Jel to Hrvati imaju pretenzije da im Sarajevo bude glavni grad?animals wrote:Ne ide Papa na selo, vec u glavni gradDobrinja80 wrote:Logičnije bi bilo da su ovo organizovali u Kiseljaku, tamo živi više katolika nego u Sarajevu.
Ovako možemo dočekati i Dalaj Lamu.
Papa Franjo u Sarajevu
-
Dobrinja80
#151 Re: Papa Franjo u Sarajevu
-
smjesko071
#152 Re: Papa Franjo u Sarajevu
kakav si ti smrad od covjeka...Kombat wrote:Zato sto je vukojebina na kvadrat gdje sve religije imaju toliko uticaja kao nigdje drugo u Evropi (mozemo se samo porediti sa vukojebinama centralne i juzne Amerike, te subekvatorijalne Afrike). Divljaci koji nastanjuju ove prostore su toliko omadzijani svojim bogovima i kurcima-palcima da na 4 miliona stanovnika nema niti jedan jedini jebeni krematorijum jer svi vjeruju u zagrobni zivot. Sa sadasnjim cijenama koje se krecu, samo od leseva ove pijavice mogu dobro zivjeti a kamoli od drugih davanja.Fudo387 wrote:Ja opet ne kontam, od toliko zemalja zasto bas Bosna?
Ocigledno je da je mazohizam duboko ukorijenjen u ljudskom genetskom kodu, jer kako drugacije bi smo objasnili toliku "ushicenost" cinjenicom da u Sarajevo dolazi predsjednik kluba jebacha malih djecaka, koji je takodje krace poznat kao katolicka crkva. Klub koji je stvoren i nastao da bi zadovoljio ekskluzivne potrebe VIP clanova kluba (svecenika, biskupa, kardinala i ...otaca)...
Kao sto je neko naveo iznad, KJMD je prvak u guljenju populacije i zivljenju na grbaci pravovjernih, tako da BiH od ove posjete ne moze nikako profitirati - ni materijalno a ni politicki. Hoce to Vatikan mozda neke investitore dovesti?!![]()
![]()
![]()
![]()
Sto se tice jednodnevnih turista, svi ce donijeti svoj paradajz
a baste svakako ne smiju biti otvorene. Politicka korist?! To je tek smijurija. Photo op za vladajuce mafijase i kontroverzne biznismene koji su s njima povezani pa ce biti tu pozvani da se "uslikaju" i to je to. Sto prije odjebe odavde to cemo mirniji biti.
- animals
#153 Re: Papa Franjo u Sarajevu
To je cinjenica, samo je jedan glavni grad..Dobrinja80 wrote:Jel to Hrvati imaju pretenzije da im Sarajevo bude glavni grad?animals wrote:Ne ide Papa na selo, vec u glavni gradDobrinja80 wrote:Logičnije bi bilo da su ovo organizovali u Kiseljaku, tamo živi više katolika nego u Sarajevu.
-
Dobrinja80
#154 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Nema njih ni 2% u Sarajevuanimals wrote:To je cinjenica, samo je jedan glavni grad..Dobrinja80 wrote:Jel to Hrvati imaju pretenzije da im Sarajevo bude glavni grad?animals wrote: Ne ide Papa na selo, vec u glavni grad
- animals
#155 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Pa sta ja tu mogu..Dobrinja80 wrote:
Nema njih ni 2% u Sarajevu
-
arslanbey
- Better Man
#157 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ne moraju. U to vrijeme se otvaraju kapije stadiona i može se početi ulaziti, ali nikako nije tačno da svi moraju biti u to vrijeme na stadionu. Misa je tek u 11:00.It_is_a_Leclerc wrote:1000 akreditovanih novinara, sa tehničkim ekipama. CNN, BBC, France24 šalju svoje reportere.Država wrote:Ima Sarajevo da zaradi kamaru para. Preko 500 novinarskih ekipa (svi će noćiti u Sarajevu), desetine hiljada vjernika (svi će jesti, popiti piće ili kafu, nasuti gorivo, neki će i noćiti...), auto-cestama FBiH će svanuti zbog naplate putarina... a da ne govorim o poruci koju dolazak Pape šalje u svijet. Ponovo će Sarajevo biti centar svijeta u vijestima, ali ne po ratu nego po gostoljubivosti...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Preko župnih ureda u crkvama u regionu, prijavilo se 65 000 ljudi samo za misu. Tu ne brojim ljude koji neće na liturgiju, već dolaze da Papu sretnu na trasi puta, na Grbavici, pred Predsjedništvom, na aerodromu... Otprilike 100.000 po mojoj slobodnoj procjeni. Prema podacima iz Turističke zajednice KS nema više slobodnih mjesta u hotelskom smještaju, i turisti se upućuju na prenoćišta i hostele. Dio turista je već stigao, drugi dio će doći sutra, a tek manji broj dolazi u subotu, jer svi koji će na misu moraju biti u 04:00 h na Koševu..
Direktna financijska korist je očita.
-
Fudo387
#158 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ne svidja mi se ta posjeta. Nije u pitanju nikakva averzija prema Vatikanu ili slicna glupost, jednostavno zivimo u turbulentnim vremenima. Previse je tu stranih tajnih sluzbi, sukobi na relaciji zapad-rusi, zapad-arapi...a mi na vjetrometini. Odmah mi padne na pamet onaj ludi Ferdinand i jos ludji Gavrilo. 
-
Margita81
#159 Re: Papa Franjo u Sarajevu
@Kombat
Jel uopce moguca ovolika histerija zbog cega i koga tacno?? Ko je to papa i kakav uticaj on ima sta pricate gluposti.
Jel uopce moguca ovolika histerija zbog cega i koga tacno?? Ko je to papa i kakav uticaj on ima sta pricate gluposti.
- mayab
#160 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Juče na radiju čujem "ekonomskog analitičara Duljka Hasića", reče da je predvidjena dobit od nekoliko miliona KM...Thorgerson wrote:Političari hoće, a narod sigurno neće.Thorgerson wrote:Ja mislim da cemo mi puno vise zaraditi nego sto cemo potrositi.Ludzak wrote:samo se pitam koliko će nam od penzije ukinuti zbog svih ovih ceremonija oko pape.
Jeste, dignuto je vise policije, angazovano je sve zivo, ali zato su i hoteli puni, pa zamisli kad se ovdje sjarga min 60k ljudi? Moraju jesti, moraju kupiti vodu, dosta ce ih prenociti ovdje, neki ce ostati i koji dan duze, obici grad itd...
A kako si to izracunao?
Drzis granap, drzis hotel, hostel...pa ne drze sve politicari jeboga ti.
A to sto ide dobar dio politicarima, opet smo mi krivi. Niko nam ne brani da sutra izadje 200.000 ljudi i trazi snizenje plate ministrima, trazi prodaju automobila itd itd... Dakle, stanje je dobro, ja ne vidim da se iko buni protiv ovoga. Osim po forumima i fejbuk grupama.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#161 Re: Papa Franjo u Sarajevu
da ide u kiseljak rekle bi dobre bošnje podržava herceg bosnu
ustaša, separator, kordićljubac i tako to standardni repertoar za priparnike netemeljnih naroda
što se mene tiče ne mora više nikad niko doći
al ovo spada među 5 glavnih događaja u sarajevu što ja znam
u2, atletski miting, nato i bil klinton te ivan pavao ii
za 20 godina što pamtim poslije rata
ustaša, separator, kordićljubac i tako to standardni repertoar za priparnike netemeljnih naroda
što se mene tiče ne mora više nikad niko doći
al ovo spada među 5 glavnih događaja u sarajevu što ja znam
u2, atletski miting, nato i bil klinton te ivan pavao ii
za 20 godina što pamtim poslije rata
- Truba
#162 Re: Papa Franjo u Sarajevu
slično i ja razmišljamFudo387 wrote:Ne svidja mi se ta posjeta. Nije u pitanju nikakva averzija prema Vatikanu ili slicna glupost, jednostavno zivimo u turbulentnim vremenima. Previse je tu stranih tajnih sluzbi, sukobi na relaciji zapad-rusi, zapad-arapi...a mi na vjetrometini. Odmah mi padne na pamet onaj ludi Ferdinand i jos ludji Gavrilo.
od 1.2. sam nervozan umal se nisam pobio u nuncijaturi
uglavnom mi smo sada kao portugal 1941.
kofol neutralni znamo stranu gdje gonimo al svako vuče sebi...
osim toga mislim da skoro svaka zgrada ima nekog stranca koji tu živi i niko ne zna što radi i kako radi i od čega živi
ja takve zovem špijunima
- Pasiflora
#163 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Slušaj čobane, to što ti te vidiš dalje od zida svoga dvorišta, ne znači da su i drugi tako slijepi.Kombat wrote:Zato sto je vukojebina na kvadrat gdje sve religije imaju toliko uticaja kao nigdje drugo u Evropi (mozemo se samo porediti sa vukojebinama centralne i juzne Amerike, te subekvatorijalne Afrike). Divljaci koji nastanjuju ove prostore su toliko omadzijani svojim bogovima i kurcima-palcima da na 4 miliona stanovnika nema niti jedan jedini jebeni krematorijum jer svi vjeruju u zagrobni zivot. Sa sadasnjim cijenama koje se krecu, samo od leseva ove pijavice mogu dobro zivjeti a kamoli od drugih davanja.Fudo387 wrote:Ja opet ne kontam, od toliko zemalja zasto bas Bosna?
Ocigledno je da je mazohizam duboko ukorijenjen u ljudskom genetskom kodu, jer kako drugacije bi smo objasnili toliku "ushicenost" cinjenicom da u Sarajevo dolazi predsjednik kluba jebacha malih djecaka, koji je takodje krace poznat kao katolicka crkva. Klub koji je stvoren i nastao da bi zadovoljio ekskluzivne potrebe VIP clanova kluba (svecenika, biskupa, kardinala i ...otaca)...
Kao sto je neko naveo iznad, KJMD je prvak u guljenju populacije i zivljenju na grbaci pravovjernih, tako da BiH od ove posjete ne moze nikako profitirati - ni materijalno a ni politicki. Hoce to Vatikan mozda neke investitore dovesti?!![]()
![]()
![]()
![]()
Sto se tice jednodnevnih turista, svi ce donijeti svoj paradajz
a baste svakako ne smiju biti otvorene. Politicka korist?! To je tek smijurija. Photo op za vladajuce mafijase i kontroverzne biznismene koji su s njima povezani pa ce biti tu pozvani da se "uslikaju" i to je to. Sto prije odjebe odavde to cemo mirniji biti.
- Truba
#164 Re: Papa Franjo u Sarajevu
čuj zašto baš bosna
pa bio je u albaniji prošle godine
predvidjena je amerika ekvador paragvaj ima poziv i za japan
pa bio je u albaniji prošle godine
predvidjena je amerika ekvador paragvaj ima poziv i za japan
- It_is_a_Leclerc
#165 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Papa obilazi zemlje gdje je malo katolika, multikulturalne i napaćene države.
Mislim da ispunjavamo sve uslove.
Sjećam se kad je dolazio Sv. Ivan Pavao II odmah poslije rata. Pa stane, nakloni se zastavi se ljiljanima i vatikanskoj zastavi, pa onaj divni govor koji nam je svima u sjećanju.
Mislim da ispunjavamo sve uslove.
Sjećam se kad je dolazio Sv. Ivan Pavao II odmah poslije rata. Pa stane, nakloni se zastavi se ljiljanima i vatikanskoj zastavi, pa onaj divni govor koji nam je svima u sjećanju.
- Truba
#166 Re: Papa Franjo u Sarajevu
nije baš tako
ide tamo gdje ga zovu i gdje želi i gdje može
bio je na filipinima najkatoličanskija zemlja ZBOG obljetnice 500 godina evangelizacije i posljedica TAJFUNA
ide tamo gdje ga zovu i gdje želi i gdje može
bio je na filipinima najkatoličanskija zemlja ZBOG obljetnice 500 godina evangelizacije i posljedica TAJFUNA
- Truba
#167 Re: Papa Franjo u Sarajevu
ma previše je spomenika treba to sve pauzirati ba smoriše narod samo nešto otkrivaju
- DaffyDuck
#168 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Jel papa dolazi Hrvatima ili katolicima?Dobrinja80 wrote:Jel to Hrvati imaju pretenzije da im Sarajevo bude glavni grad?animals wrote:Ne ide Papa na selo, vec u glavni gradDobrinja80 wrote:Logičnije bi bilo da su ovo organizovali u Kiseljaku, tamo živi više katolika nego u Sarajevu.
- skafiskafsnjak
#169 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Dolazi covjek u GLAVNI GRAD BOSNE I HERCEGOVINE . Covjek ne dolazi Hrvatima i nije nacionalista
Pusite ga hejteri i nacionalisti
Pusite ga hejteri i nacionalisti
-
Hafis
#170 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ma jok. Muhajem se sjetio fine sarajevske raje i ćevapa. Pa veli da oplete jedne prije utakmice u Zenici.DaffyDuck wrote:Jel papa dolazi Hrvatima ili katolicima?Dobrinja80 wrote:Jel to Hrvati imaju pretenzije da im Sarajevo bude glavni grad?animals wrote:
Ne ide Papa na selo, vec u glavni grad
- Danguba
#171 Re: Papa Franjo u Sarajevu
DaffyDuck wrote: Jel papa dolazi Hrvatima ili katolicima?
pitanje koje treba svaki dan nekima postavljati...
- DaffyDuck
#173 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Papa je i naglasio da dolazi katolicima u BiH i svim dobrim ljudima. Hrvatsku nije ni spomenuo, niti je tema posjete.Danguba wrote:DaffyDuck wrote: Jel papa dolazi Hrvatima ili katolicima?![]()
![]()
Interesantno je da i pri intervjuima sa HRT-om (koje sam gledala) pri pitanjima novinara- koji kao i uvijek forsiraju hrvati, hrvati u BiH, majorizirani Hrvati itd, sagovornik- nas biskup (BH) nije dao njihov ocekivani odgovor vec komentar ide u pravcu BiH je nasa zemlja, mi smo tu rodjeni, tu zivimo i drugu zemlju nemamo, papa dolazi katolicima u BiH itd, itd... Mislim da je ogromno podcjenjivanje sve katolike u BiH zvati hrvatima, ali im i nametati da se predstavljaju hrvatima, kao i sve hrvate percipirati kao katolike.
-
mg
#174 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Nijedan od pet nivoa vlasti u BiH nije dao saglasnost za postavljanje spomenika, a on je ipak postavljen, ističe Imamović, dodajući kako nema ništa protiv spomenika ili ličnosti Majke Tereze, ali da se procedura, jednostavno, mora poštovati, kao što je to bio slučaj prilikom postavljanja spomenika papi Ivanu Pavlu Drugom.
Ni manje, ni više.
-
mg
#175 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ogromna je greška svakog Hrvata predstavljati kao nekog ko ne voli BiH! Ili Srbina... To jednostavno nije tačno. To što su mass mediji u službi stranačkih centrala i rade za predsjednike stranaka je druga priča.DaffyDuck wrote:Papa je i naglasio da dolazi katolicima u BiH i svim dobrim ljudima. Hrvatsku nije ni spomenuo, niti je tema posjete.Danguba wrote:DaffyDuck wrote: Jel papa dolazi Hrvatima ili katolicima?![]()
![]()
Interesantno je da i pri intervjuima sa HRT-om (koje sam gledala) pri pitanjima novinara- koji kao i uvijek forsiraju hrvati, hrvati u BiH, majorizirani Hrvati itd, sagovornik- nas biskup (BH) nije dao njihov ocekivani odgovor vec komentar ide u pravcu BiH je nasa zemlja, mi smo tu rodjeni, tu zivimo i drugu zemlju nemamo, papa dolazi katolicima u BiH itd, itd... Mislim da je ogromno podcjenjivanje sve katolike u BiH zvati hrvatima, ali im i nametati da se predstavljaju hrvatima, kao i sve hrvate percipirati kao katolike.
Naravno, papa dolazi svima nama. Naš je gost. I svi mi treba da se radujemo.
To što političari planiraju sve iskoristiti i prevesti u vitalne nacionalne interse je sasvim druga stvar.