Pametan ili lopov?
- osa
#1 Pametan ili lopov?
Vječita dilema u zemljama kao što su naše, šta forumaši na to kažu i može li se pritiskom medija utjecati na ovakvo ponašanje "političara".
Zašto je Ivo Miro Jović postao privremeni stanovnik Mostara?!!
Mostar - Obratite pažnju | Sunday, 30 December 2007
Nekadašnji član Predsjedništva BiH i aktualni zastupnik u ''domu propalica'', kako se karikirano naziva Dom naroda Parlamenta BiH, Ivo Miro Jović prije nekoliko tjedana prijavio je novu adresu stanovanja. Jović se navodno prema pisanju tjednika Slobodna Bosna, iz svoje kuće u Kiseljaku preselio u stan nepoznatog vlasnika u Mostaru u Splitskoj ulici na broju 56.
Upućeni tvrde da Jović i dalje živi u Kiseljaku odnosno da je novu adresu stanovanja prijavio zbog viših troškova prijevoza! Jović naime na posao u Parlament BiH dolazi privatnim automobilom, a jednodnevni troškovi njegovog dolaska iz Mostara u Sarajevo iznose oko 180 KM, što je tri puta više od ranijih troškova dok je Jović stanovao u Kiseljaku.
Nije teško izračunati da će Jović na ime viših troškova prijevoza mjesečno zarađivati još jednu plaću.
Za one koji se pitaju zašto je Jović tek sada promijenio adresu stanovanja kada je to mogao uraditi i na početku mandata, dakle prije godinu dana, evo kratkog objašnjenja: nakon isteka mandata u Predsjedništvu BiH Jović je punu godinu na raspolaganju imao službeno vozilo sa svim plaćenim troškovima goriva i tekućeg održavanja, piše Slobodna Bosna.
Čim je iskoristio jednogodišnji bonus, Jović je prijavio novu adresu
Zašto je Ivo Miro Jović postao privremeni stanovnik Mostara?!!
Mostar - Obratite pažnju | Sunday, 30 December 2007
Nekadašnji član Predsjedništva BiH i aktualni zastupnik u ''domu propalica'', kako se karikirano naziva Dom naroda Parlamenta BiH, Ivo Miro Jović prije nekoliko tjedana prijavio je novu adresu stanovanja. Jović se navodno prema pisanju tjednika Slobodna Bosna, iz svoje kuće u Kiseljaku preselio u stan nepoznatog vlasnika u Mostaru u Splitskoj ulici na broju 56.
Upućeni tvrde da Jović i dalje živi u Kiseljaku odnosno da je novu adresu stanovanja prijavio zbog viših troškova prijevoza! Jović naime na posao u Parlament BiH dolazi privatnim automobilom, a jednodnevni troškovi njegovog dolaska iz Mostara u Sarajevo iznose oko 180 KM, što je tri puta više od ranijih troškova dok je Jović stanovao u Kiseljaku.
Nije teško izračunati da će Jović na ime viših troškova prijevoza mjesečno zarađivati još jednu plaću.
Za one koji se pitaju zašto je Jović tek sada promijenio adresu stanovanja kada je to mogao uraditi i na početku mandata, dakle prije godinu dana, evo kratkog objašnjenja: nakon isteka mandata u Predsjedništvu BiH Jović je punu godinu na raspolaganju imao službeno vozilo sa svim plaćenim troškovima goriva i tekućeg održavanja, piše Slobodna Bosna.
Čim je iskoristio jednogodišnji bonus, Jović je prijavio novu adresu
-
klif
Nazivati ovakve ljudske karikature političarima je ismijavanje zdravog ljudskog razuma. Ova osoba, kakvim god stjecajem po državu tragičnih okolnosti, očiglegledno predstavlja nekog u nekom predstavničkom tijelu BiH, te je, kako reče @ježa u leđa, nečiji vođa, a ako sam dobro shvatio @osa, upravo tvog ili dijela tvog naroda.
Ismijavanje zdravog ljudskog razuma ima svoju cijenu, koju na kraju nužno plaćaju upravo oni koji si dozvoljavaju ovakvo poigravanje sa istorijom sopstvene države.
Ismijavanje zdravog ljudskog razuma ima svoju cijenu, koju na kraju nužno plaćaju upravo oni koji si dozvoljavaju ovakvo poigravanje sa istorijom sopstvene države.
- taxi_driver
pa ima li nasa drzava ikakvu kontrolu.lijepo dvije tri noci zakuca na vrata tog novog stana,i ako mire i jove nema onda mu poslati papiric na kome stoji da je duzan drzavi toliko i toliko km-ova(koliko je dobio u medjuvremenu od iste drzave na racun novog stana plus troskovi i kamate).dati mu rok od mjesec dana da vrati pare i ako ne vrati lijepo u cuzu.
tako se to radi u normalnim drzavama, a posto mi tezimo normalnoj drzavi,pa onda krenimo od ive i mire.pa kad smo kod ive i mire,onda bi se jos nasao neki zastupnik koji ima prijavu u ist. bosni a zivi u sarajevu.
tako se to radi u normalnim drzavama, a posto mi tezimo normalnoj drzavi,pa onda krenimo od ive i mire.pa kad smo kod ive i mire,onda bi se jos nasao neki zastupnik koji ima prijavu u ist. bosni a zivi u sarajevu.
-
DUREX
-
piskerernest
da ga neko prozove zbog ovog očitog lopovluka,šta mislite da bi bio njegov odgovor,pa normalno,on je ugrožen zato što je hrvat,i zato mora raditi i ovakve stvari.
ja sam iste nacije kao i on,na žalost,i nisam vidio većeg idiota među političarima hrvatske nacionalonosti u BiH,i očito lopova,jer je ovo mali,sitni lopovluk.
i.m.jović,ugroženi hrvat,bivši udbaš.
ja sam iste nacije kao i on,na žalost,i nisam vidio većeg idiota među političarima hrvatske nacionalonosti u BiH,i očito lopova,jer je ovo mali,sitni lopovluk.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Majka mu stara, ko je tebi predavao istoriju?piskerernest wrote:
Ivo Miro Jovic je lezao u zatvoru jer je napao Oslobodjenje radi JOVAN PAVLE DRUGI u naslovu i "srbizacije jezika" a ti ga proglasi udbasem...
http://hr.wikipedia.org/wiki/UDBAUDB-a je nastala u ožujku 1946., i to nakon reorganizacije OZNE, službe pod čijim su nadzorom i koordinaciji učinjeni stravični zločini nad hrvatskim civilima i ratnim zarobljenicima nakon Drugog svjetskog rata.
Ivo Miro Jovic je papchina kojoj se MOZE i dokle god mi forumamo o tome, nek uzima 180 KM dnevno..BLAGO NJEMU SA NAMA OVAKVIMA....
- osa
Zadnja informacija glasi;"gospodin Jović nije prekršio zakon, on je naime gospodina Miru Jovića ostavio prijavljenog na adresi u Kiseljaku, a gospodina Ivu Jovića prijavio je na adresi u Mostaru, tako da temeljem pozitivnih zakonskih propisa oba lika nevedene osobe imaju pravo na putne troškove do mjesta rada". Čini mi se da bi trebalo upozoriti stranku dotičnog gospodina da bi po istoj osnovi mogli imati dva umjesto jednog glasa u predsjedništvu.
- Vodenjak
osa wrote:Zadnja informacija glasi;"gospodin Jović nije prekršio zakon, on je naime gospodina Miru Jovića ostavio prijavljenog na adresi u Kiseljaku, a gospodina Ivu Jovića prijavio je na adresi u Mostaru, tako da temeljem pozitivnih zakonskih propisa oba lika nevedene osobe imaju pravo na putne troškove do mjesta rada". Čini mi se da bi trebalo upozoriti stranku dotičnog gospodina da bi po istoj osnovi mogli imati dva umjesto jednog glasa u predsjedništvu.
- amrica
osa wrote:Zadnja informacija glasi;"gospodin Jović nije prekršio zakon, on je naime gospodina Miru Jovića ostavio prijavljenog na adresi u Kiseljaku, a gospodina Ivu Jovića prijavio je na adresi u Mostaru, tako da temeljem pozitivnih zakonskih propisa oba lika nevedene osobe imaju pravo na putne troškove do mjesta rada". Čini mi se da bi trebalo upozoriti stranku dotičnog gospodina da bi po istoj osnovi mogli imati dva umjesto jednog glasa u predsjedništvu.
ahahahahahahahahaah
nekad su ga zvali i Ivo Sviro Jovic
-
piskerernest
mIRCerka wrote:Majka mu stara, ko je tebi predavao istoriju?piskerernest wrote:
Ivo Miro Jovic je lezao u zatvoru jer je napao Oslobodjenje radi JOVAN PAVLE DRUGI u naslovu i "srbizacije jezika" a ti ga proglasi udbasem...
kakve veze ima istorija sa ovim.ne proglasi ga ja udbašem nego je on to i bio,pa sam je o tome pričao.čini mi se da je ovo što si napisala ironija,zar nehttp://hr.wikipedia.org/wiki/UDBAUDB-a je nastala u ožujku 1946., i to nakon reorganizacije OZNE, službe pod čijim su nadzorom i koordinaciji učinjeni stravični zločini nad hrvatskim civilima i ratnim zarobljenicima nakon Drugog svjetskog rata.
Ivo Miro Jovic je papchina kojoj se MOZE i dokle god mi forumamo o tome, nek uzima 180 KM dnevno..BLAGO NJEMU SA NAMA OVAKVIMA....
-
mIRCerka
[quote="piskerernest"]
kakve veze ima istorija sa ovim.ne proglasi ga ja udbašem nego je on to i bio,pa sam je o tome pričao.čini mi se da je ovo što si napisala ironija,zar ne[quote]
Pa mislim da ako je Ivo Miro rekao da ga je UDBA zatvorila zato sto se usudio javno reci da je OSLOBODJENJE izvrsilo srbizaciju jezika napisavsi JOVAN PAVLE DRUGI, onda ne kontam otkud on udbash...
A da je bio civijica u komunizmu - jeste. Pravi provincijski ficfiric.
kakve veze ima istorija sa ovim.ne proglasi ga ja udbašem nego je on to i bio,pa sam je o tome pričao.čini mi se da je ovo što si napisala ironija,zar ne[quote]
Pa mislim da ako je Ivo Miro rekao da ga je UDBA zatvorila zato sto se usudio javno reci da je OSLOBODJENJE izvrsilo srbizaciju jezika napisavsi JOVAN PAVLE DRUGI, onda ne kontam otkud on udbash...
-
piskerernest
pa sam je pričao da je bio u udbi,čak i na 60 minuta bili prilozi o tome,pokazivani dokumenti sa njegovim potpisima,znači bio udbaš koji je tad pojedine hrvate prokazivao a sad se predstavlja kao ugroženi hrvat,oca mu j.... ugroženogmIRCerka wrote:piskerernest wrote: kakve veze ima istorija sa ovim.ne proglasi ga ja udbašem nego je on to i bio,pa sam je o tome pričao.čini mi se da je ovo što si napisala ironija,zar nePa mislim da ako je Ivo Miro rekao da ga je UDBA zatvorila zato sto se usudio javno reci da je OSLOBODJENJE izvrsilo srbizaciju jezika napisavsi JOVAN PAVLE DRUGI, onda ne kontam otkud on udbash...
-
mIRCerka
Ugrozen je jastaradi, nestalo oblutaka za prilaz kuci u Kiseljaku...piskerernest wrote:
pa sam je pričao da je bio u udbi,čak i na 60 minuta bili prilozi o tome,pokazivani dokumenti sa njegovim potpisima,znači bio udbaš koji je tad pojedine hrvate prokazivao a sad se predstavlja kao ugroženi hrvat,oca mu j.... ugroženog
al isti ti ga uhapsise...
-
mIRCerka
Ja imam samo Zeljka Komsica, i nista mi vise ne treba. Zeljka treba klonirati i onda zakonskim putem ukloniti sve ostale da konacno budemo drzava sa JEDNIM narodom i nacijama unutar tog naroda. Do tada, mislim da nam je dobro da brojimo zalogaje i kilometre politicarima, ali i da nesto poduzmemo po tom pitanju a ne samo da forumamo.doktor30 wrote:da nadjemo boljeg hrvata od jovica, veceg srbina od dodika, i umiljatijeg bosnjaka od silajdzica
-
doktor30
i sta bi ti kao poduzela? idi u neku stranku, sta ja znam, oboje forumamo ocigledno
Komsic je dobar, odlican, ali mislim da ce naredne izbore izgubiti, ako se kandiduje, jer ce se hdz-ovi ujediniti, bosnjaci ce otici nekom novom "lideru" - glupsonu, i takoooo cemo se vratiti na 1990, godinu.
Komsic je dobar, odlican, ali mislim da ce naredne izbore izgubiti, ako se kandiduje, jer ce se hdz-ovi ujediniti, bosnjaci ce otici nekom novom "lideru" - glupsonu, i takoooo cemo se vratiti na 1990, godinu.
- Vodenjak
Nisam neko zakeralo ali bih rokadiraomIRCerka wrote:Ja imam samo Zeljka Komsica, i nista mi vise ne treba. Zeljka treba klonirati i onda zakonskim putem ukloniti sve ostale da konacno budemo drzava sa JEDNIM narodom i nacijama unutar tog naroda. Do tada, mislim da nam je dobro da brojimo zalogaje i kilometre politicarima, ali i da nesto poduzmemo po tom pitanju a ne samo da forumamo.doktor30 wrote:da nadjemo boljeg hrvata od jovica, veceg srbina od dodika, i umiljatijeg bosnjaka od silajdzica
Hvala na paznji!
-
mIRCerka
U stranke necu, forumam cijeli dan iz protesta jer u zgradi samo moja firma radi, a ovaj nam opet gasi grijanje caca ga ebo....doktor30 wrote:i sta bi ti kao poduzela? idi u neku stranku, sta ja znam, oboje forumamo ocigledno
-
doktor30
ondaaaaa podrazavj koga god hoce. i kod mene nesto ne radi grijanje, i ja danas radim, dok ostali, posteni svijet se za.ebava 
hajde de, dobrooo, nemoj u stranke, onda se uclani u GROZD imaju oni dosta tih kretenskih ideja
, prate sta je ko rekao, pojeo, popio, s kim, protiv koga, vrlo "pitki" mladici, na ivici gadjenja 
znam da si jednom branila grozd
hajde de, dobrooo, nemoj u stranke, onda se uclani u GROZD imaju oni dosta tih kretenskih ideja
znam da si jednom branila grozd