Hvala ti na kulturnom odgovoru jer ocito kada nemas nikakav argument od jedino moze reci *ebem i tebe i td. Kultura na nivou, a to sto smatras provokacijom pitanja na koja ocigledno nemas odgovora je druga stvar. Ne daj se tako lahko isprovocirati, licis na uvrijedjenog tinejdzera. Ja sam ti postavio uljudno pitanje sta sa tim ljudima, gdje je granica koja se povlaci kome dati a kome oduzeti biracko pravo. Ja koliko znam samo se teskim kriminalcima (ubicama) oduzima biracko pravo a ne zrtvama.vedrank wrote:@ detroit
Decko...
1. *ebem i tebe i tvog "bossa"(kulturno ti odgovaram na tvoje provkacije)
2. Drzava je avlija(zamisljena, ali opet avlija, samo umjesto tarabe imas granice) ko ne zivi u avliji i ko ne placa poreze u avliji, taj ne bi trebao glasati...
3. Ja sam za globalizaciju i globalnu drzavu i tome covjecanstvo ide u susret, no mejutim, do tada svak svoju avliju uredjuje... A ja ne volim da neko ko zivi u Njemackoj avliji direktno putem izbora, meni, uredjuje zivot u Bosni i Hercegovini, koja se inace prostire od Une do Drine i od Save do Jadranskog mora!
4. Diaspora nek trosi pare ovdje, to mi ne smeta, samo nek ne glasaju!!! Jer da bi procijenio politicku situaciju ti moras da budes dio tog drustva, DIASPORA TO NIJE!!!![]()
Tvoja drzava nije od Save do Jadrana i od Une do Drine nego tvoja drzava je od Vile do Carsije. Jer da je tvoja drzava od Save do mora znao bi da je najveci broj ljudi vani sa teritorije koja se danas zove PC, da je velika vecina ljudi jedva izvukla zivu glavu, da je dosta njih proslo razlicite vrste tortura.
Vidis, da ne budem cinican ali lahko je iz Sarajeva pricati od drzavi i glasanju, zamisli kako je iz Foce, Bratunca, Visegrada ili slicnih mjesta pricati o drzavi. Zamisli da si prozivio sve torture (a ne moze zamisliti jer nisi) u Visegradu i onda gledas kako osoba koja ti je to radila dolazi nazad na mjesto zlocina pracena opstenarodnim veseljem ili kada jedan kreator zla iz Foce dobije plaketu zasluznog gradjanina. Da li bi ti onda drzava bila na umu i porezi i taxe i prirezi i zarezi. Vjerovatno ne bi, jer sta te briga vazno je da tramvaj vozi od Vile do Carsije.
Ta demagogija koju prosipas ovdje na svu srecu ne prolazi, vjeruj da bi Dodo i Dabic ruku dali kada bi moglo tako ali ne moze! Svako onaj ko je iz BiH a ima prvao glasa treba i mora da glasa jer to je jedini nacin da se bar donekle umanje rezultati etnickog ciscenja ili da se bar na taj nacin pomogne onima koji su se usudili na povratak u Podrinje, Krajinu i td. Umjesto da se dijaspora animira da u sto vecem broju glasa u mjestima iz kojih dolaze, demagozi poput tebe koji u principu od drveta ne vide sumu pokusavaju da prodaju jeftinu pricu od porezima i MMFu ili o nedostatku informacija. Decko, treba jos da ucis i da rastes a ne da jebetas po forumu na sve sto ti se ne svidja.
Na kraju, poznajem djevojku iz BiH koja je radila za Njemacku korporaciju u BiH a pa je dobila premjestaj na dvije godine u Njemacku i onda ide u Rumuniju godinu dana, je li bi i njoj uzeo glasacko pravo ili bi je onako muski "ebao.
Nadam se da moderacija prati ovakve uvrede na licnoj osnovi, nista posebno samo da te barem neko malo nauci kulturi dijaloga koju ocito nemas.