"olimpijska" Kina i dalje ubija Darfurce

Post Reply
shuriken

#1 "olimpijska" Kina i dalje ubija Darfurce

Post by shuriken »

Hiljadu puta je dokazano da "olimpijska" Kina podrzava genocid koji traje u Darfuru
politicki, financijski, vojno
a sve zbog nafte koju kupuje u Sudanu

evo danas:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/7503428.stm

a sve zemlje svijeta im daju kredibilitet, saljuci svoje najbolje sportase na Olimpijske Igre

ubojstva, silovanja, sakacenja, spaljivanja sela... sve se to svakodnevno desava vec godinama i po svemu sudeci ce se tako nesmetano i nastaviti

UN nema mandat ni dovoljno opreme ni vojnika, jer Kina stalno ulaze veto

Jel vam to zvuci poznato?
glavutan

#2 Re: "olimpijska" Kina i dalje ubija Darfurce

Post by glavutan »

shuriken wrote:Hiljadu puta je dokazano da "olimpijska" Kina podrzava genocid koji traje u Darfuru

evo danas:

a sve zemlje svijeta im daju kredibilitet, saljuci svoje najbolje sportase na Olimpijske Igre

ubojstva, silovanja, sakacenja, spaljivanja sela... sve se to svakodnevno desava vec godinama i po svemu sudeci ce se tako nesmetano i nastaviti

Zvuce nam poznato i zlocini sto ih sprovodi i Great Britain u zadnja 2 vijeka tako da BBC i nije bas nesto mjerodavan da tupi o pravdi u svijetu.
Sta znam, imamo tu jos i njihovu bivsu koloniju, a sadasnjeg saveznika, koji istu stvar sprovodi po Iraku no kako je to u ime demokratije (navodno) ne treba mnogo da se zapitkujemo koliko tu pravde ima.

Nista novo pod kapom nebeskom.
cyprus

#3 Re: "olimpijska" Kina i dalje ubija Darfurce

Post by cyprus »

Uplitat priču o Olimpijskim igrama u priču o Kini je po meni bespotrebno. Nemaju one nikakve veze sa "kredibilitetom" kao što je naveo autor teme. Olimpijske igre trebaju ostat vanpolitička stvar.

A što se tiče vanjske politike Kine, ona se ne razlikuje nimalo od politike ostalih velikih sila, a sastoji se u tome da se sve radi iz koristi, kako bi se njena moć povećala i produžila. Ništa novo.
MuaDib

#4 Re: "olimpijska" Kina i dalje ubija Darfurce

Post by MuaDib »

cyprus wrote:Uplitat priču o Olimpijskim igrama u priču o Kini je po meni bespotrebno. Nemaju one nikakve veze sa "kredibilitetom" kao što je naveo autor teme. Olimpijske igre trebaju ostat vanpolitička stvar.

A što se tiče vanjske politike Kine, ona se ne razlikuje nimalo od politike ostalih velikih sila, a sastoji se u tome da se sve radi iz koristi, kako bi se njena moć povećala i produžila. Ništa novo.
Tačno tako jer kako "olimpijska" Kina i dalje ubija Darfurce, i "demokratska" Amerika ubija Palestince, Iračane.

Dakle jebe se Kini za Darfur, ali ista ta Kina je pružila "pravu" pomoć mnogim afričkim zemljama. Sve je dakle relativno.
neki

#5 Re: "olimpijska" Kina i dalje ubija Darfurce

Post by neki »

shuriken wrote:Hiljadu puta je dokazano da "olimpijska" Kina podrzava genocid koji traje u Darfuru

evo danas:

Dobro jutro Kolumbo...Zar nisi primjetio da svijet zadnjih par hiljada godina funkcionise po tom principu!?
Uostalom taj rezim sto ubija, spaljuje po Darfuru odavno finansijki kroz razne donacije podrzava i pomaze domace bosnjacke projekte, zadnji primjer je milion € koji su donirali za predizbornu "behar tv". Valjda bi mi prvo trebali analizirati vlastitu savjest prije nego pocnemo kritikovati one s druge strane planete..
Last edited by neki on 13/07/2008 18:34, edited 1 time in total.
shuriken

#6 Re: "olimpijska" Kina i dalje ubija Darfurce

Post by shuriken »

upravo tako!

ono sto su UN Srbija i Rusija radili nama
uz presutno gledanje svih ostalih

vec godinama UN Sudan i Kina rade Darfurcima
uz presutno gledanje svih nas

jer boze moj, pa tako velike sile rade

i nije pristojno da se mijesa sport i politika

je li vam i taj vas stav poznat iz perioda 91 - 95?

Britanija u svakom sranju na ovom svijetu ima svoje prste i ne bi me cudilo ni da ih ima u Darfuru,
ali to ne znaci da BBC nije najjaci svjetski servis vijesti i da Guardijan nisu najjace svjetske novine

je li i engleski jezik izgubio kredibilitet? zbog invazije Iraka i zlocina u Abu Ghraibu i Gitmu necemo prihvacati vise vijesti i dokaze na engleskom jeziku?

presmijesna vam je argumentacija koja odobrava kontinuirani zlocin velesile nad najvecom sirotinjom na planeti!
kako je moguce govoriti "da se Srebrenica nikome ne ponovi!" kad se u ovom trenutku desava?

i opsada Sarajeva i razaranje Cecenije su bili relativni jer je Rusija pruzala "pravu" pomoc Bjelorusiji i stajaznam kome???

nadam se da ste vas cetvorica onda OK s time da je cijeli svijet bolio kurac za Mostar i Sarajevo i Srebrenicu jer je to ustaljeno stanje stvari u zadnjih hiljadu godina i da vam to nije smetalo i da vam sada ne smeta kad se osvrnete na te događaje?
shuriken

#7 Re: "olimpijska" Kina i dalje ubija Darfurce

Post by shuriken »

neki wrote:

evo danas:

Dobro jutro Kolumbo...Zar nisi primjetio da svijet zadnjih par hiljada godina funkcionise po tom principu!?
Uostalom taj rezim sto ubija, spaljuje po Darfuru odavno finansijki kroz razne donacije podrzava i pomaze domace bosnjacke projekte, zadnji primjer je milion € koji su donirali za predizbornu "behar tv". Valjda bi mi prvo trebali analizirati vlastitu savjest prije nego pocnemo kritikovati one s druge strane planete..
Znam da je ishao Latic kod Bashira, nisam znao za donaciju. Hvala na informaciji.
Koja bi bila primjerena reakcija nase javnosti na cinjenicu da jednu nasu televiziju financira zlocinacki rezim?
Je li to po pravilima RAK-a?
Je li to na korist ili na stetu bosnjackog naroda?
neki

#8 Re: "olimpijska" Kina i dalje ubija Darfurce

Post by neki »

Behar TV od sutra emitira program
Donacija od milion eura iz Sudana i dogovor s Općinom Novo Sarajevo omogućili rad...
08.05.2008. 13:54

Nekadašnja Bošnjačka televizija, sada pod imenom Behar TV International, od sutra počinje emitirati eksperimentalni program, izjavio je za "Dnevni avaz" Midhat Paravlić, direktor televizije.

Taj projekt oživljen je nekoliko godina nakon što joj je Regulatorna agencija za komunikacije zabranila rad te pravnih sporova zbog vlasništva nad opremom i objektima.

Paravlić kaže da to više neće biti bošnjačka nego bosanska televizija, koja će težiti ispunjavanju svih profesionalnih standarda.

- Problemi koje smo imali su iza nas. Počinjemo s emitiranjem, riječ je privatnoj televiziji, uvijek je bila takva, ali ćemo u skladu s propisima RAK-a sada imati tretman i status javne televizije, jer imamo određeni udio donacija - kaže Paravlić.

Upravo su, kako nam je rekao, donacije i dogovor s Općinom Novo Sarajevo o bivšoj zgradi televizije na Grbavici omogućili početak rada. Ranije je otkupljena frekvencija sarajevske Televizije X, a signal će biti emitiran na širem području grada.

- Od vlade Sudana dobili smo milion eura donacije i to, uz naš rad i prihode koje imamo, omogućilo nam je da riješimo probleme i dugove koje smo imali - navodi Paravlić.

Ko su vlasnici

Vlasnici i osnivači Behar TV su, osim Paravlića, Džemaludin Latić, Nedžad Ibrišimović, Bego Selimović i Sakib Musabašić.

Bošnjačka TV prvobitno je bila pokrenuta u okviru firme "Ljiljan", nakon čega se odvojila kao samostalni subjekt.
Sta ocekivati od Latica i kompanije..ko da je njima stalo sto braca muslimani tamo negdje u africi kolju neduzne civile...bitno je da oni imaju cime finansirati svoju predizbornu kampanju a ko da prosjecni bosnjo zna gdje je taj Darfur
jeza u ledja

#9 Re: "olimpijska" Kina i dalje ubija Darfurce

Post by jeza u ledja »

glavutan wrote:

evo danas:

Zvuce nam poznato i zlocini sto ih sprovodi i Great Britain u zadnja 2 vijeka tako da BBC i nije bas nesto mjerodavan da tupi o pravdi u svijetu.
Sta znam, imamo tu jos i njihovu bivsu koloniju, a sadasnjeg saveznika, koji istu stvar sprovodi po Iraku no kako je to u ime demokratije (navodno) ne treba mnogo da se zapitkujemo koliko tu pravde ima.

Nja nja nja.
Znao sam, koje licemjerje, o Amerima i Britancima i njihovom uplitanju u svijetu znas pisati kilometarske tirade, a za genocid u Sudanu koji potpomaze Kina ti je komentar 'nista novo'. Tipicno kompleksima optereceno razmisljanje ljubitelja teorija zavjere.
Al neka, doce svima Kina na vrata. ;-)

PS: Ovo je isto kao kod nas kad neko nekog optuzi za zlocine, a ovoj drugoj strani je odgovor 'sve strane cu cinile zlocine'.
paratrooper

#10 Re: "olimpijska" Kina i dalje ubija Darfurce

Post by paratrooper »

MuaDib wrote:Tačno tako jer kako "olimpijska" Kina i dalje ubija Darfurce, i "demokratska" Amerika ubija Palestince, Iračane.
da amerika ubija Iracane , ona bi ih dosad pobila. Iskreno amerikanci trebaju da okupiraju samo regije sa naftnim poljima, i da podjele oruzje zaracenim frakcijama pa neka sami sebe istrijebe umjesto sto pokusava da drzi pod kontrolom beznacajne djelove poput onih u sredini Iraka gdje nema nafte. Isto vazi i za palestince, treba im dati moderno oruzje izjednaciti snage sa izraelom i prepustiti ih sudbini - samo bez pregovora o primirju na kakva su arapi navikli u kojim im je izrael vracao zemlju poput sinaja ili djelova Libana. Sve do kraja u kontinuitetu, dok se ne rascisti situacija jednom za sva vremena.
glavutan

#11 Re: "olimpijska" Kina i dalje ubija Darfurce

Post by glavutan »

jeza u ledja wrote:
glavutan wrote:

evo danas:

Nja nja nja.
Znao sam, koje licemjerje, o Amerima i Britancima i njihovom uplitanju u svijetu znas pisati kilometarske tirade, a za genocid u Sudanu koji potpomaze Kina ti je komentar 'nista novo'. Tipicno kompleksima optereceno razmisljanje ljubitelja teorija zavjere.
Al neka, doce svima Kina na vrata. ;-)

PS: Ovo je isto kao kod nas kad neko nekog optuzi za zlocine, a ovoj drugoj strani je odgovor 'sve strane cu cinile zlocine'.
:mrgreen: :mrgreen:

Jok ba, ja to ne mislim tako.
Post namjerno napis'o u stilu nja nja nja da bi tebe i tvoje ujka Sam dupeliz jos jednom izvukao na cistac.
Znao sam da neces odoljeti.
Sad mi valja eskivirati zoom-a.
slavkoimamodilera

#12 Re: "olimpijska" Kina i dalje ubija Darfurce

Post by slavkoimamodilera »

shuriken wrote:upravo tako!

ono sto su UN Srbija i Rusija radili nama
uz presutno gledanje svih ostalih

vec godinama UN Sudan i Kina rade Darfurcima
uz presutno gledanje svih nas

jer boze moj, pa tako velike sile rade

i nije pristojno da se mijesa sport i politika

je li vam i taj vas stav poznat iz perioda 91 - 95?

Britanija u svakom sranju na ovom svijetu ima svoje prste i ne bi me cudilo ni da ih ima u Darfuru,
ali to ne znaci da BBC nije najjaci svjetski servis vijesti i da Guardijan nisu najjace svjetske novine

je li i engleski jezik izgubio kredibilitet? zbog invazije Iraka i zlocina u Abu Ghraibu i Gitmu necemo prihvacati vise vijesti i dokaze na engleskom jeziku?

presmijesna vam je argumentacija koja odobrava kontinuirani zlocin velesile nad najvecom sirotinjom na planeti!
kako je moguce govoriti "da se Srebrenica nikome ne ponovi!" kad se u ovom trenutku desava?

i opsada Sarajeva i razaranje Cecenije su bili relativni jer je Rusija pruzala "pravu" pomoc Bjelorusiji i stajaznam kome???

nadam se da ste vas cetvorica onda OK s time da je cijeli svijet bolio kurac za Mostar i Sarajevo i Srebrenicu jer je to ustaljeno stanje stvari u zadnjih hiljadu godina i da vam to nije smetalo i da vam sada ne smeta kad se osvrnete na te događaje?
:thumbup:

Zasto li je ponekad tako tesko razmisliti svojom glavom...?
Post Reply