Papa Franjo u Sarajevu

Post Reply
vjesticanametli

#201 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

Hafis wrote:
vjesticanametli wrote:hoce li se moci autom do autobuske stanice sutra u 16 h ....dobrinja - autobuska stanica... :?
Sjedi gdje sjediš.
Sutra je povijesni dan za Sarajevo, a ti se natakario nekakve Dobrinje i autobuske stanice :)
ja sam zeMsko :mrgreen: i moram stici bus :-D a od pape ja nemam nista :-)
ciza_bliza

#202 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by ciza_bliza »

It_is_a_Leclerc wrote:
neviges wrote:Hoce li se sutra oglasavati ezan sa mnogobrojnih sarajevskih dzamija ili ce djelovati smanjenim intezitetom?

Nedaj Boze, da nam dragom gostu pukne bubna opna, pa i tog belaja. ;-)
Papa je posjetio džamije.
Čovjek nema ništa protiv Islama.

S obzirom da je misa u 11h, ne vjerujem da će potrajati toliko da se oglasi podnevski ezan. Ako se i oglasi, ljudski bi i u skladu sa sunnetom Božijeg poslanika Muhameda s.a.v.s. ispoštovati druge i drugačije, te malo utišati.
Znaš li ti koliko džamija u Sarajevu ugrožava normalan život svojim megalomanskim zvučnicima?
oldtajmer

#203 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by oldtajmer »

vjesticanametli wrote:
Hafis wrote:
vjesticanametli wrote:hoce li se moci autom do autobuske stanice sutra u 16 h ....dobrinja - autobuska stanica... :?
Sjedi gdje sjediš.
Sutra je povijesni dan za Sarajevo, a ti se natakario nekakve Dobrinje i autobuske stanice :)
budi u nedzaricima prijepodne pa kada papa bude prolazio sa papamobilom zamoli ga neka te poveze,usput mu je a i kazu da je merhametli covjek,popijes kafu negdje i na bus :D
razonoda

#204 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by razonoda »

ciza_bliza wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
neviges wrote:Hoce li se sutra oglasavati ezan sa mnogobrojnih sarajevskih dzamija ili ce djelovati smanjenim intezitetom?

Nedaj Boze, da nam dragom gostu pukne bubna opna, pa i tog belaja. ;-)
Papa je posjetio džamije.
Čovjek nema ništa protiv Islama.

S obzirom da je misa u 11h, ne vjerujem da će potrajati toliko da se oglasi podnevski ezan. Ako se i oglasi, ljudski bi i u skladu sa sunnetom Božijeg poslanika Muhameda s.a.v.s. ispoštovati druge i drugačije, te malo utišati.
Znaš li ti koliko džamija u Sarajevu ugrožava normalan život svojim megalomanskim zvučnicima?
:-) I meni se nekada cini da --onaj sa carsije ---poziva onoga sa Ilidze. Ne znam sta ce im zvucnici--kad dzamija ima na --svakom cosku--. Ako je --pravi --popni se i odradi , bas kao nekada.
vjesticanametli

#205 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

oldtajmer wrote:
vjesticanametli wrote:
Hafis wrote: Sjedi gdje sjediš.
budi u nedzaricima prijepodne pa kada papa bude prolazio sa papamobilom zamoli ga neka te poveze,usput mu je a i kazu da je merhametli covjek,popijes kafu negdje i na bus :D
fala :D :lol:
Lincoln-Burrows

#206 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Lincoln-Burrows »

Moraju li biti spuštene roletne na kućama i zgradama kraj kojih prolazi papamobil?
Hafis

#207 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Hafis »

Evo polazim i ja gore za desetak minuta. Nagovorili me.

Nadam se da ste to tamo sve dotjerali pod konac, ;-)
animals

#208 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by animals »

Hafis wrote:Evo polazim i ja gore za desetak minuta. Nagovorili me.

Valjda ces imati neko obiljezje, da te forumasi prepoznaju :D
arslanbey

#209 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by arslanbey »

Kad je papa nedavno bio u Turskoj posjetio je i dzamiju ,sto je bilo super prihvaceno.Da li ce svratit u begovu sutra? zna li se vec program?
Lincoln-Burrows

#210 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Lincoln-Burrows »

arslanbey wrote:Kad je papa nedavno bio u Turskoj posjetio je i dzamiju ,sto je bilo super prihvaceno.Da li ce svratit u begovu sutra? zna li se vec program?
Koja vam je glavna džamija u Sarajvu?
Kombat

#211 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Kombat »

smjesko071 wrote:
Kombat wrote:
Fudo387 wrote:Ja opet ne kontam, od toliko zemalja zasto bas Bosna?
Zato sto je vukojebina na kvadrat gdje sve religije imaju toliko uticaja kao nigdje drugo u Evropi (mozemo se samo porediti sa vukojebinama centralne i juzne Amerike, te subekvatorijalne Afrike). Divljaci koji nastanjuju ove prostore su toliko omadzijani svojim bogovima i kurcima-palcima da na 4 miliona stanovnika nema niti jedan jedini jebeni krematorijum jer svi vjeruju u zagrobni zivot. Sa sadasnjim cijenama koje se krecu, samo od leseva ove pijavice mogu dobro zivjeti a kamoli od drugih davanja.

Ocigledno je da je mazohizam duboko ukorijenjen u ljudskom genetskom kodu, jer kako drugacije bi smo objasnili toliku "ushicenost" cinjenicom da u Sarajevo dolazi predsjednik kluba jebacha malih djecaka, koji je takodje krace poznat kao katolicka crkva. Klub koji je stvoren i nastao da bi zadovoljio ekskluzivne potrebe VIP clanova kluba (svecenika, biskupa, kardinala i ...otaca)...

Kao sto je neko naveo iznad, KJMD je prvak u guljenju populacije i zivljenju na grbaci pravovjernih, tako da BiH od ove posjete ne moze nikako profitirati - ni materijalno a ni politicki. Hoce to Vatikan mozda neke investitore dovesti?! :D :lol: :lol: :lol: :run: Sto se tice jednodnevnih turista, svi ce donijeti svoj paradajz :D a baste svakako ne smiju biti otvorene. Politicka korist?! To je tek smijurija. Photo op za vladajuce mafijase i kontroverzne biznismene koji su s njima povezani pa ce biti tu pozvani da se "uslikaju" i to je to. Sto prije odjebe odavde to cemo mirniji biti.
kakav si ti smrad od covjeka...
Moze li malo podrobniji elaborat ili je to onako...proizvoljno (ofrlje)?!
Kombat

#212 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Kombat »

Pasiflora wrote:
Kombat wrote:
Fudo387 wrote:Ja opet ne kontam, od toliko zemalja zasto bas Bosna?
Zato sto je vukojebina na kvadrat gdje sve religije imaju toliko uticaja kao nigdje drugo u Evropi (mozemo se samo porediti sa vukojebinama centralne i juzne Amerike, te subekvatorijalne Afrike). Divljaci koji nastanjuju ove prostore su toliko omadzijani svojim bogovima i kurcima-palcima da na 4 miliona stanovnika nema niti jedan jedini jebeni krematorijum jer svi vjeruju u zagrobni zivot. Sa sadasnjim cijenama koje se krecu, samo od leseva ove pijavice mogu dobro zivjeti a kamoli od drugih davanja.

Ocigledno je da je mazohizam duboko ukorijenjen u ljudskom genetskom kodu, jer kako drugacije bi smo objasnili toliku "ushicenost" cinjenicom da u Sarajevo dolazi predsjednik kluba jebacha malih djecaka, koji je takodje krace poznat kao katolicka crkva. Klub koji je stvoren i nastao da bi zadovoljio ekskluzivne potrebe VIP clanova kluba (svecenika, biskupa, kardinala i ...otaca)...

Kao sto je neko naveo iznad, KJMD je prvak u guljenju populacije i zivljenju na grbaci pravovjernih, tako da BiH od ove posjete ne moze nikako profitirati - ni materijalno a ni politicki. Hoce to Vatikan mozda neke investitore dovesti?! :D :lol: :lol: :lol: :run: Sto se tice jednodnevnih turista, svi ce donijeti svoj paradajz :D a baste svakako ne smiju biti otvorene. Politicka korist?! To je tek smijurija. Photo op za vladajuce mafijase i kontroverzne biznismene koji su s njima povezani pa ce biti tu pozvani da se "uslikaju" i to je to. Sto prije odjebe odavde to cemo mirniji biti.
Slušaj čobane, to što ti te vidiš dalje od zida svoga dvorišta, ne znači da su i drugi tako slijepi.
Ah, cuj...pastirko...ima i onih koji nisu dio krda. I moje dvoriste nema zidova. A sto se tice slijepoce :lol: :lol: :lol: pa zar ce pripadnik krda koje se ponosi cinjenicom da slijepo vjeruje u bice s bradom koje obitava na oblaku a koje se nicime nije manifestiralo minimalno dvije hiljade godina nekome govoriti o slijepoci?! Isssshhhhh
calculator

#213 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by calculator »

Kad Papa vidi uređene ulice i oprane zgrade, ako poželi da ostane ili ubrzo ponovo dođe, ovi iz KRO RAD i PARK najebaće pravo :D
arslanbey

#214 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by arslanbey »

Lincoln-Burrows wrote:
arslanbey wrote:Kad je papa nedavno bio u Turskoj posjetio je i dzamiju ,sto je bilo super prihvaceno.Da li ce svratit u begovu sutra? zna li se vec program?
Koja vam je glavna džamija u Sarajvu?
Pa u narodu je to Begova,ali oficijalno je to Careva dzamija
zateznistub

#215 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by zateznistub »

http://www.radiosarajevo.ba/novost/1908 ... staje-foto

kako ovo treba pohapsiti i bubrege poizbijat
DaysleepeR

#216 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

Ironično, Sarajevo postaje kandidat za najradikalniji i najmanje tolerantan grad u ex-yu. Koje samoubistvo. Skulirajte malo nacionalisti, nema većeg gesta pokazivanja veličine nego kada brojniji omogući malobrojnijem sve moguće slobode. Pitanje je samo hoćete li skontati to sa svojim zatucanim glavama.
arslanbey

#217 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by arslanbey »

zateznistub wrote:http://www.radiosarajevo.ba/novost/1908 ... staje-foto

kako ovo treba pohapsiti i bubrege poizbijat
Osim te pretnje ,ti ostali komentari u demokratskom drustvu su sasvim dozvoljeni.I istina je da mediji napuhali sve ovo :zzzz:
krater

#218 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by krater »

Image
:lol: :lol: :lol:
DuckZz

#219 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by DuckZz »

Vjerovatno sam već zakasnio ali .....

Gdje se može prijavit za prisustvo na koševu ??????
krater

#220 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by krater »

Prijava za Svetu Misu na stadionu Koševo

Svi vjernici koji žele sudjelovati na Misnom slavlju s papom Franjom, 6. lipnja 2015. na stadionu Koševo, trebaju se prijaviti u svoj župni ured, a župnik će potom prijaviti svoje vjernike Uredu za prijavu i registraciju vjernika u Sarajevu (Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije) najkasnije do ponedjeljka, 11. svibnja 2015. Župnici su zamoljeni da, u skladu s mogućnostima, dostave ime, prezime i broj mobitela voditelja grupe i vozača autobusa. Spomenutom uredu trebaju se, također, prijaviti i svi svećenici i svi drugi koji žele sudjelovati na Svetoj misi na stadionu Koševo. Prijavu mogu poslati i grupe hodočasnika iz raznih crkvenih institucija, ali nije moguća registracija hodočasnika putem agencija. Iako će organizatori nastojati osigurati da što veći broj vjernika bude na stadionu, uključujući i sam travnjak i atletsku stazu, postoji mogućnost da svi vjernici ne mognu stati unutar stadiona. Zato će ispred stadiona biti postavljeni veliki ekrani, a i papa Franjo će, vozeći se u papamobilu, pozdraviti i ove vjernike. Prednost na stadionu imat će oni koji se ranije prijave. Za sva dodatna pitanja potrebno se informirati u Uredu.
Ured za prijavu i registraciju vjernika (Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije):
Josipa Stadlera 5; BiH – 71000 Sarajevo
Tel/faks: ++ 387.33.238.837; ++ 387.33.53.50.01; e-mail: [email protected]
Voditelj tog Ureda i Povjerenstva je vlč. dr.Tomislav Mlakić
cadburry

#221 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by cadburry »

U koliko sati se zatvaraju ceste (aerodromska, Stupska petlja...), jel od 7 ili od 8?
and

#222 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by and »

sve spremno,na nivou,samo ti dođi u svoj glavi grad :thumbup:
McMoy

#223 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by McMoy »

Image
fosna2014

#224 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by fosna2014 »

McMoy wrote:Image
Dajte mu cevape sutra dzaba. Halal mu vjera. Dobro zbori.
It_is_a_Leclerc

#225 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by It_is_a_Leclerc »

McMoy wrote:Image
Divno zbori.
Treba ovakvih stavova u svim religijama.

Ali, ipak.. Papa Ivan Pavao II i ljubljenje bosanske zemlje po stupanju na nju 1997. ostat će nepravizđeni
Post Reply