Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
Batal

#2501 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Batal »

Bodkin wrote:
Batal wrote:
Bodkin wrote:Imamo novo pitanje na forumu da dokazujemo patriotizam. Jesi protiv izgradnje mosta. Ako nisi najmanje si ustasa, a mozda i cetnik
Izgradnjom mosta Bosna ostaje bez zagarantovanog prava slobodnog izlaza na more i tačka.Hrvatskoj nije cilj spajanje svojih teritorija koje bi mogla spojiti i na mnoge načine(recimo izgradnjom tunela koji bi čak biio i jeftiija varijanta) več baš zatvaranje Bosne .Bosanac koji podržava izgradnju mosta nije ni četnik ni ustaša več budala.
PS
Baš sam ove godine namjeavao kupiti manji brod ali sad ću da razmislim,koji će mi ako sa njim ne mogu na otvoreno morebez da budem "neškodljiv" Hrvatskoj :)
Covjek fino objasnio sto ne tunel. I sta ce to zatvoriti sto je danas otvoreno?
Imaš kuću i put koji vodi do nje.Put do tvoje kuće prolazi kraj komšijine parcele i komšija smatra da je to njegovo.
Zakon međutim kaže da ti moraš imati prilaz do kuće.Bilo bi glupo da ga nemaš zar ne?
Komšija odjednom hoće da gradi ogradu,(slavoluk,most) preko puta jer zaboga to je njegovo i treba mu da mu uličari ne ulaze u dvoriše a i uljepšao bi prostor ,obećava da ćeš ti imati "neškodljiv" prilaz na autoput( što je i normalno zar ne:) ),mislim koji će ti moj kuća iz koje ne možeš izaći.
Komšija uprkos tvom negodovanju(ili odobravanju i slavljenju u našem slučaju ) izgradi ogradu i u prvim mjesecima je sve OK,tvoja kola normalno ulaze u tvoje dvorište i garažu.
Nakon par mjeseci oslabi ti motor u autu i isto počne ispuštati neprimjerenu količinu gasova(jbg kriza i ne može se popraviti isti dan),u žene ti oslabi stomak i počne takođe ispuštati neslućenu količinu sličnih(al stvarno nesnošljivih :) ali i neškodljivih :) )gasova,odjednom jedno poslijepodne na povratku sa posla zatekneš zaključanu ogradu,zoveš komšiju da ti da ključ,on izlazi i kaže da te nemože više puštati kroz "svoje " dvorište jer jbg uništavaš mu okoliš.
Da skratim pored svoje kuće moraš spavat u šatoru jer nemaš para za hotel :)
General War

#2502 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

It_is_a_Leclerc wrote:
General War wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Presmiješno je ovo propinjanje bošnjačkih političara i otvaranje frontova s kim god stignu oko doslovno najnebitnijeg pitanja ikad.
Loženje sa Pelješkim mostom je nova Revizija, Sutorina i čime vas je već SDA preveslala zadnjih godina.

Podržavam izgradnju Pelješkog mosta, rasterećivanje bh. granice na jugu i poštene dobrokomšijske odnose u regiji.
..Hoce li tako isto sa razgranicenjem sa srbijom i uzimanje hidro energetskih resursa od BiH, kako bi rasteretili i taj dio teritorije?
Neće.

Prestanite ganjati bijele miševe svuda oko Bošnjaka. Ne pomažete. Pitanje Pelješkog mosta je pitanje povezivanja dva dijela teritorija Republike Hrvatske. Dobili smo garancije da se time neće ugrožavati pristup BiH otvorenom moru. Most će biti viši od bilo kojeg broda koji bi i u teoriji mogao uploviti u nepostojeću luku Neum.

Dajte da se više u ovoj državi krene govoriti o pravim problemima, a ne o nešto neumskog plićaka.
:-)
Cuj dobili ste garancije :lol: Ko vi?
Neme veze neum niti most...vec zato sto to nije niti prvi put a bogami nece biti ni zadnji da Hrvatska svoje interese namece bez kako zakon kaze.
Zimus spajanje gasovoda sa PC bez pristanka drzavnih organa...danas most...sutra vec nesto drugo...a ti bi se bavio nekim "stvarnim problemima".
I Bosnajci nemaju veze sa ovim...ovo je nasljedjena djedovina svih Bosanaca.
manijak1

#2503 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by manijak1 »

It_is_a_Leclerc wrote:Presmiješno je ovo propinjanje bošnjačkih političara i otvaranje frontova s kim god stignu oko doslovno najnebitnijeg pitanja ikad.
Loženje sa Pelješkim mostom je nova Revizija, Sutorina i čime vas je već SDA preveslala zadnjih godina.

Podržavam izgradnju Pelješkog mosta, rasterećivanje bh. granice na jugu i poštene dobrokomšijske odnose u regiji.
Ne vjerujem ti , kad je bilo najteže , podržavao si Francuze :oops: garant radi Michelle :D .
Uglavnom , javnost sa ovim nije dovoljno upoznata , upoznaće se kad bude uplovljavala sa jahtama ili borbenim brodovima :D pa ako koji zapne o stub , biće belaja.Nisi nikad vidio prije usidren vojni brod na 27 juli , kako je to svijetlilo :D obasja cijeli zaliv i malo šire :D čak si mogo i obić brod :oops: :D .
I prođe , uđe da nikog ne pita .
Ah , ta šugava vremena :oops: poštenih odnosa za našeg vremena neće biti :oops: još i dobrosusjedskih najmanje .
It_is_a_Leclerc

#2504 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by It_is_a_Leclerc »

Bog te dragi neće, 15.000 najboljih i najpametnijih Bošnjaka je samo 2017. otišlo da gradi druge države, grcamo u nezaposlenosti, siromaštvu, bijedi, najnepismenija smo država u Evropi, neuređeni po svim mogućim osnovama, kriminal i korupcija vladaju od džamije do sporta, pravde nema, ubijaju nas babini sinčići ko odstrijelnu divljač.

Bošnjo glavu razbija mjereći metar po metar nekakvog neumskog kanala i vodeći brigu o uplovljavanju kruzera u Neum.

Mi smo narod kojeg bi svaka vlast samo poželjeti mogla.

P.S. Od svih ljudi ovdje, meni valjda jedinom ne možete imputirati da sam neki hrvatski lobist.
Sanjarko

#2505 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Sanjarko »

Bodkin wrote:
Znaci luka da moze iran dobaciti bosnjacima oruzje u slucaju rata sa srbima. Svakako ima love na bacanje. Kao da nije dolazilo u proslom ratu.

Hrvatski scenarij nije razradjen jos
Uopste ne. Cilj je zna se sta ali Covic tamo nemoze jer bi najvjerovatnije u hapsu zavrsio.
halo_ba

#2506 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by halo_ba »

It_is_a_Leclerc wrote:
General War wrote:

..Hoce li tako isto sa razgranicenjem sa srbijom i uzimanje hidro energetskih resursa od BiH, kako bi rasteretili i taj dio teritorije?
Neće.

Prestanite ganjati bijele miševe svuda oko Bošnjaka. Ne pomažete. Pitanje Pelješkog mosta je pitanje povezivanja dva dijela teritorija Republike Hrvatske. Dobili smo garancije da se time neće ugrožavati pristup BiH otvorenom moru. Most će biti viši od bilo kojeg broda koji bi i u teoriji mogao uploviti u nepostojeću luku Neum.

Dajte da se više u ovoj državi krene govoriti o pravim problemima, a ne o nešto neumskog plićaka.
Hrvatska ne postuje ni presude medjunarodnih sudova (vidi pod "Piranski zaliv"), a da postuje neka usmena obecanja data drzavi koju inace ne ferma ni za suhu sljivu?
Nista, ti slobodno pripremi noz, lavor i peskir, da se susjedi ne moraju muciti i nositi svoje kad opet krenu da ciste "tisuculjetnje teritorije", ali dozvoli nama da ostanemo paranoidni. OK?
Hafis

#2507 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

A zna li itko od ovih delegata, na koji način zaustaviti gradnju mosta? Ne radi se o godinama pred nama...to maltene počinje za mjesec dana...barem dovlačenje materijala.
Koje je to tijelo, koja je to institucija čiji će službenici doći za par mjeseci u Hrvatsku i reći ''gasi tu mješalicu i motaj kabl''.
Ne kontam kako se to može zaustaviti? Pa sve i da hoće sastaviti neku tužbu, koliko smo ovdje brzi s tim tehničkim stvarima, trebalo bi im brat-bratu dvije godine dok se nagode tko će, kako i kome uputiti.
Nema od tog ništa, k'o i od Sutorine.
halo_ba

#2508 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by halo_ba »

Hafis wrote:A zna li itko od ovih delegata, na koji način zaustaviti gradnju mosta? Ne radi se o godinama pred nama...to maltene počinje za mjesec dana...barem dovlačenje materijala.
Koje je to tijelo, koja je to institucija čiji će službenici doći za par mjeseci u Hrvatsku i reći ''gasi tu mješalicu i motaj kabl''.
Ne kontam kako se to može zaustaviti? Pa sve i da hoće sastaviti neku tužbu, koliko smo ovdje brzi s tim tehničkim stvarima, trebalo bi im brat-bratu dvije godine dok se nagode tko će, kako i kome uputiti.
Ono neki hrvat napisa

Kolo od sreće uokoli
vrteći se ne pristaje:
tko bi gori, eto je doli,
a tko doli, gori ustaje.
Sanjarko

#2509 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Sanjarko »

It_is_a_Leclerc wrote:Bog te dragi neće, 15.000 najboljih i najpametnijih Bošnjaka je samo 2017. otišlo da gradi druge države, grcamo u nezaposlenosti, siromaštvu, bijedi, najnepismenija smo država u Evropi, neuređeni po svim mogućim osnovama, kriminal i korupcija vladaju od džamije do sporta, pravde nema, ubijaju nas babini sinčići ko odstrijelnu divljač.

Bošnjo glavu razbija mjereći metar po metar nekakvog neumskog kanala i vodeći brigu o uplovljavanju kruzera u Neum.

Mi smo narod kojeg bi svaka vlast samo poželjeti mogla.

P.S. Od svih ljudi ovdje, meni valjda jedinom ne možete imputirati da sam neki hrvatski lobist.
Kakvi ba kruzeri. Moja ideja jer realna i vidilo se prakticno da moze. A zbog Kradeze-a i Hrvati bjeze masovno. Ovako sa lukom bi ostali mnogi.
It_is_a_Leclerc

#2510 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by It_is_a_Leclerc »

halo_ba wrote: Hrvatska ne postuje ni presude medjunarodnih sudova (vidi pod "Piranski zaliv"), a da postuje neka usmena obecanja data drzavi koju inace ne ferma ni za suhu sljivu?
Nista, ti slobodno pripremi noz, lavor i peskir, da se susjedi ne moraju muciti i nositi svoje kad opet krenu da ciste "tisuculjetnje teritorije", ali dozvoli nama da ostanemo paranoidni. OK?
Aha! Evo ga. Samo sam čekao kad ćemo doći do klanja, logora, bodljikavih žica, i kako su svi oni koji se ne slažu s vama izraslina na zdravoj bošnjačkoj svijesti koja, uzgred budi rečeno, 25 godina atrofira i nekrotizira, ali eto..

Ma ne brani tebi, srećo moja jedina, niko da budeš šta hoćeš. Ali paranoidnost je patološki znak. Poremećaj u konceptu mišljenja.

Opet kažem, zbog toga što vam svake godine daju nešto da glođete, umjesto da pitate đe je 100.000 radnih mjesta, uskoro ovdje neće biti ni ko da nastavi drevni sport proljevanja krvi. Sve ode.

Zaboli me ona stvar za Pelješkim mostom. Dajte ljudima posao, da ne idu iz ove države.
Sanjarko

#2511 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Sanjarko »

Hafis wrote:A zna li itko od ovih delegata, na koji način zaustaviti gradnju mosta? Ne radi se o godinama pred nama...to maltene počinje za mjesec dana...barem dovlačenje materijala.
Znam ja ali necu da se mijesam. I vi Hrvati i Hrvatska ste na gubitku. Jos vas zavalise jel ono milijardu.
tandmand

#2512 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tandmand »

Niko to ne može zaustaviti, gotova stvar. Tužbe, diplomatija i slično, s obzirom na sposobnosti Bakira i onih oko njega - piši propalo.

No, problem je kad ovo sa Pelješkim mostom postane pravilo, pa onda i neko drugi krene udarat zidove, mostove, žilet žice, zagrađivati rijeke ... a kome smeta neka apeluje međunarodnoj zajednici ....
manijak1

#2513 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by manijak1 »

ako ćemo realno :D neće se naplaćivat cestarina :D neka ga , kad počnu vjetrovi :D biće otvorena manifestacija skokovi autom sa Pelješkog mosta do mora :D .Pet do šest puta sam prošao most koji odjebava Rijeku dubrovačku od Dubrovnika , nosi i kad je vjetar u normali . Kako li će tek na kineskom biti :?
1 kako ružno psuje :D treba , haj nek ja ne psujem ovako , ama baš nikada
Povjetarac :oops: interesantno i ovaj je visine 50 metara :D
E Hafise kad dođe presuda :D da se mora rušiti :D :D štaš onda pjevušiti :?
Hafis

#2514 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

manijak1 wrote:ako ćemo realno :D neće se naplaćivat cestarina :D neka ga , kad počnu vjetrovi :D biće otvorena manifestacija skokovi autom sa Pelješkog mosta do mora :D .Pet do šest puta sam prošao most koji odjebava Rijeku dubrovačku od Dubrovnika , nosi i kad je vjetar u normali . Kako li će tek na kineskom biti :?
1 kako ružno psuje :D treba , haj nek ja ne psujem ovako , ama baš nikada
Povjetarac :oops: interesantno i ovaj je visine 50 metara :D
E Hafise kad dođe presuda :D da se mora rušiti :D :D štaš onda pjevušiti :?
Ma šta mene briga za moguću presudu.
Samo gledajući s mog aspekta, to će biti stvarno izvanredno kad se most završi. Pelješac je predivan a iskreno ima se i u koga otići.
Jebo inate i nekakav lafo patritizam... gledaj od čega danas i kako živiš, a te spike o nekakvim prolascima, pristupima, koridorima i lukama...to je za hajvane....otkud nas u neometanim morskim koridorima :lol:
tandmand

#2515 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tandmand »

Ne treba nam koridor da bi išli loviti kitove ....

Image
dječak sa šibicama

#2516 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by dječak sa šibicama »

Ono kad je Leklerk u pravu :D

Fakat zaglupljivanje narodnih masa.
manijak1

#2517 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by manijak1 »

Ama da ti pravo kažem i meni je puna ćuna šupljara , ali fakat šta misliš koliko će biti obustava , prilikom samo malo jačeg nevremena :? Ama ....bajde do Kućišta , za petnaest minuti :D pa natrag u Neum , za sahatak :D :D .
Ja samo pričam o sigurnosnom aspektu :D inšallah mosta .
dječak sa šibicama

#2518 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by dječak sa šibicama »

Kad je bura, mostovi se zatvaraju za promet

samo budale idu tamo da se slikaju

General War

#2519 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Jedan ti je delegat postavio video klip iz pocetka ove godine dje drugi delegat iz EK lijepo uljudbeno zamoljava delegate iz Croatie prije nego sto zabiju lopatu da rijese sa BiH otvorena pitanja oko medje da nebi bilo xajebancije poslije i to fino pokazali dokument...e sad, vidjet cemo.
tandmand

#2520 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tandmand »

dječak sa šibicama wrote:Ono kad je Leklerk u pravu :D

Upravo to ... zamlaćivanje većinskog naroda i ostalih probosanaca od strane nosilaca europskih vrijednosti - plemića.
Humljanin

#2521 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Humljanin »

Ne mogu da vjerujem šta sam upravo pročitao... :shock:
General War

#2522 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

dječak sa šibicama wrote:Ono kad je Leklerk u pravu :D

...tako je kao i izborni zakon...ko se najeo jos leba od toga...a najbolji bosnjaci i hrvati u medjuvremenu odose niz cestu. :D
tandmand

#2523 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by tandmand »

Humljanin wrote:

Ne mogu da vjerujem šta sam upravo pročitao... :shock:
ekstremno krilo FGR-a :mrgreen:
cyprus

#2524 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by cyprus »

Batal wrote:Izgradnjom mosta Bosna ostaje bez zagarantovanog prava slobodnog izlaza na more i tačka...
Ma zašto lupate? :-) :-)

Ako se ova laž ponovi dovoljno puta, dobit će na relevantnosti?
Hafis

#2525 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

General War wrote:
Jedan ti je delegat postavio video klip iz pocetka ove godine dje drugi delegat iz EK lijepo uljudbeno zamoljava delegate iz Croatie prije nego sto zabiju lopatu da rijese sa BiH otvorena pitanja oko medje da nebi bilo xajebancije poslije i to fino pokazali dokument...e sad, vidjet cemo.
Pa koliko znam sve je riješeno.
Da nije, davno bi BiH uputila prosvjednu notu i Hrvatskoj i EU.

Uastalom, još uvijek nitko u BiH ne zna pravno složiti tužbu, niti zna kome treba tužiti niti taksativno navesti zbog čega. Doduše, to rade političari onako od oka, pa neukom čovjeku djeluje suvislo.
Post Reply