Opet novi pasoši?

Post Reply
Hendrix

#1 Opet novi pasoši?

Post by Hendrix »

Pročitam u novinama izjavu nekog naše hadže u politici kako ćemo bez viza u EU kad uvedemo biometrijske pasoše.Ko lafo do kraja godine neke pregovore će početi bla bla , izgleda ne gine nam oipet mijenjati ove proklete pasoše , pa dokle više? :x
celija001

Post by celija001 »

Za beneficiju bezviznog režima bi se isplatilo još jednom vadit pasoš (jedan k'o ni jedan) ali budimo realni, nema od toga ništa, bar za sad. Nadajmo se da će se bar ove vizne olakšice što su nam obećali počet implementirat.
furlan

Post by furlan »

Hoce ali kada uz bosansku saru budes nosao jos jednu od zapadnoevropskih ili ti prekookenskih zemalja.
ArtefakT

Post by ArtefakT »

Pa zadnji put su ih mjenjali prije 5-6 godina... dugo je to.
Ukoliko bude tih olaksica fakat vrijedi promjeniti.
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

Image
Ovo je bio pasoš. :roll:
Ovo današnje sve je zahebancija od pasoša i plavi i taj "biometrijski". :-) :D
Salko sto je u vodu skako

#6 Re: Opet novi pasoši?

Post by Salko sto je u vodu skako »

Hendrix wrote:Pročitam u novinama izjavu nekog naše hadže u politici kako ćemo bez viza u EU kad uvedemo biometrijske pasoše.Ko lafo do kraja godine neke pregovore će početi bla bla , izgleda ne gine nam oipet mijenjati ove proklete pasoše , pa dokle više? :x
ma bio on metrijski ili ne bio dosta vise... :P :P :P
van Basten

Post by van Basten »

Ista priča o viznim olakšicama bila je i prije 5-6 godina kad smo dobili ove nove pasoše, pa prije 2-3 godine kad je bio aktuelan cips projekat, sa crno bijeim slikama i bez adrese na ličnim, pa evo i sad... zaključak se nameće sam
Hendrix

Post by Hendrix »

Dat ćemo po petobanku opet i u red za vizu ako iko ima volje da ide negdje uopšte.
Očekujem i CIPS da skontaju da treba neki fol možda "Mehatronička-WARP-lična karta"
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

kakve vizne olaksice...to je sarena laza! jesmo i mi naivan narod u p.m.
AA CA

Post by AA CA »

Znala sam... :sad:

Nijedan moj dokument nije "umro prirodnom smrću", odnosno nije uspio da istekne nego su ih mijenjali "nako" čisto da me uvjere da se nešta dešava "ide na bolje" :-? :-?

Džaba novi pasoš kad ja moram u stari red pred ambasadu :sad: :-? :sad: :-? :sad: :-? :sad: :-? :sad: :-?
zlatan01

#11 Oko, budimo realni...

Post by zlatan01 »

Ja cekah to neko bolje sutra oliceno u bezviznom rezimu i sl. punih 6 godina od kraja rata, i kako me strpljenje izdade zapalim vani. I hocu ja da budem patriota, necu to drugo drzavljanstvo, pa zatrazim novi pasos od nase ambasade. Dodje kuci podeblja koverta sa obrascima, uputstvima, uplatnicom, i naznakom da je obavezan dolazak u sjediste ambasade...a taj drugi pasos posalju kuci postom...sta covjek da izabere?
_BosanaC

#12 Re: Oko, budimo realni...

Post by _BosanaC »

zlatan01 wrote:Ja cekah to neko bolje sutra oliceno u bezviznom rezimu i sl. punih 6 godina od kraja rata, i kako me strpljenje izdade zapalim vani. I hocu ja da budem patriota, necu to drugo drzavljanstvo, pa zatrazim novi pasos od nase ambasade. Dodje kuci podeblja koverta sa obrascima, uputstvima, uplatnicom, i naznakom da je obavezan dolazak u sjediste ambasade...a taj drugi pasos posalju kuci postom...sta covjek da izabere?
I poenta je? :roll:
angevin

Post by angevin »

AA CA wrote:Znala sam... :sad:

Nijedan moj dokument nije "umro prirodnom smrću", odnosno nije uspio da istekne nego su ih mijenjali "nako" čisto da me uvjere da se nešta dešava "ide na bolje" :-? :-?

Džaba novi pasoš kad ja moram u stari red pred ambasadu :sad: :-? :sad: :-? :sad: :-? :sad: :-? :sad: :-?
ove godine "umire prirodnom smrcu" moj bh pasos :) Prvi put od postanka nam suverene i nedjeljive.
Vrijeme je za biometrijske. 8-)
Maraschino

Post by Maraschino »

Eh, sta ti je biometrija :roll:

sva vrata otvara :D mozda i Europska :bih:
KENJAC

Post by KENJAC »

Ja bi tu drugaricu Biometriju za predsjednicu vlade! Eto jos nije dosla a mnoge nam probleme rjesava. I jos nesto to ime Biometrija ne zvuci mi ni malo Muslimanski... da to nije neka KOS-ovka preko Drinska! Oprez raja :shock: :x
Blueboy-

Post by Blueboy- »

Nasi politicari u bosni ili ne razumiju ono sto im se uputi iz EU ili namjerno lazu narod za te pasose. Taj Bio-pasos nije uslov olaksica vize, taj pasos cak i nije toliko siguran, njemci su ga vec provalili. Kosta puno, neke od bogati zemalja se ustrucavaju da ga uvode. Sto se tice viza, pa na putu su olaksice koje ce bh-vlada potpisat sa EU. Te olaksice imaju jasne uslove, jedinsteva murija, sigurnije granici, zakon o dosljenicima/azilu i jos neke tackce.

Cesto dolazim u bosnu tako da sam upoznat sa tim granicnim prelazima i kontrolama. Prije 3 godine su nasi granicari bili cisti ulicari, kupovali smo prolaz za 30 - 60 eura på busu da nas ne taknu. Sada je vec stvar na nivo, kontrole su profesionalne,nimalo se ne razlikuju od slovenacki i austriski, to me raduje. Lakse je i vize dobiti za clanove familije koji zive u bosni. Primjer je da nas je danska vec stavila u bolji rang zemalja nego sto je to srbija, albanija, a danska je inace poznata po ostroj politici viznog rezima.
Fozgen

Post by Fozgen »

Ma jok, oni niti razumiju niti zele da razumiju, naravno da su ti pasosi skupi, ali je i 100% sigurno da oni nece nista promjeniti u viznom rezimu.

Upravo sto neke bogatije zemlje razmisljaju po par puta dali da mjenjaju svoje postojece pasose sa biometrijskim sve govori, neko je ulozio grdan novac u postojece sisteme za izradu biometrijskih pasosa, velike zemlje ih ne zele izradjivati, ali ima BiH oni moraju jer ce im "veliki" reci da moraju i da ce onda moci bez viza da se setaju (ma da), i onda ce nasi (tacnije drzavljani BiH) platiti milione i milione Francuskoj firmi ili nekoj drugoj europskoj firmi koja je u stanju da radi te pasose, pa tako firma nece doci pod stecaj, a radnici u njoj ce ostati na svojjim radnim mjestima jer su njihovi extra sposobni politicari zayebali ove nase BH mulce od politicara.

I kako se ono kaze "Vuk sit ovce na broju" (samo se pitam gdje li je ovdje jadni coban ???)
Blueboy-

Post by Blueboy- »

Nasi politicar uopste nekad i ne kontaju na taj trosak koji jedna taka zamjena nosi, mislim da je skorz nepotrebno te pasose sad uvoditi. Treba raditi na tome da prevlada sigurnost i da narod vrati povjerenje u policiju, da se korupcija, kriminal podje razbijat. Bio-pasos nece rjesiti problem sive ekonomije, ubistava svake sedmice, kriumcarenje ljudima i da se dalje ne nabraja. Bezvizni rezim po uzoru na hrvatsku nece u bosno doc jos za 10 godina, takav rezim se nedaje drzavi koju 70 % zeli napustiti.
Post Reply