OPCINSKI IZBORI - KANDIDATI
-
komandant mark
#1 Sidran - nosilac liste SDA
Abdulah Sidran je nosilac liste SDA za Opcinsko vijece Centar Sarajevo
Kandidati za nacelnika:
Dino Konakovic (SDA)
Suad Dzindo (SBiH)
Dzevad Becirovic (SDP)
Kandidati za nacelnika:
Dino Konakovic (SDA)
Suad Dzindo (SBiH)
Dzevad Becirovic (SDP)
- cyprus
#2 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Ko bi reko... 
- Topla voda
#3 Re: Sidran - nosilac liste SDA
a dje je alaim...nije valjda napredovao prema federalnom parlamentu 
- Karadoz
#4 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Kad se sjetim dobrih dana socijalizma i u to doba mog Sidre kako zapisava grmlje oko limenke za C. Vili. A jadan nikako da potrefi sprat na kom stanuje pa ga komsiluk vazda kuci noso.
-
feral.tribune
#5 Re: Sidran - nosilac liste SDA
A sada ide kod Cerica po dozvolu da pije alkohol .,, Piti mozes ali ne smijes reklamirati pred djecom ,, bio je milostiv veliki muftija
Kako covjek moze nisko pasti ...........
-
Terenc
#6 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Stvarno loš potez,pa mogli su mu dati onako lovu mimo svega,da se ne zna,ako je to u pitanju,a vjerovatno jeste.ne očekuje valjda neko od njega nekakav pol.angažman.uzas.
A ostali kandidati,odn. kandidat Dino,pa to je odron jos jedan u nizu promasaja.Najsmjesnije kad ga u Avazu hvale kako je u Bosni napravio strasan posao,naravno u naručenim člancima "vrhunskih" sportskih novinara tog lista.A to je sto je dobijao mrvice od smjesnih transfera to niko i ne spominje,naravno sutnja se plaća
.A tek kako je na Dif-u sredio 2 god škole pa sad ocekujemo i diplomu 4-god studija,pa onda i MR I DR.Ma super,Dinu za načelnika,
a najtuznije je sto se on i prihvatio toga ubjedjen u uspjeh,kao i doticni knjizevnik.
A ostali kandidati,odn. kandidat Dino,pa to je odron jos jedan u nizu promasaja.Najsmjesnije kad ga u Avazu hvale kako je u Bosni napravio strasan posao,naravno u naručenim člancima "vrhunskih" sportskih novinara tog lista.A to je sto je dobijao mrvice od smjesnih transfera to niko i ne spominje,naravno sutnja se plaća
-
feral.tribune
#7 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Njemacki Stern je nasao 3 ijcu ljudi da napisu clanke o Aliji , Franji , Milosevicu racunajuci da ce knjizevnici kao opozicija nacionalistickoj vlasti , kao disidenti , jednoj totalitarnoj misli i ideji posvetiti kriticku misao i ostriji ton .Docim su dvojica( iz reda hrvtatskog i srpskog korpusa ) kojima ne znam ime , u potunosti zadovoljili kriterije i visoke standarde jednog nezavisnog i uglednog sedmicnjaka iz Hamburga Sidran nije prosao .Naime on je napisao odu i
Aliju ofarbao bojama jednog mesije i dobrotvora prikazujuci ga u svijetlu demokrate i humaniste iznad svega .Sidran je takodje probio limite i broj rijeci ispisujuci nepotrebne stvari poput onih kako je Alija potomak nekakvih beogradskih begova i slicne gluposti koje ne intersuju njemackog citaoca .Propalo mu i dvije hiljade DM Dojc Maraka koliko su sirokogrudni Njemci davali za jedanm kratki osvrt na lik i djelo nasih bajnih ,, demokrata,,
Ovu pricu sam licno slusao iz usta Abdulaha Sidrana u Domu Armije gdje je u prvom redu sjedio Alija i smjehuljio se ovom uvlakackom stivu koje bi Sidran trebao sakriti a ne jos se i faliti .
Aliju ofarbao bojama jednog mesije i dobrotvora prikazujuci ga u svijetlu demokrate i humaniste iznad svega .Sidran je takodje probio limite i broj rijeci ispisujuci nepotrebne stvari poput onih kako je Alija potomak nekakvih beogradskih begova i slicne gluposti koje ne intersuju njemackog citaoca .Propalo mu i dvije hiljade DM Dojc Maraka koliko su sirokogrudni Njemci davali za jedanm kratki osvrt na lik i djelo nasih bajnih ,, demokrata,,
Ovu pricu sam licno slusao iz usta Abdulaha Sidrana u Domu Armije gdje je u prvom redu sjedio Alija i smjehuljio se ovom uvlakackom stivu koje bi Sidran trebao sakriti a ne jos se i faliti .
- Fair Life
#8 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Nekad se nosila stafeta sad se nosaju liste.komandant mark wrote:Abdulah Sidran je nosilac liste SDA za Opcinsko vijece Centar Sarajevo
...
Kome li ce Abdulah listu predati kad je pronosa.
Bude li duza po zemlji ce se vuci...
- Fair Life
#9 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Lako je njemu pasti nisko.feral.tribune wrote:A sada ide kod Cerica po dozvolu da pije alkohol .,, Piti mozes ali ne smijes reklamirati pred djecom ,, bio je milostiv veliki muftija![]()
Sta mislis da je ljudina od dva metra pa kad rokne...
- Adriatic
#10 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Treba se zrtvovati za svoj narod i domovinu.
Nemoj da bi neko pomislio da je to zbog penzije, plate, pausalaaaaa.......
Nemoj da bi neko pomislio da je to zbog penzije, plate, pausalaaaaa.......
- Vodenjak
#11 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Ovo samo pokazuje svo ludilo u kome se nalazimo...
Slusao sam tako cesto covjeka u CD-u kako se, vrlo britko i znalacki okomljava na sve loshe u nasem drustvu i sad, vidi ga, ode u isto jato sa onima koje kao kritikuje.
I to jos da im nosa listu...
Stvarno smo izgubili sve kriterije, osjecaj za pravdu, moral, karakter, dushu...
Nije ni cudo sto je narod sludjen kad ga i oni sto im se bar malo moze vjerovati ovako oholo vuku za nos!
Slusao sam tako cesto covjeka u CD-u kako se, vrlo britko i znalacki okomljava na sve loshe u nasem drustvu i sad, vidi ga, ode u isto jato sa onima koje kao kritikuje.
I to jos da im nosa listu...
Stvarno smo izgubili sve kriterije, osjecaj za pravdu, moral, karakter, dushu...
Nije ni cudo sto je narod sludjen kad ga i oni sto im se bar malo moze vjerovati ovako oholo vuku za nos!
-
laku noć
#12 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Karadoz wrote:Kad se sjetim dobrih dana socijalizma i u to doba mog Sidre kako zapisava grmlje oko limenke za C. Vili. A jadan nikako da potrefi sprat na kom stanuje pa ga komsiluk vazda kuci noso.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13 Re: Sidran - nosilac liste SDA
joj odrona majko moja
nama samo biologija može pomoći
kada izumre 200-300 dinosaura
biće bolje
za nekih 20-30 godina
nama samo biologija može pomoći
kada izumre 200-300 dinosaura
biće bolje
za nekih 20-30 godina
- DiplomataSaSela
#14 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Vrlo duhovito...da povratis zeludac od gluposti.......al eto opet ti visok i razvijen,ljudina od dva metra, ne mozes "malom" Avdi ni cipele ocistiti...Fair Life wrote: Lako je njemu pasti nisko.
- zambaklija
#15 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Ma nije to ništa,dovela ga SDA ovdje u švabiju ,i sada sjedi on dok se "ovce" i ja među njima neokupe a oni oko njega te kafa,te sok vaki te naki.....kada će ti on "ama ljudi imali se ovdje šta konkretno popiti".A tu i hodža bilo,i svi se sagledaše ko biva nekontaju,burazeru stvori se skiwi a on ti čašu za sok i punu nasu te sali,evo i sada se stresam kada se sjetim tog prizora,brbrbrrb.laku noć wrote:Karadoz wrote:Kad se sjetim dobrih dana socijalizma i u to doba mog Sidre kako zapisava grmlje oko limenke za C. Vili. A jadan nikako da potrefi sprat na kom stanuje pa ga komsiluk vazda kuci noso.![]()
![]()
A što se liste tiče šta vas to čudi,ko može još od "normalne" prodaje svojih klnjiga živjeti?Ko to kupuje knjige?Ako si uz vladajuće onda kupuje telekom i djeli "džabekarke"!A i sam je to rekao u gore navedenom skupu sa rječima:"Šta mi koristi biti slavan i bogat kada umrem!
Ništa netreba da nas čudi,možda bi i TITO bio sada uz HDZ da je živ
-
feral.tribune
#16 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Djeca i unuci se ne priklonise HDZ-u pa ne vidim razlog da bi se drug Tito drugacije ponasao .Dok je Tito bio ziv HDZ-ovci su gledali Zagreb kroz resteke remetineckog zatvora ili su ga mogli vidjeti na tv-u iz Buenos Ariesa ili Santjago De Cilea .zambaklija wrote:Ma nije to ništa,dovela ga SDA ovdje u švabiju ,i sada sjedi on dok se "ovce" i ja među njima neokupe a oni oko njega te kafa,te sok vaki te naki.....kada će ti on "ama ljudi imali se ovdje šta konkretno popiti".A tu i hodža bilo,i svi se sagledaše ko biva nekontaju,burazeru stvori se skiwi a on ti čašu za sok i punu nasu te sali,evo i sada se stresam kada se sjetim tog prizora,brbrbrrb.laku noć wrote:Karadoz wrote:Kad se sjetim dobrih dana socijalizma i u to doba mog Sidre kako zapisava grmlje oko limenke za C. Vili. A jadan nikako da potrefi sprat na kom stanuje pa ga komsiluk vazda kuci noso.![]()
![]()
A što se liste tiče šta vas to čudi,ko može još od "normalne" prodaje svojih klnjiga živjeti?Ko to kupuje knjige?Ako si uz vladajuće onda kupuje telekom i djeli "džabekarke"!A i sam je to rekao u gore navedenom skupu sa rječima:"Šta mi koristi biti slavan i bogat kada umrem!
Ništa netreba da nas čudi,možda bi i TITO bio sada uz HDZ da je živ![]()
- Fair Life
#17 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Ne mogu mu cipele ocistiti ali mu mogu dosuti do cize... kad uzima abdest.DiplomataSaSela wrote:Vrlo duhovito...da povratis zeludac od gluposti.......al eto opet ti visok i razvijen,ljudina od dva metra, ne mozes "malom" Avdi ni cipele ocistiti...Fair Life wrote: Lako je njemu pasti nisko.
PS Od onakvog Avde postade dupelizac.
- DiplomataSaSela
#18 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Nemas pojma...Avdo isti ko sto je vazda i bio....a ne mozes mu cak ni "dosuti do cize...kad uzima abdest"....Fair Life wrote:Ne mogu mu cipele ocistiti ali mu mogu dosuti do cize... kad uzima abdest.DiplomataSaSela wrote:Vrlo duhovito...da povratis zeludac od gluposti.......al eto opet ti visok i razvijen,ljudina od dva metra, ne mozes "malom" Avdi ni cipele ocistiti...Fair Life wrote: Lako je njemu pasti nisko.
PS Od onakvog Avde postade dupeizac.
- zlatiborka
#19 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Sta to nekom smeta sto Sidran voli kapljicu. Volio je i prije, pa sta. Nije vise ni SDA sto je nekad bila, ni reis Ceric, vremena se mjenjaju, postajemo tolerantniji......
- Fair Life
#20 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Da pojasnim: dupelizac = poltronDiplomataSaSela wrote:Nemas pojma...Avdo isti ko sto je vazda i bio....a ne mozes mu cak ni "dosuti do cize...kad uzima abdest"....
Kad poltroni marširaju
- Vincent Raine
#21 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Moj Avdo, crni Avdo..... Pa sto ti je bolan ovo trebalo!?
Dok nam Drzavu vode pisci, glumci, sportisti....politolozi nam vode sport, glume i samo sto ne zaigraju za drzavnu A selekciju u fudbalu u nedostatku fudbalera.
KATASTROFA!!!
Dok nam Drzavu vode pisci, glumci, sportisti....politolozi nam vode sport, glume i samo sto ne zaigraju za drzavnu A selekciju u fudbalu u nedostatku fudbalera.
KATASTROFA!!!
- amrica
#22 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Malo iz Havaza, ovo bi se moglo zvati i kombinirana lista dozivotnih politicara i sportista:
Tako su kandidati SDA za sarajevske općine: Elmedin Dino Konaković za načelnika Centra, a akademik Abdulah Sidran u toj općini je nosilac liste za Općinsko vijeće (OV), dok je Nedžad Koldžo kandidat za načelnika Novog Sarajeva, Mirsad Hećo Novog Grada, Ibrahim Hadžibajrić Starog Grada, Asim Sarajlić Vogošće.
Arnela Odžaković i Bulent Biščević kandidati su SDA za vijećnike u Novom Sarajevu, a Muhamed Alaim i Amel Mekić u Centru.
Kandidati SBiH za načelnike u Sarajevu su: Suad Džindo (Centar), Salahudin Zulčić (Novo Sarajevo), Zejnil Berilo (Ilidža), Samir Čekić (Vogošća), Dženan Rizvo (Hadžići), Ibro Berilo (Trnovo), Adnan Lepić (Stari Grad - Gradimir Gojer - nosilac liste), Nagib Neimarlija (Novi Grad).
Kandidati SDP-a u Sarajevu su: Dževad Bećirević (Centar), Midhat Karović (Novo Sarajevo), Damir Hadžić (Novi Grad), Haris Lulić (Stari Grad),
Zanimljivo je da je nosilac SDP-ove liste u sarajevskoj općini Centar bivša članica Centralne izborne komisije BiH, a sada direktorica "Oslobođenja" Lidija Korać. Nosilac liste u Starom Gradu je Tatjana Ljujić-Mijatović, gdje je drugi na listi sadašnji načelnik Mustafa Resić, a u Novom Sarajevu nosilac je Marin Ivanišević.
Tako su kandidati SDA za sarajevske općine: Elmedin Dino Konaković za načelnika Centra, a akademik Abdulah Sidran u toj općini je nosilac liste za Općinsko vijeće (OV), dok je Nedžad Koldžo kandidat za načelnika Novog Sarajeva, Mirsad Hećo Novog Grada, Ibrahim Hadžibajrić Starog Grada, Asim Sarajlić Vogošće.
Arnela Odžaković i Bulent Biščević kandidati su SDA za vijećnike u Novom Sarajevu, a Muhamed Alaim i Amel Mekić u Centru.
Kandidati SBiH za načelnike u Sarajevu su: Suad Džindo (Centar), Salahudin Zulčić (Novo Sarajevo), Zejnil Berilo (Ilidža), Samir Čekić (Vogošća), Dženan Rizvo (Hadžići), Ibro Berilo (Trnovo), Adnan Lepić (Stari Grad - Gradimir Gojer - nosilac liste), Nagib Neimarlija (Novi Grad).
Kandidati SDP-a u Sarajevu su: Dževad Bećirević (Centar), Midhat Karović (Novo Sarajevo), Damir Hadžić (Novi Grad), Haris Lulić (Stari Grad),
Zanimljivo je da je nosilac SDP-ove liste u sarajevskoj općini Centar bivša članica Centralne izborne komisije BiH, a sada direktorica "Oslobođenja" Lidija Korać. Nosilac liste u Starom Gradu je Tatjana Ljujić-Mijatović, gdje je drugi na listi sadašnji načelnik Mustafa Resić, a u Novom Sarajevu nosilac je Marin Ivanišević.
-
klixober
#23 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Nikako mi nije jasno ko ce glasati za Muhameda Alaima,Dinu Konakovica,Bulenta Biscevica..Sta njih kvalifikuje za dobre kandidate? Ni u svom domenu-sportu,nisu uspjesni,kako ocekivati da ce biti dobri u politici.
A nakon sto je Marko Vesovic postao zastupnik SBiH,vise me nista ne moze razocarati.Avdo aferim!
A nakon sto je Marko Vesovic postao zastupnik SBiH,vise me nista ne moze razocarati.Avdo aferim!
-
feral.tribune
#24 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Kako moze Sidran biti akademik ako ima samo srednju skolu . Ili je to zato sto je turbo musliman ? !
-
feral.tribune
#25 Re: Sidran - nosilac liste SDA
Zar je moguce ? Ne mogu da vjerujem ! Sludjen sam skroz .Kada sam cuo da je Fuad Muhic postao clan Paraginog HOS -a i HSP -a a Nijaz Durkaovic SBIH mislio sam da je to vrhunac egzibicionizma ...a sada i Markan .Eeeeeeeeeee jebi ga , izgleda da sa mnom nesto nije u redu .komeba wrote:Nikako mi nije jasno ko ce glasati za Muhameda Alaima,Dinu Konakovica,Bulenta Biscevica..Sta njih kvalifikuje za dobre kandidate? Ni u svom domenu-sportu,nisu uspjesni,kako ocekivati da ce biti dobri u politici.