cyprus wrote:Evo konačno se i ja vratio sa godišnjeg odmora iz Banata

(a tamo završio ni manje ni više nego zbog Wimbledona) . Haj bar sam se fino odmorio.
Nego da kažem nešto o ovoj temi. Tačnije da nešto pitam incijatore, zagovornike i pristalice ove ideje. Pitanje je već bilo posatvljano al ja nisam vidio neki konkretan i ispravan odgovor (ispravite me ako griješim). Dakle, pitanje glasi: Kako bi se ova stranka razlikovala od već postojećih, tipa SzBiH, BPS, SDA i sličnih. Jedino što sam uspio konkretno pročitat je to da ova stranka ima u planu uvest četvrti konstitutivni narod, ili u radikalnijem slučaju ukinuti ostala tri. Dakle, da li je ovo jedina razlika ove stranke od već navedenih (postojećih)?
Da si procitao sve sto je napisano na ovoj temi ne bi postavio ovakvo pitanje .Ova stranka ( barem kako je zamisljam bi neke clanove ovih stranaka koje si pobrojao stavila u lance a neke bi protjerala na sjeverni pol .Zasto ? Zbog izdaje zemlje i zbog koaliranja sa agresorom .Clanovi ( ne svi ) tih stranaka su kvislinzi ili peta kolona .U direktnoj vezi sa SDS i HDZ radili su na unistenju Republike Bosne i Hercegovine .Ta stranka ( bosansko hercegovacka ) bi uvela zakon i red u drzavu .Uostalom procitaj sve sto je napisano pa se javi sa pitanjima .Nema niko toliko vremena da svakom ponaosob objasnjava i odgovora na pitanja .Koliko god imaju zajednickog voda i vatra toliko bi bosanskohercegovacka stranka barem u mojoj viziji imala zajednickog sa pobrojanim strankama .Ne znam jedino ko ti je ovo BPS ? Ja sam se skoncentrisao na SDA i SBiH .To nisu nikakve stranke , to gomila lupeza i lazova .To je ulica , kaljuza , polusvijet .......
To je ruglo koje se krije iza dzamije .Bosanskohercgovacka stranka u mojim ocima bi licila na SDP , ali bi zesca , jaca , odlucnija , beskrompomisnija , cvrsa ....bila bi vise za RBiH a puno manje bi obracala paznje na Zagreb i Beograd .Vise bi drzali do Tirane nego do Kostunicinog Beograda .Ta stranka bi izvukla Iliju jurisica iz zatvora za 5 minuta .Ta stranka bi uhapsila Tadica , ovog Ducica koji je bio prekjucer u Sarajevu bez pardona .Prekinula bi dilomatske odnose sa Srbijom i svaku ekonomsku i politicku i kulturnu suradnju .Uvela bi vizni rezim za srbiju i jos puno toga .Jurisic bi bio na slobodi .BiH ima takav geo politicki i straterski polozaj i takav kredit iz ovog rata da moze vuci Zagreb i Beograd za nos kako god hoce .To niti znaju niti hoce niti smiju ovi hohstapleri udruzeni oko Izetbegovica , Silajdzica , Saja , Cengica i slicnog olosa .Ta stranka bi napravila takvu paralizu da bi neprijatelji BiH promijenili plocu i molili za milost .Mi od njih ne zavisimo .Da nije bosanske struje i hrvatska i srbija bi bile u mraku .Sume , ugalj , zeljezo , voda , pijesak , kamen , alumnij .......
Bosna je bogata zemlja .Imamo izlaz na more na rijeku Savu .....imamo prijatelje u svijetu .Mada su nas izblamirali lopovi iz nacinalnih stranaka mi povratili ugled i u islamskoim zemljama i drugdje .Za nas par miliona nafte ne falilo .Njemacka iu Austrija su tradicinalni bosanski prijatelji .Njemci su tolkiko principijelni i casni ljudi da vrlo dobro znaju sramnu ulogu Zagreba i Beograda u ovom ratu i drze nasu stranu vise nego hrvtasku .O Srbiji da ne govorim .Imamo takvu konfiguraciju terena da nam u buducnosti ( pod uvjetom da elimnisemo rs ) niko ne moze ni prici a kamoli nas okupirati i napraviti genocid kao 92 -95 .Bosna se od hrvatske i od srbije u normalnim okolnosdtima moze braniti kamenjem .Svi turisti iz Slovacke , Ceske, Madjarske , Poljske , Istocnog dijela Njemacke ......na hrvatsko more idu preko Bosne .Takodje roba iz tih zemalja i slavonije i baranbje prema hrvatskom jugu ide preko Bosne .Ako Bosna uvede masnu i zestoku putarinu sva zajebancija i ponizavnja silna oko neuma , Ploca , Kleka i peljesackog mosta ce prestati u sekundi .Sve probleme sa hrvatskom i Slovenijom ( devizna stednja ) Bosana sa bosansko hercegovackom strankom moze da rijesi za pet minuta .Na lijep nacin .Ako hoces na razun onda ce ici jos brze .Zasto ovi sadasnji vlastodrsci to ne rijesevaju ja ne znam .Ili su korumpirani , ili su ucijenjeni , ili su se nesto dogovarali u ratu oko Hercegovine i oko splitskog sporazuma ili nesto deseto ,...ne znam ali oni nista ne rjesavaju // Ceric se javno svadja sa Puljicem a iza kulisa divota i ljubav cvjeta .Licemjerno do zla Boga .Ma ima toga pisao sam i previse .......