osjetljiva tema - protesti protiv Krsta

Locked
levat-i-na

#1 osjetljiva tema - protesti protiv Krsta

Post by levat-i-na »

naslov teme bi trebao u kompletu biti :
"osjetljiva tema - skoro pa tabu tema - opravdanost protesta protiv Krsta čije je postavljanje otkazano"

da me neko ne bi optužio za Pravoslafilstvo, reći ću da sam religiozofil, znači dragi su mi svi ljudi koji se vode po principima vjerovanja u Jednog Boga, Konačnu pravdu (raj i pakao) itd... nisam mrzitelj ni onih koji ne vjeruju u Boga jer smatram da je jedino logično objašnjenje njihovog nevjerovanja sama težnja za negiranjem obaveza i dužnosti koje im je Bog Jedan Jedini postavio......

znači nema me ko optuživati za bilo šta - EUROPLJANIN SAM, šta ću nisam birao gdje ću odrasti.....

da se vratim na temu:

ako je postavljanje Krsta kao expresije religioznosti jedne religijske skupine Bosne i Hercegovine, otkazano, zato što bi na njemu moralo pisati ko je poginuo i pokušavajući ostvariti koju, kakvu i čiju nakanu.....

protesti najavljeni 5 do 12 i podstaknuti od strane SDU koliko sam razumio (bez uvrede ikome a posebno članovima SDU) Bi trebali da iskažu srdžbu građana BiH zbog nerazumjevanja od strane njihovih komšija koji su medijski izmanipulisani do mjere da smatraju da je njih neko napao prvi, njih neko uništavao protjerivao prvi itd.... (možda jeste otomanska imperija ali to je bilo dalekih godina i o tome se treba još puno razgovarati, i niti u jednom slučaju ne treba tvrditi da su sadašnji Bosanci i Hercegovci ikoga odvodili igdje i slično, tj. treba se prestati kititi tuđim perijem i ne hraniti mržnju ni u kom slučaju, u suštini sama osveta "turcima" 1994 nije imala veze sa zdravim razumom ali eto neki i dan danas smatraju zbog te i takve politike da ovdje žive ili turci, ili poturčeni srbi ali nikako BOSANCI I HERCEGOVCI)

pošto moram elaborirati sve da se vratim na temu,
znači cilj protesta nije protest protiv Krsta nego ukazivanje na istinu.....

međutim pošto znamo da je sama istina postala varijabla u BiH, tj. istina varira od vjerske zajednice do vjerske zajednice, da li to znači da je trenutačno sami cilj protesta pored ukazivanja na istinu po ko zna koji put ujedno i PUKO PRIKUPLJANJE GLASOVA, ali i HRANJENJE ANTAGONIZAMA u pogrešnom trenutku, trenutku kada svi zajedno tj. sve religijske skupine BiH kako kroz Ekumenski tako i kroz Politički dijalog moramo doći do konačnog cilja Države BiH, države njenih GRAĐANA-DRŽAVLJANA, Države ravnopravne članice EU.....

da li će zbog želje pojedinaca za eksponiranjem na ovaj ili onaj način, a pored silnih analiza, presuda, dokumenata, arhiva Haaškoga suda, učiniti išta pozitivno za Bosnu i Hercegovinu ili je cilj traženje odgovora od druge strane koji će odgovarati svačijim ušima, a taj odgovor koliko god politička demagogija bio smo već dobili i uvjek ćemo dobiti od Milorada Dodika i svih modernih imalo obrazovanih političara u manjem entitetu.....

uzgred obratite pažnju da je to religijska ekspresija Vjerske Zajednice koja predstavlja 1/3 ako ne i više populusa Bosne i Hercegovine i protesti protiv toga uvjek mogu biti zloupotrebljeni koliko god oni bili usmjereni ka istini koja je na jadvite jade opisana gore i koju je bilo jao teško opisati.....

oni protestuju protiv Krsta

protiv čitavog ovog teksta.....

garantujem vam 80% planete će reći da vi samo protestujete protiv Krsta jer nemaju vremena da pročitaju gore navedeno.....

šta Vi, forumaši mislite o ovome i molim vas da se javite na temu čisto da je održite u životu.....

Hvala na pažnji
levat-i-na

#2 Re: osjetljiva tema - protesti protiv Krsta

Post by levat-i-na »

uzeti u obzir da su mlađe generacije zapadnog svijeta (koje će vremenom prerasti u lidere) malo je reći blago zaražene islamofobijom (Bosna i Hercegovina je dio zapadnog svijeta da se razumijemo, ne živimo u Iranu, Saudiji, Pakistanu), a mlade generacije istočnog svijeta (koje će vremenom prerasti u lidere) blago zaražene (ako se to može blagim nazvati) zapadofobijom,
što je jedan predivan, strahobajan i nadasve preofiran uvod u tzv. sukob civilizacija a pravim imenom zvano: sukob izmanipulisanih masa (privremena neuračunljivost čije se posljedice ogledaju u budućem vremenu i prostoru) neuračunljiv a vin, zaista interesantno.....

od IBM sam pokupio citat na engleskom jeziku sa teme Džamija vs. Krst

Islamophobia is the fear and/or hatred of Islam, Muslims or Islamic culture. Islamophobia can be characterised by the belief that all or most Muslims are religious fanatics, have violent tendencies towards non-Muslims, and reject as directly opposed to Islam such concepts as equality, tolerance, and democracy.

It is viewed as a new form of racism whereby Muslims, an ethno-religious group, not a race, are nevertheless constructed as a race.

A set of negative assumptions are made of the entire group to the detriment of members of that group.

SDU je socijaldemokratska stranka koja toleriše sve religije i to mi je jasno, ali mi nije jasno zašto radi nešto što će sigurno biti izvrnuto u hranjenje mržnjom moga susjeda od strane "onih koji njemu žele najbolje".....

ovim postupkom je neformalna grupa građana pokazala svoju neozbiljnost i oni ne rade u moje ime, a koliko rade na moj račun tj. na moj trošak neka pogledaju malo dalje od svog nosa i svojih političkih pozicija.....
maki_celo

#3 Re: osjetljiva tema - protesti protiv Krsta

Post by maki_celo »

levat-i-na wrote:

SDU je socijaldemokratska stranka koja toleriše sve religije i to mi je jasno, ali mi nije jasno zašto radi nešto što će sigurno biti izvrnuto u hranjenje mržnjom moga susjeda od strane "onih koji njemu žele najbolje".....

ovim postupkom je neformalna grupa građana pokazala svoju neozbiljnost i oni ne rade u moje ime, a koliko rade na moj račun tj. na moj trošak neka pogledaju malo dalje od svog nosa i svojih političkih pozicija.....

podapisujem,ni mene ne predstavljaju pogotovo zato sto se prestavljaju kao GRAĐANI SARAJEVA a u stvari su SDU-ovci :x
savrseni krug

#4 Re: osjetljiva tema - protesti protiv Krsta

Post by savrseni krug »

maki_celo wrote:
levat-i-na wrote:

podapisujem,ni mene ne predstavljaju pogotovo zato sto se prestavljaju kao GRAĐANI SARAJEVA a u stvari su SDU-ovci :x
meni ovo lice na razvodnjavanje onoga sto bi se trebalo desiti sutra
jer svaki danas prisutni sutra nece biti tamo gdje bi trebao biti
imča

#5 Re: osjetljiva tema - protesti protiv Krsta

Post by imča »

Ali bi sigurno podržali kada bi iza ovoga stajao SDP...Kako ste "namazani"!!!
levat-i-na

#6 Re: osjetljiva tema - protesti protiv Krsta

Post by levat-i-na »

kakvo je trenutno činjenično stanje ne bih nikoga, jer su ti poeni NEMORALNI, kad se sagleda.....
imča

#7 Re: osjetljiva tema - protesti protiv Krsta

Post by imča »

levat-i-na wrote:kakvo je trenutno činjenično stanje ne bih nikoga, jer su ti poeni NEMORALNI, kad se sagleda.....
Da li podržavaš peticiju za zakon o zabrani formiranja neonacističkih ogranizacija koja je u okvirima SDP-a?Ja podržavam, iako je i to kako ti kažeš "nemoralan poen".Sve što je u okvirima antinacizma i protivljenja provokacijama na rasnoj, spolnoj ili pak kako je u ovom slučaju etničkoj osnovi ja podržavam jer je to MORALNO podržati bez obzira iz koje stranke, NVO ili bilo koje druge skupine dolazi.
levat-i-na

#8 Re: osjetljiva tema - protesti protiv Krsta

Post by levat-i-na »

imča wrote:
levat-i-na wrote:kakvo je trenutno činjenično stanje ne bih nikoga, jer su ti poeni NEMORALNI, kad se sagleda.....
Da li podržavaš peticiju za zakon o zabrani formiranja neonacističkih ogranizacija koja je u okvirima SDP-a?Ja podržavam, iako je i to kako ti kažeš "nemoralan poen".Sve što je u okvirima antinacizma i protivljenja provokacijama na rasnoj, spolnoj ili pak kako je u ovom slučaju etničkoj osnovi ja podržavam jer je to MORALNO podržati bez obzira iz koje stranke, NVO ili bilo koje druge skupine dolazi.
da.

Šta su to nacističke i neonacističke organizacije (i tito je bio nacionalista, Jugoslovenski nacionalista, pogledaj goli otok i ostale primjere)

ti ako si antinacista, zašto ne živiš u nekom plemenu (/uh i plemenska zajednica ima svoj identitet). Šta to predstavlja tvoj antinacizam ?,

i da,

apsolutno je normalno da svako radi šta god hoće sve dok to ne ugrožava prava drugih kako unutar teritorijalne jedinice u kojoj živi tako i van nje........

(ovo vjerovatno predstavlja tvoj antinacizam, sad me pitaj i kako to Ja znam, ili to ne predstavlja tvoj antinacizam, možda je tvoj bolji i veći od MOG)..... postavi još koje pitanje slobodno, ne brini sve je o državnom trošku..... :mrgreen:
imča

#9 Re: osjetljiva tema - protesti protiv Krsta

Post by imča »

levat-i-na wrote:
imča wrote:
da.

Šta su to nacističke i neonacističke organizacije (i tito je bio nacionalista, Jugoslovenski nacionalista, pogledaj goli otok i ostale primjere)

ti ako si antinacista, zašto ne živiš u nekom plemenu (/uh i plemenska zajednica ima svoj identitet). Šta to predstavlja tvoj antinacizam ?,

i da,

apsolutno je normalno da svako radi šta god hoće sve dok to ne ugrožava prava drugih kako unutar teritorijalne jedinice u kojoj živi tako i van nje........

(ovo vjerovatno predstavlja tvoj antinacizam, sad me pitaj i kako to Ja znam, ili to ne predstavlja tvoj antinacizam, možda je tvoj bolji i veći od MOG)..... postavi još koje pitanje slobodno, ne brini sve je o državnom trošku..... :mrgreen:
Prvo Jugoslovenska nacija nije postojala već je SFRJ bila sačinjena iz federalnih jedinica koje su bile zastupljene na nacionalnom principu tj. jedna nacija jedna država, izuzetak je bila BIH...Ali nacionalizam i nacizam su dva pojma koji u nekim seglenitam imaju sličnosti ali se u upotrebi sile razlikuju.

Ja ne moram živjeti u plemenskoj zajednici da bih bio antinacista.Nacizam je morbidna ideologija kojoj bi se svaki normalan čovjek trebao suprostaviti.
Neonacističke organizacije se zasnivaju na rasizmu ističući važnost svoje nacije, dok ja nemam ništa protiv ljudi koji su drugačiji od mene kako u duhovno-materijalnom tako i fizičkom smislu.Ja dijelim ljude na dobre i loše.
A loši ljudi su oni koji hoće da sagrade Krst na mjestu odakle je više hiljada sarajlija poginulo.Nemam ništa protiv Krsta u religijskom smislu ali taj Krst ne predstavlja pravoslavlje niti bilo koju drugu religiju već čistu provokaciju.

DA, ZBOG OVOGA SAM JA ANTINACISTA!!!
levat-i-na

#10 Re: osjetljiva tema - protesti protiv Krsta

Post by levat-i-na »

u čudesnoj šumi se lako izgubiti,

definicija nacizma i faktičko stanje na terenu:
nacizam je ako ja tvrdim da u BiH žive Bosanci i Hercegovci, ako ja tvrdim da smo svi građani i da moramo svi biti građani, ako tvrdim da sam "super majka a svi drugi su sranje", ako javno izažavam mišljenje da smo svi Bosanci i Hercegovci i to ti je neonacizam, jer ako nemaš državljanstvo nisi državljanin a automatski niti pripadnik nacije - nacionalnosti..... znači nacizam i fašizam su jako ozbiljne stvari da bi o njima raspravljali..... sad ako ne sagledaš faktičko stanje na terenu i definiciju nacizma, neonacizma i fašizma, naconalizma - malo ćeš se zbuniti, zato ne lutaj po čudesnoj šumi.....

da ne bih više zamarao svoj um.... bezveze je plakati nad prolivenim mlijekom..... treba obratiti pažnju da se ne prolije.....

može li mi neko objasniti šta je to loše a šta je to dobro..... ko pije a ko plaća..... vi ste najslabija karika.....

tolerancija ti je izvorište za zabranu nacizma i neonacizma, fašizma, a ne za promidžbu homoseksualnosti, zloupotreba droga, slobodarskog bacanja otpadaka na nepredviđena mjesta i slično.....

idem učiti imam ispit u ponedjeljak, o ti najslabija kariko.....

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
imča

#11 Re: osjetljiva tema - protesti protiv Krsta

Post by imča »

SIGURNO STUDIRAŠ PRIRODNE NAUKE :lol:

POJMA NEMAŠ O IDOLOGIJAMA I NE ŽELIM DA SE RASPRAVLJAM S TOBOM VIŠE O TOME A DRUGI ĆE IZ OVOG NAŠEG RAZGOVARA PROSUDITI KO JE U PRAVU.
levat-i-na

#12 Re: osjetljiva tema - protesti protiv Krsta

Post by levat-i-na »

"Nemam ništa protiv Krsta u religijskom smislu ali taj Krst ne predstavlja pravoslavlje niti bilo koju drugu religiju već čistu provokaciju."

jesi li svjestan šta si napisao antifašisto,
o ti najslabija kariko,
Krst ili Križ je simbol mučenja, na njega su Rimljani razapinjali protivnike Imperije,
to je izabrani simbol jedne od Vjerskih zajednica Bosne i Hercegovine, ali i cijeloga svijeta, znaš ima jako puno religijskih zajednica.....

a protestuješ protiv otkazanog postavljanja, jer ti je u cilju da se postavi.....

jesi li ti jasan samome sebi..... antifašisto..... znaš li šta je Ekumenski dijalog, a šta Politički dijalog.....
o ti Religija je opijum za mase antifašisto.....
levat-i-na

#13 Re: osjetljiva tema - protesti protiv Krsta

Post by levat-i-na »

kad si ti u pitanju izgleda da studiranm veterinu.

:(
Leonid Breznjev

#14 Re: osjetljiva tema - protesti protiv Krsta

Post by Leonid Breznjev »

evo da i ja postavim simbol... solomonov kljuc.. :D

Image
Locked