sekspir wrote:Mislim,Turban,da si se sam diskvalifikovao na ovoj temi.Tvoje povrsne analize zaista lice na "vazove" polupismenog hodzice u nekoj zabiti.Ali ako si vec raspolozen,nastavi,pa onda odgovori:Sta bi bil o na prostoru koji je
Tito omedjio,da,eto,nije bilo njega,i da su "saveznici" oslobodili Balkan?De,majke ti,da i ja nesto naucim.Ja sve mislio,da bi tu bilo pet-ili sest novih sovjetskih republika,da Bosne ne bi bilo ni u Pindjilicicima,o muslimanima da ti i ne pricam,ko u sovjetskoj Bugarskoj.De,molim te,reci koju smo mi to srecu ispustili pa da i ja pocnem psovati po mrtvom Brozu.Samo pozuri s odgovorom,uprotivnom cu sutra,u 15.o5 opet stajati mirno,sam sa sobom i u mislima o nekim boljim i sretnijim vremenima.
Pamtite li 04.05.1980.
-
skorpija1S
#101 Re: Pamtite li 04.05.1980.
-
sekspir
#102 Re: Pamtite li 04.05.1980.
Persak,nemoj da se lazemo.Tih majskih dana 198o.milioni Beogradjana su bukvalnoi padali u nesvijest cekajuci red da prodju pored odra mrtvog Predsjednika.Vjerujem i Ti.Mozda i zbog toga sto je u tom "totalitarizmu" bilo spijuna koji bi denuncirali neodgovornog djevojculjka,koji,umjesto da stoicki ceka u redu,srce limunadu u obliznjoj poslasticarnici,i smije se,smije...
- bosan
#103 Re: Pamtite li 04.05.1980.
Upravo tako .jeza u ledja wrote:Dajte ljudi man'te se nostalgije.
Bilo pa proslo. Iz danasnje perspektive cijeli taj period mi se cini kao utopija, sto ona jeste i bila. Kao kad trosis kredite koje nemas pa te jednog dana pukne po glavi (a to se bukvalno i desilo).
Kad se sve sabere i oduzme, za mene to je protraceno vrijeme i jedna velika velika greska, jer nismo naucili nista i dovelo nas je nigdje, na celu sa tim Titom.
- max_power
#104 Re: Pamtite li 04.05.1980.
Tito je bio veliki covjek ali nemogu da shvatim one koji ne dozvoljavaju nikakve kritike na njegov racun. To me ponasanje podsjeca na tinejdzere kad im kazes da njihov omiljeni pjevac nezna pjevati. 
Onaj ko misli da Titov rezim bio bezgresan je ili lud ili je zivio na vrhu tadasnje piramide.
Ma nostalgija je uostalom gubljenje vremena, Titom neka se bave historicari a mi imamo da se brinemo o sadasnjosti i buducnosti.
Onaj ko misli da Titov rezim bio bezgresan je ili lud ili je zivio na vrhu tadasnje piramide.
Ma nostalgija je uostalom gubljenje vremena, Titom neka se bave historicari a mi imamo da se brinemo o sadasnjosti i buducnosti.
-
pesak
#105 Re: Pamtite li 04.05.1980.
Ko je sad tu spijun, ja ne znam a i briga me. Za vasu info, ja sam bila u to vreme u Sarajevu. Nisam cekala u redu ni za hleb i mleko , za vreme Milosevica, a svakako ne bih cekala da se poklonim senima nikome.sekspir wrote:Persak,nemoj da se lazemo.Tih majskih dana 198o.milioni Beogradjana su bukvalnoi padali u nesvijest cekajuci red da prodju pored odra mrtvog Predsjednika.Vjerujem i Ti.Mozda i zbog toga sto je u tom "totalitarizmu" bilo spijuna koji bi denuncirali neodgovornog djevojculjka,koji,umjesto da stoicki ceka u redu,srce limunadu u obliznjoj poslasticarnici,i smije se,smije...
svasta.
Kazem ,ne lazem i suvise sam individualista da bih ikome ista titrala. Pogotovu nekom koga ne znam. Kakav je to drug bio ? Moj ? Svakako ne. Nisam ga poznavala.
I ne lazem. Ako ti lazes, pa mislis da i drugi lazu, to je tvoj problem, nije moj.
Za vasu info, takodje, moji prijatelji su bili hapseni i maltretirani od strane tajne policije i znam iz njihovih prica kako je to zgodno i lepo bilo.
Procitaj ponovo moj prvi post, pa mozda nesto i shvatis.
-
skorpija1S
#106 Re: Pamtite li 04.05.1980.
Niko nije bezgresan,ali ovo sto nam rade je mnogo gore od svega do sada,bar meni......A to sto neki od nas odaju pocast Titu 4.maja to je cisto postovanje,kao sto odes na grob nekom dragom,svom.max_power wrote:Tito je bio veliki covjek ali nemogu da shvatim one koji ne dozvoljavaju nikakve kritike na njegov racun. To me ponasanje podsjeca na tinejdzere kad im kazes da njihov omiljeni pjevac nezna pjevati.
-
Umjetnik a
#107 Re: Pamtite li 04.05.1980.
skorpija1S wrote:Ovakve bljuvotine ne bi Samir Silajdzic,skupa sa Bahticem i Dodikom napisao. I izgovorio.pesak wrote:Mene je taj dan strasno nervirao. Nervirali me svi ti tuzni ljudi. Ustvari, bila sam sokirana takvom masovnom tugom. Tuga je mogla nozem da se sece po vazduhu. To mi je strano /mislim na masovnost/ . Gledala sam na sve to kao na kult licnosti. Gledala sam okolo i cudila se cudom i pokusavala da shvatim o cemu se radi...kakvo je to desavanje u ljudskoj dusiSuvise sam individualista.
Narocito me sokirala prijateljica moje mame koja je izjavila da bi pala na kolena i na kolenima prosla okolo-naokolo Titovog odra, groba, sta li.![]()
I nerviralo me posle godinama da moram da stanem mirno u 3 i 5 , cini mi se, uz zvuk sirene, koji je obelezavao trenutak Titove smrti.
Medjutim , njegovo vreme je imalo svojih kvaliteta..nismo se de;lili ni mrzeli na osnovu nacionalnosti, niti boje koze, putovali smo bez problema...ziveli dosta pristojno.
Medjutim, nije bilo slobode govora.Svako ko je mislio negativno o komunistickoj partiji ili samom drugu Titu, morao je da cuti i da zatrpa nezadovoljstvo u sebe.
Posle smo se oslobodili jednog totalitarizma i uleteli odmah u drugi- nacionalizam, klerikalizam. Zalosno. Jako zalosno.
nemoj tako pesak je dosta toga dobrog napisala
-
skorpija1S
#108 Re: Pamtite li 04.05.1980.
Mozda tebi,meni nije.Umjetnik a wrote:skorpija1S wrote:Ovakve bljuvotine ne bi Samir Silajdzic,skupa sa Bahticem i Dodikom napisao. I izgovorio.pesak wrote:Mene je taj dan strasno nervirao. Nervirali me svi ti tuzni ljudi. Ustvari, bila sam sokirana takvom masovnom tugom. Tuga je mogla nozem da se sece po vazduhu. To mi je strano /mislim na masovnost/ . Gledala sam na sve to kao na kult licnosti. Gledala sam okolo i cudila se cudom i pokusavala da shvatim o cemu se radi...kakvo je to desavanje u ljudskoj dusiSuvise sam individualista.
Narocito me sokirala prijateljica moje mame koja je izjavila da bi pala na kolena i na kolenima prosla okolo-naokolo Titovog odra, groba, sta li.![]()
I nerviralo me posle godinama da moram da stanem mirno u 3 i 5 , cini mi se, uz zvuk sirene, koji je obelezavao trenutak Titove smrti.
Medjutim , njegovo vreme je imalo svojih kvaliteta..nismo se de;lili ni mrzeli na osnovu nacionalnosti, niti boje koze, putovali smo bez problema...ziveli dosta pristojno.
Medjutim, nije bilo slobode govora.Svako ko je mislio negativno o komunistickoj partiji ili samom drugu Titu, morao je da cuti i da zatrpa nezadovoljstvo u sebe.
Posle smo se oslobodili jednog totalitarizma i uleteli odmah u drugi- nacionalizam, klerikalizam. Zalosno. Jako zalosno.
nemoj tako pesak je dosta toga dobrog napisala
-
pesak
#109 Re: Pamtite li 04.05.1980.
pa moram da priznam da me totalitaristi ne podnose. oduvek bilo.
nista me nisi zacudila. samo sam se zblanula kad sam to videla u mojoj omiljenoj partiji.
ti si samo rob i nista vise.
kao i velika vecina naroda.
nista me nisi zacudila. samo sam se zblanula kad sam to videla u mojoj omiljenoj partiji.
ti si samo rob i nista vise.
kao i velika vecina naroda.
-
Umjetnik a
#110 Re: Pamtite li 04.05.1980.
kad ćeš doći u SA da te častimpesak wrote:Nemam pojma o kome pricas. Zivim u Beogradu i jako dobro znam koliko je bilo slobode za vreme Tita, a koliko nije bilo.
Report - prijavi moderatoru post, kao sto je mene prijavila jedna forumasica /verovatno/ ..za uvredu...imas gore desno. pa klikni.
Eto, ti si rob. Imas ropski mozak. Ne razmisljas svojom glavom. Ne trpis nikakvo drugacije misljenje. Ti nisi za demokratiju. Nisi dorasla. Imas totalitarni mozak. Cim neko drugacije razmislja, ti vredjas. Pogotovu sto uopste nisi ni procitala ceo moj post.
A jos i mislis da meni znaci neko ime i da treba da se plasim. Alo, bre. Zbog takvih kao sto si ti ja sam izasla iz LDPa, jedine partije u Srbiji koja nesto vredi. Zbog vas, karijerista, autoritarnog nacina razmisljanja . Ko ce meni da zabrani da mislim i govorim sta hocu ? Niko. I niko me ne moze korumpirati i plasiti bilo kakvim imenom. Pre cu da umrem.
Eto.
-
Umjetnik a
#111 Re: Pamtite li 04.05.1980.
sekspir wrote:Mislim,Turban,da si se sam diskvalifikovao na ovoj temi.Tvoje povrsne analize zaista lice na "vazove" polupismenog hodzice u nekoj zabiti.Ali ako si vec raspolozen,nastavi,pa onda odgovori:Sta bi bil o na prostoru koji je
Tito omedjio,da,eto,nije bilo njega,i da su "saveznici" oslobodili Balkan?De,majke ti,da i ja nesto naucim.Ja sve mislio,da bi tu bilo pet-ili sest novih sovjetskih republika,da Bosne ne bi bilo ni u Pindjilicicima,o muslimanima da ti i ne pricam,ko u sovjetskoj Bugarskoj.De,molim te,reci koju smo mi to srecu ispustili pa da i ja pocnem psovati po mrtvom Brozu.Samo pozuri s odgovorom,uprotivnom cu sutra,u 15.o5 opet stajati mirno,sam sa sobom i u mislima o nekim boljim i sretnijim vremenima.
zar će se i u Kelnu obilježavati
-
pesak
#112 Re: Pamtite li 04.05.1980.
aha, hoces da me korumpiras.. 
-
Umjetnik a
#113 Re: Pamtite li 04.05.1980.
max_power wrote:Tito je bio veliki covjek ali nemogu da shvatim one koji ne dozvoljavaju nikakve kritike na njegov racun. To me ponasanje podsjeca na tinejdzere kad im kazes da njihov omiljeni pjevac nezna pjevati.
da slažem se
nisam ni ja titomrzac ali nije ni on bio neki anđeo, kad se sve sabere kod mene će tito dobiti plus, ali me nerviraju ljudi koji više vole tita nego sami sebe
-
Umjetnik a
#114 Re: Pamtite li 04.05.1980.
pesak wrote:aha, hoces da me korumpiras..
ma ne
samo kafa i ćevapi
-
pesak
#115 Re: Pamtite li 04.05.1980.
da..znam ja kako to ide... u pocetku malo, pa jos malo, pa se navuces, pa ne mozes bez toga..mnogo ugodno...Umjetnik a wrote:pesak wrote:aha, hoces da me korumpiras..
ma ne
samo kafa i ćevapi
e, ne moze to kod mene...
-
pesak
#116 Re: Pamtite li 04.05.1980.
da li da pisem sta mi je pricao prijatelj ...
ili da vas ne diram u obozavanju Tita ?
-
skorpija1S
#117 Re: Pamtite li 04.05.1980.
Papir,nazalost,trpi sve.....pesak wrote:da li da pisem sta mi je pricao prijatelj ...![]()
-
Umjetnik a
#118 Re: Pamtite li 04.05.1980.
ama nije to kod mene slučajpesak wrote:da..znam ja kako to ide... u pocetku malo, pa jos malo, pa se navuces, pa ne mozes bez toga..mnogo ugodno...Umjetnik a wrote:pesak wrote:aha, hoces da me korumpiras..
ma ne
samo kafa i ćevapi
e, ne moze to kod mene...
časna pionirska
-
pesak
#119 Re: Pamtite li 04.05.1980.
Ok. Onda cu da pisem. Vidis, kad ga je scepala tajna policija, ispitivali su ga nekoliko sati...mislim da je bilo tri policjca...dva napred, jedan pozadi...jedan je izigravao dobrog policajca, jedan loseg, a ovaj pozadi, bog zna sta je on izigravao..tukli su ga, provocirali, vredjali ..pretili ..sve sto mozete zamis;iti...samo sto je dolazio na skupove koji su se desavalii po stanovima tadasnjih opozicionara i na kojima se izmedju ostalog, kritikovao i Titov rezim. Ako mislite da je to OK i sve super, sjajno. Bilo je i sudjenje i nekoliko je osudjeno na zatvor, a ostatak je bio zaplasen zestoko..
ko se suprotstavio Titovom rezimu, gadno je bio nadrljao. Pogledaj kako je prosao na pr. Lazar Stojanovic, pa Mihajlo Mihajlov...ukucaj u gooogle.
Lazar Stojanovic je odlezao u zatvoru 3 godine, samo zbog svog filma, koji mu je bio diplomski rad na fakultetu i koji se zvao Plasticni Isus..u kome je kriticki komentarisao Titov rezim. Nikad posle vise u zivotu nije mogao da se zaposli, niti da pravi filmove..a bio je odlican. Radio je sve i svasta..vozio kamione po Africi..cim bi se negde zaposlio, policija bi provalila racun s koga prima pare, i blokirali ga.
Jadan covek.
Ja jesam bila mlada, ali sam bila uvek otvorena za sve. I svadjalacki raspolozena.
ko se suprotstavio Titovom rezimu, gadno je bio nadrljao. Pogledaj kako je prosao na pr. Lazar Stojanovic, pa Mihajlo Mihajlov...ukucaj u gooogle.
Lazar Stojanovic je odlezao u zatvoru 3 godine, samo zbog svog filma, koji mu je bio diplomski rad na fakultetu i koji se zvao Plasticni Isus..u kome je kriticki komentarisao Titov rezim. Nikad posle vise u zivotu nije mogao da se zaposli, niti da pravi filmove..a bio je odlican. Radio je sve i svasta..vozio kamione po Africi..cim bi se negde zaposlio, policija bi provalila racun s koga prima pare, i blokirali ga.
Jadan covek.
Ja jesam bila mlada, ali sam bila uvek otvorena za sve. I svadjalacki raspolozena.
-
skorpija1S
#120 Re: Pamtite li 04.05.1980.
E moj pesak,sta ovdje rade ljudima koji po njima nisu podobni,sta mislis,sto idemo na proteste,iz zabave.........pesak wrote:Ok. Onda cu da pisem. Vidis, kad ga je scepala tajna policija, ispitivali su ga nekoliko sati...mislim da je bilo tri policjca...dva napred, jedan pozadi...jedan je izigravao dobrog policajca, jedan loseg, a ovaj pozadi, bog zna sta je on izigravao..tukli su ga, provocirali, vredjali ..pretili ..sve sto mozete zamis;iti...samo sto je dolazio na skupove koji su se desavalii po stanovima tadasnjih opozicionara i na kojima se izmedju ostalog, kritikovao i Titov rezim. Ako mislite da je to OK i sve super, sjajno. Bilo je i sudjenje i nekoliko je osudjeno na zatvor, a ostatak je bio zaplasen zestoko..
Jadan covek.
-
domi
#121 Re: Pamtite li 04.05.1980.
Ja mu skidam kapu, ako ni zbog ceg' drugog, onda iz razloga sto je imao dovoljno medjunozja da kaze NE i istoku i zapadu, te da iste istovremeno iskoristava u datim momentima za svoje licne interese kako bi sebi omogucio sredstva da zivi kao kralj na ovim prostorima.
- max_power
#122 Re: Pamtite li 04.05.1980.
Eh bilo je i tada svasta. Samo sto su nam uglavnom lijepe stvari ostale u sjecanju a one ruzne smo zatrliskorpija1S wrote:Niko nije bezgresan,ali ovo sto nam rade je mnogo gore od svega do sada,bar meni......A to sto neki od nas odaju pocast Titu 4.maja to je cisto postovanje,kao sto odes na grob nekom dragom,svom.max_power wrote:Tito je bio veliki covjek ali nemogu da shvatim one koji ne dozvoljavaju nikakve kritike na njegov racun. To me ponasanje podsjeca na tinejdzere kad im kazes da njihov omiljeni pjevac nezna pjevati.
Neki su gradili vile a radnici su rintali po 12 sati u tri smjene, za male plate. Da ne govorim o slobodi govora, medija,... kojih nije bilo. Kralo se a nisi smio pricati o tome. Sada se krade ali makar smijemo pricati o Brankovicima i slicnim
-
skorpija1S
#123 Re: Pamtite li 04.05.1980.
Ja samo znam da je moj otac bio direktor i da je cistacica u njegovoj firmi mogla svom djetetu priustiti isto sto i on meni.max_power wrote:Eh bilo je i tada svasta. Samo sto su nam uglavnom lijepe stvari ostale u sjecanju a one ruzne smo zatrliskorpija1S wrote:Niko nije bezgresan,ali ovo sto nam rade je mnogo gore od svega do sada,bar meni......A to sto neki od nas odaju pocast Titu 4.maja to je cisto postovanje,kao sto odes na grob nekom dragom,svom.max_power wrote:Tito je bio veliki covjek ali nemogu da shvatim one koji ne dozvoljavaju nikakve kritike na njegov racun. To me ponasanje podsjeca na tinejdzere kad im kazes da njihov omiljeni pjevac nezna pjevati.
Neki su gradili vile a radnici su rintali po 12 sati u tri smjene, za male plate. Da ne govorim o slobodi govora, medija,... kojih nije bilo. Kralo se a nisi smio pricati o tome. Sada se krade ali makar smijemo pricati o Brankovicima i slicnimNapredujemo
-
pesak
#124 Re: Pamtite li 04.05.1980.
Pa, OK je da se bunimo, naravno...
uvek ZA
samo nemoj da mi pricas da su svi ljudi ziveli normalno za vreme Tita, posto to nije istina. Verujem da ti u odnosu na sve sto se desavalo devedesetih Titovo doba izgleda savrseno, ali nije tako. I ja se nekad setim s nostalgijom njegovog vremena, a onda se setim i drugih stvari...koje nisu bile ok ..;ljudi su gubili glave..za vreme Titovog rezima Adem Demaci je ziveo u zatvoru skoro 30 godina..na primer..a fenomenalan covek. Divno razmilslja..miroljubiv...slusala sam ga na Beogradskom Krugu. Sjajan tip.
uvek ZA
samo nemoj da mi pricas da su svi ljudi ziveli normalno za vreme Tita, posto to nije istina. Verujem da ti u odnosu na sve sto se desavalo devedesetih Titovo doba izgleda savrseno, ali nije tako. I ja se nekad setim s nostalgijom njegovog vremena, a onda se setim i drugih stvari...koje nisu bile ok ..;ljudi su gubili glave..za vreme Titovog rezima Adem Demaci je ziveo u zatvoru skoro 30 godina..na primer..a fenomenalan covek. Divno razmilslja..miroljubiv...slusala sam ga na Beogradskom Krugu. Sjajan tip.
-
Umjetnik a
#125 Re: Pamtite li 04.05.1980.
domi wrote:Ja mu skidam kapu, ako ni zbog ceg' drugog, onda iz razloga sto je imao dovoljno medjunozja da kaze NE i istoku i zapadu, te da iste istovremeno iskoristava u datim momentima za svoje licne interese kako bi sebi omogucio sredstva da zivi kao kralj na ovim prostorima.
joj ova dječija je tako isfucana