nuncijatura - katedrala - grbavica - otoka...DuckZz wrote:Poslje Koševa ide tamo na Otoku ??
Gdje će sve biti u samom gradu tamo ? Kad kod katedrale ?
Papa Franjo u Sarajevu
- Filter
#551 Re: Papa Franjo u Sarajevu
-
costacurta
#552 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Al kad vidjoh da choek sjede ladno u Fokusa oduzeo sam se
Kontas sad passati to mašine vake-nake gdje li ce on sjesti....... kad ono Fokus
Kralj krljeva!!
S
Kontas sad passati to mašine vake-nake gdje li ce on sjesti....... kad ono Fokus
Kralj krljeva!!
S
- MMM1977
#553 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Insomnia, ma kako to tebi izgledalo, mi ovamo moramo dokazivati da smo normalan i civiliziran svijet i ja ovu posjetu vidim u tom svjetlu. Posebno danas, kada pojedinci daju povod da nas se smatra divljacima.
Dodatna simbolika je posjeta glavnom gradu i poruka kojima su glave okrenute ka Beogradu ili Zagrebu da imaju svoj glavni grad i drzavu koju trebaju postivati.
Malo cemo ponovo biti po medijima na zapadu, mozda se neko sjeti da bi trebalo zavrsiti eksperiment koji su zapoceli u Dejtonu. Sami to ne mozemo.
Na stranu vjerski aspekt i radost u srcima vjernika katolika.
Dodatna simbolika je posjeta glavnom gradu i poruka kojima su glave okrenute ka Beogradu ili Zagrebu da imaju svoj glavni grad i drzavu koju trebaju postivati.
Malo cemo ponovo biti po medijima na zapadu, mozda se neko sjeti da bi trebalo zavrsiti eksperiment koji su zapoceli u Dejtonu. Sami to ne mozemo.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#554 Re: Papa Franjo u Sarajevu
1. odabrano Sarajevo kao centar države, kako je rekao čovjek - dolazim svima.insomnia78 wrote:Hajde pojasni nam vaznost ovog dogadjaja u pet kratkih crticabranimir stulic wrote:Veliki covjek... toliko mi je drago sto se moje sarajevo pokazalo izuzetnim... Ali vidim da ima ljudi kojima je vrh posjeta Bobana Rajovica i Sabana Saulica... i koji ne razumiju vaznost danasnjeg dogadjaja. A pa brate okreni PINK i deri...
2. ruši se fama o " netolerantnim crncima koji žive preko rijeke"
3. pokazana zainteresovanost za stanje u ovoj zemlji na visokom nivou, a ne onog pomoćnika sekretarice pomoćnika sekretara za pitanja Zapadnog Balkana pri Sekretarijatu US of A
4. reklama Gradu,
5. lekcija o skromnosti neskromnim bahatim govnima kakvih nas najviše ima.
inaf?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#555 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Jok ba, sve si ti to izmislio.branimir stulic wrote:1. poruka potrebe jacanja međuvjerskog i međukulturnog dijalogainsomnia78 wrote:Hajde pojasni nam vaznost ovog dogadjaja u pet kratkih crticabranimir stulic wrote:Veliki covjek... toliko mi je drago sto se moje sarajevo pokazalo izuzetnim... Ali vidim da ima ljudi kojima je vrh posjeta Bobana Rajovica i Sabana Saulica... i koji ne razumiju vaznost danasnjeg dogadjaja. A pa brate okreni PINK i deri...
2. podrska BiH kao zajednickoj drzavi njenih naroda i gradjana
3. podrska sarajevu kao multitetnickom gradu (u govoru vise puta receno)
4. posjeta pokazuje da u BiH zive evropski narodi koji svoju kulturu vole i dijele sa kulturama drugih
5. poruka da vise nikada ne bude rata na ovim prostorima
6.podrska BiH na evropskom putu
7.ociscen i uredjen grad
8. preko milion maraka prihoda od gostiju koji su posjetili sarajevo
... hocemo li jos????
Onda se cudimo sto nas zaobilaze velike stvari....hajd sto smo prkno, nego jos i mislimo tako.
A imamo sve uslove da ne budemo prkno, da svi zivimo bolje....al necemo!
- HAVANA
#556 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Chisum wrote:Gdje se dade ono laktasko krme? Nisam ga upratio.
Otišo u halu,usro se od muke.
-
L u c i f e r
#557 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Garant je odma odgroktalo kući...Chisum wrote:Gdje se dade ono laktasko krme? Nisam ga upratio.
- insomnia78
#558 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Hm, zar ipak Isus nije kralj kraljeva i gospodar gospodaracostacurta wrote:Al kad vidjoh da choek sjede ladno u Fokusa oduzeo sam se![]()
Kontas sad passati to mašine vake-nake gdje li ce on sjesti....... kad ono Fokus![]()
![]()
Kralj krljeva!!
S
-
s@mson
#559 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Razne komentare vidim ovdje na temi, mnogo ih je neukusno i neprimjereno...
Ljudi, shvatite da je u nase Sarajevo dosao vrhovni poglavar katolicke crkve i da, prije svega, katolici trebaju da dobiju zadovoljstinu i da u potpunosti ucestvuju u ovom dogadjaju...
Svaka cast vrhovnom poglavaru i njegovoj poruci prilikom ovog dolaska, mir treba da zavlada ovim prostorima i bio bih sretan kada bi barem u malom procentu i ova posjeta napravila neki pomak prema miru...
Budite dostojanstveni do kraja, ispostujte svakoga a narocito covjeka koji je zaista neobican i ima potpuno drugacije ideje od prethodnih vrhovnih poglavara katolicke crkve...
Zelim da zaista zazivi medjureligijski mir a samim time i mir u svijetu...
Ne zelim da moja djeca ucestvuju u bilo kakvim ratnim sukobima bez obzira sto su muslimanske vjeroispovjesti, zelim da zive u miru, zelim da rade u miru, zelim da imaju svoje porodice bez straha od klanja i proganjanja...
Ljudi, shvatite da je u nase Sarajevo dosao vrhovni poglavar katolicke crkve i da, prije svega, katolici trebaju da dobiju zadovoljstinu i da u potpunosti ucestvuju u ovom dogadjaju...
Svaka cast vrhovnom poglavaru i njegovoj poruci prilikom ovog dolaska, mir treba da zavlada ovim prostorima i bio bih sretan kada bi barem u malom procentu i ova posjeta napravila neki pomak prema miru...
Budite dostojanstveni do kraja, ispostujte svakoga a narocito covjeka koji je zaista neobican i ima potpuno drugacije ideje od prethodnih vrhovnih poglavara katolicke crkve...
Zelim da zaista zazivi medjureligijski mir a samim time i mir u svijetu...
Ne zelim da moja djeca ucestvuju u bilo kakvim ratnim sukobima bez obzira sto su muslimanske vjeroispovjesti, zelim da zive u miru, zelim da rade u miru, zelim da imaju svoje porodice bez straha od klanja i proganjanja...
- animals
#560 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Pa nije valjda da je i on morao tu bitiL u c i f e r wrote:Garant je odma odgroktalo kući...Chisum wrote:Gdje se dade ono laktasko krme? Nisam ga upratio.
- Chmoljo
#561 Re: Papa Franjo u Sarajevu
s@mson wrote: Ljudi, shvatite da je u nase Sarajevo dosao vrhovni poglavar katolicke crkve i da, prije svega, katolici trebaju da dobiju zadovoljstinu i da u potpunosti ucestvuju u ovom dogadjaju...
-
salle_eh1986
#562 Re: Papa Franjo u Sarajevu
hajmo reći da stoji ovo što si nabrojaoChmoljo wrote:1. odabrano Sarajevo kao centar države, kako je rekao čovjek - dolazim svima.insomnia78 wrote:Hajde pojasni nam vaznost ovog dogadjaja u pet kratkih crticabranimir stulic wrote:Veliki covjek... toliko mi je drago sto se moje sarajevo pokazalo izuzetnim... Ali vidim da ima ljudi kojima je vrh posjeta Bobana Rajovica i Sabana Saulica... i koji ne razumiju vaznost danasnjeg dogadjaja. A pa brate okreni PINK i deri...
3. pokazana zainteresovanost za stanje u ovoj zemlji na visokom nivou, a ne onog pomoćnika sekretarice pomoćnika sekretara za pitanja Zapadnog Balkana pri Sekretarijatu US of A
4. reklama Gradu,
inaf?
ALI ...
misliš da će se u našim mozgovima (kad kažem našim mislim na sve narode i vjere) sklopka preklopiti i da ćemo početi razmišljati normalno
mogu nama doći svi vjerski poglavari, predsjednici država, ministri, sportisti...i "soliti nam pamet" kako treba da živimo i da se volimo, ali čim oni preko grane mi opet po svom
-
LSD
#563 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Sigurno da ce ta poruka uroditi plodom kod hercegovackih hrvata i RS-ovaca, koji su ludi za glavnim gradomMMM1977 wrote:Insomnia, ma kako to tebi izgledalo, mi ovamo moramo dokazivati da smo normalan i civiliziran svijet i ja ovu posjetu vidim u tom svjetlu. Posebno danas, kada pojedinci daju povod da nas se smatra divljacima.
i ne znam zašto je ova tema na PDF Politika, kad se radi o vjerskom obredu
Last edited by LSD on 06/06/2015 11:49, edited 1 time in total.
-
Martinez_
#564 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Dakle Papa je tu kao kontra Srbima i ŠkutorimaMMM1977 wrote:Insomnia, ma kako to tebi izgledalo, mi ovamo moramo dokazivati da smo normalan i civiliziran svijet i ja ovu posjetu vidim u tom svjetlu. Posebno danas, kada pojedinci daju povod da nas se smatra divljacima.
- Chmoljo
#565 Re: Papa Franjo u Sarajevu
pa ne može se preko noći iz opanka u bečku cipelu.salle_eh1986 wrote:
hajmo reći da stoji ovo što si nabrojao
ALI ...
misliš da će se u našim mozgovima (kad kažem našim mislim na sve narode i vjere) sklopka preklopiti i da ćemo početi razmišljati normalno
mogu nama doći svi vjerski poglavari, predsjednici država, ministri, sportisti...i "soliti nam pamet" kako treba da živimo i da se volimo, ali čim oni preko grane mi opet po svom
- MMM1977
#566 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Naravno da ne.Martinez_ wrote:Dakle Papa je tu kao kontra Srbima i ŠkutorimaMMM1977 wrote:Insomnia, ma kako to tebi izgledalo, mi ovamo moramo dokazivati da smo normalan i civiliziran svijet i ja ovu posjetu vidim u tom svjetlu. Posebno danas, kada pojedinci daju povod da nas se smatra divljacima.
- insomnia78
#567 Re: Papa Franjo u Sarajevu
I sve ovo je upuceno kome?Chmoljo wrote:1. odabrano Sarajevo kao centar države, kako je rekao čovjek - dolazim svima.insomnia78 wrote:Hajde pojasni nam vaznost ovog dogadjaja u pet kratkih crticabranimir stulic wrote:Veliki covjek... toliko mi je drago sto se moje sarajevo pokazalo izuzetnim... Ali vidim da ima ljudi kojima je vrh posjeta Bobana Rajovica i Sabana Saulica... i koji ne razumiju vaznost danasnjeg dogadjaja. A pa brate okreni PINK i deri...
4. reklama Gradu,
inaf?
U zemljama koje odlucuju o sudbini svijeta papa se bas i ne pita puno, nije prvi put da on pokazuje i poziva pa nista
Ovi sto trebaju suziviti su ti ovim "malim gafom" voditeljice "pozdravimo papu na hrvatskom neka vidi gdje je dos'o" i sahovnicama pokazali sta misle o suzivotu i o BiH
Lekcija o skromnosti je biblijski receno "biseri pred svinje"
Ovo za reklamu gradu se slazem
-
arslanbey
#568 Re: Papa Franjo u Sarajevu
kad ce biti susret s drugim vjerama?mene razocaralo sto ne posjeti dzamiju kao i u istanbulu sto je,puno bi vise znacilo nasim bosnjamaIt_is_a_Leclerc wrote:Papinoj rezervisanosti u državničkom dijelu je kumovala nevjerovatna krutost onih koji su ga dočekivali. Sama činjenica da ga je Ivanić vratio da ne hoda po betonu gdje nema tepiha...![]()
Ili Čović koji mu se derao na uho predstavljajući one političare..
Očekujem puno opušteniji dio i da će Papa uraditi još nešto neočekivano u toku susreta sa predstavnicima drugih vjera, i sa mladima.
- It_is_a_Leclerc
#569 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Lijepo kaže Franjo - "Mir treba da bude posljedica pravde" 
- branimir stulic
#570 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Pa i hrvatski je jezik kojim se govori u BiH.... ili nije?
Ali sta god bilo i koji su povodi, barem nece biti prica da je dosao da kupi BHTelecom..
Ali sta god bilo i koji su povodi, barem nece biti prica da je dosao da kupi BHTelecom..
-
L u c i f e r
#571 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Normalno, moro je doći da se pokloni zastavi Bosne, zajedno sa ovim finim dedicom i onim drugim krmkom...animals wrote:Pa nije valjda da je i on morao tu bitiL u c i f e r wrote:Garant je odma odgroktalo kući...Chisum wrote:Gdje se dade ono laktasko krme? Nisam ga upratio.

- Challenger__
#572 Re: Papa Franjo u Sarajevu
+1branimir stulic wrote: 1. poruka potrebe jacanja međuvjerskog i međukulturnog dijaloga
2. podrska BiH kao zajednickoj drzavi njenih naroda i gradjana
3. podrska sarajevu kao multitetnickom gradu (u govoru vise puta receno)
4. posjeta pokazuje da u BiH zive evropski narodi koji svoju kulturu vole i dijele sa kulturama drugih
5. poruka da vise nikada ne bude rata na ovim prostorima
6.podrska BiH na evropskom putu
7.ociscen i uredjen grad
8. preko milion maraka prihoda od gostiju koji su posjetili sarajevo
... hocemo li jos????
- insomnia78
#573 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Stoji to sveMMM1977 wrote:Insomnia, ma kako to tebi izgledalo, mi ovamo moramo dokazivati da smo normalan i civiliziran svijet i ja ovu posjetu vidim u tom svjetlu. Posebno danas, kada pojedinci daju povod da nas se smatra divljacima.
Ja samo pokusavam reci da bezveze pravite euforiju i ocekujete, ne puno nego previse od svega ovog
To proleti kao blok vijesti iz svjeta, ljudi pogledaju i odose dalje
Ne vjerujem da se i ti nesto posebno zabrines za probleme filipinaca kad vidis na tv-u papinu posjetu Filipinima
A to da ce se neko nesto sjetiti zbog papine posjete je smjesno razmisljanje, djecije
- It_is_a_Leclerc
#574 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Danas na Grbavici, poslije ručka. Doći će reis Kavazović, mitrpolit dabrobosanski i predsjednik jevrejske zajednice.arslanbey wrote:kad ce biti susret s drugim vjerama?mene razocaralo sto ne posjeti dzamiju kao i u istanbulu sto je,puno bi vise znacilo nasim bosnjamaIt_is_a_Leclerc wrote:Papinoj rezervisanosti u državničkom dijelu je kumovala nevjerovatna krutost onih koji su ga dočekivali. Sama činjenica da ga je Ivanić vratio da ne hoda po betonu gdje nema tepiha...![]()
Ili Čović koji mu se derao na uho predstavljajući one političare..
Očekujem puno opušteniji dio i da će Papa uraditi još nešto neočekivano u toku susreta sa predstavnicima drugih vjera, i sa mladima.
Tu će doći i dječiji hor iz Srebrenice koji će uričiti poklon Srebreničana.
- MMM1977
#575 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Sustina je da nema nista lose u ovoj posjeti. Dakle nema apsolutno nema nikakve negativne konotacije. A dobro neka su i mrvice, na bolje nismo ni navikli.