Babayaro wrote:@Uvijek dobar gost, govoris ti sve kako jest al ima jedna cinjenica koja sputava neka nasa "desavanja naroda"...a to je da raja u Sarajevu dobro zivi...u odnosu na ostali dio BiH...i da za isti posao u Sa i recimo u Tuzli nisu ljudi isto placeni...a iz Sarajeva sve polazi...mislim sta ima veze ako tamo neki ljudi se skupe u Zenici i protestuju nek ih ima 20000 kad su svi odgovrni u Sarajevu...mnogi se nece mozda sloziti al ja mislim da je tako...kad krene odavde da se rusi vlada,parlament, NSBIH i ostala korumpirana i mafijaska uporista,vjerujem da nece biti tesko ljudima izvan sarajeva doci i priduziti se buntu...
pozdrav
Postavljao sam sebi suviše često pitanja zašto, kako, šta se još čeka, kako u stvari se pobuniti prvo protin nacionalizma pa onda korupcije jer nama je nacionalizam generirao sve ostale reperkusije u društvu... bar po mom mišljenju...
Dalje.. slažem se da iz Sarajeva sve mora krenuti jer glavni je grad i iz njega se svi glasovi daleko čuju, lakše je isto tako jer ima mnogobrojniju populaciju, poslije toga u njemu ima masa jedna studenata i srednjoškolaca, masa nezaposlenih i svih ostalih ugroženih kategorija stanovništva.... no u isto to vrijeme grad Sarajevo izjedaju mnogi problemi... lažni JET SEt, mnogo lopova iz ostalih sredina koji su po zaslugama dobili pozicije u Sarajevu... kao i masa jedna stanovništva koja je preseljena u grad iz Istočne Bosne, Centralne sa sandžaka itd.. i njima zaista jeste dobro u Sarajevu....
Onda opet mislim iz Vareša il Zenice lakše bi se pobunio protiv tih kantonalnih il opštinskih vlada, onda opet kontam osipanje populacije kroz odlazak u druge zemlje il u Sarajevo....
Sve u svemu ... nisam fakat pametan... da hoće sazrjeti vrijeme da se formira pozitivna lavina koja će ... se kotrljati i povećavati... i uticati da ova mafija sjaše.-... sa nas sviju.. jer fakat mi tonemo li tonemo... i Albanija je po statistici ispred nas... čak ima više i pismenih ljudi u njoj... nego u BiH....