Pamtite li 04.05.1980.

Locked
Luke Perry

#426 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by Luke Perry »

kirby wrote:da se vratim temi.bas sam ovih dana gledao snimke na you tube o danima titove smrti.ne kontam jeli narod od srca plakao ili je iz svakog bio neki agent udbe i tjerao ih na plac.to mi nikad nece biti jasno.
moj stari je tada plakao,a nije bio clan KPJ. :-)
usput,ja svoje djetinstvo ne bih dao za djetinstvo djece koja sad zive u bosni.o zapadu da ne govorim.
Sto je zaista cudno. Zar ti svojoj djeci ne zelis dobro?
ninili

#427 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by ninili »

Luke Perry wrote:
kirby wrote:da se vratim temi.bas sam ovih dana gledao snimke na you tube o danima titove smrti.ne kontam jeli narod od srca plakao ili je iz svakog bio neki agent udbe i tjerao ih na plac.to mi nikad nece biti jasno.
moj stari je tada plakao,a nije bio clan KPJ. :-)
usput,ja svoje djetinstvo ne bih dao za djetinstvo djece koja sad zive u bosni.o zapadu da ne govorim.
Sto je zaista cudno. Zar ti svojoj djeci ne zelis dobro?
Ej wannabe Luke Perry, izvini koje si ti godiste???? Po tvojim postovima ja ti ne bih dala vise od 18-19 godina sto znaci da nemas pojma kakvo su ljudi imalo djetinstvo za vrijme Druga Tita. Ako zivis na zapadu i ako si tu odrastao meni te je stvarno zao, jer ne znas sta znaci izaci na ulicu i da te ceka 15-oro djece spremni za igru i zajebanciju. Nisi nikog morao zvati na telfon da se dogovorite. Jednostavno izadjes vani i igras se. Kakvo djetinjstvo danasnja djeca imaju? Virtualno, eto kakvo! Danas im kupis XBOX od $350 i sjednes ih pred TV i tako se druze sa "vrsnjacima"...Je li to dobro o kojem pricas??? Tinejdzerima je jos gore...druze se preko msn-a i majspejsa i tako upoznavaju. Kad se napokon upoznaju uzivo, djevojka je silovana i ubijena...izvini, je li o tom dobru govoris na zapadu...ja kad sam dosla na taj prokleti zapad, krivila sam Kolumba koji je otkrio Ameriku, jer moja Amerika je bila Jugoslavija u kojoj sam se rodila. Tog raja na svijetu nije bilo i sto je najtuznije vise nikad nece biti. Ali, znas sta...upoznala sam ja takvih kao ti koliko hoces. Neki su jedva cekali da dodju na zapad jer im je to bio prvi put da vide asfalt. Naravno, njima kao i tebi je sad bolje!!
jefferson

#428 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by jefferson »

Luke Perry wrote:O stipendista princa Khalida iz Alabame :D Sto si promijenio nick. Pa ima ima pravili su nesto u SAD i na tome stali http://www.energoinvest.com/aktivnosti/IDV-r.pdf , kilometre ne spominju :?
I kakve sad to veze ima sa cinjenico da je energoinvest ipak bio poznat na zapadu u krugovima u kojima je trebao biti poznat!
Normalno da sirokom trzistu nije, jer cisto sumnjam da nekog interesuje ko proizvodi dalekovode.
Ali sama cinjenica da je EI imao godisnji obrt koji je bio skoro trecinu sadasnjeg ukupnog GDP BiH ti dovoljno govori.
O tome jesam li ja stipendista ili ne stvarno nema veze sa temom!
Luke Perry

#429 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by Luke Perry »

I kakve sad to veze ima sa cinjenico da je energoinvest ipak bio poznat na zapadu u krugovima u kojima je trebao biti poznat!
Nije bio poznat. Pravo cudo da su radili u Americi. To im je bio jedini izlet na zapad.
Luke Perry

#430 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by Luke Perry »

sto znaci da nemas pojma kakvo su ljudi imalo djetinstvo za vrijme Druga Tita.
kakvo god da su imali zvuci neobicno da neko tako deklarativno kaze da ne zavidi danasnjoj djeci. to moze reci neko ko nema djece, ne planira ih imati itd.......
jefferson

#431 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by jefferson »

Luke Perry wrote:
Nije bio poznat. Pravo cudo da su radili u Americi. To im je bio jedini izlet na zapad.
Ono sto si ti naveo jeste period za 2005 godinu. Ja sam se osvrnuo na period prije rata kada si rekao da EI nije bio poznat.
Jest jaro moj, itekako.
EI je samo do jula 1992 pretrpio stetu od 2,5 milijarde dolara, i pravo cude je da su uopce mogli 2005 doci u ameriku i bilo sta napraviti s obzorim da su pretrpjeli toliku stetu od granatiranja i mozda jos gore, sto je Nedzad Brankovic bio direktor jedno vrijeme!
Ali kad malo bolje skontam, mozda je ona tvornica u Mexicu sa udbaska zavjera!
Last edited by jefferson on 07/05/2008 21:25, edited 1 time in total.
ninili

#432 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by ninili »

Luke Perry wrote:
kakvo god da su imali zvuci neobicno da neko tako deklarativno kaze da ne zavidi danasnjoj djeci. to moze reci neko ko nema djece, ne planira ih imati itd.......
E pa vidis ja planiram i prosto se bojim jer je ovaj svijet otisao u p.m.
jefferson

#433 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by jefferson »

Luke Perry wrote:
De ti navedi na cemu bi trebali biti zavidni kada 78% gradjana kaze da bi sad napustilo BiH?
Luke Perry

#434 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by Luke Perry »

Jest jaro moj, itekako.
Pa nije.
jefferson

#435 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by jefferson »

Luke Perry wrote:
Jest jaro moj, itekako.
Pa nije.
Dobro!
Argument ti je na nivou!
Luke Perry

#436 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by Luke Perry »

ne znam sta bi ti rekao. inzinjeri u ABB od 50+ god nisu culi za energoinvest, a pitao sam ih.
jefferson

#437 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by jefferson »

Luke Perry wrote:ne znam sta bi ti rekao. inzinjeri u ABB od 50+ god nisu culi za energoinvest, a pitao sam ih.
I sta to sad treba znaciti?
To znaci da ti inzinjeri koji su morali skole zavrsiti bas nisu obracali paznju na istoriju, jer su morali, pazi MORALI uciti ko je bio Emerik Blum, posto je to bio rijedak slucaj da takva firma se razvije u socijalistickoj drzavi, sto opet amerikanci sebi pripisuju zbog trumanove doktrine.
Ali, mene je isto tako pitala doktorica istorije otkud to da imamo znakove STOP na cesti, jer kao biva mi smo zaostali!
Tako to sto neki inzinjer u ABB ili GE nezna sta je EI, me uopce ne iznenadjuje, niti ustvari trebaju znati, znaju oni koji poslove dodjeljuju.
Luke Perry

#438 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by Luke Perry »

To znaci da ti inzinjeri koji su morali skole zavrsiti bas nisu obracali paznju na istoriju, jer su morali, pazi MORALI uciti ko je bio Emerik Blum,
ma vi niste normalni.
Ivy

#439 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by Ivy »

Luke Perry wrote:
To znaci da ti inzinjeri koji su morali skole zavrsiti bas nisu obracali paznju na istoriju, jer su morali, pazi MORALI uciti ko je bio Emerik Blum,
ma vi niste normalni.
a ti jesi?
kirby

#440 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by kirby »

Luke Perry wrote:
ma vi niste normalni.
nek si nam ti normalan. :-) :-) :-) i opet cu ponoviti da ja svoje djetinstvo ne bih dao za djetinstvo djece koja sada zive u bosni.o zapadu da ne govorim.e sad da li ja planiram djecu ili ne, to nije tvoj problem.i na kraju sve ove firme koje sada posluju dobro su iz socijalistickog naslijedja.a u ovoj demokratiji jedina nova firma koja je kao uspjesna je avaz.a o avazu znamo kako je nastao.
Luke Perry

#441 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by Luke Perry »

i na kraju sve ove firme koje sada posluju dobro su iz socijalistickog naslijedja.
I neka posluju dobro, ali posluju na svom starom trzistu, na zapadu tesko.
jefferson

#442 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by jefferson »

Luke Perry wrote:
i na kraju sve ove firme koje sada posluju dobro su iz socijalistickog naslijedja.
A koje je to njihovo trziste Alene Grinspenu?
madner

#443 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by madner »

Luke Perry wrote:ne znam sta bi ti rekao. inzinjeri u ABB od 50+ god nisu culi za energoinvest, a pitao sam ih.
Jesi ih pito ko je Josip Broz, možda ne znaju ni za njega?
jefferson

#444 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by jefferson »

madner wrote:
Vjerovatno, sto bi te to iznenadilo!
jefferson

#445 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by jefferson »

jefferson wrote:
madner wrote:
Neku noc gledam nekog ekonomskog analiticara, i jedan rece kako ulaze u Austrian Airlines jer je trenutno jedna od najstabilnijih avio kompanija, a on ce "Austrian Airlines, what is that?" A analiticar na FOX Businessu!
madner

#446 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by madner »

jefferson wrote:
madner wrote:
Nebi, samo reko da pokažem svu snagu argumenta. Ja ne znam ko je Steve Jobs i zato Apple nije nikad ništa napravio. :D
Luke Perry

#447 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by Luke Perry »

jefferson wrote:
Luke Perry wrote:
A koje je to njihovo trziste Alene Grinspenu?
Zemlje treceg svijeta, alabamski studentu.
jefferson

#448 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by jefferson »

Luke Perry wrote:
Zemlje treceg svijeta?
Jesil ti vidio statisticke podatke gdje se izvozi?
Moj prijatelj radi u firmi koja radi kompjutersko upravljanje postrojenja, i striktno rade sa Austrijom i Njemackom!
De ti fino nas ubjedi da mi radimo vecinom sa zemljama treceg svijeta (npr. americki br.1 partner je zemlja treceg svijeta) tako sto ces nam ovdje pokazati podatke.

I de mi sad objasni kakve veze ima sto sam ja u alabami Luke?
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#449 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by karabaja-x »

Luke Perry wrote:
auu ovo je nisko :mrgreen:
jeza u ledja

#450 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by jeza u ledja »

Luke Perry, u doba kad je Energoinvest bio gigant drukcija je bila situacija u svijetu. EE nije morao da projektuje na zapadnom trzistu da bi bio gigant. Otidji u Libiju, Irak, Maleziju pa pitaj inzinjere za EE. Projekti kojima se EE bavio (najvise elektrodistribucijom i izgradnjom elektroenergetskih postrojenja) su bili potrebni u Africi, na bliskom istoku ili u Meksiku mnogo vise nego na zapadu ili u Jugoslaviji. Lova od nafte i potrebna (do tada nepostojeca) infrastruktura u zemljama u kojima su do juce putovali na kamilama su stvarali lukrativne poslove. Garantujem da je EE bio u samom vrhu svjetskih kompanija po prihodima iz ove grane industrije. Normalno, ako si jedan od glavnih igraca na maltene dva cijela kontinenta da si u samom vrhu. Bavio se EE i drugim stvarima, ali za ove grane znam sigurno da su bili izuzetno uspjesni. Danas je to sve tropa, ne mozes ti konkurirati ako si 5 godina bio izvan igre, ako nemas para za novu tehnologiju, ako ti R&D ne radi je pola strucnjaka nema, ako si izgubio gro proizvodnih pogona, ako si izgubio ugovore i ako ti se domace trziste smanjilo za 5 puta.

Nije ti ovo nikakvo napumpavanje komunisticke ideologije, vec cinjenice. ;)
Locked