Pala vlada Republike Srpske!!!!
- Chopper_Horrace
#1 Pala vlada Republike Srpske!!!!
NARODNA SKUPŠTINA
IZGLASANO NEPOVJERENJE VLADI REPUBLIKE SRPSKE
BANJA LUKA, 26. januara (FENA) - Vladi Republike Srpske danas je u Narodnoj skupštini izglasano nepovjerenje.
Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Pere Bukejlovića pokrenuo je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a za nju su glasala 44 poslanika, protiv je bilo 29, a šest uzdržanih.
Usvojena je i Olduka o razriješenju Vlade sa 46 glasa za, a 34 bila uzdržana.
Pošto je smjenjena entitetska Vlada, predsjednik RS-a Dragan Čavić, po Ustavu RS, dužan je da u roku od 10 dana predloži mandatara za sastav nove vlade.
Mandatar ima rok od 40 dana da Narodnoj skupštini RS-a predloži sastav svog kabineta i koncept rada buduće vlade.
(Fena)mb
BiH - RS - BUKEJLOVIĆ
BUKEJLOVIĆ: ULAZIMO U DRUGO POLUVRIJEME KRIZE
BANJA LUKA, 26. januara (FENA) – Smjenjeni predsjednik Vlade Republike Srpske Pero Bukejlović izjavio je večeras da ulazmo u drugo poluvrijeme krize.
Bukejlović je, u izjavi novinarima nakon što mu je izglasano nepovjernje, kazao da je prvo poluvrijeme razriješeno večerašnjim izglasavanjem nepovjerenja Vladi, a u drugom će se sastavljati nova vlada.
"Vidjet ćemo kako će to teći", naveo je Bukejlović ističući da je suviše malo vremena ostalo do raspisivanja izbora i raspisivanja izborne kampanje, a mnogo toga treba da se usaglasi, da bi normalno funkcionirala naredna vlada.
On je kazao da je njegova vlada donijela određena rješenja koja će osjetiti u narednom periodu bilo ko da bude na vlasti.
"Vjerujem da ovo što smo mi započeli u borbi protiv korupcije i kriminala će se nastaviti i da će u tome istrajati. Možda je to jedna od ključnih stvari koje su iritirale neke stranke u njihovom opredjeljenju da napuste podršku ovoj vladi, ali ja i danas mislim da smo ispravno uradili i tako treba raditi", kazao je on, dodajući da u intresu naroda treba odgvoronije trošiti ono što se izdvaja kroz poreze.
IZGLASANO NEPOVJERENJE VLADI REPUBLIKE SRPSKE
BANJA LUKA, 26. januara (FENA) - Vladi Republike Srpske danas je u Narodnoj skupštini izglasano nepovjerenje.
Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Pere Bukejlovića pokrenuo je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a za nju su glasala 44 poslanika, protiv je bilo 29, a šest uzdržanih.
Usvojena je i Olduka o razriješenju Vlade sa 46 glasa za, a 34 bila uzdržana.
Pošto je smjenjena entitetska Vlada, predsjednik RS-a Dragan Čavić, po Ustavu RS, dužan je da u roku od 10 dana predloži mandatara za sastav nove vlade.
Mandatar ima rok od 40 dana da Narodnoj skupštini RS-a predloži sastav svog kabineta i koncept rada buduće vlade.
(Fena)mb
BiH - RS - BUKEJLOVIĆ
BUKEJLOVIĆ: ULAZIMO U DRUGO POLUVRIJEME KRIZE
BANJA LUKA, 26. januara (FENA) – Smjenjeni predsjednik Vlade Republike Srpske Pero Bukejlović izjavio je večeras da ulazmo u drugo poluvrijeme krize.
Bukejlović je, u izjavi novinarima nakon što mu je izglasano nepovjernje, kazao da je prvo poluvrijeme razriješeno večerašnjim izglasavanjem nepovjerenja Vladi, a u drugom će se sastavljati nova vlada.
"Vidjet ćemo kako će to teći", naveo je Bukejlović ističući da je suviše malo vremena ostalo do raspisivanja izbora i raspisivanja izborne kampanje, a mnogo toga treba da se usaglasi, da bi normalno funkcionirala naredna vlada.
On je kazao da je njegova vlada donijela određena rješenja koja će osjetiti u narednom periodu bilo ko da bude na vlasti.
"Vjerujem da ovo što smo mi započeli u borbi protiv korupcije i kriminala će se nastaviti i da će u tome istrajati. Možda je to jedna od ključnih stvari koje su iritirale neke stranke u njihovom opredjeljenju da napuste podršku ovoj vladi, ali ja i danas mislim da smo ispravno uradili i tako treba raditi", kazao je on, dodajući da u intresu naroda treba odgvoronije trošiti ono što se izdvaja kroz poreze.
-
klif
Narodna skupstina RS i Parlament Federacije su u paralelno odrzanim plenumima izglasala ukidanje oba entiteta, te ovlastile privremenu Vladu nacionalnog spasa da raspise parlamentarne izbore na nivou Republike BiH, po principima definiranim u nacrtu novog Ustava R BiH kojim se garantuje kako ravnopravnost svih naroda R BiH, tako i najveci standard zastite ljudskih i gradjanskih prava svih gradjana R BiH... ili sl. bi bila vijest!
-
vodolija_33
I ja se obradovahDen wrote:![]()
![]()
,Ja mislio vec se desilo sve dok ne procitah: Ili slicno bi bila vijest....
- Kurt_Kombajn
...sjasi kurta, da uzjasi murta... ne znam cemu uzbudjivanje... 
-
Prenj
Ne bas!Kurt_Kombajn wrote:...sjasi kurta, da uzjasi murta... ne znam cemu uzbudjivanje...
Ako si mozda zaboravio, SDS je ona ista stranka koja je aktivno ucestvovala u organizaciji i rasplamsavanju rata u BiH, ciji su clanovi aktivno ucestvovali u pokoljima, osnivanju koncentracionih logora, organizaciji i izvodjenju zlocina u Srebrenici ...
Ako je nas prvi Predsjednik Predjednistva BiH sprijecio njihovo ukidanje, to ne znaci da bi trebali zaboraviti sta je SDS radio u ratu i uoci rata!
Dodik i njegovi, ako nista drugo, nemaju tu krvavu, zlocinacku hipoteku oko vrata ...
-
vodolija_33
Ali i čvrsto stoje na linijama odbrane RS i kako sam shvatila ne pada im na pamet da pristanu na njeno ukidanje...
- Kurt_Kombajn
Sve je to tacno, kao sto je tacno i da ce pasti oni koji s njima koaliraju, sto me posebno raduje... Isto tako, ni ovo ne znaci njihovo ukidanje, mogu opet na slijedecim izborima doci na vlast...
Oko Dodika se ne treba zavaravati, on primarno gleda drzavu srpskog naroda Republiku Srpsku, za sve ostalo ga zaboli cosak...tako da za BiH nece biti velike promjene, ko god da se trenutno prihvati kormila...
Oko Dodika se ne treba zavaravati, on primarno gleda drzavu srpskog naroda Republiku Srpsku, za sve ostalo ga zaboli cosak...tako da za BiH nece biti velike promjene, ko god da se trenutno prihvati kormila...
-
Prenj
Malo se previse zanosimo ukidanjem RS-a.Kurt_Kombajn wrote:Sve je to tacno, kao sto je tacno i da ce pasti oni koji s njima koaliraju, sto me posebno raduje... Isto tako, ni ovo ne znaci njihovo ukidanje, mogu opet na slijedecim izborima doci na vlast...
Zasto bi bilo koja stranka iz RS-a, bez jakog pritiska, pristala na ukidanje RS-a?
Sad da neko pokusa ukinuti kantone u Federaciji, otpori bi bili jednako veliki. Jednom stecene privilegije se tesko napustaju.
Sva je tragedija sa RS-om sto su je uopste tako lako, sa ovim imenom i formom, dobili.
- Kurt_Kombajn
U potpunosti se slazem. I, da ponovim, vijest nema i ne bi smjela imati uopste ikakvu tezinu. Da li je vlada pala ili nije pala je nevazno, RS i dalje stoji (a bojim se da ce i stojati sa ovakvom politikom). Vlada necega sto ne priznajem me ne moze zanimati, bila ona kurtina ili murtina...