Sasvim je moguce da je do tebe, da ti u stvari nisi u stanju animirati mase jer ne saljes dovoljno jasnu poruku. Ili ako si jasan po pitanju recimo korupcije, nemas adekvatan stav o divljanju nacionalista u srpskom narodu. Moze biti toliko toga, ne mora biti do tog gdje je neko rodjen, a cak i ako jeste, prosvijecen covjek ce to shvatiti kao izazov, nikako kao izgovor.uvjek dobar gost wrote:nama je ovako jer je u mojoj domovini izgleda ostala samo masa jedna mediokriteta koji ne žele da talasaju... koji idu linijom manjeg otpora... i njih ne zanima ništa-.... oni su zaposjeli gradove naše, napustili sela...
Partija Bosanaca i Hercegovaca u osnivanju!
-
Petrovic77
- uvjek dobar gost
Ja se slažem sa tobom samo o tome da je do mene.... i do moje poruke...Petrovic77 wrote:Sasvim je moguce da je do tebe, da ti u stvari nisi u stanju animirati mase jer ne saljes dovoljno jasnu poruku. Ili ako si jasan po pitanju recimo korupcije, nemas adekvatan stav o divljanju nacionalista u srpskom narodu. Moze biti toliko toga, ne mora biti do tog gdje je neko rodjen, a cak i ako jeste, prosvijecen covjek ce to shvatiti kao izazov, nikako kao izgovor.uvjek dobar gost wrote:nama je ovako jer je u mojoj domovini izgleda ostala samo masa jedna mediokriteta koji ne žele da talasaju... koji idu linijom manjeg otpora... i njih ne zanima ništa-.... oni su zaposjeli gradove naše, napustili sela...
Razlog je sljedeći... mase se trenutno animiraju... vjerskim zastavama... gibanicama, janjcima, prasićima, rakijom i pivom... od siline tih poruka ljudi nemaju zdrav razum... jer ako nekom u Mostaru recimo ko je kao pripadnik "hrhatskog puka" ja trebam reći da križ baš nije primjeren na brdu iznad starog mosta... il nekom čaršijaneru iz Sarajeva da turska zastava nije njegova i da se za svoj klub ne navija skandirajući vjerske parole... il jednom čovjeku iz Bijeljine il Banja Luke da ga ja ne poistovjećujem sa sitemom koji se srušio sve džamije i protjerao sve druge i drugačije i da on i sam mora meni poslati drugačiju poruku....trebaju mladi da se povezuju i svi ostali jer sve nas taru isti nacionalisti i vjerski mafijaši........
Ja evo sad pozivam sve koji čitaju ova slova da se oslobode predrasuda da otvore vidike... počnu djelovati lokalno i boriti se protiv rigidnog nacionalizma koji nas sviju koči.... pozivam na bojkot vodećih medijskih kuća... ja sam spreman i na saradnji i šta već sa svima onima koji se osjećaju ako ne isto kao i ja onda bar slično... jer ja se sve više osjećam kao stranac u vlastitoj zemlji jer mi fanatici sa duplim standardima ne daju da budem Bosanac... već ..... me guraju u neke torove...i naturaju mi neke stavove... dok oni sami bjesomučno kradu i otimaju... a ljude pozivaju na strpljenje il sabur....
-
Petrovic77
Pocni od sebe, odnosno od svojih slikovitih generalizacija vezanih za gibanice, janjce, prasiće, rakiju i pivu... Ti ne mozes djelovati efikasno ako se uzdizes nad narodom kojem navodno zelis pomoci. Upotrijebi snagu argumenta i nadaj se pozitivnom ishodu. Vrijedjaj ljude i normalno je da ce te oni prekriziti iz nekih svojih kalkulacija, jer ce generalno usvojen stav biti to da je tebi pomoc potrebnija nego njima.uvjek dobar gost wrote:Ja evo sad pozivam sve koji čitaju ova slova da se oslobode predrasuda
-
Petrovic77
Stvar je u tom sto nas(i) narod(i) nisu toliko zatucani koliko ih se takvim zeli prikazati. Na sceni je uistinu bojazan od bosnjacke majorizaciji, velikosrpske hegemonije i hrvatskog separatizma, a u strahu su velike oci. Mozemo raspravljati o tom koliko je koji od tih strahova pojedinacno opravdan ili ne, ali sve to podvesti u neku kategoriju zaostalosti nema smisla._BosanaC wrote:Znaci bitno je ljudima reci da je to sto rade OK pa i po cijenu da nije, jer to eto ljudi zele cuti?
Uostalom, ne vidim kakvu korist progresivni elementi u drustvu mogu imati od generalizacija po kojim su citavi narodi tek mora zlonamjernih nihilista.
-
_BosanaC
Ja znam da sve ovo sto se dogadja vec petnaest godina protivi se i zakonima zdravog razuma i krsi sve moralne, ljudske i eticke norme koje smo mozda nekada i posjedovali.
Znam da je narod taj koji nije kriv ni na sta, narodu je sve ovo nametnuto, narod ne glasa i ne bira, narod ne biva izabran, a politicari se takodje bore samo za svoj narod. Svi oni koji ne misle tako u glavnom nisu ni patriote, ispunjeni su mrznjom, izjednacavaju zrtvu i krivca, ne shvataju i ne podrzavaju borbu za cjelovitu i trokonstitutivnu BiH, a najcesce su i ubaceni elementi koji su tu samo da bi kvarili narodno jedinstvo.
Valjal 'vako?
Znam da je narod taj koji nije kriv ni na sta, narodu je sve ovo nametnuto, narod ne glasa i ne bira, narod ne biva izabran, a politicari se takodje bore samo za svoj narod. Svi oni koji ne misle tako u glavnom nisu ni patriote, ispunjeni su mrznjom, izjednacavaju zrtvu i krivca, ne shvataju i ne podrzavaju borbu za cjelovitu i trokonstitutivnu BiH, a najcesce su i ubaceni elementi koji su tu samo da bi kvarili narodno jedinstvo.
Valjal 'vako?
-
Petrovic77
Prijatelju, ovo sto nam se desava nije zbog izbora, nego zbog faktora koji odrzavaju ovakve rezultate izbora nasom konstantom. A tu se vracamo na opravdane i neopravdane strahove. To treba rijesiti. Rezultati izbora su simptom a ne izvor problema. Sta uraditi da bi se u manjem entitetu osokolilo ljude koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom domovinom, a ne nametnutom konstrukcijom, pa da konacno u srpskom narodu zazivi opozicija velikosrpstvu ?
Odnosno, sta uraditi da se stvori politicka opozicija za koju bi narod trebao da glasa ? Ti rezultate izbora uzimas kao kljucni dokaz odgovornosti sirih masa, a ja tek kao rezultat nepostojanja stvarne opozicije. Opoziciju mozda imas u Gracanici i Novom Sarajevu. Opozicija u manjem entitetu i juzno od Mostara fakticki ne postoji.
Mozda se slazemo (a i ne moramo) oko razloga zbog kojih se glasalo za zapjenjene govornike SNSD-a, Ali kako identificirati potencijalnu opoziciju i istu pomoci ?
Odnosno, sta uraditi da se stvori politicka opozicija za koju bi narod trebao da glasa ? Ti rezultate izbora uzimas kao kljucni dokaz odgovornosti sirih masa, a ja tek kao rezultat nepostojanja stvarne opozicije. Opoziciju mozda imas u Gracanici i Novom Sarajevu. Opozicija u manjem entitetu i juzno od Mostara fakticki ne postoji.
Mozda se slazemo (a i ne moramo) oko razloga zbog kojih se glasalo za zapjenjene govornike SNSD-a, Ali kako identificirati potencijalnu opoziciju i istu pomoci ?
-
_BosanaC
Problem je sto se konstitutivci boje hegemonije onih drugih, a posebno su slozni kada se krene pricati o upadanju na njihovu teritoriju nekih cetvrtih, petih i inih. Znaci, dok je Ustav i zakon ovakav kakav jeste garantovane su im stvari koje danas imaju. Naravoucenije: sve dok je ovako kako jeste politicarima NIJE u cilju da reformisu bilo sta, jer ja stvarno ne vidim koja dva idiota ce se na racun treceg sloziti da sjasu s vlasti da bi ostao samo jedan, jer ovako sve ima puta tri, pa tako i novca.
Ovo napisah cisto da razjasnim neke svoje ranije stavove. Ko god ponudi gradjansko uredjenje BiH svi politicari redom se najeze i bore se protiv toga. Iz Ustava BiH su izbaceni gradjani BiH a ubacena tri konstitutivna naroda, sto je presedan kakav ne postoji nigdje na svijetu. Predlazem jos samo da se ubace i konstitutivni gradjani u svakom gradu kako bi se sprijecilo da gradjani iz nekog drugog grada rade u javnoj upravi ili obavljaju bilo kakve funkcije, cisto kad je bal nek' i hala gori.
Ja ne vidim ni na jednoj strani politicare koji su spremni uvesti gradjansko uredjenje niti politicare koji nude gradjansko uredjenje. I oni koji pokusavaju na mala vrata pricati o gradjanskom uredjenju spominju zastitu vitalnih nacionalnih interesa u kojim ce opet biti interesi Srba, Hrvata i Bosnjaka ispred interesa svih gradjana BiH.
Kada ovo sve uzmes, smuckas i prospes, shvatis da nema sanse ni na jednoj strani, pa tako ni na Srpskoj, utjecati na gradjane da glasaju za nekoga ko nece stititi iskljucivo njihove nacionalne interese. Sve dok efendije i popovi govore politicarima sta i kako trebaju bice ovako kako jeste, a isti ce na zemlji zivjeti kao u raju na racun ljudi kojim prodaju suplju da ce im na drugom svijetu biti kako je ovima na zemlji.
Ovo napisah cisto da razjasnim neke svoje ranije stavove. Ko god ponudi gradjansko uredjenje BiH svi politicari redom se najeze i bore se protiv toga. Iz Ustava BiH su izbaceni gradjani BiH a ubacena tri konstitutivna naroda, sto je presedan kakav ne postoji nigdje na svijetu. Predlazem jos samo da se ubace i konstitutivni gradjani u svakom gradu kako bi se sprijecilo da gradjani iz nekog drugog grada rade u javnoj upravi ili obavljaju bilo kakve funkcije, cisto kad je bal nek' i hala gori.
Ja ne vidim ni na jednoj strani politicare koji su spremni uvesti gradjansko uredjenje niti politicare koji nude gradjansko uredjenje. I oni koji pokusavaju na mala vrata pricati o gradjanskom uredjenju spominju zastitu vitalnih nacionalnih interesa u kojim ce opet biti interesi Srba, Hrvata i Bosnjaka ispred interesa svih gradjana BiH.
Kada ovo sve uzmes, smuckas i prospes, shvatis da nema sanse ni na jednoj strani, pa tako ni na Srpskoj, utjecati na gradjane da glasaju za nekoga ko nece stititi iskljucivo njihove nacionalne interese. Sve dok efendije i popovi govore politicarima sta i kako trebaju bice ovako kako jeste, a isti ce na zemlji zivjeti kao u raju na racun ljudi kojim prodaju suplju da ce im na drugom svijetu biti kako je ovima na zemlji.
-
zavrzlama
Znas kad ce postati opozicija u manjem entitetu sadasnjoj velikosrpskoj garnituri..onda kada se pod pritiskom jedinstvenog probosanskog fronta,ogoli stvarna namjera velikosrba u manjem entitetu i kad Dodik bude gurao pusku u ruke srbinu iz Sarajeva koji je na nagovor velikosrba napustio Sarajevo i sad zivi u Prijedoru u bosnjackoj ili hrvatskoj kuci..pa kad taj srbin vidi da mu valja ginuti da bi sacuvao tudju kucu i grad od onih pravih vlasnika koji su zivili u tom gradu..tek ce onda se javiti opozicija sadasnjem velikosrpskom elementu...sve dok srbi u BIH misle da ce pola BIH oticu u Srbiju onako usput i da ce im bosnjaci i hrvati pomoci da izgrade kineski zid dug 1200 km na dansnjoj granici tog entiteta oni ce biti bez glasa i opozicije...ili dok velikosrbi ne pocnu praviti kalkulacije sa razmjenom teritorija gdje bi mnogi srbi ostali van etnickog prostora sto bi stvorilo otpor koji bi se iskoristio za stvaranje opozicije sadasnjem jednoumlju....i bio bi pocetak rusenja ideje podjele BIH i stvaranja trajnih jednonacionalnih torova...Petrovic77 wrote:Prijatelju, ovo sto nam se desava nije zbog izbora, nego zbog faktora koji odrzavaju ovakve rezultate izbora nasom konstantom. A tu se vracamo na opravdane i neopravdane strahove. To treba rijesiti. Rezultati izbora su simptom a ne izvor problema. Sta uraditi da bi se u manjem entitetu osokolilo ljude koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom domovinom, a ne nametnutom konstrukcijom, pa da konacno u srpskom narodu zazivi opozicija velikosrpstvu ?
-
vafenur
Stvarno smo pretjerali u filozofiranju. Neko ozbiljan je ponudio zaista jednu ozbiljnu akciju. Krenulo se relativno dobrim putem. Svega nam je dosta, vec 15 godina nas zatucavaju i zakucavaju sve isti tipovi i iste stranke - zavezali su nas u cvor, unistili i pokrali sve sto se unistiti dade, a oni se obogatili, uvalili u dobre fotelje.
Nakon tog dugogodisnjeg iskustva, neko je kazao :dosta, hajdmo praviti novu stranku koja nema veze sa ovim dosadasnjim, koja je nesto sasvim drugo. I nabrojao je mnogo tih novih i normalnih stvari. Iskupilo se cak i dosta potencijalnih clanova. Onda je slijedecih 10 stranica trajalo razvodnjavanje, sumnje, procjene i sl. Rezultat je nula, nisam siguran da mnogi znaju odakle smo poceli, a jos manje da znamo gdje smo to dosli. Ako cemo se ovako vrtiti u krug, bolje da zatvorimo ovu stranicu.
Ja sam u vise intervencija ustvrdio da je osnivanje nove stranke skup i vremenski zahtjevan posao pa sam predlozio da krenemo analizom postojecih stranaka koje su nam najblize (GDS, E-5, PZP, PPM, LDS i sl) pa koja ispadne najbolja i najmanje kompromitovana, da onda razgovaramo sa tim rukovodstvom i ponudimo nase ideje.
Niko na to nije odgovorio. Izgleda da vi ne volite konkretne akcije. Vi izgleda samo volite naprdjivanje u nedogled. Sa ovolikim defetizmom nikuda necemo stici. Ja jos uvijek nudim svoju ideju: naci postojecu stranku koja nam lici i razgovarati sa njenim liderima.
Nakon tog dugogodisnjeg iskustva, neko je kazao :dosta, hajdmo praviti novu stranku koja nema veze sa ovim dosadasnjim, koja je nesto sasvim drugo. I nabrojao je mnogo tih novih i normalnih stvari. Iskupilo se cak i dosta potencijalnih clanova. Onda je slijedecih 10 stranica trajalo razvodnjavanje, sumnje, procjene i sl. Rezultat je nula, nisam siguran da mnogi znaju odakle smo poceli, a jos manje da znamo gdje smo to dosli. Ako cemo se ovako vrtiti u krug, bolje da zatvorimo ovu stranicu.
Ja sam u vise intervencija ustvrdio da je osnivanje nove stranke skup i vremenski zahtjevan posao pa sam predlozio da krenemo analizom postojecih stranaka koje su nam najblize (GDS, E-5, PZP, PPM, LDS i sl) pa koja ispadne najbolja i najmanje kompromitovana, da onda razgovaramo sa tim rukovodstvom i ponudimo nase ideje.
Niko na to nije odgovorio. Izgleda da vi ne volite konkretne akcije. Vi izgleda samo volite naprdjivanje u nedogled. Sa ovolikim defetizmom nikuda necemo stici. Ja jos uvijek nudim svoju ideju: naci postojecu stranku koja nam lici i razgovarati sa njenim liderima.
- uvjek dobar gost
Gdje si ti bio ovih zadnjih skoro dvadeset godina... manjak mudrosti ljudi , gramzivost lokalnih političara, gibanice, janjci ,prasići i pive u kombinaciji sa nacionalnim simbolima.... doveli su nas do ovdje... te scene sam lično gledao.. i nisam mogao da vjerujem... argumenti.... političko-vjerska mafija nema nikakav program, viziju gdje i šta za nekih deset godina.... samo pozivaju na homogenizaciju... pa oni ni sami ne znaju šta znači pojam nacionalnih stranaka i čemu one treba da služe...... kako na zelenu granu... a ja ti samo govorim... kakva je situacija...a sigurno je da će me neki prekrižiti u svojim glavama jer sebe ne smiju u oči da pogledaju u ime kojih i kakvih politika se pravili sranja.... protjerivali, klali, ubijali, silovali i pravili raznorazna sranja.....Petrovic77 wrote:Pocni od sebe, odnosno od svojih slikovitih generalizacija vezanih za gibanice, janjce, prasiće, rakiju i pivu... Ti ne mozes djelovati efikasno ako se uzdizes nad narodom kojem navodno zelis pomoci. Upotrijebi snagu argumenta i nadaj se pozitivnom ishodu. Vrijedjaj ljude i normalno je da ce te oni prekriziti iz nekih svojih kalkulacija, jer ce generalno usvojen stav biti to da je tebi pomoc potrebnija nego njima.uvjek dobar gost wrote:Ja evo sad pozivam sve koji čitaju ova slova da se oslobode predrasuda
Za sve što govorim postoji argumentacija, knjige, stenogrami ako te zanimaju javi se nije nikakav problem..... gospodine Petrović....
- uvjek dobar gost
... eto za početak par ljudi bi moglo sjesti mimo foruma i naprđivanja i razmijeniti ideje uživo... a onda sjesti sa kim god treba.... mada ima tu još ljudi... Grebo na primjer... koji nas mogu nasavjetovati....vafenur wrote:Stvarno smo pretjerali u filozofiranju. Neko ozbiljan je ponudio zaista jednu ozbiljnu akciju. Krenulo se relativno dobrim putem. Svega nam je dosta, vec 15 godina nas zatucavaju i zakucavaju sve isti tipovi i iste stranke - zavezali su nas u cvor, unistili i pokrali sve sto se unistiti dade, a oni se obogatili, uvalili u dobre fotelje.
-
vafenur
Grebo nije clan nikakve stranke pa s njegovom strankom ne mozemo dalje. Savjet je dobro dosao, ali nama treba gotov legalni okvir u okviru kojeg mozemo realizovati svoje ideje. Dakle, za savjete pametnih ljudi uvijek ima prostora, ali koja od stranaka koje sam pomenuo (a vi dodajte jos koju) moze biti nas partner?
-
vafenur
Grebo nije clan nikakve stranke pa s njegovom strankom ne mozemo dalje. Savjet je dobro dosao, ali nama treba gotov legalni okvir u okviru kojeg mozemo realizovati svoje ideje. Dakle, za savjete pametnih ljudi uvijek ima prostora, ali koja od stranaka koje sam pomenuo (a vi dodajte jos koju) moze biti nas partner?
-
vafenur
-
vafenur
Oprostite zbog ovog multipliciranja poruke. Kompjuter mi spor, a ja nestrpljiv. Evo recimo stranka GDS, predsjednik Ibro Spahic : sta je od toga dobro? Stranacka politicka opcija nije losa, nisu se ni kompromitovali do sada. Mozda je jedino Ibro malo problematican - ne bi nam dao da govorimo ako se sretnemo s njim, samo bi on pricao.
Ali, recimo LDS, politicka opcija O.K. - mladi su najblizi liberalima. Imali su nekih nepotrebnih kompromisa i mozda kompromitacija (licne sebicnosti ) ali za vrijeme ranijeg rukovodstva. Sada ih vodi ova gospodja Tanovic i njoj se za sad nema sta mnogo zamjeriti. Imaju veoma jaku sekciju mladih. Vjerujem da je Tanoviceva dobar sagovornik veoma sirokih pogleda. Tako kaze moj drug, njen student na PMF-u, vrlo je korektna sa studentima, uvijek detaljno i iskreno razgovara sa svakim od njih koji joj se obrati.
Pa onda E-5, ono nesto Evropa, ekologija ... Istina ne znam ko im je rukovodstvo, ali ime im zvuci dobro, a mozda bi ga i promijenili u saradnji s nama. Itd, itd....
Hajdmo ljudi, dajte prijedloge, ali da pocnemo od necega!
Neka Odisej, od kojeg je sve krenulo posalje e-mal nekom od lidera za kojeg se u najvecem broju izjasnimo i zakaze sastanak. Onda, neka mu se pridruzi jos jedno dvoje i to je to za pocetak.
Ali, recimo LDS, politicka opcija O.K. - mladi su najblizi liberalima. Imali su nekih nepotrebnih kompromisa i mozda kompromitacija (licne sebicnosti ) ali za vrijeme ranijeg rukovodstva. Sada ih vodi ova gospodja Tanovic i njoj se za sad nema sta mnogo zamjeriti. Imaju veoma jaku sekciju mladih. Vjerujem da je Tanoviceva dobar sagovornik veoma sirokih pogleda. Tako kaze moj drug, njen student na PMF-u, vrlo je korektna sa studentima, uvijek detaljno i iskreno razgovara sa svakim od njih koji joj se obrati.
Pa onda E-5, ono nesto Evropa, ekologija ... Istina ne znam ko im je rukovodstvo, ali ime im zvuci dobro, a mozda bi ga i promijenili u saradnji s nama. Itd, itd....
Hajdmo ljudi, dajte prijedloge, ali da pocnemo od necega!
Neka Odisej, od kojeg je sve krenulo posalje e-mal nekom od lidera za kojeg se u najvecem broju izjasnimo i zakaze sastanak. Onda, neka mu se pridruzi jos jedno dvoje i to je to za pocetak.
-
WizzardFromBOZ
#292 Re: Partija Bosanaca i Hercegovaca u osnivanju!
partija vec ima vise nego dovoljno. mnoga njihova imena su sasvim prihvatljiva, ali partiju ne cini samo ime, nego ljudi i njezin program i (jos vise) sprovodjenje i/ili nesprovodjenje istog.Odisej wrote:Nekolicina nas osniva Partiju Bosanaca i Hercegovaca (Bosanki i Hercegovki)
Ima li zainteresovanih?
-
WizzardFromBOZ
iako je dobrim dijelom istina da narod ne glasa, ne bira, ne biva izabran i da "nije kriv", ipak od krivice narod i da hoce ne moze pobjeci. ako zelimo demokratski sistem (a svi se makar verbalno konstantno zalazemo za njega) onda na svim ljudima lezi velika odgovornost. toga mislim da mnogi nisu svjesni, jer da je suprotno, da su nepotkupljivi, da misle svojom glavom i zele promjene izasli bi na izbore i dali glas onome kome vjeruju. ako takve osobe i stranke ne postoje onda treba stvoriti novu, s idejama i programom koji je zasnovan na realnosti, ali koji ne bjezi od novih ideja koje ce povesti zemlju u "svjetliju buducnost". ako ljudi prepoznaju sebe u programu takve stranke bit ce spremni i dati joj svoj glas._BosanaC wrote:Ja znam da sve ovo sto se dogadja vec petnaest godina protivi se i zakonima zdravog razuma i krsi sve moralne, ljudske i eticke norme koje smo mozda nekada i posjedovali.
Valjal 'vako?
nazalost, ljudi su svuda, a posebno u bih, vrlo potkupljiva roba. u vrijeme velike nezaposlenosti mnogi vide izlaz u politici i prodaju sebe za par stotina KM mjesecno. poznajem tako covjeka koji je od 1990. promijenio cetiri stranke i stalno je u i oko vlasti. on o tome govori otvoreno, kao sto neki drugi otvoreno razgovaraju o tome gdje je jeftiniji benzin, kruh, mlijeko ili jaja. nema tu mnogo mjesta za razgovore oko boljitka bosne...
- uvjek dobar gost
Kratko i jasno.... može sve napisano... moge LDS, GDS, BPS.... ali ja iskreno mislim da to nije put... mada u ovoj situaciji... možda i jeste jedino rješenje...
Ja sam za ... samo bez puno pljakaša.... nego da se krene u akciju... možda bi najbolji put bio ilegala u ovoj situaciji... jer ako pogledamo kroz istoriju ... historiju... il povijest.... situacija je alarmantna... čak što više katastrofična i zahtjeva akciju i to odmah...
Ja sam za ... samo bez puno pljakaša.... nego da se krene u akciju... možda bi najbolji put bio ilegala u ovoj situaciji... jer ako pogledamo kroz istoriju ... historiju... il povijest.... situacija je alarmantna... čak što više katastrofična i zahtjeva akciju i to odmah...
-
ella_ina
uvjek dobar gost wrote:vafenur wrote:Stvarno smo pretjerali u filozofiranju. Neko ozbiljan je ponudio zaista jednu ozbiljnu akciju. Krenulo se relativno dobrim putem. Svega nam je dosta, vec 15 godina nas zatucavaju i zakucavaju sve isti tipovi i iste stranke - zavezali su nas u cvor, unistili i pokrali sve sto se unistiti dade, a oni se obogatili, uvalili u dobre fotelje.
e evo sam se i ja tek ukljucila...na ovoliko stranica mislila sam da ste vec formirali i upravni i nadzorni odbor...
najveci problem je sto se SVI politicari drze proslosti i onoga sta je bilo, a niko ne nudi rjesenje za ono sta treba da bude...a i sto bi...jer da nije bilo onoga sto je bilo oni ne bi bili tu gdje je jesu i ne bi imali ono sto imaju...i zasto bi oni sad ista mjenjali...
ja sam prije jedno 6 godina imala ideju da osnujem stranku gradjana BiH u kojoj se ljudi ne bi djelili na hrvate muslimane i srbe vec bi svi bili bosanci i hercegovci...medjutim...kome god predlozis svi pitaju a gdje sam ja tu....i tako mi i funkcionisemo...svaki od onih mladih ljudi koji su se prikljucili SDA HDZ ili SDS razmisljali su kao mi ali kad su poceli od tih stranaka zadovoljavati licne interese promjenili su pricu...tako da sumnjam da od tog osnivanja ce ista biti...
e recimo stranka E - 5 ako se sjecate kad se osnivala i kad je izasla na izbore sve funkcije u toj stranci dobile su javne licnosti od Mirvada kurica do danijele vins...mozda sam ja imala puno boljih ideja od njih (a pitam se kakve to ideje manekenka moze da ima) ali ja sam niko i nista pa se nisam mogla kandidovati za skupstinu a kamoli za parlament...itd itd...jos koliko hocete takvih primjera..
eto toliko od mene za prvi pu...ah da ako krenete sa bilo kakvim akcijama ja sam za
-
gradjani svijeta
Slazem se - hocu da konacno mogu da kazem da nisam ni Muslimanka, ni Srpkinja ni Hrvatica, ni Eskimka nego Bosanka i Hercegovka...kad se sjetim samo vadjenja prve BIH licne karte i naduravanja oko izjasnjavanja. Hocu da se izjasnim a oni me ubijedjuju da to nema, ne moze i ne smije....
-
ella_ina
i najtuznije je sto to sada moze i sto kada kazes da si bosanac svrstaju te u red ostalih...zar to nije tuzno...
amerikanci jesu luda nacija ali jedino u cemu im se ja divim je u toj ljubavi prema domovini...u kojem god dijelu da zivi on je amerikanac kole god da je vjere...
a kod nas kazes ime odmah se zna ko si ...ma dajte ljudi koliko samo nas ima koji nosimo imena iz neke druge vjere jer nam roditelji nisu bili optereceni time...tuzno i zalosno je sve ovo...lijepi TITO
amerikanci jesu luda nacija ali jedino u cemu im se ja divim je u toj ljubavi prema domovini...u kojem god dijelu da zivi on je amerikanac kole god da je vjere...
a kod nas kazes ime odmah se zna ko si ...ma dajte ljudi koliko samo nas ima koji nosimo imena iz neke druge vjere jer nam roditelji nisu bili optereceni time...tuzno i zalosno je sve ovo...lijepi TITO