Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
- Socijalista
#76 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
Ne treba se s ovim igrati, trebaju hitno sjesti zajedno i ici zajedno na slijedece izbore mozda ukljuciti tu i NSRZB. Bila bi dobra kombinacija.
-
VjecitiStudent
#77 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
seln wrote:Zasto NS? zar NS nije na sve moguce nacine difamirala SDP i mjesecima trubila o tv99?VjecitiStudent wrote: Bojim se da su u ocima glasaca veliki minus dobili i SDP i NS. Ljudi glasajuci na izborima za promjene ocekuju da one budu brze i vidljive.
Umjesto toga, jedna godina mandata Gradske vlasti protekla je u muljanju oko kupovine Studija 99.
Eto, i ja mislim da, ako ima elemenata krivice, za tv99 je kriva SDP. Uostalom, sad ste izasli iz koalicije i imate tri godine da se operete od saradnje sa komunjarama.
- seln
#78 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
U pravu si.VjecitiStudent wrote:seln wrote:Zasto NS? zar NS nije na sve moguce nacine difamirala SDP i mjesecima trubila o tv99?VjecitiStudent wrote: Bojim se da su u ocima glasaca veliki minus dobili i SDP i NS. Ljudi glasajuci na izborima za promjene ocekuju da one budu brze i vidljive.
Umjesto toga, jedna godina mandata Gradske vlasti protekla je u muljanju oko kupovine Studija 99.
Eto, i ja mislim da, ako ima elemenata krivice, za tv99 je kriva SDP. Uostalom, sad ste izasli iz koalicije i imate tri godine da se operete od saradnje sa komunjarama.![]()
![]()
Ako ti sta pomaze, evo jos jedno.
Naravno, vas su istjerali zli komunjare. I to ste rekli u svim sredstvima informisanja.
- Banksy
#79 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
Ne riskiraju oni ništa.VjecitiStudent wrote: Mozda u SDP-u vide neki jak razlog za sav ovaj negativni publicitet koji im je ovo dosadasnje skandalozno upravljanje Gradom donijelo, ali ostatku Sarajeva tesko da je jasno zasto su im Studio 99 i Adil Kulenovic toliko bitni, pa zbog toga vrijedi riskirati glasove na sljedecim izborima.
Dobiće isti broj glasova kao i obično, jer njihovim glasačim, kao i onima SDA, je sasvim svejedno šta ''njihovi'' rade. Da ukradu i deset puta više, i jedni i drugi, to birače ne zanima.
Ma kolike bile razmjere lopovluka, one ne utiču značajno na rezultate izbora. Ovi su ''naši'', oni drugi ''njihovi'', a taj izbor se ne pravi na osnovu poštenja i minulog rada, već na osnovu onoga što svako od nas nosi iz kuće. Nema tog kriminala koji bi nas natjerao da promijenimo političko opredjeljenje i skrenemo na drugu stranu.
SDP je korumpiran, NS nesposobna.
Zbog ove katastrofe u gradskom vijeću postoji samo mogućnost veće apstinencije gradskog, ''lijevog'' stanovništva, što opet pogoduje Fahri i desnici.
Polako, godina je pred njima, biće tu svega.
- seln
#80 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
Dakle, tvoj message je: svejedno je koga biramo, svi su isti.Banksy wrote:Ne riskiraju oni ništa.VjecitiStudent wrote: Mozda u SDP-u vide neki jak razlog za sav ovaj negativni publicitet koji im je ovo dosadasnje skandalozno upravljanje Gradom donijelo, ali ostatku Sarajeva tesko da je jasno zasto su im Studio 99 i Adil Kulenovic toliko bitni, pa zbog toga vrijedi riskirati glasove na sljedecim izborima.
Dobiće isti broj glasova kao i obično, jer njihovim glasačim, kao i onima SDA, je sasvim svejedno šta ''njihovi'' rade. Da ukradu i deset puta više, i jedni i drugi, to birače ne zanima.
Ma kolike bile razmjere lopovluka, one ne utiču značajno na rezultate izbora. Ovi su ''naši'', oni drugi ''njihovi'', a taj izbor se ne pravi na osnovu poštenja i minulog rada, već na osnovu onoga što svako od nas nosi iz kuće. Nema tog kriminala koji bi nas natjerao da promijenimo političko opredjeljenje i skrenemo na drugu stranu.
Zbog ove katastrofe u gradskom vijeću postoji samo mogućnost veće apstinencije gradskog, ''lijevog'' stanovništva, što opet pogoduje Fahri i desnici.
- buzzer
#81 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
ovom replikom si nesvjesno rekao jednu istinu (omaklo ti seseln wrote:Tvoje misljenje me fakat interesuje kao i ono sto je jutros otislo u kanalizaciju kad sam povukao vodu. A da si bar procitao onaj moj post iznad, ne bi se ovako prosipao.buzzer wrote:tvoji postovi govore upravo suprotno - iskusan i nimalo naivan agitator lagumdzijanerske licemjerne politike ocuvanja statusa quo u kojem zl i prirepci, situirani i sa izrazenom qrzoboljom, posmatraju sunovrat sludjenih sljedbenika.seln wrote: Zasto onda ne birate mene? I ja sam politicki neiskusan, vjerovatno naivan a pokvaren nisa iz istog razloga iz kojeg nije i NS: sape mi jos nisu bile ni u jednoj vreci.
sve sa sapama bijelim brasnom kamufliranim.
naime, uporedio si moje misljenje sa misljenjem koje je jutros otislo u kanalizaciju kad si pustio vodu, ergo tvojim vlastitim. a istina jeste da takvim demagoskim izlucevinama nigdje adekvatnijeg mjesta nema.
bez namjere namigivati coravom reagovah zbog drugih na neduhovit, a zloban post web-agenta nacionalisticko-staljinisticke koalicije. s druge strane razumljiva je i njihova nervoza. prvi put imaju opoziciju. pa makar i sa 4% glasova.
- buzzer
#82 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
btw ova koalicija nije ni trebala nastati sve dok sdp ne opravda ono d iz imena i izabere predsjenika na mjesto gazde.
-
VjecitiStudent
#83 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
U pravu si da i SDP i SDA imaju svoje tvrde glasace koji ce glasati za njih bez obzira na izvedbu njihovih ljubimaca. Medjutim, tacna istrazivanja o tome koliki je taj broj ne postoje, tako da mozemo samo nagadjati koliko je taj glasacki 'hard core'.seln wrote: Ne riskiraju oni ništa.
...
- seln
#84 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
Je li tebi Dodik neki rod? Paranoja je ista.buzzer wrote:
ovom replikom si nesvjesno rekao jednu istinu (omaklo ti se)
naime, uporedio si moje misljenje sa misljenjem koje je jutros otislo u kanalizaciju kad si pustio vodu, ergo tvojim vlastitim. a istina jeste da takvim demagoskim izlucevinama nigdje adekvatnijeg mjesta nema.
bez namjere namigivati coravom reagovah zbog drugih na neduhovit, a zloban post web-agenta nacionalisticko-staljinisticke koalicije. s druge strane razumljiva je i njihova nervoza. prvi put imaju opoziciju. pa makar i sa 4% glasova.
Inace, odgovor ti je toliko neduhovit da ti bez daljeg vjerujem da si ga sam smislio.
A glede i u svezi clanstva u partijama: hajde da se nas dvojica zakunemo cascu, obrazom, na glave djece, cim hoces...da nismo clanovi ni jedne partije.
Meni nije belaj. Je li tebi?
- seln
#85 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
Pogresno citiras, matji...to gore nije od mene.VjecitiStudent wrote:U pravu si da i SDP i SDA imaju svoje tvrde glasace koji ce glasati za njih bez obzira na izvedbu njihovih ljubimaca. Medjutim, tacna istrazivanja o tome koliki je taj broj ne postoje, tako da mozemo samo nagadjati koliko je taj glasacki 'hard core'.seln wrote: Ne riskiraju oni ništa.
...
- 11sumirp
#86 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
Znaci zarad općih izbora,kakav god da je(SDP),bolji je od trenutne katastrofalne nevladavine(treb li nabrajati zasto-)sda szbih...nista niscim..Banksy wrote:Ne riskiraju oni ništa.VjecitiStudent wrote: Mozda u SDP-u vide neki jak razlog za sav ovaj negativni publicitet koji im je ovo dosadasnje skandalozno upravljanje Gradom donijelo, ali ostatku Sarajeva tesko da je jasno zasto su im Studio 99 i Adil Kulenovic toliko bitni, pa zbog toga vrijedi riskirati glasove na sljedecim izborima.
I tako velika baza kao sto je grad sarajvo,mora se pod hitno uozbiljit, i pocet radit za opce dobro..te carke,svadje lokalnog tipa nikog ne interesuju,pustite to ba,vidite li kakvi nam likovi o glavama rade...
jer ako vi u sarajvu sad pocnete s pizd.rijama,oni koji glasaju za ljevicu,najlakse odustaju od izbora,a onda ni nama u tz nece bit bolje,a bogami ni onim u ze-do,usk,a kamoli u bpk...
-
VjecitiStudent
#87 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
Da, pogrijesih, citirani tekst je Banksy napisala, hvala.seln wrote:Pogresno citiras, matji...to gore nije od mene.VjecitiStudent wrote:U pravu si da i SDP i SDA imaju svoje tvrde glasace koji ce glasati za njih bez obzira na izvedbu njihovih ljubimaca. Medjutim, tacna istrazivanja o tome koliki je taj broj ne postoje, tako da mozemo samo nagadjati koliko je taj glasacki 'hard core'.seln wrote: Ne riskiraju oni ništa.
...
- valterbranisarajevo
#88 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
Kada sam napisao da neke stvari treba gurnuti pod tepih nisam mislio da ne treba ukazati na probleme ili loš rad. Međutim, problem je što se komunikacija između SDP i N.S. umjesto u direktnim razgovorima uglavnom odvija prepucavanjem preko medija što kod građana pruža sliku neozbiljnosti. Taj njihov odnos me podsjeća na djecu koja se posvađaju pa se međusobno tuže učiteljici.
- Banksy
#89 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
@seln
Pa, nije to moj mesidž. Oni šalju tu poruku da su isti jer evo čine iste stvari kao i njihovi politički protivnici.
Pored toga, ulaze u međusobne koalicije i partnertsva s tim protivnicima, sarađuju (javno i tajno) na svim nivoima. I nijedna od tih koalicija/partnerstva nije napravljena da bi nama bilo bolje već da bi oni lakše napunili džepove. Tu više nemam baš nikakvih iluzija. Da, tu su sasvim isti.
Koje je opravdanje koaliranje SDP-a sa SDA u tri kantona? Zar nije bilo bolje ostati principijelna opozicija i raditi na okrupnjavanju te opozicije za naredne izbore?
E, sad, pojednostavljeno ... razlika je u tome je li im na čelu Tito ili je džamija. Dok nisam shvatila ono iznad, ova razlika mi je bila dovoljna da napravim izbor. Danas više nije. Tim prije jer i ta razlika postaje samo estrada - posebno me podsjeti 25. maja kad Sarajevom ore vatrometi dok Tuzla oplakuje svoju mrtvu djecu, pa mi se i taj Tito učini neiskren, kao neki ofucani inat, savim besmislen i nezgrapan u ovim vremenima.
A ako ćemo pošteno, i tu je sve manje Tita, sve više džamije, od bošnjačkog senatora, preko Lipovače i ramazanske predizborne 2006.
Meni to nije dovoljno, i zato više ne glasam.
Šteta što NS nije iskoristila šansu (dobro, imaju još godinu) i zauzela to upražnjeno mjesto. Realno, oni nemaju ni kadrove, ni ideje, ni kuveta. Sve to izgleda isuviše neozbiljno i amaterski.
Posebna je priča koliko je prava građanska opcija uopšte moguća u ovakvim Dejtonskim okvirima ...
Pa, nije to moj mesidž. Oni šalju tu poruku da su isti jer evo čine iste stvari kao i njihovi politički protivnici.
Pored toga, ulaze u međusobne koalicije i partnertsva s tim protivnicima, sarađuju (javno i tajno) na svim nivoima. I nijedna od tih koalicija/partnerstva nije napravljena da bi nama bilo bolje već da bi oni lakše napunili džepove. Tu više nemam baš nikakvih iluzija. Da, tu su sasvim isti.
Koje je opravdanje koaliranje SDP-a sa SDA u tri kantona? Zar nije bilo bolje ostati principijelna opozicija i raditi na okrupnjavanju te opozicije za naredne izbore?
E, sad, pojednostavljeno ... razlika je u tome je li im na čelu Tito ili je džamija. Dok nisam shvatila ono iznad, ova razlika mi je bila dovoljna da napravim izbor. Danas više nije. Tim prije jer i ta razlika postaje samo estrada - posebno me podsjeti 25. maja kad Sarajevom ore vatrometi dok Tuzla oplakuje svoju mrtvu djecu, pa mi se i taj Tito učini neiskren, kao neki ofucani inat, savim besmislen i nezgrapan u ovim vremenima.
A ako ćemo pošteno, i tu je sve manje Tita, sve više džamije, od bošnjačkog senatora, preko Lipovače i ramazanske predizborne 2006.
Šteta što NS nije iskoristila šansu (dobro, imaju još godinu) i zauzela to upražnjeno mjesto. Realno, oni nemaju ni kadrove, ni ideje, ni kuveta. Sve to izgleda isuviše neozbiljno i amaterski.
Posebna je priča koliko je prava građanska opcija uopšte moguća u ovakvim Dejtonskim okvirima ...
-
Area_51
#90 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
Banksy ipak daj malo objektivnosti.
Kazes otimaju borcima ovi iz SDP-a, kad, gdje kako, koji papir, zakon bilo sta. Kazes rastalise SDP i SDA ono oko Spomenika, kad, gdje, kako. Slusaj to sto govoris su insinuacije, tvoje licne percepcije kao navijaca NS, jer te niko ne sprijecava da ih volis, branis, tetosis, ali nemoj govoriti neistine, koje su plod tvoje licne frustracije.
Vidi sad ovamo. Potpuno se slazem sa Vjecnim da SDP nema, ama bas nikakvu viziju za Grad Sarajevo, meni to izgleda kao da se sve desava slucajno, mozda grijesim, ali tako mi izgleda, nosi ih voda, ide mandat i to tako pici. Jako lose ili promaseno. Dosli su tamo izgleda nespremni, malo iz iznenadilo, pa sad u hodu fataju sta bi mogli uraditi. To je moja licna percepcija, gdje nikoga ne optuzujem i koristitm se drskostima, ali kazem da nije stvar dobra.
E sad, ovi tvoji puleni, a cuo sam sta Lejla Somun Krupalija govori na televiziji, vidno uznemirena sto je izgubila stolicu, pa govori o projektima, bas ta neka socijala, koja ne obuhvata niti 1% populacije ovoga Grada, ali je dobro za price u medijima mozda se raja uhvati. Da malo podsjestim, clanovi NS su obezbijedili oko 500.000KM za izgradnju nekakvog kina, gdje ce njih 12 pustat umjetnicke filmove za njih 12, a to je »interes gradjana« jel da, ma daj. A prijenos vlasnistva za cuvenu televiziju 99 ili samo njenu frkenvenciju kostace oko 370.000KM, pa smo mi sad ovdje svi ludi i sumanuti, jer nam to Pedja Kojovic porucuje, posebno da je nejgovo Kino interesa a televizija nije interes. K tome, jos danas u novinama kaze da je prekrsen Zakon je je glasanjem smijenjena Lejla, sam otisao Neskovic. Ma daj, Pedja, prestani folirati i sebe i nas, mozes ti mnogo bolje. Kazem vam ovo idealiziranje NS, polako prerasta u iritaciju. Nie ta cistota ni blizu toliko cista kao sto je euforija pojedinih predstavlja.
Ono sto jeste sustina, a to napisa bas Banksy, sad Grad Sarajevo nema oba dogradonacelnika, Neskovic otisao sam, Neno Markovic u Grckoj, ko ce radit posao, nece valjda Alija Behmen sam. Tu ce, evo ko hoce da se kladi, SDP staviti dva istrosena i penzionisana kadra, koji ce tamo samo pare uzimat, kako dodatak penziji. O stranim jezicima da ne govorim. Sad nema Lejle Somun Krupalija, eto ako dodje Resic, kao fol rijeseno. Marin Ivanisevic kaznjen, mjesto da sad SDP radi principijelnosti njega smijeni, koji po meni nanosi najvecu stetu SDP u obnasanju vlasti, taj ce ostat a ostalo ne diraj. Ma bez veze.
Ako nista, nastojim biti objektivan.
Kazes otimaju borcima ovi iz SDP-a, kad, gdje kako, koji papir, zakon bilo sta. Kazes rastalise SDP i SDA ono oko Spomenika, kad, gdje, kako. Slusaj to sto govoris su insinuacije, tvoje licne percepcije kao navijaca NS, jer te niko ne sprijecava da ih volis, branis, tetosis, ali nemoj govoriti neistine, koje su plod tvoje licne frustracije.
Vidi sad ovamo. Potpuno se slazem sa Vjecnim da SDP nema, ama bas nikakvu viziju za Grad Sarajevo, meni to izgleda kao da se sve desava slucajno, mozda grijesim, ali tako mi izgleda, nosi ih voda, ide mandat i to tako pici. Jako lose ili promaseno. Dosli su tamo izgleda nespremni, malo iz iznenadilo, pa sad u hodu fataju sta bi mogli uraditi. To je moja licna percepcija, gdje nikoga ne optuzujem i koristitm se drskostima, ali kazem da nije stvar dobra.
E sad, ovi tvoji puleni, a cuo sam sta Lejla Somun Krupalija govori na televiziji, vidno uznemirena sto je izgubila stolicu, pa govori o projektima, bas ta neka socijala, koja ne obuhvata niti 1% populacije ovoga Grada, ali je dobro za price u medijima mozda se raja uhvati. Da malo podsjestim, clanovi NS su obezbijedili oko 500.000KM za izgradnju nekakvog kina, gdje ce njih 12 pustat umjetnicke filmove za njih 12, a to je »interes gradjana« jel da, ma daj. A prijenos vlasnistva za cuvenu televiziju 99 ili samo njenu frkenvenciju kostace oko 370.000KM, pa smo mi sad ovdje svi ludi i sumanuti, jer nam to Pedja Kojovic porucuje, posebno da je nejgovo Kino interesa a televizija nije interes. K tome, jos danas u novinama kaze da je prekrsen Zakon je je glasanjem smijenjena Lejla, sam otisao Neskovic. Ma daj, Pedja, prestani folirati i sebe i nas, mozes ti mnogo bolje. Kazem vam ovo idealiziranje NS, polako prerasta u iritaciju. Nie ta cistota ni blizu toliko cista kao sto je euforija pojedinih predstavlja.
Ono sto jeste sustina, a to napisa bas Banksy, sad Grad Sarajevo nema oba dogradonacelnika, Neskovic otisao sam, Neno Markovic u Grckoj, ko ce radit posao, nece valjda Alija Behmen sam. Tu ce, evo ko hoce da se kladi, SDP staviti dva istrosena i penzionisana kadra, koji ce tamo samo pare uzimat, kako dodatak penziji. O stranim jezicima da ne govorim. Sad nema Lejle Somun Krupalija, eto ako dodje Resic, kao fol rijeseno. Marin Ivanisevic kaznjen, mjesto da sad SDP radi principijelnosti njega smijeni, koji po meni nanosi najvecu stetu SDP u obnasanju vlasti, taj ce ostat a ostalo ne diraj. Ma bez veze.
Ako nista, nastojim biti objektivan.
Last edited by Area_51 on 01/10/2009 12:23, edited 1 time in total.
- buzzer
#91 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
do trenutka kad je zl svojim naci-partnerima predao vlast bio sam clan sdp-a.seln wrote:Je li tebi Dodik neki rod? Paranoja je ista.buzzer wrote:
Inace, odgovor ti je toliko neduhovit da ti bez daljeg vjerujem da si ga sam smislio.
A glede i u svezi clanstva u partijama: hajde da se nas dvojica zakunemo cascu, obrazom, na glave djece, cim hoces...da nismo clanovi ni jedne partije.
i, bez potrebe da se kunem, sasvim jasno mogu reci da nisam clan niti jedne partije.
- valterbranisarajevo
#92 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
ja msilim da SDP ima viziju onoga što treba uraditi u Sarajevu. u svojim predizbornim obečanjima su govorili da će pokušati riješiti ključni problem koji guši grad - njegove nadležnosti koje su otete od strane kantona.
Međutim, nažalost u predhodnoj godini nisu uradili ništa da te otete nadležnosti vrate.(čak nisu ni pokušali iako je Behmen prijetio da će u "utorak" podnijeti tužbu Ustavnom sudu zbog kršenja Zakona o lokalnoj samoupravi od strane Kantona). Zajedno sa njima naravno ni Naša stranka..za neke stvari nije potreban novac nego dobra volja..
Međutim, nažalost u predhodnoj godini nisu uradili ništa da te otete nadležnosti vrate.(čak nisu ni pokušali iako je Behmen prijetio da će u "utorak" podnijeti tužbu Ustavnom sudu zbog kršenja Zakona o lokalnoj samoupravi od strane Kantona). Zajedno sa njima naravno ni Naša stranka..za neke stvari nije potreban novac nego dobra volja..
- buzzer
#93 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
Banksy wrote:@seln
slazem se sa svim do boldiranog. ns nije mogla zauzeti upraznjeno mjesto jer je jos beba-stranka. tek progledala, sad prohodava. kvalitetnih kadrova, istina, nemaju dovoljno, a ideja imaju u suficitu, valja to harmonizirati. kuvet s kadrom dolazi. sdp je, unatoc uslovima za rad, o kojima ns moze samo sanjati, uspio dogurati do opozicijske ikebane vladajucoj garnituri. ns treba vrijeme i podrsku, a gradjanska opcija u d. okvirima je moguca koliko i gradovi.
- seln
#94 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
S potrebom ili bez potrebe, kunem se da nikad nisam bio clan niti jedne partije, bilo gdje ili bilo kad.buzzer wrote:do trenutka kad je zl svojim naci-partnerima predao vlast bio sam clan sdp-a.seln wrote:Je li tebi Dodik neki rod? Paranoja je ista.buzzer wrote:
i, bez potrebe da se kunem, sasvim jasno mogu reci da nisam clan niti jedne partije.
Biti kivan na zlatka je normalno i donekle opravdano.
Iz te ljutnje raditi sve kontra jedine ozbiljne opozicione stranke, najbolji je nacina da nam nacisti jos dugo ostanu na vlasti.
jer pricati o opziciji od 4% je smijesno. Imaa i LF i gradjanska i statijazna...i svi skupa ne dobiju 5%. A ima medju njima daleko boljih ljudi nego u NS.
-
VjecitiStudent
#95 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
Ovaj manjak entuzijazma me nimalo ne cudi.valterbranisarajevo wrote:ja msilim da SDP ima viziju onoga što treba uraditi u Sarajevu. u svojim predizbornim obečanjima su govorili da će pokušati riješiti ključni problem koji guši grad - njegove nadležnosti koje su otete od strane kantona.
SDP je vec bio u prilici da gradu vrati ustavne nadleznosti, u vrijeme kada su vladali Sa. kantonom. Medjutim, ne ucinise to.
- Banksy
#96 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
Sve što znam i o jednima i o drugima znam putem medija, vrlo malo usmenom predajom. Sve o čemu pišem je isključivo na osnovu, svima dostupnih, informacija iz dnevne štampe i TV. Nikad nisam napisala nijednu laž ili insinuaciju.Area_51 wrote: Banksy
to sto govoris su insinuacije, tvoje licne percepcije kao navijaca NS, jer te niko ne sprijecava da ih volis, branis, tetosis, ali nemoj govoriti neistine, koje su plod tvoje licne frustracije.
ovi tvoji puleni,
Sve što sam ikada glasala, glasala sam za SDP. Danas ne glasam, čak ni za NS, što ne znači da neću, u budućnosti.
Iritacija nastaje samo tvojim javljanjima koja su uvijek i samo vezana za afirmaciju rada SDP-a, i to obično gradske vlade. U tim javljanjima vrlo često namjerno iznosiš netačne i neistinite podatke, koje ti forumaši obično lako pobiju. I sama sam to učinila par puta.Area_51 wrote: Kazem vam ovo idealiziranje NS, polako prerasta u iritaciju. Nie ta cistota ni blizu toliko cista kao sto je euforija pojedinih predstavlja.
Samo nastavi, ali moraš biti svjestan da oni kojima se ovdje obraćaš nisu redom ovce i da nije sva pamet svijeta u tih par kvadrata centrale.
- valterbranisarajevo
#97 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
To mene najviše boli. Mi smo s pravom ogorčeni na nakaradno ustrojstvo BiH. Jedan od produkata ovog nakaradnog ustrojstva je i status njegovog glavnog grada - vjerovatno jedinstven u svijetu. Međutim to očigledno nikoga ne tangira - ni poziciju niti opoziciju..
-
VjecitiStudent
#98 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
Komad vlasti je mio ma kakav god bio.valterbranisarajevo wrote:To mene najviše boli. Mi smo s pravom ogorčeni na nakaradno ustrojstvo BiH. Jedan od produkata ovog nakaradnog ustrojstva je i status njegovog glavnog grada - vjerovatno jedinstven u svijetu. Međutim to očigledno nikoga ne tangira - ni poziciju niti opoziciju..
- seln
#99 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
Moto NS?VjecitiStudent wrote:Komad vlasti je mio ma kakav god bio.valterbranisarajevo wrote:To mene najviše boli. Mi smo s pravom ogorčeni na nakaradno ustrojstvo BiH. Jedan od produkata ovog nakaradnog ustrojstva je i status njegovog glavnog grada - vjerovatno jedinstven u svijetu. Međutim to očigledno nikoga ne tangira - ni poziciju niti opoziciju..
-
Area_51
#100 Re: Opstanak koalicije SDP-Naša stranka u Sarajevu (anketa)
Prvo ovo sto radis, Goebles bi pozavidio. Bilo bi dobro da procitas moj kompletan tekst, gdje govorim o promasajima i NS i SDP, iz ugla licnog vidjenja stvari.Banksy wrote:Sve što znam iArea_51 wrote: Banksy
to sto govoris su insinuacije, tvoje
licne percepcije kao navijaca NS, jer te niko ne sprijecava da ih
volis, branis, tetosis, ali nemoj govoriti neistine, koje su plod tvoje
licne frustracije.
ovi tvoji puleni,
o jednima i o drugima znam putem medija, vrlo malo usmenom predajom.
Sve o čemu pišem je isključivo na osnovu, svima dostupnih, informacija
iz dnevne štampe i TV. Nikad nisam napisala nijednu laž ili
insinuaciju.
Sve što sam ikada glasala, glasala sam za SDP. Danas ne glasam, čak ni za NS, što ne znači da neću, u budućnosti.
Iritacija nastaje samo tvojim javljanjima koja su uvijek i samo vezana za afirmaciju rada SDP-a, i to obično gradske vlade. U tim javljanjima vrlo često namjerno iznosiš netačne i neistinite podatke, koje ti forumaši obično lako pobiju. I sama sam to učinila par puta. Samo nastavi, ali moraš biti svjestan da oni kojima se ovdje obraćaš nisuArea_51 wrote: Kazem vam ovo idealiziranje NS, polako prerasta u iritaciju. Nie ta cistota ni blizu toliko cista kao sto je euforija pojedinih predstavlja.
redom ovce i da nije sva pamet svijeta u tih par kvadrata centrale.
Drugo, ti vadis samo one dijelove, da bi optuzila mene, ili druge nebitno, kako podrzavam jednu opciju. Ono sto sam siguran, da mnogo ljudi ovdje ne poznaje strukturu vlasti, hoce da im redimo Grad popravlja fasade ili upravlja Ferhadijom, sto nije gradska nadleznost, a u te svakako spadas i ti. Sad mi pojasni gdje je pisalo da se SDP rastali bilo s kim oko spomenika. Meni se cini, malo lagis, onako navijacki. To je tvojo pravo. Frustracija je cudo, kako neko rece, a ti malo zaviri u literaturu, negativna pokretacka snaga, gura te da cinis pogresne stvari.
Nisam nikakav stranacki kadar, protivim se samo nacionalistima i nacionalizmu. Bio borac i nisam se za ovakvu zemlju borio. Nemam povjerenja kako NS moze promijeniti svijet, niti mislim da ce to ikada moci, kao sto sam siguran da SDP ne moze previse uciniti, jer se meni kod njih cini da ne zele biti vlast, bjeze od toga. Ovo sa Gradom i gradskom vlasti je presedan kod njih, odjednom vlast. SDP po meni nema snage da ucini nesto, sta velika vecina ljudi bliskih njima trazi, a to je normalna zemlja. Zasto, veoma jednostavno je naci odgovor, imaju rekordno losu kadrovsku politiku kojom caruju stari i izsluzeni kadrovi i poslusnici tipa Pojskic, Brigic, Limov, Behmen i slicni. Mllad covjek ili zena kod njih moze samo preko stele, kao recimo onaj Reuf Bajrovic, znam mu familiju pa kontam kako se odjednom on uclani u SDP i postade rukovodioc tamo. Koji je razlog tome, nemam pojma, pa o tome sutim, a kad bih negdje to procitao, rado bih o tome diskutirao.
Iritacija je kad bas ti toliko pljujes po SDP, velicajuci NS, koja ma ni blizu nema ni moralne ni neke druge cistote, tamo ljude neke poznajem, pa ne bih ovako anonimno da o njima govorim, sve dok javno ne istupe sa svojim folovima, kao sto to uspjesno radi Pedja Kojovic, koga pogadja smjena njegove raje pa je to kao fol nezakonito, a eto ako bi ga ikako Alija mogao zadrzati na 2000KM plate kao svog savjetnika. Stolica je cudo.
Isto takav, odnos imam prema SDP, SDA a mozda ponajvise prema SBiH, jer je najveca ubleha stranka.