E koji si ti kralj, pa ne mogu da verujem.drugi korak jeste da izvode noćne akcije, tip akcija može biti šarolik ali za početak treba recimo prebojavati zidove na kojima su šovinističke parole, na kojima su napisana imene političkih stranaka...
Otpor stoko!!!
-
enes-s
- Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.
- spreca
uvjek dobar gost wrote:....... Da sam ja netko... bila je tema...sad slična je sa ovom o otporu i samoj potrebi za istim...
Šta i kako.... najbolje je za početak da se ljudi bar sa foruma ovog upoznaju, razmijene ideje, stavove, porazgovaraju... to je prvi korak... drugi korak jeste da izvode noćne akcije, tip akcija može biti šarolik ali za početak treba recimo prebojavati zidove na kojima su šovinističke parole, na kojima su napisana imene političkih stranaka... nakon toga dolazi u obzir zafarbavanje institucija sistema i njenih pipaka (institucije i javna preduzeća)... poslije toga na red dolazi afirmacija populacije... letci, pamfleti.... agitovanje među ljudima... u svom kvartu... pozivanje ljudi na demonstracije....
Uporedo sa tim treba napisati "zahtjeve"... recimo da se građani vrate u ustav... da se pod hitno mora promijeniti ustav i unutarnje uređenje zelje... da se mora riješiti sistem obrazovanja.... agitovati među studentima... mladim populacijama.... crtati im ako treba kakva je situacija i predočavati im širu sliku i stvarnu situaciju u kojoj se svi nalazimo...
Ilegala je po meni najbvolja za početak.... da se ne zna mnogo ali da se vide akcije... koje na mudar, pametan i slikovit način trebaju prezentirati populaciji gdje svi skupa idemo pod vodstvom ovih ultranaciuonalista i vjerskih mafijaša.....
sve jeto uredu ,tose da napraviti u Sarajevu, Tuzli itd ali kako to napraviti u B.luci Bijeljini itd.
- uvjek dobar gost
Samo par stvari....
Zašto ilegala... da se upoznamo da znamo sa kim i koliko se može računati... noću u akcijama se ljudi ponajbolje upoznaju... noću se ostavljaju tragovi koji se vide preko dana... tad ljudi neće znati koliko nas ima... koliko smo jaki i kako organizovani... preko dana možemo pozivati ljude na proteste...
Zašto Sarajevo... poruke koje šalje Sarajevo bruje po cijeloj državi... mi trebamo krenuti prvi... u svom interesu... trebamo rješavati "svoju" avliju... pomesti je urediti, srediti odnose u njoj... trebamo dati primjer svima ostalima... jer samo banalna komparacija... stanovnika na Alipašinom ima oko 40 000.... toliko recimo nema neki osrednji gradić bilo gdje u BiH.....
Bitno je da krene da se oslobađa pozitivna energija....
Zašto ilegala... da se upoznamo da znamo sa kim i koliko se može računati... noću u akcijama se ljudi ponajbolje upoznaju... noću se ostavljaju tragovi koji se vide preko dana... tad ljudi neće znati koliko nas ima... koliko smo jaki i kako organizovani... preko dana možemo pozivati ljude na proteste...
Zašto Sarajevo... poruke koje šalje Sarajevo bruje po cijeloj državi... mi trebamo krenuti prvi... u svom interesu... trebamo rješavati "svoju" avliju... pomesti je urediti, srediti odnose u njoj... trebamo dati primjer svima ostalima... jer samo banalna komparacija... stanovnika na Alipašinom ima oko 40 000.... toliko recimo nema neki osrednji gradić bilo gdje u BiH.....
Bitno je da krene da se oslobađa pozitivna energija....
-
enes-s
- Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.
Slažem se da se noću u akciji najbolje upoznaje.
Majstore, ja se javljam. Da li trebam da obučem nešto crno radi kamuflaže?
Znaš, ne bih da me prepoznaju. Ipak ću da obučem nešto crno, pa noću da prebrojavam zidove sa tim grafitima, tipujem zid, i prijavim Pokretu otpora.
Oh Rene, Rene...
Imaš poruku na pvt.
- uvjek dobar gost
Nemam namjeru na ovajnačin tražiti i grebati se za snošaj.... imam ozbiljne namjere... i iskrenu želju... ovo što govorim pričam iz iskustva... kakvog-takvog...
-
enes-s
Dobro, onda ću ja da škrabam te šovinističke parole, ali samo po liftovima, crnim markerom. Nekako mi je to najsigurnije.
Šalim se, znam da ti to iz najboljih namera, ali slučajno i ja imam iskustvo sa tim demonstracijama.
Veruj mi, što se tiče vlasti, nije puno vredelo udaranje u lončiće, šetnje, duvanje u pištaljke, štampanje bedževa...
Najviše je pomogao bager i GM po dupetu. Jedino tada su shvatili.
Samo se slažem sa tobom da prvo treba pripremiti teren.
Trebalo bi se uvezati sa GROZD-om, pa onda sa radničkim sindikatima.
Šalim se, znam da ti to iz najboljih namera, ali slučajno i ja imam iskustvo sa tim demonstracijama.
Veruj mi, što se tiče vlasti, nije puno vredelo udaranje u lončiće, šetnje, duvanje u pištaljke, štampanje bedževa...
Najviše je pomogao bager i GM po dupetu. Jedino tada su shvatili.
Samo se slažem sa tobom da prvo treba pripremiti teren.
Trebalo bi se uvezati sa GROZD-om, pa onda sa radničkim sindikatima.
Last edited by enes-s on 14/09/2007 09:49, edited 1 time in total.
- uvjek dobar gost
Sve pet... no povjerenje i upoznavanje su dva ključna pojma (po meni)... a najveći efekat bi bio rušenje fudbalskog saveza-nogometnog... jer on je paradigma jedne vještačke, nametnute i nefunkcionalne tvorevine... u kakvoj mi u stvari i živimo....
-
enes-s
To. Oteo si mi reč iz usta. Prvo tu mafiju treba srušiti. Pogotovu onog glavnog, kako se zove... Ušanović.. e na njemu treba isprobati GM. Da vidimo prvo kako radi. Probni poligon. On je oličenje lopovluka, korupcije i đon obraza. Meni da svi viču da sam lopov, ja bih se ubio, ali jok on.
Evo ovako... Mi + GROZD + Sindikati + Navijači
Rasturićemo ih.
Evo ovako... Mi + GROZD + Sindikati + Navijači
Rasturićemo ih.
- uvjek dobar gost
Samo ne na ovom il drugim forumima..... djela se traže.... akcija.... konkretne stvari... ja mogu uspostaviti neke konekcije.,... Frenki... BHF.... Grozd ja ne bih... sindikati će teško ići jer su do korjena podjeljeni... po nacionalnim osnovama...
-
enes-s
Sindikati su glavna stvar. Oni nose masovnost protesta. Imaju strukturalnu organizaciju, tačno znaju šta hoće, znaju koji direktor šta i kako radi, a + su radničke ruke najbolje za te prave stvari.
-
_BosanaC
Btw. 20% rebalansa ide na potrebe ni manje ni vise nego - Vlade! S tim sto pederalni ministar za nista i svasta rece da to ne znaci da su sebi povecali prihode - nego su povecali sredstva kako bi mogli konzumirati svoja zakonom garantovana pravaObjavljeno prije 3 sata 35 minuta
Sarajevo: U Federalnom parlamentu rasprava o rebalansu ovogodišnjeg budžeta
U Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas će biti održana vanredna sjednica da bi se poslanici Predstavničkog doma izjasnili o prijedlogu Vlade FBiH za rebalans ovogodišnjeg federalnog budžeta.
Vlada je predložila da rebalansirani budžet iznosi 1.575.716.529 KM. Na početku ove kalendarske godine budžet je u Parlamentu odobren u iznosu od 1.435.644.600 KM, za 297 miliona više nego u 2006. godini.
Vlada je u obrazloženju navela da je prijedlog izmjena i dopuna budžeta za 2007. utvrdila na osnovu Zakona o budžetima FBiH i zaključaka sa svoje sjednice od 12. jula te na osnovu dostavljenih zahtjeva resornih ministarstava i drugih budžetskih korisnika. Prioriteti kod rebalansa su sektori socijalne i boračke zaštite te brutoplaće, naknade i doprinosi, navedeno je.
U utorak, 18. septembra, rebalans će također biti na dnevnom redu federalnog Doma naroda.
(FENA)
-
realna do boli
A talijani ne jedu tjesteninu (bar jedan dan iz protesta ).....mi jedemo "sve"..bez obzira koliko kosta i sve to lijepo svarimo.
- uvjek dobar gost
a to što nas 70% ima proliv od neispravne hrane... nikog ne zanima sve dok ne pojede u "pomodorinu".....
-
patrius
Nazalost,danas u BIH ne postoje sindikati,odnosno postoje,ali su u sluzbi "poslodavaca"enes-s wrote:Sindikati su glavna stvar. Oni nose masovnost protesta. Imaju strukturalnu organizaciju, tačno znaju šta hoće, znaju koji direktor šta i kako radi, a + su radničke ruke najbolje za te prave stvari.
-
_BosanaC
Objavljeno prije 36 minuta 39 sekundi
Kako naša vlada troši naš novac?
Članovi organizacije Građansko organizovanje za demokratiju, pokrenuli su akciju kojom žele informisati javnost o nezakonitoj i neregularnoj raspodjeli novca. Naime, GROZD je izdao letak sa podacima iz revizorskih izvještaja, a odnose se na nezakonito trošenje novca na gotovo svim nivoima vlasti u FBiH. Pogledajmo kako je naša vlast trošila novac.
Vlada FBiH
Nezakonito ili neregularno:
- Za programe poticaja zapošljavanja u poljoprivredi Vlada FBiH trošila 3.600.000 KM, bez "pokrića" i adekvatne dokumentacije - kad, kome i po kojim kriterijima se dodjeljuje ovaj novac.
- Za novogodišnje praznike Vlada FBiH je potrošila 20.800 KM
- Za osmomartovske praznike Vlada FBiH je potrošila 4.000 KM
- Za ručne satove Vlada FBiH je potrošila 6.450 KM
Dom naroda Parlamenta FBiH
- Za plaće parlamentarcima potrošeno je 2.612.995 KM.
- Za naknade i rad komisija potrošeno je 40.805 KM.
- Za stručne saradnike potrošeno je 27.800 KM.
Ministarstvo energije, rudarstva i industrije
-Za naknade i rad članova komisija potrošeno je 130.943 KM. Zaposlenici su uz redovnu platu primali i naknadu za rad u komisijama.
- Autorski ugovori neregularni.
- Bez javnog poziva raspodijeljeno 1.340.000 KM za poticaj industrijskoj proizvodnji i prestruktuiranje industrije i rudarstva.
Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH
- Za nagrade zaposlenicima potrošeno je 32.062 KM.
- Za poljoprivredu, veterinarstvo i šumarstvo potrošeno 28.353.422 KM. Registrovana su prekoračenja i nepostojanja izvještaja za trošenje.
Ministarstvo kulture i sporta FBiH
- Bez prateće dokumentacije potrošeno je 7.760.432 KM.
Ured Potpredsjednika FBiH
- Za troškove reprezentacije potrošeno je 15.751 KM.
Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH
- Iako budžetom za rekonstrukciju zgrada – sjedišta ministarstava u Mostaru nije planirano, dodijeljeno je 3.500.000 KM. Sredstva su ostala nepotrošena, a plaća se kirija!
(GROZD/Sarajevo-x.com
-
jefferson
Ja mislim da je doslo krajnje vrijeme da se nesto uradi.
Mi to mozemo uraditi, i nije problem sto to nece niko da uradi u B.Luci ili Bjeljini, jer ako uradis u federaciji i pocnes zivjeti bolje nakon dvije godine i oni bivoli u RS ce se zapitati sta s njima nije uredu.
NS BiH je kljucna stvar. Ako se to skine, a moze (samo navijacke skupine, tri najbitnije, Pitari, Manijaci i Robijasi) trebaju da nadju zajednicki jezik. Kada se oni nadju zajedno, ja licno nebi bio u kozi bilo koga u NS BiH.
Onog trenutka kada skines ovu mafiju iz saveza, tada ce i onaj student sto misli profesorovom glavom zakljuciti da ljudi mogu nesto promjeniti a da to nisu stranci.
Ko god ima konstruktivnih prijedloga nek se javi na PM.
Ono sto ja garanutjem da ce nas stranci i strane organizacije podrzati, kao i mediji.
Mi to mozemo uraditi, i nije problem sto to nece niko da uradi u B.Luci ili Bjeljini, jer ako uradis u federaciji i pocnes zivjeti bolje nakon dvije godine i oni bivoli u RS ce se zapitati sta s njima nije uredu.
NS BiH je kljucna stvar. Ako se to skine, a moze (samo navijacke skupine, tri najbitnije, Pitari, Manijaci i Robijasi) trebaju da nadju zajednicki jezik. Kada se oni nadju zajedno, ja licno nebi bio u kozi bilo koga u NS BiH.
Onog trenutka kada skines ovu mafiju iz saveza, tada ce i onaj student sto misli profesorovom glavom zakljuciti da ljudi mogu nesto promjeniti a da to nisu stranci.
Ono sto ja garanutjem da ce nas stranci i strane organizacije podrzati, kao i mediji.
-
Area_51
Odlicno, igram i ja.jefferson wrote:Ja mislim da je doslo krajnje vrijeme da se nesto uradi.
-
Posten covjek
realna do boli (citat):
Necu da idem u ilegalu , necu da idem u nocne akcije..hocu sve transparentno .
Sinoc mi se digla kosa na glavi :Visoki predstavnik javno proziva samo DVA lika ( ne mog da kazem covjeka) koji u cijeloj drzavi koce ustroj policije .
Od te i slicnih reorganicaija i preustroja svega i svacega zavisi ulazak nas
4 500 000 milijona ljudi u Evropu i dobijanje pasosa koji nesto vrijedi...
NIJIH DVOJICAAA.... ma bruka ziva.
Znaci treba ta dva lika zatvoriti u jednu prostoriju i dok se ne saseru nedati im da izadju van dok ne zavrse to sto im
"se neda" .....
Ljuta sam
Covjek nekako pravilno rece. Sta da vam kazem?cuj njih dvojica ... pa bona oni su - mi sami!
i nema ovdje cetriipomiliona ljudi vec mozda tri eventualno jer su pametni davno odavde zbrisali u evropu tamo rade zaradju i vikendom meze i teferice i seru kako je bosna najljepsa drzava na svijetu!
-
_BosanaC
Zivjela birokratija - i po cijenu ljudskih zivota!!!16.9.2007.
Tomislavgrad: 'Otrovni' kamion ubija sve oko sebe!
Kamion je oduzet vlasnicima prije tri i pol godine, predmet je otišao na sud, a kamion sa sokovima ostao je na carinskom parkiralištu kao dokazni material.
TOMISLAVGRAD - Prije petnaestak dana u javnosti se pojavila priča o masovnom ugibanju ptica, kukaca i glodavaca koji dođu u dodir s tekućinom koja curi iz oduzetog kamiona na carinskom parkiralištu u Tomislavgradu.
No, kamion s otrovnim sadržajem i dalje stoji na istome mjestu, a broj uginulih svakodnevno se povećava.
Kako piše Slobodna Dalmacija, kamion je oduzet vlasnicima prije tri i pol godine zbog sumnje da se u njemu šverca roba. Predmet je otišao na sud, a kamion sa sokovima ostao na carinskom parkiralištu kao dokazni materijal.
No kada je iz kamiona procurio otrov od kojega ugiba živina, a možda i ljudima škodi, normalno bi bilo ukloniti otrov s javnog mjesta. No to nije učinjeno ni nakon medijskih napisa i upozorenja.
Nakon što je Dragan Bagarić, šef carinske ispostave u Tomislavgradu, kazao kako je to u ingerenciji viših carinskih vlasti u Mostaru i Sarajevu, novinari su pokušali čuti mišljenje Mate Majića, šefa carinarnice u Mostaru, no on se nije javljao. Niži službenici po internom pravilniku ne smiju davati izjave za javnost.
Nezamislivo je i apsurdno piše Slobodna da kamion s otrovnim teretom i dalje stoji na carinskom parkiralištu, a oko njega stotine mrtvih miševa i ptica, te milijuni uginulih pčela.
Kako je ovaj kamion upao u zakonski vakuum da nitko o njemu ne može odlučiti, ukloniti ga ispred vrata carine i tvrtke Agroman čiji zaposlenici u strahu obavljaju svoj posao, sumnjajući da je otrov iz kamiona skrivio i smrt četvero zaposlenika Agromana.
Čudi i ponašanje općinskih vlasti. Ako taj otrov mora ostati kao dokazni materijal za sud, neka ga pohrane na pravo mjesto. No tko će cariniti Carinu, tog mastodonta koji valjda ostavlja kamion s otrovom kao dokazni materijal da se od njega ugiba. Jer, tako sud traži.
16.9.2007.
Pincom.info
Foto: Slobodna Dalmacija
- uvjek dobar gost
.... Bez pokreta .... bilo kakavog otpora.... sapunica u kojoj ga mi pušimo se nastavlja....
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
kad ce vise pocet taj otpor
- uvjek dobar gost
trebao bi vala odmah početi... kao što su najbolji sinovi ove zemlje dali živote na početku agresije i krenuli na linije onako u patikama... spontano, puni patriotizma koji su vampiri kasnije zloupotrijebili. Danas nam treba isto to, opet su civilizacijske tekovine ugrožene, opet se napada ljudskost, dostojanstvo čovjeka je ugroženo, opet vidim strah u očima ljudi i beznađe... situacija zahtjeva akciju, samo je problem što kao da nema više idealista i ljudi koji su spremni da se žrtvuju za cilj.....
Valjda su došle prave patriote pa pokrale sve, a mi vidjevši sve to ostasmo bez ideala... i ciljeva !!!!
Valjda su došle prave patriote pa pokrale sve, a mi vidjevši sve to ostasmo bez ideala... i ciljeva !!!!
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
cini mi se da su kapitalizam, globalizacija, unistili ideale, sada svako gleda kako najlakse stici do love