoj genocidni poduhvat, da će bosanskim muslimanima zlo koje su im nanijele donijeti trajne nevolje. Žalbeno vijeće s potpunim uvjerenjem izjavljuje da pravda osuđuje, odgovarajućim formulacijama, ogromnu i trajnu štetu koja je nanesena i pokolj u Srebrenici naziva njegovim pravim imenom: genocid. Odgovorni će nositi ovu stigmu, i ona će služiti kao upozorenje za budućnost svima onima koji pomisle da počine takvo gnusno djelo."

Za bolju kvalitetu, skinite čitav DVD na svoj kompjuter sa http://www.srebrenica-mappinggenocide.com !
Last edited by Bosnolog on 25/03/2011 07:13, edited 1 time in total.
Bosnolog

#3 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by Bosnolog »

(1/25) Genocid u Srebrenici / Srebrenički Genocid - Uvod (Srebrenica - Mapiranje Genocida)

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by PipiDugaDevetka »

Iako nerado potpisujem peticije na ulici, a još rjeđe ove tzv. online, ovu o genocidu u Bosni (Nikako Bosanski genocid) sam potpisao pravim imenom i prezimenom.

Za radove Suade Kapić ocjena je za 10.
munchkin33

#5 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by munchkin33 »

..bolje je, Bosnolg, pisi peticiju protiv Patricka Moona, koji je sad na terenu u Bosni, i protiv njegovog ucvrscivanja genocidne ostavstine, takozvane "rEpUblike cRpcKe" i njegovih svakodnevnih izjava kako je ona "neupitna"..i pogotovo njegovog podrzavljenja tog genociditeta, njegovim odlascima dodiju na noge i praveci drzavnika od njega..pitaj ga, sta je sa imovinom nesrba i njihovom demokratskom pravu na privatno vlasnistvo i na samoopredjeljenje..pa ga upitaj, jel to klerikalna monarhija na vlasti u tom dijelu koji on podrzava, te se svi moraju krstiti i imati krsne slave.. .. ..i ta ce rezolucija biti odlzena u neku fijoku, istog dana kad bude i potpisana kao i mnoge druge.. ublehase kbsa i ostale sitnosicardzije, da ne pominjem ovaj put.. ;-)
munchkin33

#6 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by munchkin33 »

..i, kazi mu da mi znamo za Clan 17. Zakona o drzavljanstvu, o kojemu je on zelio da nas "informise" prije nekoliko nedjelja u "zvanicnom" obracanju Bosanskoj dijaspori, a preko istih tih ublehasa, tipa kbsa, bhcc i slicnih..
..Gospodin Paddy Ashdown je za svog mandata prihvatio peticiju, koja mu je upucena jos 2003-ce , i uveo "moratorij" na Clan 17. Zakona o drzavljanstvu..no to istice iduce godine..nasi, u stvari tzv. "nasi", nisu uciinili nista da zastite 1,5 miliona BiH gradjana u ijaspori, koji ce izgubiti drzavljanstvo..i oni danas pozivaju state washington da napise rezoluciju.. :-)
Ja_Ja

#7 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by Ja_Ja »

Bilo koja od KBSA predstavlja samo ublehase pa su samim time i najvece zlo Sjeverno Americke dijaspore te stoga vecini tih ljudi (ne svima) zelim sve najgore, jer su samo najgore ponudili u zadnje 3 godine BH dijaspori ovdje.

No ukoliko ostavimo to po strani i koncentrisemo se samo na gore navedenu rezoluciju moja podrska ide toj inicijativi te cu stim i da potpisem peticiju i da je podrzim.
Bosnolog

#8 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by Bosnolog »

munchkin33 wrote:..bolje je, Bosnolg, pisi peticiju protiv Patricka Moona, koji je sad na terenu u Bosni, i protiv njegovog ucvrscivanja genocidne ostavstine, takozvane "rEpUblike cRpcKe" i njegovih svakodnevnih izjava kako je ona "neupitna"..i pogotovo njegovog podrzavljenja tog genociditeta, njegovim odlascima dodiju na noge i praveci drzavnika od njega..pitaj ga, sta je sa imovinom nesrba i njihovom demokratskom pravu na privatno vlasnistvo i na samoopredjeljenje..pa ga upitaj, jel to klerikalna monarhija na vlasti u tom dijelu koji on podrzava, te se svi moraju krstiti i imati krsne slave.. .. ..i ta ce rezolucija biti odlzena u neku fijoku, istog dana kad bude i potpisana kao i mnoge druge.. ublehase kbsa i ostale sitnosicardzije, da ne pominjem ovaj put.. ;-)
Zato imamo Borogovca i njegove glasnogovornike oni su prevashodno zaduzeni za te stvari u cemu ih svakako podrzavamo, :mrgreen:

Slazem se sa onim sto zelis reci, KBSA je uputio ne mali broj protestnih pisama,poruka i zahtjeva kao i podrske onima koji zasluzuju a koji rade u interesu BiH i njenih gradana o cemu imas masu dokaza,....Mnoge rezolucije UN su donosene pa sa su zavrsavale takode u laticama od kojih BiH nije imala slabe koristi ukljucujuci i rezlouciju 819 pa ce kao takve ostati najveca mrlja i sramota covjecanstva gdje je UN pao na svim poljima,...

Ova peticija ima jednu drugu simboliku cija podrska je dobrodosla da bi se podsjetili na ono sto je vec bilo a sto nisu sprijecili a nisu sa cim ce se nositi covjecanstvo..

Borba za BiH je generacisjak obaveza svih subjekata i udruzenja kao njenih gadana,lobistickih udruzenja a posebno oficijelne vlasti u BIH,......

Ovaj zadnji diotvog posta govori da si spreman da jalovo i nepotrebno prepucavanje kao i ranije samo sada mozda pod drugim nikom,... :razz:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Bosnolog wrote:
munchkin33 wrote:..bolje je, Bosnolg, pisi peticiju protiv Patricka Moona, koji je sad na terenu u Bosni, i protiv njegovog ucvrscivanja genocidne ostavstine, takozvane "rEpUblike cRpcKe" i njegovih svakodnevnih izjava kako je ona "neupitna"..i pogotovo njegovog podrzavljenja tog genociditeta, njegovim odlascima dodiju na noge i praveci drzavnika od njega..pitaj ga, sta je sa imovinom nesrba i njihovom demokratskom pravu na privatno vlasnistvo i na samoopredjeljenje..pa ga upitaj, jel to klerikalna monarhija na vlasti u tom dijelu koji on podrzava, te se svi moraju krstiti i imati krsne slave.. .. ..i ta ce rezolucija biti odlzena u neku fijoku, istog dana kad bude i potpisana kao i mnoge druge.. ublehase kbsa i ostale sitnosicardzije, da ne pominjem ovaj put.. ;-)
Zato imamo Borogovca i njegove glasnogovornike oni su prevashodno zaduzeni za te stvari u cemu ih svakako podrzavamo, :mrgreen:

Slazem se sa onim sto zelis reci, KBSA je uputio ne mali broj protestnih pisama,poruka i zahtjeva kao i podrske onima koji zasluzuju a koji rade u interesu BiH i njenih gradana o cemu imas masu dokaza,....Mnoge rezolucije UN su donosene pa sa su zavrsavale takode u laticama od kojih BiH nije imala slabe koristi ukljucujuci i rezlouciju 819 pa ce kao takve ostati najveca mrlja i sramota covjecanstva gdje je UN pao na svim poljima,...

Ova peticija ima jednu drugu simboliku cija podrska je dobrodosla da bi se podsjetili na ono sto je vec bilo a sto nisu sprijecili a nisu sa cim ce se nositi covjecanstvo..

Borba za BiH je generacisjak obaveza svih subjekata i udruzenja kao njenih gadana,lobistickih udruzenja a posebno oficijelne vlasti u BIH,......

Ovaj zadnji diotvog posta govori da si spreman da jalovo i nepotrebno prepucavanje kao i ranije samo sada mozda pod drugim nikom,... :razz:
Pustite sad razmirice i prepucavanja. Potpisujte Peticiju nebi li USA država Washingon proglasila taj Dan sjećanja na genocid u Bosni!
:bih:

p.s.
Jedino, ako ovaj @munchkin33 nije ''salonski''.
Last edited by PipiDugaDevetka on 25/03/2011 23:00, edited 2 times in total.
munchkin33

#10 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by munchkin33 »

Ovaj zadnji diotvog posta govori da si spreman da jalovo i nepotrebno prepucavanje kao i ranije samo sada mozda pod drugim nikom,...
..nebitno 100%.. velika slova na pocetku i najavljivanje peticije kao neceg revolucionarnog su ono sto je jalovo u ovom slucaju.. svaka rezolucija koja je napisana i potpisana negdje drugdje, a dok Bosna istovremeno nestaje, ne znaci nista..mnogo bi bilo znacajnije da pises peticiju da se do 11. Jula Srebrenica izdvoji iz genocidnog cetniteta..to bi bilo mnogo korisnije, no kao sto znamo, kad je ta materija bila aktuelna prije nekoliko godina, upravo takozvani nasi su sve unistili..o kbsa-ovima i ostalim "zastitnicima naroda u dijaspori a za tudje pare" necu ni trositi slova..dovoljno je receno.. ;-)
Bosnolog

#11 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by Bosnolog »

PipiDugaDevetka wrote:
Bosnolog wrote:

Pustite sad razmirice i prepucavanja. Potpisujte Peticiju ne bili USA država Washingon proglasila taj Dan sjećanja na genocid u Bosni!

p.s.
Jedino, ako ovaj @munchkin33 nije ''salonski''.
Hvala @Pipi, :thumbup:

Apsolutno se slazem da samo svi ujedinjeni u zajednickoj ideji na svim frontovima imamo vise snage i sanse za uspjeh,....Nisam ja rekao da je munchkin 33 salonski vec da mu je apsolutno nepotrebna bila provokacija u njegovom postu a prepoznao sam odakle dolaze takve apsolutno nepotrebne provokacije,....
munchkin33

#12 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by munchkin33 »

WHEREAS, The United States Senate and the United States House of Representatives passed resolutions in 2005 acknowledging the genocide that Serb forces perpetrated in Bosnia and Herzegovina from 1992-1995; and
..i, vidi ovo Bosnolog..slazes li se sa nacinom pisanja u peticiji..??..koga okrivljujes..??..sve srbe i njihove snage, ili je u tom konfliktu postojalo nesto kao "snage rEpUblike crpske"..ha, Bosnolog..??..
Bosnolog

#13 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by Bosnolog »

munchkin33 wrote:
WHEREAS, The United States Senate and the United States House of Representatives passed resolutions in 2005 acknowledging the genocide that Serb forces perpetrated in Bosnia and Herzegovina from 1992-1995; and
..i, vidi ovo Bosnolog..slazes li se sa nacinom pisanja u peticiji..??..koga okrivljujes..??..sve srbe i njihove snage, ili je u tom konfliktu postojalo nesto kao "snage rEpUblike crpske"..ha, Bosnolog..??..

Kao prvo nisam ja pisao peticiju vec je zelim podrzati,kao drugo svakao da su u genocidu ucestvovale snage bosanskih Srba ali i snage iz susjedne Srbije,..Svakao da nisu svi Srbi ucestovali u njemu cak su mnogi i poginuli braneci BiH i sebe od Karadzicevich zlocinacko genocidno pobunjenickh snaga,....

Sumska je ta koja je najodgovornija u svemu tome za to imas sudske dokaze i presude,Ne znam sto zelis poruciti ovim provokacijama, :?: ...Ako zelis podrzati peticiju podrzi ako ne imas sobodan izbor ali me pupsuti tvoje provokativne bogorovstine cije sam peticije takode potpisivao jer smatram da su bile dobre ne gledajuci ko stoji iza njih,jer ja gledam malo dalje i sire od mnogih koji su optereceni licnoegoisticnim kompleksima po sistemu ako nije prvi u mahali neka cijela mahala izgori,... :razz:
munchkin33

#14 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by munchkin33 »

Kao prvo nisam ja pisao peticiju vec je zelim podrzati,kao drugo svakao da su u genocidu ucestvovale snage bosanskih Srba ali i snage iz susjedne Srbije,..Svakao da nisu svi Srbi ucestovali u njemu cak su mnogi i poginuli braneci BiH i sebe od Karadzicevich zlocinacko genocidno pobunjenickh snaga,....

Sumska je ta koja je najodgovornija u svemu tome za to imas sudske dokaze i presude,Ne znam sto zelis poruciti ovim provokacijama, ...Ako zelis podrzati peticiju podrzi ako ne imas sobodan izbor ali me pupsuti tvoje provokativne bogorovstine cije sam peticije takode potpisivao jer smatram da su bile dobre ne gledajuci ko stoji iza njih,jer ja gledam malo dalje i sire od mnogih koji su optereceni licnoegoisticnim kompleksima po sistemu ako nije prvi u mahali neka cijela mahala izgori,...
..pa, ne bi li prvo trebao procitati sta potpisujes..i Alija je onomad govorio "pa to je samo ime", i evo mu ime napola drzava..ako pises jedan dokument, prije svega je vazno kojim vokabularom se koristis..niko te ne pita sta si ti mislio, ili sta si znao vec svako cita ono sta pise..
..a za ovaj ostali dio, apsolutno nebitno..
..i jos jedno, Senatorka u State of Washington ne predstavlja Bosance u Bosni, iz Bosne, niti po bijelom svijetu..ona predstavlja svoje gradjane, iz svoje drzave, iliti "constituents", tako da sumnjam da ce tvoj potpis njoj nesto znaciti.. ;-)
Bosnolog

#15 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by Bosnolog »

munchkin33 wrote:

Sumska je ta koja je najodgovornija u svemu tome za to imas sudske dokaze i presude,Ne znam sto zelis poruciti ovim provokacijama, ...Ako zelis podrzati peticiju podrzi ako ne imas sobodan izbor ali me pupsuti tvoje provokativne bogorovstine cije sam peticije takode potpisivao jer smatram da su bile dobre ne gledajuci ko stoji iza njih,jer ja gledam malo dalje i sire od mnogih koji su optereceni licnoegoisticnim kompleksima po sistemu ako nije prvi u mahali neka cijela mahala izgori,...
..pa, ne bi li prvo trebao procitati sta potpisujes..i Alija je onomad govorio "pa to je samo ime", i evo mu ime napola drzava..ako pises jedan dokument, prije svega je vazno kojim vokabularom se koristis..niko te ne pita sta si ti mislio, ili sta si znao vec svako cita ono sta pise..
..a za ovaj ostali dio, apsolutno nebitno..
..i jos jedno, Senatorka u State of Washington ne predstavlja Bosance u Bosni, iz Bosne, niti po bijelom svijetu..ona predstavlja svoje gradjane, iz svoje drzave, iliti "constituents", tako da sumnjam da ce tvoj potpis njoj nesto znaciti.. ;-)
Slusaj provokatoru i bogorovospineru,citaj prije nego nesto napises i ne spinuj,.....Peticija je legalan i legitiman oblik lobiranja i nesto simbolicno sto mozemo uraditi kao i obaveza svih koji zele dati doprinos da zrtve genocida budu spomenute u ime njihovih familija i pouka za sadasnje i buduce generacije da se nesto slicno nikome ne ponovi,....

Tvoje odvratno pisanje kojim samo pokazujes svoj bogorovizam najobicnijeg antiprotivnog demagoga kritike svega i svacega svih ovih godina bez ikakvih rezultata osim mlacenja prazne slame i slanja majlova kojima gnjavite ljude i supljirate a da nikada konkretno ni tribinu niste organizovali a da ne govorim nesto vise,.

Ako ne zelis potpisati i podrzati peticiju,uvazavam kao tvoj je legalni izbor,ali bih te takode zamolio zaobidi ono sto te ne interesuje i prestani spamovati i provocirati,barem pokazi toliko dostojanstva ako ga uopste imas,...

Potpisnici peticije se uvecavaju iz svake mnute,sto je najinteresantnije da su potpisnici sa svih stran Svijeta i pripadnici razlicitih nacija,vjera,rasa i drzava koji zele tim simbolicnim cinom podrzati ovu akciju,koliko got ti bio frustriran tom cinjenicom,..... http://www.petitiononline.com/11071995/petition.html

Sto se tice tvog pokusaja nipodastavanja ove peticije to govori samo o tebi i tvom karakteru,...U Wasingtonu zivi negdje oo 15 hiljada gradana iz BiH medu kojima je i dobar dio iz Srebrenice i gradova iz okruzenja ciji su najblizi pobijeni u tom srebrenickom Genocidu,ali i mnogi cije su nablize pobili u Prijedoru i drugim gradovima i dijelovima BiH,....

Senatorka iz Wasingtnina zastupa sve gradane Washingtona pa tako i Bosance koji zive u njemu,....Imati bliske veze s njom nam moze samo biti od koristi i sta u tome ima pogresno,.... :?: osim naravno tvog pokazanog pakosluka,.... :roll:

Pokazi malo ljudskosti i respekta,ja licno zelim da se izbore da se svake godine dostojanstveno obiljezi dan sjecanja na zrtve Genocida nad Bosnjacima i ostane zabiljezeno i u institucijama drzave Wasington donesena rezolucija u ime sjecanja na zrtve genocida nad Bosnjacima Srebrenice i BiH,.... Za tebe nisam siguran,.....

Do sada je bila praksa da se neko od njih pozove kao gost na komemorativne skupove koji su do sada obiljezavani u Washingtonu http://www.mcdermottforcongress.com/ (Konkresmen koji je dugogodisnji clan kluba priejtelja BiH i veliki dokazani lobisticar a kojem hvala za sve sto je uradio kao i drugim clanovi prijatelja Bosnaksog Caucus-a) http://www.baacbh.org/site/ba/?action=bosnianCaucus kao i prestavnici u drugim drzavama USA i Kanade,... :roll:

Zaista se odvratno osjecam da se na ovakava nacin trebam s tobom raspravljati na ovoj temi,...
Last edited by Bosnolog on 26/03/2011 08:41, edited 1 time in total.
crnokosa88

#16 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by crnokosa88 »

Podrzavam i potpisujem.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#17 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by prljavi Hare »

Potpisao!!! :thumbup: :bih:

Smrt genocidnoj tvorevini!! :thumbup:
PipiDugaDevetka

#18 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

prljavi Hare wrote:Potpisao!!! :thumbup: :bih:

Smrt genocidnoj tvorevini!! :thumbup:
Genocidnim tvorevinama!
mO k3

#19 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by mO k3 »

crnokosa88 wrote:Podrzavam i potpisujem.
:thumbup: takodje...
loxem

#20 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by loxem »

hebem ti ja tu drzavu kad moramo potpisivati peticiju da priznaju genocid ! :x :x :x
Rimad

#21 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by Rimad »

Potpisano.

Najlakše je sjediti i kritikovati da li od nečega ima koristi.

Treba raditi, a koristi ako bude, dobro i jeste.
PipiDugaDevetka

#22 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Rimad wrote:Potpisano.

:thumbup: :bih: :bih:
loxem

#23 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by loxem »

radili smo, branili smo se, ratovali smo, ginuli smo i sad treba jos da peticuji da pisemo da bi neki kongresmen imao argumentaciju za genocid. fujjj, jadno i bjedno.
dali im treba veca argumentacija od njihovog bivseg presjednika bill clintona koji je u svom mandatu za vansku politiku obecao da ce zaustaviti srpsku agresiju u Bosni i Hercegovini i koji je licno otvorio memorijalni centar u potocarima ili sto ne pitaju europski parlament koji je zasjedao u Strasbourgu i donio odluku gdje se pozivaju sve zemlje evrope i zapadnog balkana da obiljeze 11 septembar kao danom sjećanja na genocid u Srebrenici.
izgleda da cu i ja traziti da neko za mene potpisuje peticiju posto vise ne znam ni sam sta je istina a sta laz! pa cu na osnovu peticije odluciti sta je istina.
jesu li mi cetnici ili vanzemaljci zapalili kucu ???
jesam li bio ranjen od strane cetnika ili vanzemaljaca???
i jesu li mi cetnici ubili oca ili vanzemaljci
Rimad

#24 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by Rimad »

loxem wrote:

radili smo, branili smo se, ratovali smo, ginuli smo i sad treba jos da peticuji da pisemo da bi neki kongresmen imao argumentaciju za genocid. fujjj, jadno i bjedno.
dali im treba veca argumentacija od njihovog bivseg presjednika bill clintona koji je u svom mandatu za vansku politiku obecao da ce zaustaviti srpsku agresiju u Bosni i Hercegovini i koji je licno otvorio memorijalni centar u potocarima ili sto ne pitaju europski parlament koji je zasjedao u Strasbourgu i donio odluku gdje se pozivaju sve zemlje evrope i zapadnog balkana da obiljeze 11 septembar kao danom sjećanja na genocid u Srebrenici.
izgleda da cu i ja traziti da neko za mene potpisuje peticiju posto vise ne znam ni sam sta je istina a sta laz! pa cu na osnovu peticije odluciti sta je istina.
jesu li mi cetnici ili vanzemaljci zapalili kucu ???
jesam li bio ranjen od strane cetnika ili vanzemaljaca???
i jesu li mi cetnici ubili oca ili vanzemaljci
Dijelim tvoju isfrustriranost, ali tako je. Bosna je mala zemlja, sa malim narodima. Nije jasno da li ima pobjednika u prethodnom ratu (ili smo svi gubitnici). Zbog toga, moramo se boriti za istinu.

Uzmi npr Jevreje - oni su se izborili da se holokaust ne zaboravi (velikim dijelom kroz filmove).

Šta je sa Armencima? Da li je nad njima izvršen genocid u Turskoj? Malo se zna o tome.

Jasno je meni i tebi šta se događalo u ratu. Da li će to biti jasno našim unucima? Neće biti jasno, ako pustimo da prašina i tuđa "istina" prekriju prethodni rat.

Upravo iz ovih razloga se moramo konstantno podsjećati šta je bilo.
black

#25 Re: Peticija podrske rezoluciji Genocida KBSA za Washington

Post by black »

potpisano
Post Reply