Otkazi Silajdzicu i Dodiku?

Locked
jeza u ledja

#1 Otkazi Silajdzicu i Dodiku?

Post by jeza u ledja »

Nesto me ponukalo da postavim jedno retoricko pitanje, upuceno pristalicama Silajdzica. Znam da je neozbiljno pitanje, ali eto zanima me. Uostalom, dugo nismo imali temu o ovome.

Dakle, da li bi pristali da Silajdzic bude smjenjen od strane OHR sa pozicije clana predsjednistva i da mu bude trajno zabranjen rad u politici AKO bi se to isto desilo Dodiku? Znaci u paketu. Da li bi zrtvovali Silajdzica za Dodika?

Znam da su ovdje vecina anti-hare/lepi pa njihove odgovore necemo uzimati za ozbiljno.

:lol:

PS: Ako je tema suvise glupava Bosanac slobodno zatvaraj. :)
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Vrlo je glupa, tako da se slazemo oko zatvaranja. Mada nesto ne vjerujem da ce se to i desiti, jer nekima odgovara ovakva personifikacija, a znamo i kome. Jad i bijeda.
Prozor

Post by Prozor »

Ovo je samo zamka, da se otkriju Haretove pristalice na forumu :D :D
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Ma pusti to, ionako ce te odmah etiketirati ukoliko se negdje ne slazes sa njihovom "logikom". Centralni je to obucavao.
Maraschino

Post by Maraschino »

Vrlo je glupa (tema) :-D

zato je i ostavite :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Hehehe, hvala na podrsci. :D

Da pojasnim, posto se spekulise kao nesto da ce Lajcak smjeniti ovu dvojicu, zanima me kad bi se to slucajno desilo kakva bi bila reakcija njihovih pristalica? Mislim da li bi preovladalo ono, hajd ako se mora 'Hare-Care' zrtvovati da bi se ukinuo 'Mile Ronhil' neka im bude, ili bi bilo ono nepravda, urota, zavjera. Da li bi naarod izasao na ulicu? Da li bi nastao opsti haos u zemlji?
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Eno ti procitaj sta Kalabic govori za NN, imas na drugoj temi.

Evo i linka na intervju:
http://nezavisne.com/vijesti.php?vijest=14858&meni=2
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Dobro, ali sta o tome misli naarod?

Jebo stranke i politicare, da cujemo emocije.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Pa citajuci ovo, jasno je da ce se to tesko i desiti. A o alternativama vec imas nekoliko drugih tema, sta, kako, zasto i do cega to dovodi.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Ne vjerujem da bi iko izasao na ulicu, jer ta su vremena ocito prosla u nasoj
zemlji. I oono malo raje sto izadju na ulice su vecinom stariji ili penzioneri,
dok od omladine ni traga ni glasa - samo ima glasa kad je u pitanju kritika.
Sad tekar vidim ko je i taj novi Lajci, jer i sam nezna sta ce. Gosponcic zeli
reforme, a rs mu uzastopno daje "NE" ili neke male promjenice, samo da se
u rs kao entitet ili "drzavicu" ne dira :x
Lako je njemu smjeniti obojicu, al' postoji razlika izmedju Dodika i Silajdzica
kao sto je razlika izmedju neba i zemlje.
Taj isti Lajci navodno zeli napredak u ovoj zemlji, a cisto vidi kako rs sklapa
ugovore s maticom, te kako osporava napredak, tu treba sabrati 1 i 1, al
mozda im to nije ni u cilju :roll:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Ok, ali evo direktno, sta bi ti rekao na to kad bi Lajcak rekao 'smjenicu Dodika, ali samo ako smjenim i Silajdzica'? Da li bi radije tu opciju ili da obojica ostanu tu gdje jesu?
RIZVA

Post by RIZVA »

sve mi ovo govori da ce bosnje opet izvuci najdeblji kraj
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Pa to i evo govori. Problem je u tome sto to apsolutno nista ne rjesava, bar ne na bolje, a u slucaju da ne vodi tome da dodje neko normalniji umjesto njega koji ce imati i istinsku podrsku MZ (ako hoces i vojnu, sto je tesko moguce u ovom trenutku).
Pustinjski pjesnik i mrav

Post by Pustinjski pjesnik i mrav »

Postoje ljudi koji toliko mrze Harisa, da su spremni proznati i policiju rs-a samo da bi naskodili Harisu i njegovim cvrstim stavovima!

Medjunarodna zajednica ponovi igra bijednu i prljavu igru. U toj igri svi su isti, agresor i zrtva, oni koji hoce jednu i oni koji hoce dvoje polcije!

Ako smijene Harisa, to je zato sto Haris ne igra kako MZ svira, jer Haris hoce jednu policiju i jednu uniformu, jer Haris ima petlje da stane na stranu istine i pravde pa makar se to i "svemogucoj" MZ ne sviljalo!

Ako smijene Harisa, bas me zanima kojeg zetona(ulizicu) ce dovesti na polozaj da igra kako mz svira i ko ce priznati policiju rs-a. Nije tesko pogoditi!...

Svaka cast Bakiru Hadziomerovicu za njegov bijedni, izdajnicki i ulizivacki rad i izjednacavanje istine i neistine!
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Dobro, ali niko ne odgovara fakat na pitanje.
Nije bitno da li bi Silajdzic bio pravedno smijenjen ili ne, pitanje samo da li bi njega zrtvovali za smjenu Dodika?
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Nisam ljubitelj njegovog lika i djela, ali ne. Kao sto rekoh, to nista ne mijenja nabolje.

jeza u ledja wrote:Ok, ali evo direktno, sta bi ti rekao na to kad bi Lajcak rekao 'smjenicu Dodika, ali samo ako smjenim i Silajdzica'? Da li bi radije tu opciju ili da obojica ostanu tu gdje jesu?
Pitanje nema smisla!
Zasto bi uopste smjenjivao Harisa? Pa nije Haris taj koji koci refome i ko se bori za fasisticku policiju rs-a, vec Dodik!!
Je li ti mislis da ce umjesto Harisa doci neko ko ce raditi bolje? Kako? Postoji samo jedno sto mz hoce, a to je da prizna policiju rs-a!

jeza u ledja wrote:Dobro, ali niko ne odgovara fakat na pitanje.
Nije bitno da li bi Silajdzic bio pravedno smijenjen ili ne, pitanje samo da li bi njega zrtvovali za smjenu Dodika?
NE! Haris je puno vrijedniji od cetnika Dodika! Zato sto je Haris veci pojam od Dodika!
Harisove ideje su prave i koje traju, a Dodikove ideje su za ravne gore!
Šandor

Post by Šandor »

Meni je svejedno i da Harisa zgazi automobil. Ali šta ćemo dobiti smjenom Dodika?
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Šandor wrote:
Meni je svejedno i da Harisa zgazi automobil. Ali šta ćemo dobiti smjenom Dodika?
Narodno veselje?
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Vrlo kratko, mozda tri narodnjaka i po flase loze.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

ibro dirka wrote:Vrlo kratko, mozda tri narodnjaka i po flase loze.
i cvarci :D
Šandor

Post by Šandor »

Meni bi bilo veselje kad bi RS propala. A ovako, ko god da tamo bude glavni ništa se neće mijenjati.
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

Nevezano za temu,men je nekako zapalo za oko da nisam NIKAD vidio,cuo,procitao da Dodik i Hare se medjusobno direktno prepucavaju ili omalovazavaju :shock:
Cryptoman

Post by Cryptoman »

jeza u ledja wrote:Da pojasnim, posto se spekulise kao nesto da ce Lajcak smjeniti ovu dvojicu, zanima me kad bi se to slucajno desilo kakva bi bila reakcija njihovih pristalica? Mislim da li bi preovladalo ono, hajd ako se mora 'Hare-Care' zrtvovati da bi se ukinuo 'Mile Ronhil' neka im bude, ili bi bilo ono nepravda, urota, zavjera.
Pa to je sukob dvije grupe ciji clanovi prihvataju vjerovanje da pripadaju strani koja je apsolutno u pravu. Smjenu svog vodje sigurno bi dozivjeli kao vlastiti poraz, i tu nema nikakve veze kako ce proci onaj drugi.
Locked