Okupatori Bosne i Hercegovine
- Prozor
Eto hvala nisam sam mogao naciherzog wrote:хммм...је ли ово та арабица или је можда босанчица? ...ово ти је неки владар твој из 1333. ...лијепо је написана, зар не?Prozor wrote:Pa Bosancica tamo u Bosanskoj Banovini i Kraljevstvu a Arebica Bosanskom eyaletu. Gdje je sad tu tvoja cirilica i moji preci ja ne znam....herzog wrote: ...хајде....
A Arebicu imas ovdje, prvi juznoslavenski rijecnik napisan 1631. godine od Muhameda Hevaju Uskufija(bosansko-turski rijecnik za tvoju info

-
herzog
danas wrote:da, DAO...herzog wrote:danas wrote: ako mi neko nesto ostavi... znaci da mi je ostatak oteo...
lijepo od tebe pa priznajes......о да...да...ако ти дам задњи ред чоколаде ....ништа ти нисам отео....него сам се сажалио на уплакане окице
ali ako si UZEO moju cokoladu, i meni OSTAVIO zadnji red -- to je ono sto si tako lijepo napisao u prvom postu...
nemoj se sad bolan vadit, samo se bezze ukopavas... a tako si lijepo priznao
svaka cast, skidam kapu -- covjek koji se ne boji istine...
-
brdo
nije li to nas veliki idiot sfsn promijenio login na herzogherzog wrote:незнаштинезнамнијаmoje_brcko wrote:onda si il' glup, il' nerazuman, il' malouman, il' debil il' sta vec, neznam, al tu negdje...herzog wrote:...сасвим сам озбиљан...![]()
mozda ne znas svu latinicu sam' te stid priznat
-
herzog
Prozor wrote:Eto hvala nisam sam mogao naciherzog wrote:хммм...је ли ово та арабица или је можда босанчица? ...ово ти је неки владар твој из 1333. ...лијепо је написана, зар не?Prozor wrote: Pa Bosancica tamo u Bosanskoj Banovini i Kraljevstvu a Arebica Bosanskom eyaletu. Gdje je sad tu tvoja cirilica i moji preci ja ne znam....
Bosancica ja sta je jesil´ procit´o sta sam napis´o ? Bosanska Banovina(to bi ti bila 1333) - Bosancica!(ne cirilica vojvodo
)
A Arebicu imas ovdje, prvi juznoslavenski rijecnik napisan 1631. godine od Muhameda Hevaju Uskufija(bosansko-turski rijecnik za tvoju info) i to malo vise od 200 godina prije Vuka.
- Prozor
A ko je bio vecina u Srebrenici?herzog wrote:danas wrote:da, DAO...herzog wrote:...о да...да...ако ти дам задњи ред чоколаде ....ништа ти нисам отео....него сам се сажалио на уплакане окице
ali ako si UZEO moju cokoladu, i meni OSTAVIO zadnji red -- to je ono sto si tako lijepo napisao u prvom postu...
svaka cast, skidam kapu -- covjek koji se ne boji istine......па не бих да се вадим
али не бих ни тенденциозно-авазовско-сда-овску интерпретацију
.....хоћу рећи ниси ти дијете имала чоколаду уопште
разумијеш
- cyprus
Eh, kad samo explodira ova tema volko?
Sinoć je kolko znam bilo 4 komentara. Al kolko vidim ovaj herzog očigledno neka velika atrakcija na ovom forumu.
Hm, gdje li su samo moderatori i administratori?
Eh, da samo nije bilo ovoliko citiranja i prešaltavanja sa latinice na ćirilicu i obrnuto, mogao bih reći da sam uživao u ovoj "poučnoj" diskusiji".
Eh, da samo nije bilo ovoliko citiranja i prešaltavanja sa latinice na ćirilicu i obrnuto, mogao bih reći da sam uživao u ovoj "poučnoj" diskusiji".
Last edited by cyprus on 22/10/2007 19:37, edited 1 time in total.
- danas
neka bolan, sve smo se razumijeliherzog wrote:danas wrote:da, DAO...herzog wrote:...о да...да...ако ти дам задњи ред чоколаде ....ништа ти нисам отео....него сам се сажалио на уплакане окице
svaka cast, skidam kapu -- covjek koji se ne boji istine......па не бих да се вадим
разумијеш
- Prozor
Daj mi izvor za ove silne navode. Casopis "Bosnjak" je stampan na latinici. A bosanski begovi su se koristili bosancicom sve do 19-og vijeka zbog cega je nekad zvana i "begovica".herzog wrote:Prozor wrote:Eto hvala nisam sam mogao naciherzog wrote: хммм...је ли ово та арабица или је можда босанчица? ...ово ти је неки владар твој из 1333. ...лијепо је написана, зар не?
Bosancica ja sta je jesil´ procit´o sta sam napis´o ? Bosanska Banovina(to bi ti bila 1333) - Bosancica!(ne cirilica vojvodo
)
A Arebicu imas ovdje, prvi juznoslavenski rijecnik napisan 1631. godine od Muhameda Hevaju Uskufija(bosansko-turski rijecnik za tvoju info) i to malo vise od 200 godina prije Vuka.
...па што онда Мићо Омер Латас није писао на овом свенароодном писму тако типичном за јужне словене?
Што су се Муслимани борилил да се задржи ћирилица , а не арабица , када су аустроугари увели латинициу, што је први муслимански часоопис штампан на ћирилици , а не на арабици? што је онда она књига ''босански језик'' из времена аустроугара штампана на словенском писму (ћирилици), а не на арабици
....онако искрено, шта мислиш?
.....
- morti
latinica je došla sa švabama, kao i sve "zapadno", novo...
nekom logikom se ide da su se bunili jer im je bila STRANA(bar običnom narodu)...
ćirilica nije nikakvo srpsko pismo i srpska svojina, iz priloženog se vidi da je bosančica jedna vrsta ćirilice...bosanska ćirilica...
druga je stvar što su mnogi, u neznanju, opersiani od ćirilice...
dakle ona nije dokaz nekakvog "srpstva" bosne...
i što ba skrenuste s teme...
nekom logikom se ide da su se bunili jer im je bila STRANA(bar običnom narodu)...
ćirilica nije nikakvo srpsko pismo i srpska svojina, iz priloženog se vidi da je bosančica jedna vrsta ćirilice...bosanska ćirilica...
i što ba skrenuste s teme...
- JohnnyS
Prozor wrote:Hajmo se sjetiti kada Bosancica a kada Arebica...herzog wrote:Prozor wrote: 100%
....па, хајдемо се сјетити кад је уведена латиница у покрајине Босну и Херцеговину
Što mislite koliko citata odjednom može skripta podnijet? Amo vidjet...
Btw, golemo vas levat naloži, nisu mi samo jasni ovi koji su u ozbiljnu diskusiju uletili s njime...
-
herzog
...ето...баш ми је драгоdanas wrote:neka bolan, sve smo se razumijeliherzog wrote:danas wrote: da, DAO...
разумијеш
-
herzog
Кад је штампан часопис ''бошњак''?Prozor wrote: Daj mi izvor za ove silne navode. Casopis "Bosnjak" je stampan na latinici. A bosanski begovi su se koristili bosancicom sve do 19-og vijeka zbog cega je nekad zvana i "begovica".
мислиш бегови? а колико је било бегова?
- cyprus
Hm, moro sam i ja jednom citirat.JohnnyS wrote:Prozor wrote:Hajmo se sjetiti kada Bosancica a kada Arebica...herzog wrote:
....па, хајдемо се сјетити кад је уведена латиница у покрајине Босну и Херцеговину
Što mislite koliko citata odjednom može skripta podnijet? Amo vidjet...
Btw, golemo vas levat naloži, nisu mi samo jasni ovi koji su u ozbiljnu diskusiju uletili s njime...
- danas
i meni je drago vala... jer najdraze mi je kad vam nepromisljeno istina izleti...herzog wrote:...ето...баш ми је драгоdanas wrote:neka bolan, sve smo se razumijeliherzog wrote:...па не бих да се вадим
разумијеш
...
-
herzog
...овде је више питање изругивања локалних форумаша (незналица) ћирилици....morti wrote:latinica je došla sa švabama, kao i sve "zapadno", novo...
- Prozor
Hajmo se jos malo praviti mutavi...herzog wrote:Кад је штампан часопис ''бошњак''?Prozor wrote: Daj mi izvor za ove silne navode. Casopis "Bosnjak" je stampan na latinici. A bosanski begovi su se koristili bosancicom sve do 19-og vijeka zbog cega je nekad zvana i "begovica"....
мислиш бегови? а колико је било бегова?ти мора да си из беговске фамилије?
- morti
i s njihove, a i sa tvoje...herzog wrote:...овде је више питање изругивања локалних форумаша (незналица) ћирилици....morti wrote:latinica je došla sa švabama, kao i sve "zapadno", novo...
....ништа друго...
neznanje je blagoslov...
-
herzog
благословен био, синкоmorti wrote:i s njihove, a i sa tvoje...herzog wrote:...овде је више питање изругивања локалних форумаша (незналица) ћирилици....morti wrote:latinica je došla sa švabama, kao i sve "zapadno", novo...
....ништа друго...
neznanje je blagoslov...
- morti
brćkaj se u blatu neznanja...herzog wrote:благословен био, синкоmorti wrote:i s njihove, a i sa tvoje...herzog wrote: ...овде је више питање изругивања локалних форумаша (незналица) ћирилици........ништа друго...
neznanje je blagoslov...
zato nam je ovako divno...
sve historičar do historičara...
de napravi enciklopediju...
- nokia6170
ja sam mislio herzoge da si ti malo ozbiljniji sagovornik s kojim se moze komunicirati na jedan normalan nacin...argumentovano, bez licnog vrijedjanja i omalovazavanja...al kako vidim sustina tvog pisanja je iskljucivo da provociras bez imalo respekta prema svemu drugom sto nije srpsko.
ne znam odakle tolka mrznja pogotovo prema bosnjacima, odnosno muslimanima u najboljem slucaju, a u sustini prema poturicama sto intimno ti i vecina srba poima danasnje bh. muslimane.
respektujem da volis rs, da je obozavas, da u njoj vidis svu srecu svijeta...imas pravo na to, slobodan si covjek, ali isto tako ocekujem da razumijes da postoje ljudi koji u bosni i hercegovini vide sve to sto ti vidis u rs-u.
rs je dio bosne i hercegovine, a nije bosna i hercegovina dio rs-a. jednostavno to je tako....mozda nekad bude drugacije, ali sada je tako, a i ti i ja znamo da ce tako biti i u dogledno vrijeme.
jednostavno ustavno uredjenje je takvo da je na prvom mjestu drzava, na drugom entitet, na trecem kantoni odnosno opstine, pa mjesne zajednice pa zborovi stanara itd.
ne postoji niti ce postoji ikada takva drzava u kojoj ce drzavna administrativna jedinica biti iznad same drzave.
bosna i hercegovina je moja koliko i tvoja, nazalost neki su se u ratu borili za nju, neki protiv nje.
nazalost, ovaj forum se pretvori nekad u obdaniste krvolocne djece...doduse ne samo forum.
p.s. iskreno jesil ikad stekao dojam citajuci moje postove da ja mrzim srbe, odnosno bilo koga?
ne znam odakle tolka mrznja pogotovo prema bosnjacima, odnosno muslimanima u najboljem slucaju, a u sustini prema poturicama sto intimno ti i vecina srba poima danasnje bh. muslimane.
respektujem da volis rs, da je obozavas, da u njoj vidis svu srecu svijeta...imas pravo na to, slobodan si covjek, ali isto tako ocekujem da razumijes da postoje ljudi koji u bosni i hercegovini vide sve to sto ti vidis u rs-u.
rs je dio bosne i hercegovine, a nije bosna i hercegovina dio rs-a. jednostavno to je tako....mozda nekad bude drugacije, ali sada je tako, a i ti i ja znamo da ce tako biti i u dogledno vrijeme.
jednostavno ustavno uredjenje je takvo da je na prvom mjestu drzava, na drugom entitet, na trecem kantoni odnosno opstine, pa mjesne zajednice pa zborovi stanara itd.
ne postoji niti ce postoji ikada takva drzava u kojoj ce drzavna administrativna jedinica biti iznad same drzave.
bosna i hercegovina je moja koliko i tvoja, nazalost neki su se u ratu borili za nju, neki protiv nje.
nazalost, ovaj forum se pretvori nekad u obdaniste krvolocne djece...doduse ne samo forum.
p.s. iskreno jesil ikad stekao dojam citajuci moje postove da ja mrzim srbe, odnosno bilo koga?